אקנה

0 אור 0

New member
אני בכנות מוחלטת חושבת שהרפלקסולוגיה מטפלת

מהשורש - גם בדברים שאנו חשים ואין לנו מילים להגדיר אותם, לא תמיד הטיפול מצליח לרפא לגמרי, אני הראשונה שתמיד נזעקת נגד הבטחות של מטפלים שמבטיחים ניסים ונפלאות , ותוצאה ומובטחת , ויודעים לפתור כל בעיה שבעולם, ודוקא בשיטה שלהם. ועדיין - גם אם המטופל לא יחלים לחלוטין, וגם אם הטיפול הרפלקסולוגי הוא רק חלק מהדרך שהוא עושה, וגם אם בנושאים שונים נחוש שיש לאותו אדם צורך בשיטה אחרת ואולי במטפל אחר , למרות הכל - הטיפול הוא טיפול שנוגע ברבדים הכי עמוקים, ועובד בהם ופועל ונותן את התרומה שלו לכיוון הנכון של הריפוי - גם אם זה דפוסי התנהגות. אגיד יותר מכך - למרות שבעקרון טיפול חד פעמי מבחינתי הוא לא טיפול משמעותי - ללא האבחון , ללא הרצף הטיפולי, זה יותר בגדר פינוק/עיסוי - קרה לי דוקא לאחרונה ב 2-3 מקרים שבטיפול חד פעמי כזה היו עוצמות אנרגטיות מאד חזקות וקיבלתי פידבקים לאחר מכן על שינוי מהותי. מחקתי את ההמשך כי הוא עלול לפגוע בפרטיות, אבל אם תרצה אפרט לך בפרטי. בכלל, אני בודאי לא אתיימר ש 100% מהטיפולים שלי מביאים לתוצאה מדידה, אבל אני בהחלט מרגישה שאני יוצרת תהליך משמעותי ועמוק.

freearth10

New member
"ריפוי יתכן רק כאשר המטופל מחליט על כך"

היי ub8, אכן, ריפוי יתכן רק כאשר המטופל מחליט על כך ואנחנו (ולא משנה באיזו שיטה, ורפלקסולוגיה היא בהחלט אחת מהן) רק עוזרים לו להגיע אל אותה ההחלטה. כאשר אדם מחליט שהוא רוצה לרפא את עצמו הוא מחליט להגיע לשורש הבעיה ולשחרר אותה. ואנחנו רק הנתיב דרכו הוא מגיע לאותו המקום. היכולות שלנו הן אינסופיות והיו כבר מספיק אנשים שעליהם שמו את החותמת: סופי והם שינו אותו ל- לא עכשיו ואפילו ל-עכשיו תורי או ל-זו ההזדמנות שלי. זה לא אנחנו שמרפאים. זו לא השיטה שמרפאה. זה האדם שמחליט לרפא את עצמו. בעזרתנו. בעזרת השיטה שבה אנחנו משתמשים. וכן, אנחנו זקוקים לכמות לא מעטה של ענווה כדי בכלל לקלוט שזה לא אנחנו. אנחנו זקוקים לכמות לא מעטה של ענווה כדי לאמר שוב ושוב למטופל שזה לא אנחנו שעזרנו למטופל, זה הוא שחיפש את הדרך שלו להבריא וגם מצא אותה. אנחנו זקוקים ללא מעט ענווה כדי לראות את הניסים שקורים לאחר הטיפול שלנו מבלי לאמר: זה הטיפול שלנו. ולשמוח על זה שיש לנו רק חלק בדרך הזאת שהמטופל שלנו עשה. אני כבר מזמן הסרתי את האחריות שלי למה שהמטופל לוקח מהטיפול. זו המתנה שקיבלתי ממידת הענווה...זו לא אני שמשחררת את מקור הסיבה לתופעה. זו גם לא אני שלא משחררת את מקור הסיבה לתופעה. אני חלק בתהליך שהמטופל עובר. יכול להיות שהקסם בכלל יקרה אצל מטפל אחר. יכול להיות שהוא גם אף פעם כבר לא יקרה ויכול להיות שהוא יקרה בזמן שהוא יצליח לשחרר את מה שעוד חסם אותו מלהגיע לשם, באמצעות הכוח שיש בו עכשיו. האפשרויות הן אינסופיות. מאיה

בסוף.....בכלל

זה לא קשור לשום חוסר איזון או שורש בעייה. סתם איחר לי. ובגלל זה היה מסתבר היה בשבוע-שבועיים שלפני סימנים. זה קורה להרבה בנות וזה נורמלי לגמרי ולא מעיד על "חוסר איזון" או צורך בטיפולים למיניהם ...מזל:)

סתם כך..... במקרה......

להולכת בגשם החביבה - אין דבר כזה סתם כך ובמקרה. התנהלות היקום היא כאשר ישנם סיבה ומסובב. לא נוצר יש מאין. ושום דבר לא הולך לאיבוד = אלה חוקי טבע שאין לנו מנוס מהם.והם כלי שרת נפלא ונהדר עבורנו. ברפואה הקונבנציונלית=מערבית=מקובלת=נפוצה - שם אין כמעט דבר ועניין שייכים למשהו, כל חלק בגוף כאילו מתקיים בפני עצמו. כשלומדים רפואה - אין לומדים על גוף חי - לומדים על גוויות. ובגופה מתה אפשר לנתק כל חלק מהקשור אליו ובאמת לא תהיה לכך, למעשה, השפעה. וכשלומדים רפואה - אין לומדים בריאות מהי - אלא, לומדים על פתולוגיות של הגוף. ולכולם - מאלפים את בני האדם, מגיל טרום-לידה, להיות שבויים ב"עזרת" וב"קסם" הפתרונות הקונבנציונליים. מכאן, שידוע, למשל, שקשה מאוד - לעתים בלתי אפשרי בכלל - לבעל-חיים שנולד בשבי להתערות בחופש ולהתחבר אליו. ולכן, מי קשה למרבית בני-האדם להבין שבריאות טבעית נכונה מתנהלת עם תזונה נכונה, תנועה ונשימה נכונים, מגע נכון, מחשבה ורגש מאוזנים - ולהביאם לכך. זו משימה, שיש, בהדרגה, ובהרבה סבלנות, אורך-רוח וסובלנות להשריש אותה. עשה טוב. ומכך, ממילא, תסור מהרע. וכשאנחנו בשרשור זה קוראים את דבריה של ההולכת הגשם הנכבדה והחביבה - דבריה והסבריה משמשים דוגמה מתונה לשבויים אחרים של הממסד הרפואי הקונבנציונלי. אני, שנולדתי, בבית טבעוני, עם אורח-חיים טבעי במושב, עם אבא ז"ל שעסק בריפוי טבעי - עבורי הריפוי הטבעי הוא-הוא הדרך היחידה לרפא ולתקן ולשמור על בריאות איתנה - ובשמחה ובטוב-לבב. בשבילי הרפואה הקונבנציונלית מיועדת רק, ואך ורק, לשעת-חירום קיצונית - תאונות ודומיהן, אם אדם על-סף התייבשות, אם נשבר משהו=תאונה. בעבורי הרפואה הקונבנציונלית היא המשלימה/החלופית/האלטרנטיבית ועוד שמות, שהמציאו לרפואה הטבעית (אולי מצורך בהתחנפות לממסדים השמרניים. אינני מרגישה צורך להתנצל בפני איש כשאני חיה באורח-חיים טבעי, אין לי צורך בתחליפים ל-בשר, דגים,עוף, ביצים ודומיהם. ~~~ ה-כ-ל מצוי בצמחים. מאום לא חסר בהם !!!!!!!! גדלתי בבית בלי ארוך תרופות, אותו ראיתי בכל בתי השכנים והחברים בילדותי - ולא הבנתי מדוע צריכים "דבר כזה" בשבילי "מאכלים" מן החי = אינם אוכל עבור בני-אדם ואין לי פיתוי וצורך לנסותם - מעולם לא היה לי. כך, לגבי אקמולים ואנטיביוטיקות - מי צריך אותם ? מי צריך אותם? = אותם, שגידלוהם בהתמכרות לרפואה הממסדית-קונבנציונלית, שהיא תעשיית חולים לרווחיהם הפרטיים, והפסדיהם של האזרחים התמימים. וכך, להולכת בגשם החביבה ולאלה שחושבים כמוך - חשבו- נא בהדרגה, עם השכל הישר - שכמובן ובוודאי יש לכם, אין לי ספק בכך - האם טיעון של סתם במקרה "אחר לי המחזור, כי זה סתם יכול להיות" - האם אתם מדברים בהגיון. כשאוטובוס מאחר ואתם כועסים, ש"בגללו" תאחרו ליעד שלכם, או כאשר ישנו פקק תנועה באמצע היום (במקום שאיננו מקובל) וזה קורה - גם אז, בשלווה אתם אומרים סתם כך קרה העניין ??????? - אין לי ספק שבמקרים כאלה אתם מתחילים לעלות ולנפש מיליון ואחת סברות ופרשנויות ומקללים (אולי?) ומגדפים את האחראים לכישלון שלכם בהגעה בזמן ש-אתם קבעתם לתכניות שלכם. אין - סתם. לכל דבר יש סיבה. השאלה המתבקשת - האם באמת אין זה משנה. אשה שרוצה להיכנס להריון מתייחסת בשיא הרצינות לדיוק של הביוץ והגעה הווסת. אלא, שבחורות ונשים שאין להם עניין בהריון, ואולי גם אינן מקיימות יחסי-מין - מדוע להם ה"מטרד" ששמו הווסת (בטעות - המחזור. שהוא, למעשה, כל התהליך במהלך החודש). ולא סתם הוא נקרא מחזור חודשי - כשמו, כן הוא. וברוך ה' - נמצאים רבים, בכל זאת, שאליהם כן מדברת התפישה הטבעית ורוח הריפוי הטבעי, על גווניו השונים ואנחנו הולכים ומתרבים . "כי האדם עץ השדה" - כל אחד זקוק לשורשיו האמתיים והשורשיים. כך, היה חלום חייו של אבי ז"ל במהלך 45 שנות עיסוקו בריפוי טבעי אמתי - כאן, בארץ ישראל, כבר לפני היות מדינתנו וגם אחרי הקמתה. עשה, פעל, הפיץ את הרעיונות ברחבי העם באופנים השונים. ומכך, זכה ויהי זכרו ברוך. בהצלחה, בשמחה ובהנאה בתנועה זורמת
שלומית נצח

Besomet

New member
התמודדות

שלום "הולכת בגשם", בעת שאני קורא את כל השרשור הזה, מתקבל אצלי רושם עז שאת נרתעת מאוד מהעיסוק בנפש וברגש. הודעתך הראשונה עסקה אך ורק בתזונה כגורם, ולכשעלו הצעות לגורמים אחרים מיהרת לבטלם ולחזור מיד לשינוי התזונתי. את השרשור הארוך והמעניין הזה חתמת בהודעה שבה את מבהירה שבעצם הכל בסדר ונורמאלי, למרות שרק כמה הודעות קודם לכן כתבת: "אבל המחזור לא סדיר ולעיתים לא מקבלת, ובא בהפתעה, נניח החודשיים דילג. זה כבר שנתיים ככה, לא רואה טעם להתעסק בזה." אם להתייחס לדברים אלו שכתבת לפני שלושה ימים, המחזור החודשי שלך אינו סדיר כבר שנתיים. לכן בהכרח גם המערכת ההורמונאלית שלך אינה באיזון. אני יודע ומבין שלפנות לקבל טיפול זה רעיון שיכול להלחיץ ולהפחיד ובקלות ניתן למצוא 20 סיבות מדוע לדחות או לבטל את הרעיון לחלוטין. גם לי בתור מטפל לא קל לפנות לטיפול ואני מוצא את עצמי מזכיר לעצמי שאפילו הרכב או המחשב מקבלים טיפולי תחזוקה מדי פעם. אני מכבד את בחירתך, ואכן רק את אחראית לשלומך ושלמותך הפיזית והנפשית. המטרה שלי בהודעה זו היא להאיר ולהסב את תשומת ליבך למה שייתכן שמהווה "נקודה עיוורת" (Blind spot). לעיתים קרובות ניתן לראות כי כשאנו מוחים ומתעקשים בתקיפות יתרה שמשהו מסויים איננו נכון או איננו קיים, זה מעיד על חוסר רצון או יכולת להתמודד עם אותו נושא. אני מאחל לך בריאות ואושר והמון חמלה לעצמך :) לירון

ינוקא1

New member
היי.

אני חושב שיש מצב שזה קשור להרבה סוכר בתזונה. זה גם הפירות , גם מעדני החלב , גם ממרח התמרים והריבה. אני פחות רואה את המזונות מהחי כבעיה. (אגב , גם 8-10 פרוסות ליום זה ממש לא מעט עבור בחורה ! את ספורטאית או משהו ?) אני הייתי מתחיל מלהוריד בכמות הלחם , הריבה וממרח התמרים. הייתי שם במקום זה אורז וקינואה וכדומה. עם הפירות הייתי ממשיך , אבל הייתי מגוון קצת יותר. (גם המילון הוא פרי קצת "ליחתי" לטעמי , ענבים למשל יותר קלים לעיכול , למרות שגם בהם יש הרבה סוכר).

היי

נראה לי שאתה צודק. השינוי היחיד שהיה בתזונה הוא העלאת צריכת הסוכרים מריבה, מעדנים, ממרח תמרים, פירות יבשים והרבה פירות בכללי. לגבי לחם, זה אמנם הרבה נשמע אבל זה המקור היחיד שלי לפחמימות מורכבות וזה לחם קל אז בפועל לא כ"כ הרבה. אם אני אוכלת גם דייסת קווקר ביום אז צורכת הרבה פחות לחם. אני לא ספורטאית אבל כן מתאמנת ומרגישה צורך פיזית ביותר אנרגיה. מעדיפה לאכול לחם מלא על פני קורנפלקסים וחטיפים. כי זה יחסית מקור לפחמימה מורכבת שלא ג'אנקי. נניח היום אכלתי פעמיים דייסת קווקר סמיכהאז יצא רק 4-5 פרוסות לחם. אני לא אוהבת פסטה ואורז, בורגול וכל אלה. אוהבת מאוד דייסת קווקר ולא נמאס לי ממנה והיא גם טובה למניעת עצירות. לגבי חלבון מהחי, תמיד אכלתי, ומעולם לא גרם לי לאקנה. חוצמיזה עוף\דג בכמות ממש קטנה (50-70 גרם) ולעיתים רחוקות מאוד! השינוי היחיד כמו שאמרתי שהיה לאחרונה הוא צריכה גבוהה של סוכרים ושומנים לא טובים כמו חומוס\טחינה מוכנה של סופר ואגוזים קלויים בדיוק בגלל שאני צורכת מעט חלבון בכללי, ומעט חלבון מהחי בפרט, אני צורכת בעצם הרבה יותר פחמימות כדי לשבוע ולמלא את הארוחה. ואני לא שובעת מאכילת סלטים ופירות, זה רק ממלא ולא באמת משביע. פחמימות מורכבות וחלבונים הם כן משביעים. היו פה הודעות מעליי לגבי להמנע מצריכת חלבון מהחי. אולי זה יותר מוסרי אבל זה גורם לי לירידה בשריר ובמשקל אז זה פוגע לי בבריאות. לא מוצאת את האיזון. ולאכול כל היום גרעינים ואגוזים לא ריאלי. וקטניות אני לא יכולה, לא מסוגלת לאכול קטניות בכלל, אפילו לא מונבטות, גורמות לכאבי בטן. יש לי תסמונת מעי רגיש.

ינוקא1

New member
אני גם חושב

שלהרבה מהאנשים חלבון מהחי הוא חיוני , ובדרך כלל סוכר עושה יותר בעיות מאשר חלבון מהחי. דיאטה צמחונית בריאה יותר - לחלק מהאנשים. כנ"ל דיאטת חלבונים בריאה יותר - לחלק מהאנשים. יש לכל אחד איזון שונה. (אגב - לפי הרמב"ם , יותר חשוב לא לאכול כמויות גדולות מאשר מה אוכלים. דהיינו לא לאכול עד שמתמלאים יותר מידי). לסיכום לדעתי אם תורידי את הריבה וכמויות הסוכר זה יעשה טוב. בהצלחה !

תודה רבה!

תומכת בדבריך ומסכימה איתם. מנסיון אישי שלי, תפריט טבעוני גורם לי לירידה במשקל ובשריר בטירוף. לא מסוגלת לקיים אותו בגלל קטניות. הדרך שמצאתי, היא פשוט לצרוך מעט מחלבון מהחי, אבל לא להמנע לגמרי, ולשלב דברים רבים מהצומח. תפריט ללא קטניות פשוט דל מידי בחלבון, ואז לא שובעת וגורם לי לצרוך המון פירות ודגנים כדי להתמלא וזה לא בריא להסתובב עם בטן הריון מלאת סיבים ועמילן. לי זה מזיק ותוקע מערכת עיכול. בעניין סיבים לא חושבת ש"כל המרבה זה משובח"... תודה:)

svetaash

New member
הזכרת לי עכשיו את התקופה שלי ההי אקנה

כשהייתי בגילך (לא כל כך מזמן)
היה לי אנה והרבה ממנו ואז לא חשבתי בצורה חכמה כמוך לשנות את התוזנה והוצאתי מלא כסף על טיפול באינפרה אדום שלא עזר ואז המליצו לי על משחה שמעלימה את הפצעים במהירות ובאמת היית יאיתה שנים עד שעברתי תהליך של שינוי באורח החיים ולאט לאט נפטרתי מהפצעים הגדולים עד לא מזמן היה יוצא באיזור מסויים בפנים פה ושם פצעון מדי פעם ומאז שאני שותה משקה בריאות שמאזן את הגוף כמעט ולא יוצא כבר כולם אני בטוחה שגם לך יעבור מהר ברגע שתשני קצת את התפריט ותביני מה בדיוק גרם לפצעים

עדידה 124

New member
ל- svetaash....

היי.. אני לא כל-כך קשורה לפה (הגעתי מהראשי) אבל רציתי לדעת מהו המשקה בריאות שאת שותה ואם אפשר מתכון.....אני פשוט בדיוק מחפשת איזה משקה טוב שייתן לי אנרגיות ליום...תודה מראש,עדי.

מה מומלץ למרוח על לחם

במקום מוצרי חלב? אני לא מסוגלת להמנע מלחם, אצלי זה מקור עיקרי לפחמימות מורכבות. אם לא גבינה\ריבה\ממרח תמרים, אז מה כן אפשר למרוח על לחם? אבוקדו וטחינה מלאה וזהו? אני לא אוהבת טחינה גולמית...וטחינה של הסופר גם גורמת לי לבעיות בעור..

0 אור 0

New member
יש כל מיני גישות בתזונה

אני תמיד אומרת שאם נמנעים מכל מה שאסור לפי כל אחת מהשיטות אז נשארים בלי שום דבר לאכול - כי כל שיטה אוסרת דברים אחרים. מכיוון שאת אוכלת מן החי ולא חיה לפי שיטת הצירופים אז אין שום מניעה שתאכלי ממרח תמרים (רצוי טבעי) או חרובית או גבינה (רצוי עיזים) או טחינה עם ירקות או חמאה או דבש ..

תודה!!

האם באמת גבינת עיזים עדיפה על פני גבינה לבנה מחלב בקר? אם כבר מורחים חלבי, רק לשם המריחה

0 אור 0

New member
יש גם כל מיני גישות לחלב ../images/Emo13.gif

יש אנשים שמתנגדים לו מאד, אני אישית חושבת שיש אנשים שמעכלים טוב חלב, יש אנשים שלא מעכלים אותו היטב ויש אנשים שהוא אפילו מזיק להם (מרגישות ועד אלרגיה) - אם את נמנית על הקבוצה הראשונה, אז אין שום מניעה שתאכלי גם חלב בקר ומוצריו. לגבי הנושא של חלב עיזים - החלבון שלו והרכב המינרלים מתאימים יותר לגוף האנושי, אך כמובן לכמות קטנה זה ממש לא קריטי וכמובן גבינת עיזים ממש טעימה

זהו ש..

אני מאלה שממש רגישים למוצרי חלב וזה עושים להם רע בבטן ובעור. אבל חייבת משהו למרוח על לחם..ולפעמים אין\נמאס מאבוקדו, חומוס\ריבות. וטחינה לא אוהבת. מורחת מעט, אז אולי זה לא כזה נורא. נראה לך בכמות קטנה זה עדיין יכול להיות גורם לאקנה?

0 אור 0

New member
אם את ממש רגישה, אז אני ממליצה להמנע

למציאת ממרחים טעימים ומגוונים ללחם, אני ממליצה בחום להכנס לאתרי מתכונים של RAW FOOD - טבעונאים - אין כמוהן ביצירת ממרחים מדהימים מכל מיני מוצרים טבעיים שבחיים לא היית חושדת בהם שהם יכולים להיות מקור לממרח. וגם את הטחינה ואבוקדו הכאילו שגרתיים אפשר להכין בצורה שונה מהמקובל ברמה של משהו קנוי - יש בחנויות טבע כל מיני ממרחי שקדים ואגוזים טעימים

למעלה