אקטואליה, שירשור.

ממש לא,

פשוט לא לתגמל אותם,לא להחזיר להם שטחים בעוד הם עושים פיגועים, למי אכפת? לי אכפת, וכמו שאמרתי, אם לך לא אכפת בנושא, את שוכח את כל הרוגי ונפגעי הפיגועים, את כל חיילי צה"ל שנהרגו, את כל אלה שמתו בגלל לזה, פשוט מפקיר אותם בזה שאתה מוותר לערבים וסובלני כלפיהם, למרות שהם פוגעים בך, בבוקר של ההצבעה על ההתנתקות היה פיגוע עם 5 הרוגים, אישה בהריון אחת מהם, אני לא מבינה איך אפשר להחזיר שטחים אחרי שזה קרה בבוקר של ההצבעה ולהיכנע לטרור שלהם....

ApA1800

New member
אם אנשים מתו בגלל זה, צריך להרוג

עוד אנשים בשביל זה? הסכמי השלום עם ירדן ומצרים הם לא כניעה לטרור? לך יש ערך לחיי אדם בעוד שהם מוכנים להרוג את עצמם בשביל לפגוע באחרים ואמאות רוצות שהבנים שלהם יהיו שהידים ויתאבדו, ככה שאין לך מה לעשות. בסופו של דבר את תיכנעי לטרור שלהם, בשביל לדאוג לעצמך.

ChilD SouL

New member
נכון...

למה החיילים שלנו, אחים שלך, שלי, שלו של כולנו צריכים למות בשביל אנשים שלא מעריכים את האנשים האלה ששומרים עליהם 24 שעות
את האנשים שמתים בשבילם
הא
בשביל כאלה שמסכנים לא רק את עצמם אלא את ילדהם ואותנו בשביל אידאולוגיה כביכול

זה ככה ברוב המקרים,

תמיד קב' מרד לאומיות קטנות מנצחות את המדינות הגדולות, כי אין להם מה להפסיד... אני לא אכנע לטרור שלהם בשביל לדאוג לעצמי, בשום זמן ובשום מקום.. הסכסוך עם הערבים היה כבר ממזמן, עובדה היא שיש אנשים זקנים שהם עדיין ימין קיצוני, כלומר שום שטחים כל עוד יש טרור... זה פשוט לא עובד ככה, ממש לא מקובל לפי התפיסה שלי, תאר לך שכולם יגידו, אין מה לעשות, בסוף ניכנע לטרור שלהם, ואז ניכנע לטרור, והם יקבלו את השטחים, ואחרי זה הם יעברו לערים עם התיישבות יהודית קצת יותר גדולה ויגבירו עוד יותר את הטרור ושוב יגידו כולם, אין מה לעשות, חייבים להיכנע לטרור שלהם בשביל להגן על עצמנו, חייבים לתת להם, וככה הלאה, הם פשוט יבינו שזה עובד ואז יכרסמו עוד ועוד ממדינת ישראל ויקבלו לגיטימציה לטרור שלהם, אני לא אומרת שכל הערבים רוצים להילחם בנו, יש אולי 70 אחוז שרוצים לחיות בשקט בתנאים סבירים ו30 אחוז שרוצים להילחם בעזרת הטרור, אבל כווולללם לא רוצים אותנו פה, הם רק ימשיכו להרוג בנו עוד ועוד לא משנה מה ניתן להם... כואב לי שלא מבינים את זה, כשברק היה בשלטון, רצה להחזיר להם 98% מהשטחים, והם רצו גם את ה2% הנותרים אז הם לא הסכימו, הוא הפגין חולשה ענקית, נכנע לטרור, ובתקופתו היה הכי הרבה טרור בשנות ה90 נראה לי, היו מלא פיגועים, וישר כשביבי עלה , זה נרגע קצת, כי הם ידעו, שהם לא יקבלו כלום, אם הם לא ייתנו משו, שזה שקט.... אני ימנית בדיעות כרגע, בגלל הטרור אבל מצידי להחזיר את כל השטחים, גם את החלק מהכינרת שהיה פעם שלהם, את כלללל השטחים, אם הם היו בני אדם, ואם הייתי יודעת שהם יפסיקו את הפיגועים ויחיו וייתנו לחיות, אבל זה לא ככה, ברגע שהם יקבלו את השטחים, הם יתפנו עוד יותר להרוג יותר מהיהודים... קיצר אני לא יודעת איך תמיד מצליחים לגרור אותי איכשהו לויכוח פוליטי, אתם יכולים להמשיך לענות, להתווכח, לא יודעת, אני מפסיקה להשתתף בויכוח, זה משעמם אותי, אני לא אשנה את דעתכם ואתם לא תשנו את דעתי, כל אחד והדרך שהוא חושב שהיא נכונה.

ApA1800

New member
אז לא נענה :)

בעצם כן. אבל רק משפט קצר. גם אם הם יתנו שלום אמיתי, את נכנעת. כי בעצם למה לך לתת להם שטחים? את נותנת להם שלום בתמורה לשלום. את לא הורגת אותם והם לא אותך. אבל אני מאמין שגם את יודעת שזה לא פרקטי, ובלי לתת שטחים לא יהיה שום שלום. ככה שאת צריכה בסופו של דבר להיכנע. הויכוח הוא באיזה מצב צריך להיכנע ובאיזה מצב להמשיך להילחם. וכנראה שאת צודקת. לא נגיע להסכמה :)

לא מפריע לי היכנע בשביל שלום אמיתי

:) אבל להיכע כשאני לא מאמינה שזה יתרום לשלום - לא בא בחשבון.

ApA1800

New member
לא אמרת שאת מפסיקה? ../images/Emo8.gif

ולא נראה לי שנגיע להסכמה. ואני סתם אחזור על דברים :)

SadClown

New member
תאמת...

נורא קשה לי לענות על זה. אני לא ממש מבינה בכל העסק, רק ממה שאמא הסבירה אתמול. אבל לפי מה שהבנתי... אם אנחנו ניתן את השטחים האלה לערבים, אז מצד אחד אנחנו כאילו נכנעים. וזה לא יהיה הסוף. כי אם נכנענו לתת להם את השטחים האלה הם אולי ינוחו קצת אבל אחר כך ילחמו כדי לקחת לנו עוד ועוד שטחים. כי הם רוצים את כל המדינה שלנו ולא יסתפקו בזה. אבל מצד שני בנתיים מתים לנו אנשים וחיילים במקומות האלה. אני לא חושבת שאם הייתי גרה במקומות האלה הייתי נשארת שם ומסכנת את הילדים שלי ואת עצמי וגם בגלל שבצורה הזאת אני מסכנת חיילים שבאים להגן עלי כדי שאני אוכל לגור במקום שכזה ומתים בגללי... זה נראה לי אגואיסטי. איך הם יכולים לחיות עם העובדה שמתים בגללם אנשים? אבל זה שיעשו את ההתנתקות ואז את גדר ההפרדה, אולי זה יפחית את הפיגועים בשטחים אבל אני לא יודעת מה לגבי הפיגועים בערים הפנימיות, אני לא חושבת שזה ישנה הרבה. אז מבחינה אידאולוגית אנחנו כאילו מוותרים לערבים, והם ירגישו שהם ניצחו. ושיש להם סיכוי לנצח אותנו עד הסוף. אבל מצד שני, אם אנחנו לא עושים את זה, אנחנו נותנים לחיילים שלנו ולתושבים למות. ככה שאני ממש מבולבלת בכל העסק ולא יודעת מה להלחליט... אבל אני יותר נוטה לבעד. אני חושבת.

ניסחת את זה בצורה מעולה.. לא כולם

מסוגלים לראות את התמונה השלמה ככה... (למרות שאני די נוטה לנגד)

חלמית

New member
מה על שרון לעשות לאחר ההפסד במשאל?

-ללכת הביתה -להתנתק בכל זאת -לתת לכנסת להחליט -לתת לממשלה להחליט

ChilD SouL

New member
2 אפשרויות....

א. ללכת הביתה.
ב. לתת לעם להחליט, זו המדינה שלנו, גבולות שלנו.

2 אפשרויות:

1. לעשות משאל עם 2. לתת לכנסת להחליט בכל מקרה, אני חושבת שהוא חייב לא רק את הדיעה של חברי המפלגה שלו, בגלל שהעניין כבר נהייה גדול מדיי ולא פרטי, הוא חייב לשאול את שאר העם...

2 אפשרויות:

1. לעשות משאל עם 2. לתת לכנסת להחליט בכל מקרה, אני חושבת שהוא חייב לא רק את הדיעה של חברי המפלגה שלו, בגלל שהעניין כבר נהייה גדול מדיי ולא פרטי, הוא חייב לשאול את שאר העם... *בטח שלא ללכת הבייתה , בטח שלא להתנתק בכל מקרה...

ApA1800

New member
לתת לכנסת להחליט

או אולי לממשלה. לא החלטתי. ללכת הביתה - כן. אבל לא בגלל זה. הפסד במשאל פנימי לא צריך להיות מה שיוביל להתפטרות. משאל עם - בלתי אפשרי. צריך להעביר חוק בכנסת וכל הסיפור יכול לקחת גם שנה. להתנתק בכל זאת - אני חושב שהוא צריך החלטת ממשלה לא? לא יודע. בכל אופן הוא נבחר, אז הוא צריך לקבל את ההחלטות (הוא זה האנשים שצריכים לקבל החלטות). בטח שלא איזו ועידה פנימית בליכוד שמצביעים בה אולי 50 אחוז.

למעלה