ארגון זמן

לסעע

New member
ארגון זמן

1. איך אתם מארגנים את הזמן שלכם? כמה אתם מקדישים לעבודה, לימודים, פנאי-יציאות-חברים (יש בכלל זמן לזה?), אוכל, מקלחת, טיפוח, שינה, זוגיות/ילדים אם יש? - וכל אחד מהדברים נראה לי ראוי להתייחסות, לא לחפף!!! 2. על מה תוותרו (ותהיו כנים/ות) כשאין מספיק זמן, בתקופה לחוצה מהדברים לעיל, שכולם חשובים וכולם נחוצים? וגם - למה אולי? 3. מה אתם אומרים לעצמכם תוך כדי התקופה המלחיצה, איך אתם מחזיקים את עצמכם לא ליפול באפיסת כוחות? 4. מה המקום של סוף השבוע, שבת, חגים, בהקשר הזה?

לקשמי

New member
שמעתי לא מזמן משפט שאומר:

שככל שאתה יותר עסוק, יש לך יותר זמן. לגביי בכל אופן זה נכון. דווקא בזמנים שבהם יש לי יותר מה לעשות, למשל עבודה/לימודים או כל עיסוק אחר, דווקא בזמנים האלה אני מספיקה לעשות יותר דברים מאשר בזמנים של בטלה. כי בתקופת בטלה יש נטייה "למרוח את הזמן" עד שבסוף עובר יום, עובר שבוע ושבועיים וכן הלאה ואני מגלה שלא עשיתי הרבה מהדברים שתכננתי. כשיש סדר יום קבוע, כשאני יודעת בדיוק מה אני הולכת לעשות בכל זמן, אז יש לי זמן להכל, או לפחות לרוב הדברים שאני רוצה לעשות. סוף השבוע בשבילי הוא זמן למנוחה ואגירת כוחות להמשך השבוע. אני משתדלת להינות ממנו.

magenta73

New member
אין מצב

שאני לא אפרגן לעצמי כמה שעות של סטלבט. כל יום. עם זה עם חברות או עם זה בפאב השכונתי או עם זה טיול לים עם הכלבה שלי. לא חשוב כמה אני לחוצה. כרגע אני די לחוצה, יש עבודה וגם עוד 3 עבודות ללימודים, פלוס המבחנים שבאים אוטוטו... אז אני אשן פחות. אני יכולה לישון כל יום 5 שעות. ואני בסדר. אחרי זה בסופש"ים (אם אני לא לומדת) אני ישנה הרבה... מאוד... כשאני לחוצה בזמן, אני לא מדגישה הרבה זמן לאוכל - קונה פלאפל. אני לא מנקה את הבית (באה עוזרת פעם בשבועיים, וגם בשביל מה? לרחוץ 3 ספלי קפה???), ואני לא רואה טלוויזיה וכד'. את הדברים החשובים כמו עכשיו - סידורים לרואה חשבון וכו', אני עושה בדקה התשעים. שזה לאו דווקא טוב, אבל כזאת אני... אם אני יודעת שיש תקופה אחת לחוצה במיוחד, אני מבטיחה לעצמי פינוק אחריה. טיולון קטן או ספא. משהו מפנק, לעצמי. סופשים ברגע זה - שישי "קבלת שבת" בפאב השכונתי ושבת - ללימודים.

אם רוצים- מוצאים זמן ../images/Emo13.gif

משלבים דברים ככל האפשר, למשל לומדת לבחינות וכו' בזמן שאני עם החבר והוא עושה דברים אחרים בנתיים בזמן הזה, וככה עשינו גם כשהוא למד לפסיכומטרי שנגמר היום.

למעלה