ארגון ארבע אמהות!

• פותח הנושא xxxw
  • פורסם בתאריך
אם מגיבים נכון, בלי גבול

תיקח את כפר קנא. ככל הנראה הארוע פוברק בחלקו ע"י חיזבאללה ולמעשה כלל לא ברור מה קרה שם. במקום להצטער על הארוע, צריך היה להאשים ישירות את חיזבאללה באחריות מלאה לנעשה ולטעון שמצבורי תחמושת שלו התפוצצו והפילו את הבית על יושביו ולהבטיח שדווקא הארוע הזה מחזק את נחישותנו לטפל בחיזבאללה "למען תושבי לבנון". מצד שני, כפי שאתה רואה כמעט כל התושבים ברחו מהאזור, כך שלא נראה סביר שזה היה קורה יותר מידי פעמים וגם אם כן, במלחמה כמו במלחמה יש נפגעים. מה אפשר לעשות, אם לבנון מפציצה אזורים אזרחיים שלנו, בהחלט מותר לנו להפציץ אזורים אזרחיים בחזרה. הבעיה שאנחנו ביצענו ומבצעים הפרדה בין לבנון לחיזבאללה, זאת טעות קשה. היינו צריכים לתקוף את לבנון ולא את החיזבאללה, אמנם מסיבותינו שלנו עדיף להתרכז בכוחות החיזבאללה ולא בצבא לבנון, אבל מבחינה עקרונית הכרזת המלחמה הייתה צריכה להיות כנגד לבנון עצמה עד לכניעתה ללא תנאי (ע"ע מלחמת העולם השניה והמדיניות כנגד גרמניה הנאצית).

vinney

Well-known member
איתי אתה מדבר על הסברה

אני לא אתווכח איתך לרגע שההסברה הישראלית בקנטים, אין שום ספק בכך. ובמלחמה הזאת נפסיד בעיקר בגלל זה, לא בגלל שום דבר אחר.

בגלל הגישה

זה לא רק ההסברה, כאשר אתה טוען שאתה תוקף רק את ארגון הטירור וכי אין לנו ריב עם לבנון, אתה שומט את הבסיס מתחת לפעולות שלא מכוונת כנגד חיזבאללה ומכאן אם פגענו בכפר, הרי פגענו באזרחי מדינה שאין לנו איתה עימות. לעומת זאת, אם מבחינתנו אין ארגון טרור חיזבאללה אלא יש ארגון שפועל בחסות ובאישור ממשלת לבנון, אזי אפשר לפגוע באזרחים לבנונים כתוצאה מפעילות צבאית כנגד המדינה. כמו שאמרתי, לא צריך לפגוע בכוונה באזרחים, אבל אם יורים מתוך כפר, בהחלט אפשר לירות ולשתק את מקור הירי, גם אם יהיו נפגעים אזרחיים רבים.

vinney

Well-known member
זאת בדיוק ההסברה

מלחמה על לבנון הייתה צריכה להיות מוכרזת רשמית באותו יום בו קרה האירוע.

אם אתה חושב ששכחתי אותו

ושאני חוסך את הביקורת שלי כלפיו עוד מהרגע שהסכים לקחת את תיק הביטחון במקום את תיק האוצר, אתה טועה וטועה בגדול, וכראייה לכך תוכל לקרוא את מה שכתבתי הן בפורום הבית שלי, הפורום של מפלגת העבודה והן בפורום קדימה.

אתה יודע מה יקרה לתקציב הבטחון

בשנה הבאה? קיצוץ ככל הנראה לא יהיה שם, בניגוד להבטחת הבחירות של פרץ, אז נכון, תירוצים יהיו מכאן ועד הודעה חדשה. חלקם אולי אפילו טובים וסבירים, אבל נראה לי שאותם נימוקים היו תקפים גם לפני הבחירות
נו מילא. דרך אגב, אתה חושב שכל ההבטחות החברתיות של פרץ יתקיימו?
מצד שני, אולי פרץ יפתיע אותי וכן יסכים לקיצוץ בתקציב הביטחון בשנה הבאה.

vinney

Well-known member
נראה לך?

אחרי שצה"ל הוכיח שכל הפצצות החכמות והיקרות כל כך הן הנשק הבא, אחרי המלחמה הזאת, מישהו באמת יקצץ בתקציב הבטחון? עד סוף הקדנציה של חלוץ לפחות, תמשיך לחלום...

כתבתי שלא נראה לי ../images/Emo13.gif

אבל לדעתי בהחלט אפשר לקצץ בתקציב הבטחון. לא צריך להוריד מערכות נשק מתוחכמות, אפשר לטפל בתנאים המופלגים שקיימים ללא מעט ג'ובניקים מיותרים בקריה. אני משער שאפשר, בנוחות, לקצץ 20% מצבא הקבע הלא לוחם. מדובר בחיסכון של מילארדים ועוד לא התחלתי לדבר על תע"ש, התעשייה האווירית ושאר הוועדים הגדולים והשמנים ששותים לא מעט מתקציב הבטחון. בנוסף יש גם צעדים חד פעמיים שיכולים להניב הכנסה גבוהה מאוד. העברת השלישות לנגב, למשל, היא צעד שיכניס מיליונים על מיליונים. העברת הקריה לנגב זה צעד שיכניס מיליונים, העברת הבסיס בשיח מוניס לצפון או לדרום זה צעד שהיה מכניס מיליונים על מיליונים, אפשר גם לדבר על גלילות וכו. פשוט מדהים לראות בסיס צבאי באמצע רמת אביב, זה מקביל לבסיס צבאי בבוורלי הילס, בזבוז משאבים עצום. היום כבר יש רכבות דיי יעילות ואפילו ג'ובניקים מפונקים יכולים לנסוע ברכבת בקלות ובנוחות לבסיסם.

vinney

Well-known member
אתה לא יודע למה יש בסיסי צבא במרכז

העיר? לא הבנת שום דבר ממה שאתה צועק על חיזבאללה?

../images/Emo13.gif

זאת הייתה מחשבה סופר דופר מטופשת. אנחנו לא נלחמים במדינת ישראל, אלא במוסלמים פסיכים. בסיסי צבא במרכז העיר רק מגדילים את הסיכוי שהם יפגעו... מבחינתי שיבנו את כל הבסיסים 10 מטר מתחת לאדמה בצפון ובדרום, התוצאה תהיה טובה בהרבה וגם תמנע אפשרות למעקב אחר הנעשה שם. האמת התחלנו להפנים זאת ואת השלישות הבנתי הולכים לפנות, צריך רק להמשיך בתנופה ולפנות את שאר הבסיסים במרכז הארץ.

vinney

Well-known member
הולכים לפנות את הכל

מה לעשות, שעד עכשיו המלחמות היו קונבנציאונליות, שינוי תפיסה נעשה רק בעשר השנים האחרונות.

גם במלחמה קונבנציאונלית

זאת מחשבה מטופשת. מדינות ערב מעולם לא היססו להפציץ ישובים אזרחיים, ככה שבסיס צבא במרכז ת"א רק מגדיל את הסיכוי שהוא יפגע במקרה כתוצאה מהפצצה על ת"א ולא להיפך

אם לא שמעת, כבר מדברים על קיצוץ

בתקציב, כולל במשרדים החברתיים, וזו עוד אמורה להיות ממשלה חברתית....

זה לא פשוט

משמעות צעד שכזה היא הגדלת הגרעון, בנתיים אולמרט והירשזון נחושים שלא לפרוץ את מסגרת התקציב.

כן, אבל מדברים כבר על מיסים חדשים

אגב שמעתי שהירשזון מדבר על כך שיעביר את לשכתו לקריית הממשלה בחיפה. עד עכשיו זה רק דיבורים ובפועל לא השתנה שום דבר. נראה לי שזה נאמר רק לצרכי יחצנות ולא יותר מזה.

למעלה