למה כש"ב פשט את הרגל ../images/Emo35.gif
אני מספר הכל מזיכרונות, הנני מתכון לכתוב על זה מאמר על כל ההיסטוריה של כבדי שמיעה בישראל לפי החויות האישיות שלי, וכמו כן נכחתי בשתים שלוש ישיבות הסגירה של כשב במקלט בכיכר מסריק... קודם כל כש"ב פשט את הרגל בגלל ניהול לא אחראי של המנהל דאז בשם חנוך, ולפי מה שסופר לי הוגשה נגדו תביעה פלילית לבית המשפט, (לא יודע מה היו התוצאות) מה שקרה שמרגע שהוא קיבל את התפקיד כשב קיבל מספר תרומות ניכרות, ואז חנוך הלך על התרחבות, ללא בקרה כספית על ההוצאות, שכרו בנין שלם ומפואר בכיכר הבימה בעלות ניכרת עם שנים או שלושה קומות, קנו במחיר יקר מיכשור נגישות לתיאטרון בימה הסמוך (כלומר התקינו חוטי השראות בכל האולם), הוציאו עלון מפואר של כמה עמודים שחולק אחת לחודש. אני סבור שיתכן מאוד שההצלחה הדיפלומטית של עדנה כהן ז"ל שהצליחה לארגן את קיום הקונגרס הבינלאומי של כבדי שמיעה כאן בישראל בביניני האומה כאן בישראל גרמה ל רצון לנצל את הקונגרס למנוף להפצה וההרחבת מעגל החברים של כבדי שמיעה בישראל, אבל את הסיבות המדויקות אפשר לשאול רק את אלו שניהלו את כש"ב בזמנו... (והאירונייה ההיסטורית שההכרזה על פשיטת הרגל של כשהב נידחתהה בשבוע לגמר הקונגרס). בעיה נוספת שהיתה אז שועדת הביקורת שהיתה צריכה לבקר את ההוצאות הכספיות לא פעלה כנידרש ולא ביקרה את ההוצאות הכספיות, כאשר זה נתגלה היה כבר מאוחר מידי, וניצברו חובות רציניים ונוצר אי אמון בארגון עצמו ואף אחד לא היה מוכן לתת תרומות ותקציבים לארגון כשב בשביל להיחלץ מהגרעון... אבל מאחורי כל העובדות הללו (שסופרו לי בכינוסי הסגירה של כשב) אני חושב שכל הסיפור הוא תולדה של התנתקות כשב מחביריו, מה שקרה מבחינה היסטורית שהשלד והמיסדים שלו היו ברובם המשתתפים שהשתתפו בטיול ההיסטורי של קבוצת כבדי שמיעה לקונגרס של כבדי שמיעה בהמבורג בגרמניה ב- 1982, בשנות 1990 רובם היו בתהליכי הקמת מישפחה והתקדמות מיקצועית, ולא באו אחרים במקומם שיכלו להיות מעורבים בניהול הארגון ולפקח על המתרחש שם. גם נוצר נתק בין הארגון לחביריו, בכך שהנהלת כשב לא היתה נגישה למי שדרש, אני זוכר אישית שיצאתי באיזה יוזמה ציבורית שקשורה לארגון אח"א (ארגון חרשים דתיים שהוקם אז) אז מזכירת כשב דחתה אותי בלך ושוב, ולא הצלחתי להיפגש עם המנהלת של כשב דאז, ואינני זוכר שהשתתפתי אי פעם בבחירות לעמותת כש"ב...