אקטימל- מה אתם אומרים על הכתבה הבאה

../images/Emo52.gifעל פרסום תמ"ל, לא על שיווקו

קראתי את מה שכתבתי וזו טעות. הרעיון הוא שאסור יהיה לפרסם תמ"ל בבתי היולדות, אסור יהיה לשלוח להן הביתה חומר פרסומי, אסור לפרסם במוסדות רפואיים ותהיה הגבלה על מה שמותר להגיד בפרסומות (למשל, איסור השימוש במושג "תחליף חלב אם" כי לחלב אם אין תחליף). יש עוד אבל אני לא זוכרת. דרך אגב, אם תשאלי את ממה מיה שילדה בשבדיה, שם אין תינוקיה ויש תמיכה בהנקה ולכן הרוב המכריע של האמהות מניקו. יש ביות מלא לכולן והאחיות בבית החולים מסייעות לאמהות ומטפלות רק בתינוקות שהאמא לא יכולה לטפל בהם מבחינת מצבה הרפואי. תמ"ל קיים בבית החולים ומתייחסים אליו כאל תרופה - נותנים רק למי שצריך ולא לכולם בלי הגבלה. הלוואי עלינו.

זה כבר נשמע קצת יותר טוב

ואולי במקום לחפש את הבעייה מתחת לפנס צריך לטפל תחילה בבתי החולים, שחלקם הגדול לא מעודדים הנקה (במקרה הטוב), ואף מזיקים בדרכים שונות.

פרח -צריך לתת אפשרות ל"חופשת" לידה ארוכה

יותר ולא עלובה כמו שיש אצלנו ואז אולי יותר נשים תחשובנה על הנקה (וגם אז אין לכפות את ההנקה כמו שיש הרגשה כזו מכל הפנאטים למינהם שהולכים וצועקים גוועאלד בראש חוצות על כל בקבוק תמ"ל שנשלף מהתיק) בשבדיה אמהות מקבלות "חופשת" לידה של יותר משנה (שלא לדבר על הטבות נוספות, כמו להתחלק בחופשה חצי בחצי עם בן-הזוג). אני רק יכולה להניח ש"בעבור" 52 שבועות שווה יותר להתאמץ מאשר "בעבור" 14 שבועות.

ריטה1

New member
לאסור לשווק תמ"ל? נפגעות שכבות חלשות?

א. למיטב ידיעתי, רוב השכבות החלשות מניקים- כי התמ"ל יקר. לא כולן יכולות להניק, ולמזלנו בעולם המתקדם שלנו יוצר התמ"ל. (לצערי אני לא הצלחתי להניק, כי לא היה לי חלב), אז מה תאשימי אותי בנסיון ל"הרוג" את הילדה שלי?

TWEETY =^.^=

New member
התכוונתי לפירסום מוצר כמוצר בריא,,,

לא פירסום כפירסום
ברור שפירסומות זה ענין של $$$ הכוונה למהות הפרסומת לתוכן ולאופן הצגת המוצר. אין קשר לקוקה קולה, הם מעולם לא התימרו להיות ה-מוצר שמחסן אותנו ביום יום,,,וגם ביסלי לא ושאר ירקות, הם רק מנגנים על מרכיב בריא יותר מכל מכלול המרכבים שלא (בפרסומת), אנחנו חיים בעולם שהכל הוא דרעק אם נומר את האמת, אבל אקטימל הוא הכי פחות מכל מה שציינת ואי אפשר להזכיר אותו באותה נשימה כמו את הקולה ושות',,,

anguly

New member
אני חושבת שלא נכון להסתכל על הכל כמקשה אחת

במבה ביסלי קולה ואקטימל לא יושבים על אותה קטגוריה - לפחות לא לדעתי. במבה ביסלי וקולה הם ממתקים - מוצגים כממתקים ונצרכים במידה מבוקרת. אני יודעת שאצלך לא נצרכים כלל . אצלי הם נצרכים - לרוב כשיוצאים לבלות - אבל ממתק אחד נקנה גם בקניית הסופר השבועית - לרוב אני מקדמת את הבייגל'ה כפחות מזיק אבל לעתים נרכש גם חטיף אחר. אקטימל ומוצרי חלב ויוגורטים בפרט הם מבחינתי קטגוריה אחרת - הם מרכיב די משמעותי בתזונה של נעה. והם בהחלט נספרים כחלק מהתזונה ברמה החיובית ולא כממתק. אקטימל טבעי - זה במקרים רבים ארוחת הבוקר של נעה בבית ספר - היא לוקחת אחד או שניים, או יוגורט אחר - הלבנים הממותקים עם התוספות. בעיני זה בהחלט לגיטימי - זה מכיל סידן חלבון ובהחלט יש כאן ערך תזונתי. בעיני זה לא פחות טוב מסנדויץ' עם גבינה /חומוס (וכמובן הרבה יותר טוב מסנדויץ' עם שוקולד). אני מתייחסת לאקטימל כמוצר חלב לכל דבר - ללא סגולות פלא כאלה או אחרות. פשוט מוצר שיש בו סידן וחלבון ולכן תורם לתזונה.

אני איתך

גם אצלי הם אוהבים אקטימל. מבחינתי זה עוד "מעדן". הם יכולים לשתות את זה בבוקר במקום השוקו או אחה"צ במקום מעדן. אף פעם לא ייחסתי לו אי אילו "סגולות". בעיני הוא שווה ערך ל"גמדים לשתיה" שנראה בדיוק אותו דבר, פעם אני קונה את זה ופעם את השני, מה שיוצא.

למעלה