אקנה

0 אור 0

New member
נכון שאקנה יכול להופיע בתגובה למזון אבל

לעתים קרובות הוא משקף בגלל מצב של איזון הורמונלי, מתח נפשי וכד', לא במקרה הוא נקרא "פצעי בגרות" - בתקופת ההתבגרות שבה כל המערכת ההורמונלית עוברת שינוי והתפתחות , הכל יוצא ומתבטא דרך העור. אני במשך שנים סבלתי מאקנה , אמנם מבוקר היטב בטיפול קוסמטי עקבי, כך שאחרים לאו דקוא תמיד ראו, אבל לי לא היה נעים. וראה זה פלא, בהריונות פתאום הופיע עור נקי ויפה ובלי שום בעיות. ממליצה מאד על טיפול בשיטת עומק של רפואה משלימה, כגון רפלקסולוגיה, כדי לאזן את המערכות , זאת כמובן במקביל לבדיקה אישית של התזונה , לטיפוח חיצוני, ולפעילות גופנית (כולם נפלאים לאקנה)

לא בגיל

התבגרות. בת 23. מזמן עבר. ולא היה לי אקנה בגיל התבגרות, רק כשאכלתי ג'אנק וחייתי על שוקולדים וממתקים. אני לא לחוצה בכלל ולא חרדה. אתם שולחים את כולם לטיפול בכל המערכות גם אם זה לא קשור ולא משפיע ולא יעזור? נראה לי כמו לזרוק כסף סתם ומיותר. עובדה שלפני שבועיים+ לא היה לי כלום. אני עושה פ"ג...אני באמת חושבת שאצלי זה נובע מהתזונה. מה שכן המחזור אצלי לא סדיר בכלל, לפעמים יש ולפעמים אין ומדלג. לא לוקחת גלולות ולא לקחתי מעולם. אפשר להסתדר בלי;)

0 אור 0

New member
ברור שאת לא בגיל ההתבגרות

גם אני מן הסתם לא עברתי 3 הריונות תוך כדי גיל ההתבגרות, הסיבה שאני ממליצה לך על טיפול עומק, הוא שהאקנה ואי הסדירות במחזור הם שני סימנים שמצביעים על התחלה של חוסר איזון במערכת ההורמונלית. זה מאד נפוץ במהלך החיים, ולא מאד מדאיג כשלעצמו, אבל לפעמים חוסר איזון כזה הולך ומעצים את עצמו ובהמשך החיים וגרם לבעיות. העניין הוא שרק כאשר הבעיה כבר רצינית הרפואה הרגילה/המערבית יודעת לאבחן אותה. ואילו היום, אם תעשי כמה טיפולי רפלקסולוגיה, תחזירי את הגוף לאיזון - ותתחילי תהליך שבסופו לא רק האקנה ישתפר, ולא רק המערכת ההורמונלית תתאזן, אלא כל הביראות שלך תהיה ברמה אחרת לגמרי. לא שווה?

מה זה רפלקסולוגיה?

מסאג'ים ברגל? (שואלת בתמימות וברצינות, זה מה שיש לי בראש. לכן לא ברור לי איך זה יעזור לאיזון כלשהו...

0 אור 0

New member
רפלקסולוגיה זו שיטה הוליסטית שמטפלת בגוף-נפש

דרך כף הרגל. מעבר לכך שכשיטה והליסטית היא מטפלת כמעט בכל דבר , מהנסיון שלי אין לה מתחרים בונשא של איזון הורמונלי - כולל מקרים שהרופאים לא ירשמו במחקרים שלהם כי "זה לא יכול להיות" , כמו חזרה למחזור תקין לאחר שנים של הפסקה, או בלשון הרופאים "גיל מעבר מוקדם". אני כמובן לא יכולה לשתף בנסיון של אחרים, אבל אני אישית הלכתי ללמוד רפלקסולוגיה בעקבות הצלחה של טיפול רפלקסולוגי שהציל לי את הבריאות והחזיר אותי לאיזון. (הכל כמובן לא כבמעשה קסם - אלא תהליך די ארוך, אבל תהליך שהצליח לעומת כל דבר אחר שניסיתי ולעומת תשובות הרופאים שגיל מעבר מוקדם זה דבר די נפוץ ואין מה לעשות)

hal767

New member
לגבי שינוי הורמונלי.

שינויים הורמונליים נגרמים ע"י הגוף ע"פ צרכיו. שינויים אלה המתרחשים בגיל ההתבגרות או בתקופת הריון הינם תהליכים טבעיים ונכונים ואינם מהווים מחלה או ליקוי. להבדיל מאלה אפשרי שיהיו ליקויים במערכת הורמונלית כלשהי כתוצאה מתחזוקה גרועה של הגוף. תזונה גרועה, התשת הגוף והנפש, תרופות שונות, סמים, אלכוהול ושאר הדברים שמרעילים את המערכת יכולים להיות קשורים לשיבוש מערכת הורמונלית, ואז הליקוי הוא מחלתי. שינויים הורמונליים טבעיים בגיל ההתבגרות או בזמן הריון אינם צריכים להיות קשורים להופעת האקנה. האקנה הינו סימפטום למשהו שאינו תקין בתוך הגוף ולא קשור לשינוי הורמונלי טבעי ונכון.

0 אור 0

New member
שינוי הורמונלי טבעי ונכון

יכול גם "לרדת מהפסים" בקלות רבה לכיוון לא נכון, זה קורה גם בגיל ההתבגרות, זה קורה הרבה מאד פעמים אחרי לידה, וזה לא פעם קורה בתהליך איטי יותר במשך החיים - הגורמים לכך יכולים להיות, פיזיים או רגשיים וביניהם מזון, עייפות, מתח ורעלים אחרים, תופעות כגון אלו שהיא סובלת מהן, אקנה ומחזור לא סדיר, הן סימני התראה של הגוף לכך שמשהו קורה וכדאי מאד לתת לגוף תמיכה בתהליך החזרה לאיזון - בין אם זה על ידי תזונה טובה יותר ובין אם על ידי טיפולים מאזנים כמו רפלקסולוגיה.

hal767

New member
במילים אחרות

מה שגורם לאקנה, כפי שכתבתי בתשובה קודמת, גורם גם לבעיות הורמונליות ולמעשה גם לבעיות רפואיות אחרות. הטיפול צ"ל בשורש הבעיה ולא בסימפטום.

0 אור 0

New member
בדיוק - ולכן אני ממליצה על רפלקסולוגיה

שנוגעת בשורש הבעיה

hal767

New member
אני בעד רפלקסולוגיה

ואפילו טיפול אנרגטי, אבל לא במקום תזונה, נשימה ואורח חיים נכונים, אלא בנוסף להם. ואגב, לעיסוי גם כן ישנה השפעה חיובית על המערכת ההורמונלית אם יודעים לעשות אותו נכון. בדרך כלל השילוב של הנ"ל מביא תוצאות טובות, כלומר, ריפוי טבעי אמיתי מבלי שמרעילים את הגוף בתרופות מזיקות המדכאות סימפטומים ומשאירות את המטופל בחוסר בריאות.

0 אור 0

New member
על זה אין לנו ויכוח

נדיר מאד שמישהו מגיע אלי שלא לעיסוי פינוק, ולא מקבל המלצות לשיפור אורח החיים היומיומי. זה מבחינתי חלק מהטיפול. הבעיה שלי לפעמים שאנשים מתקשים לראות כמה ההמלצות שלי חשובות וטובות - כי הרי אני מציעה דברים כל כך "פשוטים" ומובנים מאליהם (תשתו מים, תאכלו ירקות ופירות, פעילות גופנית) - הרבה יותר אטרקטיבי ומשכנע כנראה לקבל מרשם לגלולות כאלה ואחרות שעולות הון קטן בבית המרקחת הקרוב, או דיאטה מוזרה שבלי הדף הצמוד מתקשים לעקוב אחריה.

hal767

New member
אכן, אנשים רוצים לקנות את הבריאות

באמצעים הכי לא בריאים. הנכון הוא שבריאות בונים בעבודה יום יומית של אכילה נכונה וחיים נכונים. לא ניתן לקנות את הבריאות באמצעות תרופות קסם למינייהן.

ub8

New member
שורש הבעיה

מי שנוגע בו זה המטפל ולא השיטה. בכלל, השימוש התדיר הזה במונח 'טיפול בשורש הבעיה' הפך להיות חסר אחריות. מקווה שאני לא פוגע באף אחד. זו דעתי.

0 אור 0

New member
אתה לא פוגע אבל זו הצהרה מוזרה

מדוע זה חסר אחריות לבצע איזון הורמונלי וכללי עדין באמצעות רפלקסולוגיה , לשפר מעט את אורח החיים ולהחזיר את הבריאות לתקנה , במקום למרוח משחה כזו או אחרת ואפילו טבעית?

ub8

New member
ההתייחסות שלי היא

יותר כללית ופחות לשרשור הספציפי הזה. איזה טיפול רפלקסולוגי יכול לאזן הורמונלית נער מתבגר שההורמונים שלו משגעים לו את השכל ? ובכלל, מה זה עבורך איזון, ומה זה שורש הבעיה ? מכל הדיעות שאני שומע כאן בפורום, אני מתחבר למה שכותב hal767. מזון איכותי, פעילות גופנית מתונה וחשיבה חיובית. כמה פשוט ככה נכון. טיפולי מגע (או אחרים) באים כמסייעים. למרות שהוא קצת קיצוני בעיני עם כל נושא התזונה הטבעית. העולם הטבעי הזה כבר לא קיים היום וצריך להשלים עם המציאות הזו.

0 אור 0

New member
הטיפול בא לסייע

לגוף יש מנגנונים שיוצרים תהליך ריפוי, בתיאוריה, בעולם אידיאלי, עם חיים אידיאליים , המנגנונים האלו היו גוברים על מנגנוני ההרס שחלקם טבעיים לא פחות , אבל כנראה שהעולם לא ממש אידיאלי, ואני מכירה גם אנשים שהם טבעונאים, ועוסקים בעשיה הוליסטית ומתרגלים יוגה ובכל זאת סובלים פה ושם מכמה דברים - אני מאמינה שהכלי העוצמתי שניתן לנו בשיטות שונות של רפואה משלימה יודע להזכיר לגוף את הכיוון הנכון של הריפוי, לסייע לגוף ולנפש להרפא מנזקים. נכון שזה "רק" סיוע, אבל לעתים קרובות כל כך נחוץ. ולנער שטוף ההורמונים באמת לא הייתי ממליצה רק על רפלקסולוגיה, אלא המון "שיעורי בית" בדמות פעילויות עצמיות שיעזרו לו לנתב את סערות הגוף והנפש שעוברות עליו בגיל הזה

ub8

New member
מסכים איתך

שיש שיטות רבות שיכולות לסייע, ובכללן הרפלקסולוגיה שאני מאד אוהב. אבל כמו שכתבת זה "סיוע" וראוי להיות קצת יותר צנוע אם מושגים כמו "טיפול עומק" או "שורש הבעיה". כאשר מדובר במצבים של בני אדם הזקוקים למגע, שם אני מאמין שלטיפולים שלנו יש משמעות גדולה יותר. לעניין התזונה, אני חושב שאימוץ אורח חיים נוקשה ואפילו 'סגפני' קצת, עלול יותר להזיק מאשר להועיל. אפשר לאכול קצת שוקולד, וגם לשתות קפה במינון. סוד האושר הוא גדול מזה בהרבה. התנזרות טוטאלית מ'מזיקים', לא בהכרח תסייע להשיגו.

0 אור 0

New member
ועכשיו תורי להסכים אתך

אורח חיים נוקשה וסגפני הוא בעיני בדיוק הכיוון ההפוך מהדרך לבריאות מלאה, וגם לגבי הצניעות אני מסכימה , אם כי לטעמי הביטויים שציינת הם מדויקים לגבי ההבדל בין מה שאני עושה בטיפול רפלקסולוגיה או בדיקור לעומת נניח לקחת תה עם טיון ודבש כשמשתעלים - שניהם משלימים , אבל זה מטפל בשורש וזה בסימפטום

ub8

New member
אוסיף ואומר

כי המונח 'שורש הבעיה' הוא שלא תמיד רואים אותו עין בעין. טיפול טבעי יכול לעבור כמו טיפול תרופתי, אם כי הרבה יותר ידידותי לגוף מאשר לקיחת כימיקלים. אני מייחס את שורש הבעיה (בעיקר) לדפוסי מחשבתה המובילים לדפוסי התנהגות. אני עוד לא ראיתי שרפלקסולוגיה גורמת לשינויים כל כך יסודיים. מסייעת כן. פותחת אפיקי חשיבה שונים, גם זה יכול להיות. עקב חוויות בזמן הטיפול, לא מן הנמנע שמטופל ישאף לשנות דברים. אבל אם נהיה כנים אם עצמינו, שורש הבעיה הוא עמוק מידי מכדי שטיפול רפלקסולוגי יוכל לרפאו. יש צורך בשילוב של עבודה מנטלית באופן אקטיבי ורציף, ולא פעם בשבוע. אני רואה הרבה מטפלים שממהרים להצהיר על 'ריפוי מהשורש' ועוד כל מיני שטויות שלמדו בבית הספר וביטויים עמומים. זה חבל מאד כי זו הטעייה. ואחרי כל זה, בל נתעלם מהשפעות גנטיות שגם להן יש משקל רב. חשוב להדברים יאמרו בצורה ברורה. אנחנו שואפים לפתרון שורשי, אך היכולות הן מוגבלות. ריפוי יתכן רק כאשר המטופל מחליט על כך.

למעלה