ארגז הכלים של הפורום

בתש1

New member
לדעתי כדאי..

וזה הרבה יותר פאייר..רק שנראה לי שאם הוא בא מרקע חרדי..הוא כבר מודע לארגונים האלה ורצה לשמוע גם מהצד השני..הצד של היוצאים..

הלל זאת עמותה שעוזר לאנשים

שרוצים לצאת מהעולם החרדי ולא להיפך. וכן גם הפורום הזה. כאן זה לא בית חולים לאנשים מדוכאים לא באנו לעזור לאנשים כדי לצאת מהדיכאון ומשבר בשביל זה צריך רופא פסיכולוג. שוב אנחנו עוזרים לאנשים שרוצים לשנות את דעתם לאמונה שלנו אם יש. תבין לבד

ephi79

New member
../images/Emo25.gif (אם אתה מוכן לקבל)

רעיון מבורך בהחלט. אני לא מכיר את הארגונים הספציפיים שהכרת, אבל באופן עקרוני, אם הם ארגונים רציניים, אני בהחלט חושב שרצוי להצביע גם על האופציה הזאת. אני, אישית, לא מסיונר.

|אייקון של ישו|

מושיט את הלחי השניה

justchip

New member
מספר חסרונות

ארגונים כדוגמת לב לאחים ודומיהם מעדיפים שלא להתעסק במתלבטים, בשעתו נרשמתי לסמינר לחוזרים בתשובה כדי לראות אם אוכל לקבל שם תשובות לשאלות שלי בענייני אמונה שלא סופקו במסגרות החרדיות, כשהתברר להם שאני חרדיה הם בטלו את הרשמתי (ולא החזירו את דמי ההרשמה
) בטענה שיתכן ונוכחותי תשפיע לרעה על חוזרים פוטנציאלים. עסקנים למינהם בדרך כלל גורמים יותר נזק מתועלת, בעינהם, בדרך כלל, כל הדרכים כשרות על מנת להשאיר את הבן אדם במסגרת. הפעילות שלהם תהיה הרבה פעמים פחות בסיפוק תשובות לשאלות ועזרה בהתלבטויות, אלה בהפעלת לחץ נפשי נוסף על המתלבט (דוגמאות מהכרות אישית כוללות הוצאת שם רע למשפחה ואיום על סילוק בני משפחה אחרים ממוסדות הלימוד שלהם ודוגמאות רבות נוספות). לדעתי בהחלט שיש מקום לעזרה בתוך המסגרת הקיימת והצגת תמונה מאוזנת של האפשריות העומדות בפני המבולבלים למינהם, החסרון הוא שאין גוף שאפשר לסמוך עליו בהיבט הזה למיטב ידעתי בציבור החרדי.

rigoletto111

New member
היית פשוט צריכה להגיע לשם

עם חצאית מיני : אם זה לא היה מקרב אותך בחזרה לאביך שבשמים, לפחות היה מקרב את האחים הטועים לסמינריונים.

בתש1

New member
אני במסגרת חיפושי..

נרשמתי ל"ערכים" ..ודוקא קיבלו את זה בברכה..אם כי היה תנאי שאת שאלותי אשאל את הרבנים באופן אישי ולא בפורום קבוצתי..

rigoletto111

New member
אני כבר מדמיין את הרבנים מתחרים

ביניהם על התור לפגישות אישיות עם צעירות מבולבלות... איזה פאתטיים הם, בחיי. רק רוצים להראות "כמה החברה החרדית מושלמת" ולכן אסור להראות חרדי ששואל שאלות.

בתש1

New member
אל תגזים..

וזה בא מקטע שלא להכניס "רעיונות" כפרניים לאנשים..

rigoletto111

New member
זה בדיוק העניין

אם רוצים לחשוף בפני הציבור את האמת על היהדות, מה מפחדים מכמה שאלות?

אני חושבת שזו הכללה וסתם לשון הרע..

שוב, פנאטים יש בכל מקום. דווקא כאשר הגעתי להידברות וערכים- הכרתי 2 רבנים מקסימים שאני בקשר של פגישות ושיחות טלפוניות איתם עד היום. בשבוע הגאווה כשקיבלתי הרבה איומים על החיים שלי, כאשר היית בול בציר המקשר בין הקהילה לבין הדתיים/ חרדים וספגתי ג'יפה מכל הכיוונים- הם עזרו לי די הרבה. נפשית, בעיקר. עזרו, ותמכו ועודדו. וגם במרכז לקבלה הכרתי רב מקסים. למרות שאת המרכז אני דווקא לא מחבבת במיוחד. אני בהחלט מאמינה שזה תלוי בבני אדם, לא ב"רבנים", "הם" או הכללות כאלו ואחרות.

מתלבט13

New member
לעתים זה נכון

בעצם זה מאד תלוי במהן סוג הקשיים. "ספיקות" באמונה, אי אמונה, בעיות פרקטיות עם אורח החיים החרדי, או התמודדויות רגשיות מסוגים שונים. בבעיות פרקטיות ו/או רגשיות, כאשר האדם יכול למצוא פיתרון טוב במסגרת החרדית, למה לא לעזור לו בזה? וכי קלה היא היציאה בשאלה, המעבר בין תרבויות, והנתק מהמשפחה? למי שלא מאמין מסופקני איזה עזרה תוכל לצמוח. אבל למי שיש "ספיקות" באמונה, אולי יכולה לצמוח תועלת. הרי רבים בציבור החרדי חיים היטב עם ספיקות אמוניות ברמה זו או אחרת. הרבה אנשים לא מכירים את הארגונים לעזרה רגשית והתמודדות ליוצאי דופן בציבור החרדי, כך שתוספת ידע, יכולה אכן להוסיף. בקשר לאיכות הארגונים וכאלה, יש טובים יותר ויש טובים פחות, ויש ליצנים חסרי טעם שאף גורמים נזק. אני יודע שחלק מהארגונים אכן מציעים עזרה, וחלקם אף עזרה מקצועית. אבל אינני רוצה להתחיל לומר מי טוב יותר ומי פחות ומי "יפה לו שתיקתו מדיבורו" אזהרה שתמיד רצוי להזהיר זה שמחשבות על יציאה בשאלה הם לא מה שצריך להזכיר כשפונים לארגונים הנ"ל. אם יש לך קשיים אישיים, ייתכן שיעזרו לך. אם אתה רוצה לעבוד ואבא מאיים שיזרוק אותך מהבית יש לזה הרבה פתרונות חוץ מאשר להפוך לחילוני, אבל אל תכניס את עצמך ברשימה של אלה ששוקלים להפוך לחילוניים. בזה לא הייתי סומך על בעלי החסדים למיניהם. ואגב, סיפור שהיה לי כאן: אחד שאל כאן על חבר שלו שרוצה להיות דתי וכו', אלא שלא מסתדר עם הישיבה וכאלה. אמרתי, הרי לי בחור חרדי שרק צריך עזרה להתמודד עם המסגרת, למה לא לעזור לו? שלחתי לו טלפון אל אחד הארגונים. ואז הוא שאל אותי למה אני לא פונה אליהם? כאילו שאין הבדל בין מי שלא מאמין לבין מי שלא אוהב את מה שהישיבה דורשת ממנו......

מתלבט13

New member
אגב, על קיצוניות לשתי הצדדים

מדהים אותי כל פעם מחדש, בכמה מקרים אנישם מכירים רק את שתי הצדדים הקיצוניים. או שתהיה דוס אחושרמוטה, גרביונים בעובי הפרוכת, פאות עד הפופיק. או שתהיה חילוני גמור אוכל ביום כיפור וכאלה. זו תפיסה שיש לה סיבות רבות. ואזכיר שתיים: חוסר מודעות לאפשרויות אמצעיות. אדם אינו יודע שאפשר להיות "דתי-לייט". שאפשר לשמור שבת ולצאת עם בנות. וכו'. בחיי שהכרתי חבר'ה שהרגישו שאם הם "חטאו" בא' הם "גויים גמורים" ואין שום טעם שיהיו דתיים. סגירות חברתית. הצעיר מרגיש שאם הוא קצת סוטה מהנורמה החברתית זה כבר נורא ואיום וכבר לא משנה אם הוא יפסיק לחבוש כובע, או יוריד את הכיפה. משום מה יש לי הרגשה שרבים היו יכולים לחיות היטב במצב של בין דתיות קיצונית לחילוניות גמורה, אלא שהם לא ידעו על האופציה. (לפחות רגשית זו לא היתה "אופציה" עבורם). אני אישית מאמין שלבדוק את האמצע זה דבר נכון. בדרך זו אדם יכול להרגיש הרבה יותר טוב מה מתאים לו, והוא יכול גם להסתגל לשינויים בקצב שלו. החיסרון: האמצע הוא רחב מאד, ואפשר ללכת במעבר לאורך חיים שלמים.

../images/Emo45.gif,אני חושבת שכולנו שם,

זה נקרא להרגיש,להתהוות, להיות מודע- לחיות. פשוט להיות חוסר הצורך בהגדרות.. היציאה מהעולם הזה של הדת, הצורך של בן אדם בהגדרה, בלהשיל את הדת ממנו, בלחתוך את זה ממנו (זה לא רק בדת, זה גם בעוד המוני דברים, כמו מיניות, סטרייטיות, לימודים, ציונים, תחביבים)- זהה בדיוק להגדרה ומסגרת ה"דת". צא לאט לאט, תרגיש, תתהווה. אל תפחד מלאבד את עצמך. אדם ממהר לשים מסגרת חדשה- "חילוני", "שונא דת", "שוכב עם נשים" "ציני בקשר לדתיים"- תגיות.. בהגדרות הוא שם לעצמו בול את אותם הגבולות שהיו קודם, רק מכיוונים אחרים, במקום עול- פריקת עול. זה כל היופי, של ללכת, לגלות, להרגיש. להיות אתה עצמך, עם עצמך. להמריא למעלה ולהרגיש. זה גם כל הזמן מתהווה, כי האדם מתהווה, אגב.

אולי אמנון יצחק ובני ילד רע

יחתמו על הסכם שיתוף פעולה. "הלל" יפנו ל"שופר" חוזרים פוטנציאליים ו"שופר" יפנו ל"הלל" יצאים פוטנציאליים. אפשר גם להגיע להבנות להחלפת בגדים בין היוצאים לחוזרים. זה ממש יהיה גצ"ח אמיתי. אני כבר רואה בעיני רוחי מודעה שתתפרסם בעתיד ב"ארבע כנפות" העיתון של אמנון יצחק: חרדי, רוצה לצאת בשאלה? איבדת את האמונה? תתפלא, אבל גם כאן אמנון בא לעזרתך! רק אצלנו ב"שופר" אפשר להשיג את הדילים הכי טובים ב"הלל". לפרטים, 1800-וכו' וכו'...

אפשר לפתח את זה עוד יותר

"היוצא" יתחלף עם "החוזר" בשלל פריטים שאין לו עוד צורך בהם ויקבל בתמורה דברים שימושיים רבים לחייו החדשים. לדוגמה: תפילין תמורת אוסף דיסקים ו/או וידאו ו/או כרטיס טיסה למזרח הרחוק. כובע וחליפה בתמורה לג'ינסים אופנתיים ומשופשפים, בשר לבן בתמורה לבשר חלק בהכשר הרב לנדאו. יוצאות יכולות להתחלף בכרטיס כניסה למקווה תמורת מנוי לבריכה או לסאונה.

babylon_a1

New member
אולי אני אשלח להם את זה

חבל שאני לא יוכל לראות את הפרצוף של מי שקורא את זה

למעלה