ארה"ב הדמוקרטית?

על ההוא מהספייס גירלס

כמו שחבר טוב שלי אומר הוא שחקן בינוני מעולה ולא יותר אואן הוא יותר טוב יותר מהיר טוב מבחינת הביצועים רק דבר מאוד מעניין בליגה האנגלית באיזה מקום הקבוצה של הגברים המאוחדים ואיפה הקבוצה הטובה יותר ....

אבל זה כבר ידוע

כמו שאמר מורה"ר בוב פייזלי זצוקלל"ה:" שתי הקבוצות הכי טובות באנגליה הם ליברפול וקבוצת המילואים שלה"

hastings

New member
אחת מטעויות התרגום המופלאות

ביותר שיצא לי לראות אי פעם קשורה ב man united. השם הוזכר בצורה הזו בסרט טלוויזיה, והוא תורגם כ"קבוצת הגברים המאוחדים" בערך.

masorti

New member
זו טעות בתרגום??../images/Emo12.gif

לי דווקא נשמע ש"קבוצת הגברים המאוחדים" מתאר יפה את קבוצת הכדורגל של מנצ´סטר יונייטד. מאוחדים או לא, גברים או לא.... אני אעדיף שמכבי חיפה תנצח. מספיק שמנצ´סטר יונייטד תסגור את החשבון ההסטורי שלנו עם הגרמנים ותנצח את לברקוזן. (... אלא אם נצחון כזה ינגוד את האינטרס של מכבי חיפה)

מותר לי לגחח

בטוח שמנצ´סטר תנצח את לברקוזן וכמו שאמרתי פעם הסיכוי שמכבי חיפה הוא קו עקום עגול סגור ....

כן כן כל מה שתגיד

כשקחן רוגבי המשחק הזה הוא אלימות לשמה לא כמו הרוגבי זאת פואטיקה בתנועה ....

hastings

New member
בתור התחלה

חפש חומר על המהומות בדטרויט ב 68´ (אאל"ט), על משבר ה bussing של שנות השישים, על סטודנטים שחורים באוניברסיטאות בדרום (תוכל לחפש את זה בין השאר ע"פ geoge wallace) ובתקופה האחרונה על הכניסה של יחידות המשמר הלאומי ללוס אנג´לס (האזורים של south csntral LA. compton) בזמן המהומות אחרי המשפט של רודני קינג. אם יהיה לי זמן אחר כך, אני אנסה לחפש לך לינקים.

קוכולין

New member
ולא לשכוח את פרשת ליטל-רוק

עת הנשיא אייזנהאואר הכניס יחידת צנחנים שלמה לעיירה הדרומית ליטל-רוק, כדי להבטיח את לימודיו של ילד שחור בבית הספר. למעשה היה זה מאבק עקרוני בין הגזענים הדרומיים לנשיא, שהוכיח שהם לא יכולים לשבור את המילה שלו.

hastings

New member
ואיך שכחתי

את kent state הקולג´ באוהיו. 4 במאי 1970, אנשי מילואים של המשמר הלאומי של אוהיו הורגים 4 סטודנטים ופוצעים 9 נוספים במהלך הפגנה.

astronomi

New member
וכל זה מזכיר לי את המחקר הדומה

שאחשלי ערך בקטן, ושהוביל לסיפור הזה:

וושינגטון די.סי. 1932

מקארתור מפזר את המחאה של החיילים המשוחררים והורס את המאהל שהם הקימו בעזרת טנקים ופרשים

Marinette

New member
אם אנחנו מדברים על אותו המקרה,

אז עוד קצת פרטים: החיילים המשוחררים התמקמו במשך כמה חודשים מול הבית הלבן במחאה על כך שאחרי שירותם במלחמה, הם מובטלים וללא מצעי מחיה. כזכור, 1932 היתה שנת שיא במשבר הכלכלי. הנשיא הרברט הובר, שלא ידע מה לעשות בעניינם ונלחץ מנוכחותם המתמשכת, הורה לבסוף לפזר את ההפגנה שלהם באמצעות צבא. הוא שילם על המעשה: העיתונות ביקרה אותו בחריפות וראתה את המקרה כאחת הדוגמאות הקיצוניות לאוזלת היד של מימשל הובר בכל הטיפול במשבר, והאירוע היה טרי בזיכרון בבחירות לנשיאות שהתקיימו זמן קצר לאחר מכן.

למעלה