אקורדים..

D.G OD

New member
אקורדים..

מישהו מכיר אתר עם פיורק אקורדים, אני צריך את התווים (או חוק) של אקורדים מסוג 4, 5b, 9 ו-9b לא משנה אם זה לגיטרה או לפסנתר, העיקר שלא יהיה לאורגן (קיצורים של אורגנים). בברכה, The wizard of Oz, D.God

Shadow Of Death

New member
אני יכול בערך לעזור

לאקורד 9 צריך להוסיף לאקורד תו שהוא גדול בטון מהשורש לאקורד 5b אני כמעט בטוח שצריך פשוט מאוד להוריד את החלק של ה-5 בחצי טון לאקורד 9b אני ממש לא בטוח אבל אני חושב שצריך להוסיף חצי טון מהשורש ואקורדים של 4 אני לא יודע..

D.G OD

New member
לא נורא, מצאתי, אבל תודה בכל אופן

למי שלא יודע, מצאתי ואקורד 4 הינו אקורד מסוג Sus2.. לגבי 9 ו-5 אני חושב שצדקת.. תודה רבה בברכה, The wizard of Oz, D.God

רק שתדע להבא

איך מוצאים אקורדים עם מספרים מוזרים... כל אקורד בנוי על סולם מסויים. בוא ניקח לדוגמא את דו מז´ור, הכי פשוט להסביר. בסולם יש שבעה תווים למעשה שחוזרים על עצמם עד אינסוף. מה שהמספרים אומרים, זה פשוט מאוד הוספה של צלילים מאותו הסולם לאקורד המקורי לפי המספר של התו בסולם (כאשר הבסיס דו הוא מספר 1). לפיכך, כדי ליצור את האקורד C9, (דו מז´ור 9), ניקח את האקורד הבסיס המורכב מהתוים 1,3,5 (במקרה הזה- דו, מי, וסול), ונוסיף לו את התו התשיעי (במקרה הזה רה), והרי לך אקורד C9. כל המספרים שיש ליד השמות של האקורדים פועלים בשיטה הזו, אבל יש דברים יותר מורכבים. +7 למשל, אומר שלאקורד הבסיס הוסיפו את התו שממוקם חצי טון מעל התו השביעי בסולם (במקרה של סול מז´ור למשל זה פה דיאז). ועוד משהו קטן, בדר"כ כשכותבים b7 מתכוונים שהאקורד עצמו הוא בֵמוֹל, לא התוספת 7 שלו. יום טוב, מקוה שעזרתי.

Der-Albert

New member
אהה... זה פשוט לא נכון.

+ בכלל אומר שהאקורד מוגדל, בלי שום קשר לכך שחצי טון מעל השבע בסולם מאז´ורי נמצאת האוקטבה ולא הסקסטה. לכל אקורד עם טנשנים אז יש את השבע (אלא אם מצויין בפירוש אחרת. בתאכלס לכל אקורד עם טנשן צריכים להיות גם כל הטנשנים הקודמים, אבל זה נתון לשיקול דעתו של המבצע). התוים בדו 9 הם דו מי סול סי במול ורה. והאקורד הזה בכלל לא בנוי על סולם דו מאז´ור אלא על דו מיקסולידי (מודוס של פה מאז´ור). כשהאקורד נבנה על הסולם המאג´ורי אז בד"כ קוראים לו Maj7. חשוב לציין שהקשר בין הסולמות לאקורדים שכתבתי עליו בפסקה השניה הוא פשטני ולא לגמרי מדויק, יש עוד רבדים עמוקים יותר לתאורית ההרמוניה אבל זה עומק בהחלט מספיק בשביל להבין פירוקי אקורדים בסיסיים

D.G OD

New member
ואו, כמה תשובות..

הבנתי את התשובה שלך בערך, מצאתי אתר שפשוט מפרט על כל אקורד, וכל אקורד שאני אתקע איתו אז פשוט אני אפנה לאתר הזה, ואז אזכור אותם בעל-פה.. תודה רבה על הכוונה (לא שהבנתי איך אני מוצא אקורדים בצורה תכנית, אבל אני אסתדר)
.. בברכה, The wizard of Oz, D.God

Shosh Nahum

New member
דווקא שושנה הייתה יותר מדוייקת ממך.

+7 לא אומר שהאקורד מוגדל, אלא שהוא מייג´ור שבע, יעני התו השביעי מוגדל בחצי טון. וזה לא יוצא אוקטבה, כי אם תיקח לדוגמא את דו מז´ור, אז השבע הוא סי במול והמייג´ור שבע (+7) הוא סי. האקורד לא חייב להכיל בתוכו את כל הטנשנים הקודמים, ויתרה על כך זה נתון לשיקולו של כל נגן. הטנשנים שאתה בוחר לנגן והסדר שלהם באקורד נותנים לך את הגוון המיוחד שלו. כמו שלמשל אקורד 13 כלשהו, אפשר לנגן בטנשנים 1,3,5,7,9,11,13, ואפשר גם לוותר על כל הדרך ופשוט לנגן 1,3,5,13. ישנן עוד דרכים רבות לנגן את האקורד המסויים, אפשר להכניס ולהוריד טנשנים מסויימים, לשנות לו את סדר התווים, אבל עדין הוא אותו אקורד.

Der-Albert

New member
בלה בלה בלה

השבע של דו מאג´ור הוא סי, לא סי במול. השבע של דו מיקסולידי הוא סי במול. אני לא יודע מי כותב +7 במקום Maj7 אבל זה בטח באתרי אקורדים רוק טיפשיים. + מסמן אקורד מוגדל בכל מקום מתורבת בעולם בו מסמנים אקורדים. בתפיסה המסורתית של האקורדים אז בזמן שלא חייבים לנגן את כל הטנשנים (כמו שאמרתי) הטנשנים קיימים האקורד בכל מקרה, זה נובע מההרמוניות העיליות ומהטונאליות של האקורד. חוץ מזה שאת השבע כן תמיד מנגנים, אם אין את השבע אזי הטשנשן הוא לא טנשן אלא השעיה (אקורד Cadd9 הוא לא אקורד C9 אלא אקורד בו האוקטבה מושההת). חוץ מזה שבלי שום קשר, טנשן אף פעם לא חייבים לנגן, הם רק עוד צבע (לפחות בג´אז). כמו שאפשר לנגן כל אקורד דומיננט 7 שבא לפני אקורד מינורי כאקורד במול 13 ואפשר לנגן כל אקורד מינור 7 "נח" כמינור 9.

Der-Albert

New member
סביר להניח...

שהכוונה באקורד 4 (דבר שלא ממש קיים, בתאכלס) תהיה אקורד Sus4 ולא Sus2 (אם הכוונה היא באמת באקורד Suspended)

למעלה