ארגון ארבע אמהות!

• פותח הנושא xxxw
  • פורסם בתאריך

vinney

Well-known member
יש לו יותר מדי לשכות

לא יעביר שום דבר לחיפה, שיעביר את הכסף לשיפוצים של הבתים שנפגעו במקום.

מיסים חדשים לא פורצים מסגרת תקציב

יש להם השפעות רעות אחרות כמובן, אבל יש הבדל בין הגדלת הגרעון, קרי הנפקת אג"ח, לבין העלאת מיסים. באחד אתה מגדיל את שיעור החוב של המדינה בשני אתה שומר עליו כמו שהוא (אני לא נכנס ל"שקילות של ריקארדו" שמדברת בתיאוריה על שיוויון בתוצאות בין שני הדברים, זה לא מדויק בעולם האמיתי).

אתה לא מבין כנראה מה קורה בחיפה

וסביבתה. כל העסקים כאן מגדולים ועד קטנים עומדים בפני פשיטת רגל קולוסאלית. ביום ראשון מתוכננת לצאת שיירה ארוכה של כל בעלי העסקים בחיפה עם דגלי ישראל לכיוון ירושלים במחאה על הטיפול של הממשלה ומשרד האוצר בהם. כך שמי אתה בדיוק מצפה שישלם בדיוק את כל המיסים האלה?

לא הבעתי דעה בנושא

בסה"כ ציינתי שלאור מהחויבות של אולמרט והירשזון שלא לפרוץ את מסגרת התקציב, הנושא לא פשוט. ע"מ להביע דעה מלומדת בנושא ובפרט לדרך המימון של הנזקים שנגרמו, צריך מידע מדויק בנושא, מידע שאינו בידי.

זה כבר מאוחר מדי

היו צריכים לעשות את כל זה לפני היציאה מלבנון ולהבטיח שלא נשאר אף חיזבאלון ואף משגר טילים מהאחור לפני הבריחה עם הזנב בין הרגליים של ברק המטומטם שהיום מרוב בושה לא מעז אפילו להראות את פרצופו הזחוח על מסכי הטלויזיה כפי שהורגלנו בשנים האחרונות.

זה גם נכון

אבל עדיף שלא להגיע בכלל למצב הזה, או לטפל בו בזמן לפני שהוא הופך לאיום קיומי על כל כך הרבה אנשים. ועוד משהו: עדיף שיבצע את זה מי שמתכוון גם לסיים את מה שהוא התחיל ולא מי שמתכוון להפסיק באמצע....

זה עוד יותר נכון

אם יעצרו באמצע התוצאות יהיו הרות אסון מבחינתנו. גם חטפנו נזקים כבדים בטווח הקצר וגם יגרמו, ככל הנראה, נזקים כבדים עוד יותר בטווח הארוך. אסור בשום פנים ואופן לצאת מהמלחמה הזאת שלא בניצחון כמעט מוחלט. אם אולמרט ופרץ מתכוונים להתקפל, היה עדיף כבר שהיו מבליגים על החטיפה ולא עושים כלום.

בדיוק. ../images/Emo45.gif

הבעיה שהזמן הולך ואוזל ומועצת הבטחון בקרוב עומדת להגיע להכרעות. כך שאני לא יודע אם בכלל יהיה לנו זמן להגיע אפילו עד לליטאני....

sheketz

New member
אני לא חושב שהן קוראות כאן.

אבל מאידך אני רואה שיש בעיה ישראלית שסבורה שהחלטה אחת כדוגמת להכנס ללבנון או לצאת מלבנון מספיקה בשביל להכריע מערכה או לשנות כיוון. בניית אסטרטגיה מדינית היא משהו שדורש הרבה יותר מאשר החלטות חד פעמיות.

אשרת

New member
הבעיה הישראלית העיקרית היא

שכל אותם אשר יושבים מאחורי מקלדת ורואים את המלחמה דרך הטלווייזה ודרך העיתונות, וקרואים פשרנויות של אנשים אשר מביעים את דעתם (!!), יודעים הכי טוב ומה הכי נכון.

מסכים איתך ../images/Emo45.gif

נורא קל לשבת בכיסא המרופד בחדר הממוזג מאחורי המקלדת ולתת ציונים ועיצות לצבא ולראש המדינה נראה אותם חכמים גדולים אילו הם היו צריכים לקבל החלטות..................

למעלה