תגובה
בתור מישהו שמתעניין בתחום, אני חייב לומר שהמידע שמוסרים כאן הוא טיפה מוטעה ואני מתכוון בעיקר לנושא השכר. צריך להבדיל בין עוזר אקטואר לבין אקטואר מוסמך. בשביל להיות עוזר אקטואר דרך לימודים פה בארץ צריך להגיע לתואר השני בחיפה \ לימודי תעודה (איני יודע אם יש הבדל בין השניים אך שניהם נלמדים בחיפה), זה למעשה תואר שני בסטטיסטיקה, לכן מי שלא מגיע עם תואר בסטטיסטיקה צריך לעשות שנת השלמה כך שאורך המסלול עבורו הוא 3 שנים. רוב מי שמסיים את המסלול מועסק בחברות ביטוח כשהשכר ההתחלתי הוא בערך 8K (בעלי תואר שני בסטטיסטיקה יכולים למצוא עבודות בשכר גבוה יותר) והתפקיד הוא "עוזר אקטואר", כדי להתקדם לאותו שכר שמדברים עליו (20K-30K ומעלה) צריך לעבור מסלול של 7 בחינות של האגודה הבריטית באופן עצמאי במשרה מלאה, העלות של כל בחינה היא בין 2K-4K ואיני יודע אם חברות הביטוח פה בארץ עוזרות במימון, ואם כן , זה בטח לאחר כמה שנים של עבודה באותה חברה. התואר השני פוטר אותך רק מ-8 בחינות שהם הקלות יותר באופן יחסי.
אחוזי המעבר בבחינות של האגודה הבריטית נמוך מאוד ובארץ לסיים אותם לוקח בסביבות ה-6-7 שנים כשזמן הלמידה הוא בסביבות החצי שנה לכל מבחן, אה ויש גם שנתיים התמחות אצל אקטואר. לא סתם יש רק איזה 170 אקטוארים מלאים בארץ שרובם קיבלו הסמכות מחו"ל.
סרטון הומוריסטי בעניין:
http://www.youtube.com/watch?v=ZC7pQb6ipfw
חישוב צדדי, הזמן המינימלי להפוך להיות אקטואר מלא : 0.5 כפול 7 = 3.5 שנים וזאת בהנחה שעברת את כולם בפעם הראשונה + 2 שנים סטאז', סה"כ 5.5 שנים. מאחר וסביר להניח (ואני לא מזלזל בך, אני מדבר סטטיסטית כעת) שלא תעבור את כל 7 הבחינות בפעם הראשונה (אל תשכח שזה נעשה במשרה מלאה!) אתה יכול להוסיף עוד איזה שנתיים בכיף לעסק. הגענו לכמעט 8 שנים, שזה לא כולל את התואר הראשון (3 שנים) ואת התואר השני (2-3 שנים).
בהצלחה?