אקטימל- מה אתם אומרים על הכתבה הבאה

Navva

New member
יקירתי עקפת אותי בסיבוב בנושא עלוני תרופות../images/Emo8.gif

אם אני זוכרת נכון (לפני כ-20 שנה כשהיתי סטודנטית לתואר I), מדובר היה באריטרומיצין.

נטעטע

New member
זה ידוע למי?

זה לא מצויין אפילו על התוית. לא שמעתי עד עכשיו כזה דבר מעולם.

anguly

New member
ממה שקראתי שם הסיבה לכך הגיונית

ולא שזה מסוכן - פשוט אם שותים את זה בסמוך לאנטיביוטיקה - היא הורגת גם את החיידקים שבאקטימל - וכך היתרון שיש בו (אם יש בו) הולך לאיבוד. זה לא שנגרם נזק מהצירוף.

נועם@בת

New member
הגוף מייצר לבד את הבקטריה???

נדמה לי שכבר מזמן הפריכו את הדעה על בריאה ספונטנית. ממתי גוף האדם מייצר בקטריות? בקיצור, ממש לא אמין האי מייל הזה. בתיה ~שאין לה מושג מה טעמו של אקטימל
~

מעיןבר

New member
זה עוד אחד בשורת מכתבי שרשרת

שמטרתם לזרוע פחד ולגרום נזק ליצרני החלב. הגוף לא מייצר חיידקים. החיידקים הם אורגניזמים נפרדים שמתרבים בכוחות עצמם אצלינו בגוף ואקטימל לא ימנע את זה מהם. לגבי פרוביוטיקה ופרהביוטיקה - הדיעות המדעיות חלוקות, הנושא בהחלט נחקר וייתכן שבהחלט יש לזה השלכות חיוביות. לומר שזה מה שיעשה אותנו בריאים וצעירים לנצח? ניחא, אבל עם זה טעים לכם והמוצר עושה לכם נעים אין סיבה שלא לצרוך

TWEETY =^.^=

New member
ממש לא חושבת שאקטימל זה דבר רע

ואני כן מתיחסת לזה כאל דבר בריא
אני לא חושבת שהיו מפרסמים בכל העולם משו שהוא דרעק, ומצד שני, לא עליו יקום ויפול דבר

לא מפרסמים משהו שהוא דרעק../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אז למה מפרסמים קוקה קולה? כי זה מזון בריאות
למה מפרסמים תמ"ל
זה ידוע שפרסום תמ"ל מוריד את אחוזי ההנקה באוכלוסיות שאצלן זו סכנת חיים. למה מפרסמים ביסלי עם ויטמינים
(טוב, את הדרעק הזה מפרסמים רק בארץ...) למה מפרסמים מזון מהיר
הרשימה ארוכה ויש תשובה אחת:
זה שמוצר משווק בכל העולם, לא עושה אותו בריא, רק בריא יותר לחשבון הבנק של היצרנים שלו.

לבנה123

New member
נכון חלקית, לא?

ז"א - בביסלי או בקולה משווקים את המוצר כ"מוצר בריאות"? לא ממש. תמ"ל - זה כבר סיפור אחר. זה עדיף על פני חלב פרה, ולא על פני חלב אם. למרות שראיתי שבפרסומות האחרונות הופיעה שורה שאומרת בברור את זה שחלב אם עדיף. אהבתי (כרגיל) את התשובה של מעין שהדעות סביב זה חלוקות. בעיקר כי אני סומכת עליה כמי שמכירה את המחקרים מהיותה בתחום, ומזה שבד"כ מחקרים הם כאלה (לכאן ולכאן). אני לא שותה אקטימל כדבר שיאריך את חיי לנצח, אבל להשוות את זה לקולה? (איפה הקפאין, הנזק לשיניים, וכו' וכו'...). זה לא דומה בעיניי. ובוודאי שכסף הוא מניע מרכזי, ובוודאי שהכסף גם מממן את חלק מהמחקרים האלה אם לא את רובם. מישהו תמים לגבי זה? <וכאמור, לבנה שותה בעצמה לפעמים שוקו, וגם קולה, בעיקר דיאט שזה עוד יותר רעל...>

מעיןבר

New member
זה גם לא עושה אותו דרעק.

מודה, אני בכלל לא צרכנית של אקטימל ואין לי מושג מה יש בו, אבל אני בוחנת כל מוצר לגופו. חברות הייצור אינן "בחזקת אשם עד שהוכח אחרת" כי ייתכן שיש מוצרים טובים יותר או פחות מאותו בית יוצר בדיוק. ואת דעתי על תמ"ל אמרתי כבר יותר מפעם אחת, נכון ההנקה היא הכי טובה, אבל זה לא הופך את המוצר הזה לשטן עלי אדמות או למשהו שהוא בהכרח ולחלוטין גרוע. בכלל מבחינתי אין מוצרי מזון שהם משהו "רע" בהגדרתו, אפילו לא ביסלי. הכל שאלה של מינונים ואיזונים. לפעמים צריך לזכור שהצורך שלנו במזונות מסויימים הוא יותר מאשר תזונה נטו ולפעמים זה מספק את הצרכים הללווזה בסדר גמור בעיני.

מעיןבר

New member
ואם זה מסקרן מישהו

ובא לכם להשוות
הנה קטלוג המוצריםש של דנונה כולל הרכב תזונתי: http://www.strausspro.co.il/Strauss/Products/Products2.aspx?id=1 אישית כמות הפחמימות באקטימל הטבעי גבוהה לטעמי, אבל זה בהחלט מזון עם ערכים תזונתיים נוספים כגון חלבון וסידן
בקולה אין את אלה...

אני מדברת על הפרסום

הבעיה עם פרסום הוא שידוע שזה עובד על אוכלוסייה פחות משכילה ממעמד סוציאקונומי נמוך. זו האוכלוסיה שחושבת שבמבה זה בריא. זו האוכלוסיה שבעקבות פרסומת הביסלי, עלולה לחשוב שביסלי בריא לא פחות... אני גם לא מאמינה שחייבים לאכול ביסלי. זה גם עניין של הרגל. הילדים שלי ממעטים לאכול את זה כי מעולם לא היה בבית ולכן גם בימי הולדת לא יאכלו ביסלי. לגבי תמ"ל - ישראל חתומה על אמנה בינלאומית לאיסור על שווק תמ"ל. נסיון להפוך את האמנה הזו לחוק נכשל בגלל האמצעים המרובים שיש לחברות התמ"ל ולכן עד היום, לא רק שהפרסום חופשי נגד אותה אמנה, חברות התמ"ל משקיעות המון כסף בבתי החולים כדי לתת להם את המוצר שלהם בחינם. התמ"ל החופשי הזה הוא אחת הסיבות לאי הנקה. מעבר לכך, מי שנפגע מהתמ"ל הוא בדרך כלל אותן אוכלוסיות חלשות. לאו דווקא היושבים בפורום הזה. תמר גוז'נסקי שניסתה לקדם את החוק, עשתה זאת כשגילתה איך שיעורי התחלואה והתמותה של תינוקות בדואים בנגב עלו באופן ניכר בד בבד עם הירידה בהנקה. אוכלוסיות חלשות מקשרות תמ"ל לפרסומות ובשבילן תמ"ל הוא הדרך המערבית המתקדמת... ואני לא כותבת על תמותה של מיליונים של תינוקות בארצות עולם שלישי כתוצאה מתמ"ל מכיוון שזה שיווק, לא פרסום...

לא רק מעמד סוציואקונומי נמוך

אני ניהלתי לא פעם ויכוחים עם אמהות מהגן שטענו שבמבה זה בריא כי יש בזה ויטמינים. הילדים שלי אוכלים במבה מידי פעם כי הם רואים אצל אחרים ורוצים גם, אבל אני משננת להם בזמן שאני נותנת את הבמבה שזה לא בריא ומכיל הרבה חומרים רעים ולכן צריך לאכול כמה שפחות.

פינקי33

New member
פעם באמת חשוב שזה בריא

סבתא שלי ז"ל היתה דוחפת לנו במבה כי חשבה ש"זה בריא"... התובנה שזה לא בריא היא ממש מהשנים האחרונות לא?

Navva

New member
לגבי פרסום תמ"ל וחטיפים

אנילא יודעת אם יש מישהי שהפרסומת לתמ"ל תגרום לה להפסיק להניק. אני רואה בפרסומת תחרות בין מוצרים. ד"א 3-4 בקבוקוני תמ"ל בביה"ח הצילה את ההנקה שלי. אח"כ מתן ינק עד גיל שנה וחצי, ודילגנו על התמ"ל. פרסומת לחטיפים, לא עשתה למתן מה ש"מפגש חטיפים" יומי בגן המיוחד שמתן ביקר בו השנה (מחר יום אחרון). ניסיתי להלחם בתופעה אך ללא הועיל. רוב ההורים תמחו בגן. התגובה של אחת האמהות היתה שאני אראה את עגלת הסופר שלה, כמה חטיפים ישנם. האני לא קונה במבה ושות' הביתה, אבל שוקולד כן, ונאלצת להסביר יום יום למה זה לא בריא. למסיבות ימי הולדת וכד', אני קונה,אין מה לעשות, אבל למעשה לשם כך נועדו. מידי פעם מתור לחטוא
. נועה, וידוי קטן: כשאת מתארת את התזונה בבית שלך, אני מרגישה מזניחה. אבל כשראיתי ב"סופר נני" את הארוחות שאוכלים (נקניקיות בלי שום ירק, לדוגמא), אני מרגישה כמו אמא לדוגמא. כנראה שאני לא ברמה שלך, אבל לא רחוק כל כך.

מעיןבר

New member
אבל זאת בדיוק הנקודה

שאני פרידה בין פרסום תעמולתי, שהוא פסול ורע בעיני, לבין טיב המוצר. יש מוצרים מצויינים שמוסתרים מאחורי פרסום רע ואני מניחה שגם להיפך. כשאני, לעצמי - לא לכלל הסביבה, באה לבחון מוצר, אני עושה את זה בצורה מושכלת ואני מניחה שמי שקורא כאן בפורום יכול לעשות את זה גם הוא. כאמור - *המוצר עצמו* איננו השטן, למען האמת אפילו היצרניות הן לא שטן אלא חברות בשוק תחרותי (כמו שאמרה מאוה, הן קודם כל צריכות להתחרות אחת בשניה, התקציבים הענקיים הללו לשיווק זה לא כי צריך להילחם במניקות נטולות התקציב, אלא כי צריך להילחם בחברות אחרות בעלות תקציב
). אין לי ויכוח איתך לגבי העליונות המובהקת של הנקה על פני תמ"ל ועל כך ששיווק התמ"ל פגוע אנושות בנושא ההנקה, כל מה שכתבת כאן הרי כלל לא חדש לי וזה להטיף למשוכנעים. יש לי בעיה עם התפיסה של *המוצר* כאם כל חטאת.

../images/Emo2.gif אמנה בינלאומית לאיסור על שווק תמ"ל???

נסיון להפוך את האמנה הזו לחוק??? אני לא מאמינה שאני קוראת את זה. מה, לכל השדים והרוחות, קרה לזכות הבחירה של האימהות? לא כולן רוצות ו/או יכולות להניק, יו נואו...

judith4

New member
מצטרפת ל ../images/Emo2.gif שבכלל קיימת אמנה כזו ושעוד היה

ניסיון להפכה לחוק, מעבר לזה שלא שמעתי על דבר שכזה, ואני מה אעשה לא שייכת למעמד סוציו-אקונומי נמוך, ובעלת שנות השכלה אין ספור, בכללם בפקולטה למשפטים.

להלן פרוטוקול ישיבת הועדה לקידום מעמד הילד

משנת 2001 העוסק בהצעת החוק ומתייחס במפורש לאמנה הפרוטוקול היישר מאתר הכנסת http://www.knesset.gov.il/protocols/data/html/yeled/2001-08-01-01.html

judith4

New member
תודה על הקישור מאיר העיניים

כאמור, נועה כבר תיקנה שהתכוונה לפירסום תמ"ל ולא איסור על תמ"ל, מה שהדליק לי את הפיוז. ומעניין מאד לקרוא את הדיעות השונות שמועלות באותו פרוטוקול.

למעלה