אני רואה אתה אוהב לדבר שטויות
אחרי שלא יקבלו את ההורים שלך לאוניברסיטה (ולא בגלל הציונים), לא יקבלו אותך לעבודה וכו' אתה כבר תהיה הרבה פחות גאה. מה אתה אומר.. משום מה לסבתא שלי בגלל היותה יהודיה לא הייתה שום בעיה להתקבל לשום מוסד אקדמי בברה"מ. ומשום מה "למרות" יהדותו של סבי (ז"ל) לא הייתה לו שום בעיה לעשות קריירה צבאית מרשימה בצבא האדום. הסיפור של הוריי כבר שונה קמעא, אבל גם במקרה שלהם המוצא האתני\הלאום של אמא שלי לא היה לה לזרא יותר מדברים אחרים. אני לא אומר שלא הייתה אנטישמיות בברה"מ, אבל התמונה רחוקה שנות אור מאיך שאתה מתאר אותה. וסתם דוגמא: אבי היה דיקן הפקלוטה למוזיקה במוסד אקדמי מאד מכובד, ובין היתר, היה זה שקובע מי יתקבל ללימודים ומי לא. ואז כמובן היה עליו להתחשב ב"פרגרף ה5" המפורסם. אז אמנם שאבי לא היה יהודי הוא עשה הכל ע"מ להתעלם מהפרגרף הזה. הייתה בברה"מ אנטישמיות, אמנם היא הלכה והעצימה בעיקר בשנות השפל של האימפריה הסובייטית, דהיינו שנות ה70 ואילך. "זכורה לי במיוחד המחמאה שקיבלו הורי מהשכנה: "אתם אמנם יהודים, אבל אתם דווקא בסדר..."(תרגום חופשי). להזכיר לך שירים עממים ה"מהללים" את הז'ידים?" ולי זכור שאת אחותה של סבתא רבא שלי (ז"ל) הסתירה בכל מהלך מלחמה"ע הII משפחה אוקראינית שסיכנה את חייה ע"מ להציל אותה. "אין שום סיבה להיות גאה בברית המועצות שהייתה מדינה נגועה בשחיתות, אנטישמיות, חוסר שיוויון טוטאלי, התעלמות מזכויות אדם בסיסיות, תמכה במדינות ערב שנלחמו בישראל. יש עוד מחמאות מפה ועד הודעה חדשה. הסיסמאות הנבובות שאתה מפריח לא היו עוזרות לך להתגבק על הקור בסיביר..." אתה בוודאי יודע (אני מקווה לפחות) שהכל יחסי, אז כאשר אתה בא לדבר על שחיתות, גזענות (אנטישמיות) וחוסר שוויון טוטאלי. אני לא רוצה להזכיר לך את המדינות האהובות עליך, ארה"ב, ובטח ובטח ישראל, שאצלה השחיתות בכלל לא קיימת, וגזענות הוא מושג זר לחלוטין חוץ מהעובדה הקטנה שמיעוט ענק במדינה מופלה בצורה בלתי רגילה היאה לשלטון אלא-אפרטהייד, ולגבי מושג השווין אני לא מדבר בכלל. וכל זאת תחת חסותם של מוסדות השלטון. "כל מי שחושב שהמצב שם כעת יותר טוב, מוזמן לנסוע לגלות בעצמו (מומלץ לקנות ביטוח חיים לפני הנסיעה)." בוא נגיד ככה: אתה פשוט קצת, אבל ממש קצת, לא בעניינים...