ארגון כשב- מי מכיר?

yuval r

New member
ארגון כשב- מי מכיר?

שלום לכולם. מה שלומכם? ידוע לי שארגון בקול הוקמה בשנת 97 אחרי שארגון כש"ב-ארגון כבדי שמיעה פשט את הרגל בשנת 92. אני אז לא שמעתי על הארגון הזה. ואני סקרן לשמוע איך הארגון כש"ב שירת את קהילת הכבדי השמיעה? האם כש"ב הצליח להעלות את המודעות לנגישות למרות שהארגון נפל בסופו של דבר. מי היו המייסדים? כמה זמן הארגון התקיים? ומה גרם לנפילתו? יובל

0ne Man

New member
היי יובל

אני לפני כ-10 שנים בערך הייתי בועד הארגון בחיפה, והייתי פעיל כמה חודשים, עד שפרשתי מסיבות אישיות מחברותי בועד. אני בועד בחיפה עסקתי במכירת סוללות במחיר מוזל לחברי הארגון, ובמימון כיבוד קל במפגשים חברתיים שאירגן הועד. אני זוכר שהיו די הרבה משתתפים במפגשים החברתיים, רובם בוגרים. אני לא יודע למה הארגון הפסיק לפעול, כיוון שאז כבר לא הייתי פעיל בועד. נדמה לי שצלף פעם כתב שהארגון פשט את הרגל, והפסיק לכן לפעול. באמת מעניין מה קרה לארגון ולמה הוא פשט את הרגל- אולי מישהו מהגולשים כאן יודע למה? זה באמת מעניין לדעת.

ארגון כש"ב

הי יובל, היה נחמד לראותך בשירת האדם. כשב פשט את הרגל בעקבות בעיות עם חלוקת כספי התרומות, והפסיק לפעול. היו הרבה בעיות פרסונליות בניהול כשב, ואני בזמנו עשיתי עבודת אבחון ארגוני על כש"ב ונתתי לאחיה לפני הרבה זמן לקרוא, כדי להפיק לקחים לבקול. תוכל לשאול אותו (זה היה נורא מזמן, לא בטוח שהוא זוכר).אכן כמו שאיש אחד כותב, היו הרבה אנשים בפעילויות החברתיות, והיו נסיונות לפעול במוסדות, אך היתה לחימה די חזקה בין הארגונים (בין היתר על המשאבים של התרומות) ועל הזכות לייצג אוכלוסיות. כשב היה יותר ללקויי שמיעה לדעתי, ופחות היה נגיש לחרשים, לפי מיטב זכרוני. אני זוכרת הרבה חריקות בהקשר של גביית דמי חבר כתנאי להשתתפות בפעילויות והגבלות לא נוחות נוספות. מאד חכם מצד בקול לא להגביל השתתפות ורק לתת הנחות לחברי בקול. כך הרתימה וההתגייסות של הציבור גדולים יותר.

בעצם עוד שאלה אליך

יובל, בעצם אני רואה שכתבתי דברים אבל לא יודעת למה שאלת, האם יש משהו ספציפי שאתה רוצה לדעת? תמר

yuval r

New member
היי tamarulla

מה שלומך? גם אני שמחתי לראותך בשירת האדם. ובכן פשוט מעניין אותי קצת הסטוריה על קהילת הכבדי השמיעה בארץ אם היו עוד ארגונים כאלו לפני כשב. ונראה כי מייסדי ארגון בקול הפיקו את הלקחים מנפילת כשב. וארגון בקול באמת מתקדמת יפה מאוד ומצליחה להרים את המודעות לנגישות וצרכי ליקוי השמיעה. תודה רבה על התשובה. אני חושב שמה שכתבת הספיק לי. יובל

צלף

New member
למה כש"ב פשט את הרגל ../images/Emo35.gif

אני מספר הכל מזיכרונות, הנני מתכון לכתוב על זה מאמר על כל ההיסטוריה של כבדי שמיעה בישראל לפי החויות האישיות שלי, וכמו כן נכחתי בשתים שלוש ישיבות הסגירה של כשב במקלט בכיכר מסריק... קודם כל כש"ב פשט את הרגל בגלל ניהול לא אחראי של המנהל דאז בשם חנוך, ולפי מה שסופר לי הוגשה נגדו תביעה פלילית לבית המשפט, (לא יודע מה היו התוצאות) מה שקרה שמרגע שהוא קיבל את התפקיד כשב קיבל מספר תרומות ניכרות, ואז חנוך הלך על התרחבות, ללא בקרה כספית על ההוצאות, שכרו בנין שלם ומפואר בכיכר הבימה בעלות ניכרת עם שנים או שלושה קומות, קנו במחיר יקר מיכשור נגישות לתיאטרון בימה הסמוך (כלומר התקינו חוטי השראות בכל האולם), הוציאו עלון מפואר של כמה עמודים שחולק אחת לחודש. אני סבור שיתכן מאוד שההצלחה הדיפלומטית של עדנה כהן ז"ל שהצליחה לארגן את קיום הקונגרס הבינלאומי של כבדי שמיעה כאן בישראל בביניני האומה כאן בישראל גרמה ל רצון לנצל את הקונגרס למנוף להפצה וההרחבת מעגל החברים של כבדי שמיעה בישראל, אבל את הסיבות המדויקות אפשר לשאול רק את אלו שניהלו את כש"ב בזמנו... (והאירונייה ההיסטורית שההכרזה על פשיטת הרגל של כשהב נידחתהה בשבוע לגמר הקונגרס). בעיה נוספת שהיתה אז שועדת הביקורת שהיתה צריכה לבקר את ההוצאות הכספיות לא פעלה כנידרש ולא ביקרה את ההוצאות הכספיות, כאשר זה נתגלה היה כבר מאוחר מידי, וניצברו חובות רציניים ונוצר אי אמון בארגון עצמו ואף אחד לא היה מוכן לתת תרומות ותקציבים לארגון כשב בשביל להיחלץ מהגרעון... אבל מאחורי כל העובדות הללו (שסופרו לי בכינוסי הסגירה של כשב) אני חושב שכל הסיפור הוא תולדה של התנתקות כשב מחביריו, מה שקרה מבחינה היסטורית שהשלד והמיסדים שלו היו ברובם המשתתפים שהשתתפו בטיול ההיסטורי של קבוצת כבדי שמיעה לקונגרס של כבדי שמיעה בהמבורג בגרמניה ב- 1982, בשנות 1990 רובם היו בתהליכי הקמת מישפחה והתקדמות מיקצועית, ולא באו אחרים במקומם שיכלו להיות מעורבים בניהול הארגון ולפקח על המתרחש שם. גם נוצר נתק בין הארגון לחביריו, בכך שהנהלת כשב לא היתה נגישה למי שדרש, אני זוכר אישית שיצאתי באיזה יוזמה ציבורית שקשורה לארגון אח"א (ארגון חרשים דתיים שהוקם אז) אז מזכירת כשב דחתה אותי בלך ושוב, ולא הצלחתי להיפגש עם המנהלת של כשב דאז, ואינני זוכר שהשתתפתי אי פעם בבחירות לעמותת כש"ב...

אם הוא לא השתתף בבחירות לעמותה

הרי שאין בסיס לדבר מדבריו, והכל מעדות שמיעה שאיננה רלוונטית בכל מקרה.

0ne Man

New member
כל הכבוד על התיאור המקיף והמפורט!

הרבה שנים תהיתי מה באמת קרה שם בארגון כש"ב, וסופסוף אני יודע. ההסבר של צלף גם מתאים לפיסות המידע ששמעתי פה ושם במשך השנים, ובעצם צלף מחזק גם את מה שכתבה תמרולה. אני מקווה שמה שקרה לכש"ב, לא יחזור על עצמו שוב, ושכל הארגונים למדו לקח ממה שקרה לארגון כש"ב, וייזהרו שלא ליפול כמוהם. יום טוב לכולם!

"בקול", "אח"א" ו"שמע" - גורו לכם

אם לא למדתם לקח, יכתבו עליכם באינטרנט בעוד עשר שנים (אם עדיין יהיה אינטרנט). מה היו עושים ללא פיסות מידע. לא היה מה לרקוח ומה לפרסם... מי יענה עכשיו על השאלה הגדולה: מי רצח את ארלוזורוב? בטח ההוא שברח בלילה ברחוב ז'בוטינסקי.

צלף

New member
אתה בטוח שלמדו לקח ../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif

הנה הודעה שכתבתי באורט פעם ללמוד מכש"ב לפני שלוש וחצי שנים. את ההודעה כתבתי בעקבות מה שכתב מישהו על סכומים גדולים שהופנו לחרשים, אז היום שאח"א בצרות עקב אי בקרה כספית על ההוצאות ומאזן מאוזן, אינני בטוח שהלקח נלמד ע"י כולם...

צלף, רק עכשיו קראתי את ההודעה שלך..

זו שכתבת לפני שלוש שנים ושמת פה קישור אליה. היא מאוד לא מדוייקת, בלשון המעטה, ואני מציעה שתמחק אותה מכל מקום שבו שמת אותה. כל טוב.

צלף

New member
הייתי מציע שתכתבי מה האמת...

מה שכתבתי מבוסס על מה שאני שמעתי (ועוד שלושים ארבעים איש) בכינוסי סגירה של כש"ב, והגרסה הזאת הוצגה לנו ע"י עדנה כהן ז"ל ולפי מיטב זכרוני הוצגו מיסמכים מישפטיים על ידה שאינני זוכר היום מה טיבם (מדובר באירוע שהתקיים לפני יותר מעשר שנים). היות ורבים שמעו אותה אז, אז לא יועיל שאמחוק, אז מוטב שתכתבי מה היה האמת, לפחות כדי לברר את הפרשיה העגומה הזאת...

יכול להיות שמה שכתבת אמת, אבל...

הצורה שבה כתבת את זה מאוד מבולבלת ומטעה. אני חוזרת ומדגישה, שאני לא הייתי כבר בעניינים בעת סגירת כשב, כך שאני לא ידועת שום דבר על חנוך, מי זה היה בכלל ומה הוא עשה לפני, בזמן ואחרי כשב, ואם היו או לא היו נגדו אישומים פליליים כלשהם. לדעתי, לא כדאי להעלות פה את הנושא, ואפשר לסכם בכך את העניין.

צלף

New member
באתי לכתוב היסטוריה

ההיסטוריה של כש"ב ארגון כבדי שמיעה הראשון מאוד מענינת ואני רוצה לכתוב על זה מאמר... במיוחד לאלו שעוד היו בארגון ולאלו שלא היו ומעונינים לדעת על ההיסטורייה של כבדי שמיעה (חרשים אוראלים) בישראל אז שאני רוצה לברר למה הארגון התפרק
אז התשובה לכאורה ברורה, בגלל אי בקרה על המאזן הכספי
אבל איך הגיעו לאי בקרה על ההוצאות ואיזון תקציבי יש כאן שתי תשובות אפשריות: 1) הגרסה של עדנה כהן ז"ל שכאמור מינוי מנכ"ל לא מיקצועי שיכלו לברר עליו נתונים שגם בקריירות הניהול הקודמות שלו הביא לפשיטת רגל, ולפי זה הסיבה העמוקה יותר להיסתבכות של כשב זה ההתרחקות הטבעית של החברים המבוגרים מפעולות הארגון בלי שבא דם חדש במקומם. (כמו שכתבתי קודם). 2) או תמונת המצב שעולה מהתיאור שלך שנכון שהוא מבוסס על התקופה ההתחלתית של כש"ב, ולא היית שמה בתקופה המאוחרת, אבל יתכן שזה נמשך עד לסופו של כש"ב
וזה שהיו יחסי עבודה מעוערים בתוך העמותה, שלא איפשרו ניהול יעיל של העמותה, וגם לא אפשרו בקרה על הפעולות של ניהול המנכ"ל בפועל... עד כאן ניתוח היסטורי, המשך יבוא , וכמו כל מחקר היסטורי אי אפשר לברר דברים עד הסוף אף פעם, וסביר שתמיד נישאר עם סימני שאלה

../images/Emo98.gifמחקר היסטורי מצריך יותר עדים...

וגם עדויות של מי שהיו בארגון, בהנהלה ו/או בוועד בסופו של הארגון. אם אתה רוצה לעשות באמת משהו רציני, אז אתה צריך לדבר/להתכתב עם אנשים נוספים יודעי דבר. אני בטח לא הסמכות לקבוע דברים, וגם לא אחרים שכותבים פה, ולכן צריך לעשות עוד עבודה נוספת ולחפש את ה"נעדרים". אולי תמצא את גב' בולובה אי-שם בארה"ב...

צלף

New member
טוב אנחנו לא באקדמייה להיסטוריה../images/Emo8.gif

אני בפורום באינטרנט, ולאינטרנט יש את היכולת המיוחדת לקשר בין כל הרחוקים שהתפזרו לקצוות הארץ, אז אני מתכוון לכתוב מה שידוע לי, ואעביר את זה בין מי שאני יודע שהיה מעורב, וכל אחד יכתוב את הגרסה שלו, ויתקן לי דברים, וישלים ממה שהוא יודע, וככה חלק מהסיפור יהיה כתוב כאן, ואולי אותה גברת סוזן בולובה גולשת לפעמים בפורמים בארץ לראות מה נשמע, ותיתקל בהודעות על כש"ב כאן, ותכתוב מה שידוע לה...

הוא לא היסטוריון ולא עיתונאי

אם ימשיך לכתוב על הנושא, בסופו של דבר ייתכן שמישהו יגיע, יוכיח שהדברים כולם או חלק מהם - אינם נכונים, ויציג אותו כנושא באחריות לדבריו. מישהו כזה יכול להיות קרוב משפחה של עדנה כהן ז"ל או כל דמות אחרת מאלו שהוא כתב עליהן. את העובדות מוודאים לפני שמפרסמים ולא לאחר מכן, בעיקר כאשר בהווה אין ראיות למה שהיה לפני עשר שנים

אולי כבודו מתגעגע לאהובתו??? |נשיקה

(וכבודו ודאי יודע, שהכוונה לבולובה)... ואולי כבודו יפסיק להציק? האם אין לכבודו עיסוקים מעניינים יותר? חבל, ותודה לכבודו על השקעת האנרגיה שלו בדברים חיוביים יותר.

למעלה