"ארבעתנו"

TEENAGER1

New member
../images/Emo6.gif

אני מאמינה שאם הם אומרים עשרה - זה מה שיהיה... איזו סיבה אחרת יש להם להגיד את זה, בעצם? אני סתם מנסה להתכחש לעובדה, זה הכל.

Walk Two Moons

New member
נלחץ לי אנטר...

כנראה שאני באותו מצב, רק שאני לא מודע לכך אוווווווווווווווווווווווווף! היה לו מספיק זמן לכתוב קצת יותר מעשרה שירים, לא? בעסהבעסהבעסהבעסה.

מה המחיר?

כי לי זה דווקא נשמע מעולה שיהיו רק שירי האלבום החדש, כמו שמאור כהן למשל עשה מופע של הדיסק של בודלר, שהוא שונה לגמרי משאר היצירות שלו, ולא היה הדרן, למרות תחנונים עזים של הקהל, כי זה היה פחות משעה הופעה, ואז מאור העלה את כל הנגנים ואמר שהוא מצטער, אבל זה מופע של בודלר ואין עוד שירים בתקליט.. זה אולי מגוחך מבחינת הקהל, כי מאור יכול לעשות עוד 23 שירים שלא מופיעים בתקליט, וגם לאביתר יש רפרטואר מכובד, אבל קראתי פה איפשהו בשרשור דיבור על 'איכות' שאווירה מסויימת יוצרת. אין לי ספק שזה ייצור את האווירה הזאת. באים נטו בשביל להקשיב לדיסק הבא, שלי אישית יש רעב גדול אליו. מה שהיה עד עכשיו כבר לא מעניין(כמובן בהופעה הספציפית). קיצור, לא הצלחתי להבהיר את הנקודה שלי, אבל לא נורא.ניסיתי. אני כנראה אבוא לשנייה.אבל אולי דווקא לראשונה.

זה קצת משנה את התמונה :)

שוב- אני בעד הרעיון, בעד הקונספציה, אבל יש לי בעיה קשה עם מחירי הכרטיסים באופן כללי להופעות, ולא ברור לי, בלי קשר לאביתר, מדוע הם כמו שהם ולא אחרת. 10 שירים, 70 שקל, זה 7 ש"ח לשיר. יכול להיות שאם אבוא זה ישבור את השיא של 'השקל לשיר' שאני משלם על הופעה, שאף פעם לא חשבתי על זה, אבל רוב ההופעות, שעולות נגיד 120-140, הם עם יותר מפי 2 שירים מ-20... נראה כבר.. (ואני לא קמצן, באמת שלא, זאת לא הנקודה)

TEENAGER1

New member
אני לא מבינה למה אתה רואה את זה ככה

ברור, זה לא מחיר זול בכלל, והאמת היא שגם אני קצת התפלאתי. אבל מה זה קשור למספר השירים? לא מתמחרים הופעה לפי מספר השירים שבה... מה עדיף, שיוסיפו שירים להופעה כדי שזה "ישתלם" לקהל? זה הקונספט של הערב, וזה מספר השירים שיהיו. בסך הכל הלבונטין הזה זה לא מקום גדול, ורצוי שההופעות גם ישתלמו כלכלית למופיעים. בדרך כלל ההופעות שם הן של זמר לבד, או זמר ועוד נגן מקסימום, במקרה הזה אביתר מופיע עם עוד שלושה נגנים ומי יודע כמה אנשי הפקה. אני מאמינה שזו הסיבה שהמחיר גבוה יחסית. שוב, גם אני כמובן הייתי מאד שמחה אם זה היה מחיר נמוך יותר, אבל אם זה המחיר אני מניחה שיש לכך סיבות, והן לא קשורות לתאוות בצע של מישהו...

אני לא יודע מה איתכם אבל

אם הייתי מתכוון ללכת להופעה של אביתר, הייתי משלם גם 200 שקל לבחור אם זו היתה הדרישה, כי דברים שהדיסקים שלו נתנו לי אני לא כ"כ אמצא במקום אחר... ונוסיף לזה את העובדה שאנחנו בישראל, והכל פה יותר קשה, ובשביל שאמן יצליח לחיות מהמוזיקה שלו הוא צריך להופיע המון והפרנסה שלו תלויה בזה. ואיכשהו אביתר מצליח בנתיים. ואני לא רוצה שזה יעמוד בספק בכלל. :) ברור שגם אני מתעצבן שאני רואה הופעה יקרה אבל הגעתי למסקנה, שאם באמת הייתי רוצה ללכת הייתי גם משלם יותר.. זה לא באמת חשוב. בוא נגיד שאם חסנו 100 שקל (פלוס הוצאות נסיעה נגיד) אז אפשר גם אפילו 200 אבל אני מניח שזה עניין של סדר עדיפויות.. ^^

eliavtu

New member
שמע..

אם מקום אחד לוקח 65 ש"ח על ההופעה ומקום אחר לוקח 110 על אותה הופעה - זה אבסורד. לגבי ההופעה הזאת 70 שקל בשביל 10 שירים זה יקר וזה כן לפי מספר שירים, כי זו אפילו לא הופעה מלאה..

TEENAGER1

New member
זה עניין אחר

באמת היו הופעות של "תן לשינוי לצמוח", לדוגמא, שעלו במקומות מסוימים 70-80 ובמקומות אחרים יותר מ-100, אבל זה לא קשור לעניין, במקרה הזה המקום הוא שקבע את המחיר. אני מניחה שהמחיר לא נקבע ע"י לבונטין, כי רוב ההופעות שם דווקא זולות למדי. העניין שניסיתי להעביר בהודעה הקודמת הוא שמספר השירים לא רלוונטי כאן - ההופעה הזו, כמו כל מוצר מסחרי (עד כמה שזה נשמע רע), צריכה להצדיק את עצם קיומה, ועם כל האנשים שעובדים על הבמה ומאחורי הקלעים בשביל שהיא תתקיים, 70 ש"ח זה מחיר סביר לחלוטין. מספר השירים הוא לא פונקציה, אלא מספר האנשים שעובדים על ההופעה. אם אביתר היה לוקח 70 ש"ח על הופעת סולו, בלי אירגון מוקדם של ההפקה, ובמקום שלא צריך להשכיר בכסף, אז היה אולי מקום לטענות שלכם. וחוץ מזה, אני מסכימה עם אדם.

eliavtu

New member
זה הקטע..

שהיו הופעות עם מלא הפקה, הרבה נגנים וכו'.. וזה עלה פחות אבל בקטע הזה עוד אפשר לסלוח כי הוא לא הולך להופיע תקופה ארוכה, וזו חשיפה מאלבום והכל.. לגבי השאר - אני ממש לא מסכים אתם באמת הייתם מסכימים לשלם 200 שקל להופעה? אז כן, הופעות של אביתר נותנות לי הרבה הרבה יותר מ- 200 שקל מבחינת ערך.. זה לא אומר שצריך לשלם כ"כ הרבה. גם כי לא לכל אחד יש את הכסף הזה.. ובואו נקווה שזה לא יגיע למצב כזה. אני חושב שאמן שרוצה להתפרנס מהופעות לא צריך לקחת 100 שקל להופעה נגיד, עדיף שיעשה 2 הופעות ב- 60-70 שקל.

Anggie

New member
בדיוק מהסיבה הזאת

הופעות של אומנים לא עולות ישראלים בד"כ לא עולות 200 שקל:) ובתור אחת שמצבה הפיננסי לא נסוק לשמיים 70 ש"ח להופעה כלכך איכותית זה דיי גרושים...ככה זה מרגיש לי לפחות. קח לדוגמה את היהודים,שרוב ההופעות שלהם[אם לא כולן]לוקחים בסביבות 100-120 ש"ח להופעה, גם לפני הדיסק החדש וגם אחרי שהוא יצא,שזה דיי גניבה מבחינתי. בקיצור,אם זה באמת כלכך חורה[ככה כותבים נכון?חח] לך ויקר לך,פשוט תוותר:)

Anggie

New member
תיקון

הופעות של אומנים ישראלים בד"כ לא עולות 200 שקל

eliavtu

New member
ממ..

את ה- 70 שקל להופעה חד פעמית כזאת <או דו פעמית:p> אפשר להבין אני עדיין חושב שזה קצת יקר, אבל אם הייתי גר בת"א ורוצה להגיע להופעה, אז הייתי משלם 70 שקל. לגבי היהודים, אני דווקא לא מסכים שזו גניבה.. כי תראי, ההופעות שלהם בד"כ נמשכות שעתיים, ולפעמים אפילו קצת יותר.. וגם יש הרבה הפקה ופרוטכניקה.. שווה 100. זה לא כמו אביב גפן נגיד, שלוקח יותר מהם ועולה לשעה בערך.. ובהופעה פחות מושקעת בהרבה, והרבה פחות מופקת.. לזה הייתי קורא גניבה.

Anggie

New member
שעתיים?

מנסיון של מספיק הופעות,הם עולים לשעה וחצי-שעה ושלושתרבעי,אבל אף פעם לא יצא לי מצב של שעתיים או יותר. האמת אבל יש בזה משהו עם הפירוטכניקה. אבל מעבר לכך,זה עדיין דיי יקר,וביחס להופעה אינטימית ואיכותית כמו של אביתר,70 שקל זה מעולה. ועזוב אותך אביב, הייתי במאתיים הופעות שלו ואף פעם לא שילמתי,הוא פשוט נמצא בכל הפקה גדולה שיש

תראה..

זה לא עניין של להסכים לשלם או לא מה לעשות שדברים עולים כסף בחיינו המוזרים והלא אנושיים.. ולהפיק אלבום, ולהקליט, אפילו אם זה באולפנים בייתיים, עדיין עולה המון כסף. שלא נדבר על העלות הלא כספית, להופיע את השירים האלו 700 אלף פעם בערך, כשיש לך ילדים .. ואישה... זה לא פשוט או כזה כיף כמו שזה נראה. מממממ לגבי ה2 הופעות במקום אחת זה בדיוק מה שהוא עושה, ההופעות שלו בד"כ עולות 70 שקל או 60, (למעט 'פסטיבל הפסנתר') .. לא מגיעות ל100 בד"כ.. למרות שגם 100 זה עוד איכשהו סביר לדעתי. לא יודע אני מנסה להסתכל על התמונה היותר רחבה של העניין ועל אביתר עצמו... סביר להניח שאם היית מדבר איתי על נינט הייתי אומר לך שעדיף לך לזרוק עליה עגבניות ולירוק לה על הקרחת מאשר לשלם את זה, ואותו דבר עם חלק גדול מהאמנים בארץ אבל אמן אמיתי.. שהוא באמת יוצר ובאמת מחפש, ואני אישית הזדהתי עם כמעט כל דבר שהוא כתב בנתיים, ושעורר (אצלי לפחות) בי מודעות לדברים שלא בהכרח הייתי מודע אליהם, זה משהו אחר. וגם האלבום האחרון והחדש הם עם להקה והרכב מסודר ולכל בנאדם בלהקה יכול להיות שיש משפחה, ואפילו אם לא, מגיע לו להתפרנס בכבוד בעבור העבודה שלו, (ושלא נשכח שהעבודה שלו זה הדיסקים של אביתר שהם יותר מסתם דיסקים), 17 שקל לבנאדם.. .. ? ועם כל הכבוד בתור בנאדם שבא מכיוון סוציאליסטי אולי לא לכולם אין את הסכום כסף הזה אבל בגלל זה יש עבודות בעולם , הן נותנות לך כסף.. ואם אתה צעיר מכדי לעבוד, אז זה אמנם חבל אבל אתה לא יכול לצפות שאמן יקח בחשבון שיש ילדים צעירים שרוצים להגיע ואין להם כסף ... ושוב זה עניין של סדר עדיפויות אתה מעדיף לבזבז את הכסף שלך על בגד חדש? או דיסק חדש? או אפילו תשלום חודשי לטלוויזיה בלוויין...? או על הופעות? בסופו של דבר אני אשלם די הרבה בשביל שלא יצא מצב סטייל זהבה בן שהייתה פתאום גוססת מבחינה כספית זה בדיוק כמו לקנות את הדיסק החדש שלו שיעלה בטח איזה 80 שקל... אני אשלם אפילו 100 :ם (לא שיש לי :O)

eliavtu

New member
אין ספק לגבי עלויות היצירה..

ברור שזה עולה הרבה כסף.. אבל אני עדיין בעד להופיע יותר, מאשר לקחת יותר כסף על הופעה <שכרגע זה המצב הנתון..> גם כשיש לך אישה וילדים.. לרוב האנשים בעולם משפחה, ואין מה לעשות צריך לעבוד קשה כדי לפרנס אותם.. ואם צריך בשביל זה להוסיף הופעה או שניים במקום להיות איתם עוד, אז זה שווה את זה. ובטח שהוא ראוי לכסף, וחס וחלילה שיקרה לו מה שקרה לזהבה בן ואני גם לא אומר שהוא צריך להתחשב בכולם רק שהמחירים יהיו שווים לכל נפש בין 60 ל- 90 ככה, זה נראה לי הוגן אלו המחירים ברוב ההופעות שלו , ואני מקווה שככה ישאר.

למעלה