אקטואליה, שירשור.

נ-ג-ד !!!!!!!!!

זה החזרת שטחים שהתחפשה... אותה גברת בשינוי אדרת... זאת לא התנתקות מלאה, כי הסדרי המים והחשמל נשארים, והסיוע לביטחון פנים שלהם נשאר, אז התנתקות זה לא השם ההולם יותר מתאים החזרת שטחים תמורת כלום, כשכסף זה שם המשחק, ישראל מרוויחה מהפסקת אחזקת ההתנחלויות, ישראל מרוויחה הון תועפות מארצות הברית תמורת הערך של השטחים (ואפילו יותר מהערך). ולכן הרבה מהימין אפילו בעד זה, זה רק מראה כמה אנשים הם חלשי אופי, כסף תמורת אידיאולוגיה.

ChilD SouL

New member
אני לא סגורה על זה.... ../images/Emo4.gif

אני לא חושבת שחיילי צה"ל צריכים למות יום יום מזה שיש אנשים שפשוט מתאים להם לגור בשטחים כי שם יותר זול ולא צריך לשלם מיסים. אני לא חושבת שצה"ל צריך לשמור על אנשים שמזלזלים בהם ולא מעריכים את עבודת הקודש שהם עושים. (יש לי סיפור אישי על זה) אני לא חושבת שעצם זה שיהיו למדינת ישראל עוד 100 מטר יעזור למישהו.
אז נכון, אם ניתן להם משהו הם ירצו הכל, אבל כאן כבר הממשלה צריכה לפעול.

אבל מה עם העובדה שפיגועי הטרור

ממשיכים? זה לא קשור לגודל השטחים או למיקום שלהם או לאיכות או לתושבים, להחזיר שטחים זה להחזיר שטחים, לא קשור איזה, זה העיקרון, האם צריך לתגמל אותם, להחזיר להם שטחים בעוד פיגועי הטרור ממשיכים?? רק היום היה עוד פיגוע... אוף זה כ"כ עגום כל המצב הזה...

ChilD SouL

New member
פיגועים היו, יש ויהיו....../images/Emo4.gif

בלי קשר להתנתקות או לא. אבל אני אישית אומרת לך בתור חיילת בעוד כמה חודשים שאם ישלחו אותי לשמור על ה"סו קולד" תושבים בשטחים אני אגיד לצה"ל שהם יכולים לקפוץ לי
פשוט ככה
אני לא מוכנה למות בשביל אותם אנשים
הם רוצים לגור בשטחים
שיגורו ושהם ימותו, לא אני, לא אחי, לא החברים שלי ולא כל חיילי צה"ל
חוצמזה, כמו שאמרתי - פיגועים תמיד יהיו. אבל לפחות לא יהיו שם כ"כ הרבה חיילים שנהרגים לחינם, פשוט ככה
לפחות החיילים האלה יעמדו במוצבים אחרים, מוצבים שבאמת בתוך גבולות הארץ ומוצבים שישמרו על אוכלסייה בפנים ולא שם איפשהו בשטחים.

אז אני לא חושבת כמוך על ההתנחלויות,

האמונה שלי בגזע האנושי לא מגיעה עד כדי כך נמוך שאני אחשוב שאנשים יסכנו את הילדים שלהם ואת החיים שלהם, בשביל הטבות כספיות. הם שם מתוך אידיאולוגיה, לפחות רובם, והם דוגמא לשאר העם, לדעתי, אם זה ימין ואם זה שמאל. לפחות הם פועלים למען המדינה לפי האידיאולוגיה שלהם. ואני גם בתור חיילת עוד כמה חודשים אומרת לך שהייתי מתה להצטרף לאיזה גרעין, ולשבת בהתנחלויות, להגן עליהם ולעזור להם שם להגן על גבולות המדינה, להיות חוצץ אנושי, אפילו אם זה במחיר חייהם, ביננו לבינם(אבל אני לא יכולה לשרת בתפקיד קרבי, סיבות לא לפירוט). זה לא למות בשבילהם, זה למות בשביל להגן על הגבולות, זה הם מתים בשבילנו, אז את לא, אבל הם כן מוכנים להגן על המדינה שלהם, על המשפחה שלהם, כל מה שהם אוהבים פה. אז את יותר מתונה ממני, לא אכפת לך כנראה משטח האדמה הכביכול חסר ערך ולוקח מחיר דמים הזה, אבל בשבילי בכל אופן כל שטח שיעבור אליהם, זה כניעה לטרור שלהם, זה לשכוח את כל אלה שמתו בפיגועים, באינתפדה, וכו', אחרי כל זה מבחינתי, אין ויתורים, אין כלום והצד שלהם בסכסוך גם ממש לא מעניין אותי, כי את מה שהם חושבים ורוצים הם מציגים כמו חיות ולא כמו בני אדם בצורה של הרג ואלימות, מלחמת גרילה של פחדנים, זה עניין של עיקרון ואין פה על מה לדבר, יש כאלו שימותו בשביל העיקרון אם הוא מספיק חשוב, ויש כאלה שלא מוכנים...

ChilD SouL

New member
../images/Emo26.gif

אז רגע, איך את מסבירה את מה שאותם אנשים עושים לילדים שלהם
הא
הם חיים בגבולות ומסכנים את ילדהם בגלל "האידאולוגיה שלהם" כביכול
מה זה מבחינתך
אם אני היית אם, הייתי שמה את האידאולוגיה שלי בצד ודואגת קודם כל לילדים שלי ולא מתיישבת במקומות שמחוץ לקו הירוק
"ולעזור להם שם להגן על גבולות המדינה"
איפה בדיוק את רואה שהם מגנים על גבולות המדינה
וזה לא עניין של מתונה או לא, זה עניין של אנשים שכל מה שחשוב להם זה לא לשלם לממשלה שלדעתם, היא לא טובה ולא בשבילם כסף ולכן הם מתיישבים שם ומסכנים את עצמם, את ילדהם ואת חיילי צה"ל
הם יכולים באותה מידה להתיישב פה, בפנים הארץ ולהגן על הגבולות מפה כמו שרבים אחרים עושים ולא לשבת בקראוונים במקומות עם קו אש.
בכל אופן, דעותינו על המתנחלים שונה ואני לא מתכוונת להתווכח איתך על כך, אולי רק להראות לך שאת תמימה וטועה, הן בהם והן בגזע האנושי. זכרי את מה שהיה לפני כ-60 שנה ואז אולי תזכרי עד כמה הגזע האנושי יכול להגיע.
אפילו עזבי, 60 שנה אחורה, תסתכלי עכשיו מה קורה בקוריאה.

ChilD SouL

New member
ו....

אני אולי נשמעת שמאלית
או מה שזה לא יהיה אבל אני חד משמעית ימינית
רק שבימינו כנראה אין ממשלה ימינית וזה עצוב מאוד.

adidas12

New member
הכי טוב באמצעעע

הכי טוב נמנעעעעע... הכי טוב פתק לבן... הכי טוב 9 מיליון... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

נכון את צודקת, הילדים זה נק' קשה

שכמובן שחשבתי על זה בעצמי, אבא שלי למשל גם חושב כמוך, כל פעם שאני מתווכחת איתו הוא כמובן מעלה את הקטע של הילדים... וזה נכון, אין לי ממש מה לומר נגד זה, אבל הילדים שגדלים בהתנחלויות הם אותם נערים בצידי הכבישים שמחלקים פליירים שעליהם מתנוססת האידיאולוגיה שלהם, הם אותם נערים שמשתתפים בהפגנות, הם אלה שגדלים יותר ציוניים מכולנו, הם ממש לא רואים את זה כדבר רע שההורים עשו להם, הם חושבים בדיוק כמוהם כי ככה הם חונכו. לפעמים אפילו מקימים התיישבויות חדשות... למרות שזה מובן לי איך אנשים מוכנים להקריב את עצמם למען אידיאולוגיה, אבל קשה לי עם זה שהם מסכנים את ילדיהם למען אידיאולוגיה... זאת באמת נק' רופפת בצד הימני, אבל בהשקפה השמאלנית יש הרבה יותר נק' רופפות... לדעתי... ו, תפסיקי לדבר על הכסף את ממש טועה, אם כסף זה מה שהם רצו הם היו מצביעים בעד ההתנתקות, כי מפונים מקבלים המון המון כסף, לכי ותראי את הוילות של מפוני ימית. עובדה שלא רק שהם לא הצביעו בעד, הם גם פעלו לשכנע חברי ליכוד להצביע נגד ואז הופיעו בחדשות ונראו ממש שמחים כשתכנית ההתנתקות לא עברה, והם היו מרוויחים עליה המון כסף, לפי מה שהבנתי בימית קיבלו סכום של 200,000 שקל לנפש... ויש להם הרבה ילדים בד"כ, ככה שהם מסודרים. אז.. תהיי בטוחה שכסף לא משחק תפקיד מבחינתם.

אז אומנם...

אנשים בעלי אידאולוגיה הם אנשים מעורכים אבל למה בגלל אידאולגיה ,לא רצינאלית לרוב,אלה יותר קשורה לדת. אנשים שכלל לא קשורים לכך צריכים לסכן את עצמם? בתור אדם שלא תומך בביזבוז משאבים וכספיים על החזקת כוח צבאי,בגלל אמונה (חזקה ככול שתיהיה) אני זה שהיה חייב לבקר בעזה. ולעבור חוויות לא ממש נעימות. ולשמוע כמה חודשים אחרי שחדלתי מלעבור את הגבול הזה,שכדור פילח את גופו של חבר תיכון שלי,ובאותו זמן גם לקח את נישמתו. לא,לא המקרה הזה גרם לדיעה שלי אבל זוהי רק עוד דוגמא לצערנו...

ChilD SouL

New member
אז....אתה בערך חושב כמוני../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

ולדעתי, עזוב דת, עזוב אידאולוגיה, הכל נובע מהיבט הכספי
לא רוצים לשלם לממשלה שאותה הם לא רוצים, ממשלה לא שלהם, ממשלה לא בשבילם

חייב?? שירות קרבי זה התנדבות..

אם אין לך את האידיאולוגיה והאמונה כמו שקראת לזה, אל תתנדב לשירות קרבי, אל תהייה קשור לזה, אם אתה לא רוצה להילחם למען זה. אתה גם לא קרבי... טבח או משו לא?

ApA1800

New member
קרבי זה התנדבות רק אם הוא בן יחיד

או אח שכול (ואולי יש עוד כמה מקרים. אבל בקיצור זה לא תמיד)

עזוב אותך, מי שלא רוצה ללכת ליח'

קרבית, בתכלס, יכול לעשות את זה... יש כללל מיני , מגוון של שיטות, הצהרה על פציפיזם, הורדת פרופיל עם קצת עזרה מרופא המשפחה, וכו' אפילו אחרי הגיוס, אני מכירה אנשים שכבר גוייסו לקרבי והצליחו לוותר על שירות קרבי והועברו לתפקיד לא קרבי מי שלא רוצה, יכול לגרום לכך שהוא לא יהיה בקרבי. גם לצבא אין רצון לגייס מישהו למקום שלא תהיה לו מוטיבציה לעשות את התפקיד, בייחוד לא אם הוא מתעסק בדברים מסוכנים ובבטחון המדינה, לא סתם קוראים לזה יחידות התנדבותיות... כל עוד אתה חותם על הוויתורים בזמן שצריך, כל עוד אתה מוודא לפני הגיוס לא להגיע לקרבי, סביר שלא תלך לקרבי. וגם, חזי לא בקרבי בכלל!!! למיטב ידיעתי לפחות, לא יודעת למה הוא הגיב כמו שהגיב.

ApA1800

New member
משל שלמה... ../images/Emo13.gif

את מוכנה לפגוע בעצמך רק בשביל שלערבים יהיה רע? צריך לבצע את ההתנתקות בגלל שזה טוב לנו. לא בגלל שזה טוב/רע לערבים. למי אכפת מהם. אני לא חושב שזה מה שיביא לתפנית, חיובית או שלילית, מבחינת פיגועים, ככה שהנושא לא רלונטי. אם זה שטח שאת לא רוצה, למי אכפת אם הם יקבלו אותו?

למעלה