אקוסטית

מוגג

New member
אקוסטית../images/Emo5.gif

שלום לחכמי הפורום. הנני נרגש ונרעד, לבקר כאן לראשונה ובפי שאלה. אנא אל תלעגו לידיעותיי המועטות, כי אין בכך תועלת ונסו להסביר לי לאט, אולי אני אבין... אם כן, ברשותי גיטרה אקוסטית מוגברת מתוצרת "סילברהֶד" 4IEQ . הגיטרה נרכשה ב"מרום -כלי נגינה" והיא חדשה לגמרי. א. הלחיצה על המיתרים קשה ביותר. צריך ללחוץ ממש חזק כדי שהצליל לא יצרום. מה ניתן לעשות? ב. לגיטרה צורף מפתח אלן. האם רצוי ואם כן כיצד, לשנות את כיונון הצוואר? האם ניתן לעשות זאת עצמאית או חייבים "מומחה"? אסתפק בשאלות אלו בינתיים, תודה על תשומת הלב.

The Exorcist

New member
ברוך הבא, ותשובות

1. תנסה להחליף למיתרים קצת יותר דקים, יכול להיות שהלחיצה קשה לך כי אתה עדיין לא רגיל לכלי. אם ניגנת על גיטרה קלאסית לפני האקוסטית אז זה דווקא אמור להיות לך יותר קל.... 2. אף פעם אבל אף פעם לא לגעת בצוואר אם אתה לא מומחה. בגשר כן, במיתרים כן, בצוואר לא! אם הצוואר נשבר הלכה לך כל הגיטרה.

מוגג

New member
תודה על התגובה../images/Emo5.gif

בכל זאת, מה מטרת המפתח? והאם זה אמור להשפיע על קלות הנגינה?

mocko

New member
שלום מוגג

קודם כל , תפסיק בבקשה עם הפרצופים הירוקים , אין פה אנשים חכמים ואין ממה להתרגש , באחריות
תכל´ס .... לא מבין מה הקשר בין מפתח האלן שקיבלת לבין לגעת בצוואר . זוויות של צוואר לא משנים ויהי מה . אם הכוונה היא להנמיך את גובה המיתרים לכיוון הצוואר ( מה שנקרא להוריד את ה action של הגיטרה ) צריך לבצע סטאפ לגיטרה אצל מישהו שמומחה לעניין ( במיוחד עם גיטרות אקוסטיות ) ולבקש להוריד את ה action . נקודה חשובה : אני די מכיר את הגיטרה שאתה הזכרת , והיא לא אמורה להצטיין בתחום ה action שלה ( מיתרים קרובים לצוואר ) ושאר עניינים אקוסטיים אחרים .... מה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל ביחס למחיר ( לא מתכוון חלילה לבאס אבל תמיד צריך להיות ריאליים ) . לפני שאתה רץ לבצע סטאפ כדי לשפר את הגיטרה , בדוק אם זה משתלם לך כלכלית .... דרך-אגב , למה לא שאלת כשקנית למה משמש המפתח אלן ?? יש בכלל ברגי אלן על הגיטרה ?? וסתם אנקדוטה : גם נגנים שמנגנים על קלאסית וחשמלית הרבה מאוד שנים מרגישים די לא נוח עם הלחיצות כשהם לוקחים ככה פתאום אקוסטית ליד . אז כמה זמן אתה מנגן על אקוסטית ??

מוגג

New member
טוב

קודם כל, רק כשפתחתי את העטיפה (המשלוח היה בדואר) ראיתי את המפתח. האום היחידי שנראה לי מתאים למפתח, נמצא, בקצה הצוואר, בתוך תבת התהודה. אני מתחיל בתחום האקוסטי אבל כניגנתי גם על קלאסי וגם על חשמלית ומעולם לא הרגשתי כזה קושי להחזיק מיתר כך שלא יצרום. אמרת שאתה מכיר את הדגם הזה. האם הוא גרוע או סתם לא מעולה?

למעלה