אקס וקס

eran377

New member
לא בעצם לא.

11 כולל בו 7 ו-4. למה רשמת 7 בנפרד? רשמתי שאתה צודק מתוך רגע של בלבול

loomer4

New member
זה אמור להיות באמת (Em7(4

עניין של גבהים וסדר הופעת צלילים אם אני זוכר נכון, כתבתי 11 בגלל שאני רגיל שכשיש את הדרגה הרביעית היא בדרך כלל אוקטבה למעלה, בסופרן (זאת אומרת בצורה שאני עושה את האקורד). ככה אני זוכר שלימדו אותי, אני אברר את זה.

loomer4

New member
כן בדיוק, טעות שלי

אפשר לכתוב גם 7,11 וגם רק 11, אין חוק מדויק לגבי זה, בדרך כלל שכתוב רק 11 אז מוסיפים גם 7.

yaelcohen445

New member
אם כתוב מספר גבוה מ7 אז זה כולל

גם את השבע. לדוג' E13 כולל את ה7. אבל E6 לא.

RoieL

New member
אני כמעט בטוח

שאלא אם מדובר בסאס 2/4 ברגע שיש לך מספר שנמוך מ- 8 זה מקביל ל- Add X ואם הוא גבוהה מ- 8 אתה מוסיף את 7 ואת המספר מהאקורד פחות 7, לא?

loomer4

New member
רוב מה שראיתי זה באמת ככה

אבל בגלל שאין על זה חוק מוסכם אז ראיתי גם כאלה שכתוב מספר גבוה מ7, וכתוב גם את ה7 (Gm7,11 נגיד)

../images/Emo121.gifיותר הגיוינ, ואז כשאתה לא רוצה

שינגנו 7 אתה פשוט לא כותב אותו. זה מה שאני עושה.

RoieL

New member
רגע רגע

Add 4 נניח, לא אמור להוסיף את 4 בנוסף לשלוש? הרי 11 זה 7 + Add 4, לא?

../images/Emo121.gifאף אחד לא כותב add 4

ואם כתוב לך נגיד D4 זה יהיה בעצם Dsus4 שבו ה-4 מחליף את ה-3. אם מוסיפים את ה-4 זה יוצר 1-3-4-5 ויש שם שתי סקונדות שזה מרווח שלא נשמע הכי פיצוץ בעולם אז מעלים את ה-4 אוקטבה=11

RoieL

New member
אני יודע,

אבל זה בעצם אומר שאנחנו משאירים את השלוש, זה לא D7sus4. רגע, עכשיו הצצתי למעלה והייתי בטוח שהסכמתם להודעה של loomer4 [שב- E11 אין 3]. אז זה כמו שאני למדתי. תודה בכל מקרה!

RoieL

New member
ואפרופו

יש כמה טפשים כמו דייויד גילמור שקוראים ל024000 E add9 ולא E9, אבל לא חשוב.

Pipe Dreamer

New member
זה דווקא נכון

(כמובן שהכוונה לEm add9) כאשר יש לך אקורד עם מספר אחריו, הכוונה היא לנגן את כל הדרגות האי זוגיות עד אותו מספר.. כלומר X7 אומר לנגן את ה1,3,5,7. X13 אומר לנגן את ה1,3,5,7,9,11,13 (כאשר הרבה פעמים משמיטים את החמישית והראשונה שבד"כ הבאס ינגן). כמובן שאקורדים כאלה לא נפוצים יותר מדי, אבל בעיקרון אם רוצים לציין רק הוספה של דרגה שהיא מעל השביעית, בלי לנגן את כל הדרגות שלפניה, צריך לכתוב add x.

loomer4

New member
ומוסיפים במול שבע כדי לעדן

את הסקונדה הקטנה שנוצרת עם השלוש.

RoieL

New member
אבל ה- add11 אומר שמוסיפים

7 + 11-8 = 7+4. [החישוב הוא כדי למצוא את הצליל, למי ששאל.

למעלה