אקוסטיקה

Rשף

New member
אקוסטיקה

האם אדריכלים מטפלים בנושא האקוסטיקה בתכנון ? למשל: -חדרים שקטים יותר בלי הדהוד. -מניעת מעבר רעש בין אזורים (אצלי בבית כנראה תכננו את זה הפוך
). -מי שמתכנן מערכת סטריאו/קולנוע ביתי זקוק פרט לתשתית הכבלים גם לתכנון אקוסטי, אם כי תכנון כזה הוא מאד מסובך. -מניעת רעש בין שכנים בבית משותף דרך הרצפות/קירות (גרתי בבית משותף שבו קולות טיילו דרך מספר דירות)

בידוד מרעש אני רוצה להצהיר מראש - אני לא בתחום,ואין לי שום הסמכה בנושא בניה. אבל יש לי המון נסיון עם רעש..... אני יכול לקבוע : ברגע שאין תקן מחייב,או התיחסות של תקן לנושא של מניעת רעש ע"י בניה שתמנע רעש . היזם / הקבלן יבנה בצורה הזולה ביותר ,כי הוא לא חייב ,ואף אחד לא יוכל לתבוע אותו על אי עמידה בתקנים של מניעת רעש. ואז מה שכמעט כולם מקבלים זה דירות עם רעש.... ואז מזמינים או מחפשים פתרונות שלעיתים רחוקות באמת מסוגלים לתת תשובה. גרתי בעבר בבית דו משפחתי,לאחר המעבר הסבירו כל אותם שמתפרנסים מבדיקת ליקויי בניה. שהרעש נובע מרצפה שלא נעשתה בטכניקה מסויימת("צלעות"?). ששאלנו את הקבלן למה? הוא ענה - זה יקר.ואני לא הייתי חייב.

Rשף

New member
השאלה רחבה יותר

אם יש תקן, או נוהג מקובל זה עוד טוב כי יש על מה להסתמך. אבל למשל פיר כביסה יכול להוביל קול בצורה מצוינת מהחניון לגובה 8 קומות, ואת זה לא בטוח שכל אדריכל יודע. דוגמאות נוספות- מדרגות בבתים פרטיים שמעבירים קולות, דלתות חלולות שלא אוטמות קולות, צנרת מזגן שמעבירה קולות, ולא נזכיר כלל מערכות קול (קולנוע ביתי ושות´) שדורשות התמחות מיוחדת.

אלי ו.

New member
אם כבר הנושא עלה

חדר המדרגות בביתי הדל והרעוע מהוה תיבת תהודה מצוינת. למעשה כל שיחה בקומת הקרקע נשמעת ברור להפליא בקומה העליונה. האם ניתן כיום לעשות משהו בנידון?

אתה יודעה, שזה תלוי באדריכל...

אך שפרופסור הר-סגור אמר היום בערב, יש אנשים סקרנים ובלתי סקרנים...אדריכל שסקרן, מתיחס לכל בעיה, שקודם משתדל ללמוד, כל מה שיכול בתחום, ואם עדיין יש לו ספקות, פונה ליועצי אקוסטיקה...וכמובן, דרך עבודות גם לומדים הרבה. בניסיוני הייה תכנון פנים של אולם קולנוע, שבזמן זה, הכרתי חומרים חדשים, שחייבים להשתמש בהם, כדי להגיע לרמה אקוסטית רצוייה. לאחרונה, הייתי צריכה לתכנן סטודיו של מוזיקאי, בחלל של בטון מזויין - אין מצב גרוע מזה. בחללים פנימיים יקר פועלים עם חומרי חיפוי בולם רעש. בדוגמה שציינן, פיר מסתורי כביסה, בגבה 8 קומות, צריך לבדוק את המקום, ולחפש דרכים לשבור את הפיר-קולות... אם אתה רוצה לבודד חדר מוזיקה, יש לטפל גם בקירות, תיקרות וריצפות, ולא לשקוח חלונות ודלתות. המוזר, שרוב הידע שלי באקוסטיקה שבידיד רעש מתקופה, שעבדתי ברדיו הונגרית, כעיתונאית, ונובעת מהעובדה, שבעצמי מאוד רגישה לרעש. בשבועות האחרונות סבלתי קשות משיפוץ, שעשו מעל הדירה שלי בשתי קומות. בית ישן, אבל הבידוד על הפנים. לכן, אני מוכנה להפסיד 5 ס"מ מגובה הפנימית, כדי לעטוף את התקרה בתקרת גבס עם בידוד מצר סלאים... מה בדיוק הבעיה שלך, שאתה רוצה לטפל בזה?

למעלה