אקיאה (IKEA )

אקיאה (IKEA )

אקיאה (IKEA ) והצביעות הישראלית..... חברה בבעלות של פעיל נאצי פותחת סניף בארץ ולא רק שאף אחד מאיתנו אינו מתנגד אלא שרבים מתכננים באיזה יום להגיע לשם בו העומס יהיה קטן יותר. ובכן מר אינגבר קמפרד האותיות ``א ו-ק`` של אקיאה הוא הבעלים של החברה. אמנם הוא שבדי (נצר למשפחה גרמנית) אך היה פעיל גם בזמן מלחמת העולם השניה וגם לאחריה בשנות ה- 50 בארגוני נאצים ימניים קיצוניים. מה שבולט יותר הינה העובדה ששבדיה היתה מקום ידידותי שנתן מקלט ליהודים בעוד הוא היה פעיל נאצי. להלן קטע מכתבה מה ``ניו יורק טיימס``. Ingvar Kamprad (the IK of IKEA) was a keen Nazi sympathiser in his youth and he continued to be so until the late 1950s. Despite being Swedish, some of his roots are German - his grandmother was a German immigrant Ingvar Kamprad, Ikea`s founder (a Swede of German origin), launched his first business in `43, while only 17 years old. He was then an active member of one of Sweden`s extreme right wing youth organization, Hitlerjungen and pro-Nazi style. His links continued after WWII, in particular with Per Engdahl, founder of a various pro- or neo-Nazi organizations, such as ``Foreningen Det Nya Sverige``. A complete feature ran in Swedish newspapers in `94, and Kamprad then .conceded that the reports were true, adding that it was a mistake ובכן פעילי ארגוני הנוער הנאצים לא ניהלו פעולות של ``צופי-ים`` או ``הנוער העובד``. אלא שירתו את הנאצים באיתור משפחות יהודיות שמסתתרות, הומואים, צוענים וכו`. היום משתמשת החברה בפרסומות המקדמות את עסקי בעלי החברה. ונחשו באילו מסרים משתמשת החברה בפרסומותיה? נכון, הומואים ויהודים. החברה מעוניינת להינות ממקסימום רווחים מקהלי צרכנים שונים ולכן פרסומותיה כוללות הומואים הרוכשים ריהוט לדירתם המשותפת, יהודים הרוכשים ציוד לביתם וכו`. בכדי להגן על הונו המוערך במיליארדי דולרים, מר קמפרד טען ב- 1994 לאחר מספר כתבות נרחבות בנושא, כי הוא מודה בנכונות הטענות וכי הוא מצטער. גם אנחנו מצטערים מר קמפרד , ובכן הגיע הזמן שאנו הישראלים נכבד את זכר 6,000,000 היהודים שנהרגו בשואה ונחרים את רשת אקיאה . מדוע צביעות ישראלית מוזכרת, ובכן כשאריאל זילבר הביע את דעתו על כך שהומואים הם סוטים קמו ארגוני ההומואים והלסביות ודרשו לבטל את הופעותיו. שלמה גרוניך מיהר לעשות זאת וביטל את הופעתו המשותפת עם זילבר, שחס ושלום לא יהיה מזוהה עמו. האמת היא, שאנו גרים במדינה דמוקרטית, סה``כ מותר לנו לומר את דעותינו , ומותר לנו להסכים או לא. מי שנפגע שלא יבוא להופעות. הרבה יותר חמור הוא לפרנס את מר קמפרד. הנאצים לא רק דיברו בגנות יהודים, צוענים והומואים.... הם עשו הרבה מעבר גם ליהודים וגם להומואים וללסביות...אז בואו ונראה את כל הפעילים הללו ואותנו דור שני ושלישי לשואה כשרשת אקיאה תיפתח. אנו לא נבקר ולא נרכוש אף מוצר של אקיאה !!!!

tiger rrr.

New member
טוב...!!

לא הבנתי חצי מההודעה (וזה כי אין לי כוח לקרוא הכול..!!) אבל אני לא אקנה את המוצרים שלה מבטיחה..!! רק אל תרביצי לי..!! (-:

חסר/ת שם

New member
הערה קטנה.

חברת IKEA היא חברה מולטי-נציונלית לא קטנה. היא מעסיקה עובדים רבים, קבלני-משנה רבים ומניחה אוכל על שולחנות רבים השייכים לעובדיה במדינות השונות (כולל במדינתינו אנו). אין בן אדם אחד שאפשר להצביע עליו כבעלי חברת IKEA. החברה, שהתפתחה להיות גוף גדול ובלתי תלוי בבן אדם שהקים אותו היא לא נאצית ולא ניאו נאצית. את מאלה שטוענים גם נגד קניית מכוניות מרצדס-בנץ? חסר/ת שם.

מהי גזענות ......???

אמנם גרמניה הנאצית הייתה אחראית לרצח של מעל 20,000,000 א/נשים,מתוכם: כ-6,000,000 יהודים !!!! ועוד מליונים רבים של חיילי צבאות שונים,הומואים,צוענים וזרים אחרים. אך התקופה ההיא הייתה,גרמניה עדיין משלמת על חטאיה ! אין לנו מה להיות נגד מוצרים שמיוצרים בגרמניה או כל מקום אחר ! יש לנו מה להיות נגד א/נשים מסויימים אשר עלולים לגרום לנו נזק כמו יו``ר המפלגה האנטישמית באוסטריה היידר,הוא מסוגל לגרום לנזקים אנטישמיים. כסא שמיוצר בגרמניה,אוסטריה,שוודיה או כל מדינה דומה לא יגרום לי נזק או ליושב עליו ! וכך גם רכביהם וכל מוצר המיוצר במדינות אלו ! אז תפסיקו כבר עם כל הגזענות הזו,הרי מי כמונו יודע מהי גזענות ולאן היא מובילה בסוף !!! אז די עם זה !!!!! מספיקים לנו כאן הערבים כולל הערבים הישראליים אשר שונאים אותנו. אנחנו לא שונאים אותם בגלל היותם ערבים,אלא בגלל ההרג והרצח שהם גורמים בנו. אני בטוח שאף ישראלי ואף יהודי לא שונא את הערבים בגלל שהם ערבים ! אבל הערבים שונאים אותנו בגלל שאנחנו יהודים! זהו ההבדל בין יהודי לערבי,הערבי הינו גזען היהודי לא . אני מוכן לחיות עם הערבים בכייף אבל אני יודע שהערבי רואה בי מטרה מתה. אז איפוא הוא הרצון לחיות יחדיו??? אני מדבר כאחד אשר היו לו חברים ערבים גם פלסטיניים וגם ישראליים. אני יודע שכיום אני אתקרב אליהם בחשש לומר שלום. אז די כבר עם כל הגזענות הזו בעולם הזה !!!!!! דייייייייי !!!!! ואת/ה חסר/ת שם,כרגע מסית לגזענות,אז צא מזה ! תתחיל לחשוב הלאה !

סליחה !

אני מתנצל בפני חסר/ת שם ! אני נורא מצטער. התכוונתי ל-מאושרת שהיא לא מאושרת כל כך !

קספר

New member
בארי אחי...

חסרת שם לא הטיפה לגזענות... בכל חברה יש חולירות תתפלא לשמוע גם בחברה שלנו יש כאלו והמון... שנאת הערבים לנו נעשית יותר לכיוון הלאום ולא לגזע... אין דבר כזה גזע יהודי...

ראה הודעת התנצלות !

ורק לידיעתך ! היהודי נחשב לגזע דתי ולאומי ! כמו שיש איסלאם,נצרות,בודהה וכד` !!! כך הוא היהודי ! רק שאנו הגזע בעל מספר הא/נשים הקטן ביותר ! כחצי אחוז מכלל תושבי כדור הארץ הינו יהודי !!!!!!! תקן אותי אם אני טועה !

קספר

New member
בארי אחי...

יש שלוש גזעים עיקרים שמחולקים לתת גזעים 1.גזע שחור 2.גזע לבן 3.גזע צהוב ( סינים וכדומה ) היהודים מחולקים בין שלושת הגזעים הללו... לא קיים דבר כזה גזע יהודי מי שחושב כך הוא טועה ומטעה...

הבה ונפתח פולמוס בינינו !

אם כבר אז כבר ! ישנם שלושה גזעים אתה צודק ! אחד הוא הקווקזואידים ! השני הוא נגרואידים ! השלישי הוא מונגלואידים ! פתח אנציקלופדיה ותבדוק ! אז בסדר היהודי משוייך לדת ! אז ישנם מספר רב של דתות כאשר ישנם ארבעה עיקריים : נצרות,איסלאם,בודהה ויהדות ! כאשר הבודהה היא בעיקרון דת מסוג אחר ! הנצרות,האיסלאם והיהדות הינה בעיקרון אותה דת רק המקורות שונים פחות או יותר,לכל אחת מדתות אלו יש נביא משיחי אחר,אבל כולם מאמינים באלוהים שבשמיים ! תקן אותי עכשיו אם אני טועה !

חסר/ת שם

New member
לא הבנתי.

אם תוכל להסביר לי איך לכל הרוחות הגעת למסקנה שאני מסית לגזענות ולא עושה בדיוק את ההפך, אני אשמח להתעלם מההסבר לחלוטין.

ראה הודעת התנצלות !

אני נורא מצטער לא התכוונתי אליך,התבלבלתי ורשמתי את שמך במקום ה-דיי מאושרת הזו ! מתנצל ומצטער.

כל הכללה זה סוג של גזענות.

בארי? תקרא רגע, את כל ההודעה שלך שוב. אתה מדבר כנגד הגזענות. אומר, שפה אין ושם יש וזה גזענות לשמה.

t@gel

New member
מה בעצם אמרת?

לא להטיף לגזענות... אבל כן לחסום את חופש הביטוי? זכותה להביע את דעתה... זכותך לא לקבל את דעתה

קספר

New member
מאושרת....יש לי שאלה קטנה

כל חברה גרמנית שלא תקום בארץ תהיה חברה נאצית ? גם מרצדס פולסוואגן הם חברות נאציות ? את יודעת מה אני שונא אצל אנשים מסוימים ? שהם נוהגים לעשות הכללות...כל חברה גרמנית היא נאצית.יש לי שאלה ראית פעם את הסרט ``רשימת שנדלר`` גם שם היה אדם שהיה בעל חברה נאצית.אבל זה לא הפריע לו להציל 1000 יהודים.... תגידי לי רגע חומד עם זו הייתה חברה ערבית גם ממנה לא הייתה קונה? אין לי שום דבר נגד שנאה לנאצים וניאו-נאצים ..... הם חולירות מהסוג העלוב ביותר .....אבל גם בחברה הגרמנית היו אנשים שסיכנו את חייהם כדי להציל יהודים ואפילו זה ישמע לך מאד מוזר גם קציני אס אס.... תחשבי על זה מאושרת

חשבתי ו....

אם היית קורא מה שהיה כצוב שם(כן אם...) אז היית רואה שיש לבעל החברה עבר נאצי! ואז מה אם יש הרבה אנשים שאחראים על החברה!!! הוא מקבל מאיתנו-השנואים עליו את הכסף הגדול! אז מה השאר משנה....? ו.. יופי שאתה מתעלם ממני באי סי קיו! ו...עוד משהו.. מרצדס אני לא קונה רק כי אין לי כסף לסוברו עלובה!... ו...לא ידוע לי על עבר נאצי של בעלי החברה!. זהו.

קספר

New member
מאושרת יקרה שלי...

1.לא התעלמתי ממך מעולם באיי סיי אז אלא זו היית את!זה שאת שלחת לי איזה קישור שלא עניין אותי כל-כך לא אומר כלום.שמעת פעם על המילה שלום במקרה? 2.זה משנה כמובן שלחברה יש עבר נאצי אבל זה משום שהם שיתפו פעולה איתם ואם זכרוני אינו מטעה אותי היו גם חברות אמריקאיות כמו IBM ששתפו פעולה עם הנאצים.אז מה תפוצצי את המחשב שלך לחתיכות?? אתיודעת שיש שם חלקים מסוימים ש IBM יצרה... 3.למרצדס יש מוניטין ארוך שגם נגע לתקופת שלטון של הנאצים... 4.לכל החברות שדיברתי עליהם היתה נגיעה לשלטון הנאצי וזה אך ורק ממניע כספי..

חסר/ת שם

New member
חה.

כן, לזה שהקים את החברה יש עבר נאצי. לא לשאר אלפי העובדים שלה. (מתחילה לעלות בי הרגשה שההודעה הראשונה שלי בנושא חוזרת על עצמה כאן). ודרך אגב... אם את חושבת שהוא מקבל מאיתנו כסף ``גדול``, תרשי לי לתקן אותך. השוק הישראלי אולי שווה את ההקשעה שבהקמת סניפים של IKEA בארץ, אבל את הכסף ה-``גדול`` שלו הוא מקבל דוקא משווקים כמו ארה``ב. כזכור לי, האמריקנים שנואים על הגרמנים גם כן (זוכרת את מזרח גרמניה?). לא לקנות מוצרים גרמניים בגלל העבר הנאצי של גרמניה. מגוכח. חסר/ת שם.

t@gel

New member
מזל טוב על הודעה נבחרת H-)

אני לא אביע דעתי.. עד שלא אלמד על החברה הכל.. אם אכן כך הדבר...אצטרף למחאה... תודה על המידע תגל

למעלה