אקולליה ושיח תקשורתי

OraS20

New member
אקולליה ושיח תקשורתי

הבן שלי, בן 8, נחשב בתפקוד גבוה מאוד, לומד במסגרת רגילה ועניין האוטיזם לא מדובר בנתיים איתו או עם רוב הסביבה. אחד הקשיים הוא שעל אף שיש לו שפה עשירה, השיחה לא תמיד תקשורתית. הוא יכול לחזור על משפט או מילה ששמע בלי קשר לסיטואציה, או להתחיל לדבר על משהו ולא להגיע לפואנטה, או סתם לזרוק מילים או משפטים לחלל... לפעמים אני מסבירה שזה לא מתאים, שלא מצליחים להבין אותו וכו׳
הייתי שמחה לדעת מה גורם לו להתנהגות הזו? ואיך כדאי לטפל ?

שלומות0

New member
זה אחד המאפיניים של אוטיזם

וזה אחד מהקריטריונים לאבחון אוטיזם , זו חלק מהבעיה התקשורתית שלו,
הזמן יעשה את שלו את לא תצלחי לשנות את זה בהסברים,
ואם הוא לומד בכיתה רגילה אני לא בטוחה שקלינאית תקשורת תעזור בהרבה, כי הוא נחשף לשיחות נורמטיביות ותקשורתיות עם בני גילו..
בכל מקרה הייתי כן מתייעצת עם קלינאית תקשורת מנוסה בתחום ילדים על הספקטרום ולשמוע את חוות דעתה..

OraS20

New member
לא

הוא יכול לפנות אלי ולומר :" אמא, פאתטי״ או סתם לחזור על המילה פאטתי. כשאני שואלת מה הכוונה או הפירוש, הוא לא יודע. הוא פשוט שמע את המילה הזאת, כמו עוד הרבה מילים אחרות או משפטים שהוא חוזר עליהם ללא קשר. אם אני אקרא לו, הוא יכול להגיד : ״ כן, הוד מלכותך, המלכה...״-ציטוט מסרט וגם להמשיך בציטוטים. הוא שמע למשל את סבא שלו משבש איזשהי מילה וחזר על השיבןש מיליון פעמים, כאשר הוא מבין שזה שיבוש, אבל פדוט נתרע על זה.השאלה איך מטפלים ומסבירים שחשוב להבין משמעות לפני שימוש במילים וכו׳
מה גורם לאקולליה?

שלומות0

New member
לאקולליה,

חזרתיות על מילים וכפי שתיארת זה ממש אבל ממש לפי הספר ,
הילד שלך על הספקטרום!
אצל הבת שלי זה היה גם מאוד חזק , אבל הזמן עשה את שלו וזה עבר לה..
אבל זה התחלף לדבר אחר אבל פחות מורגש, מה שאני רוצה לאמר שהוא אס"י ולכן יש את זה,
צריך להבין שהסברים לא ישנו את זה כי הוא לא יכול לשנות כרגע את זה..
ואם תנסו לשנות את זה זה יתחלף לשיבוש שפה אחר..

איך הילדים האחרים מתייחסים לעובדה שהוא חוזר

על מלים ומשתמש בציטטות?

ודרך אגב, אנשים רבים משתמשים במלים רבות שהם לא ממש מבינים וכותבים בשגיאות רבות (לדעתי חלק מהשגיאות נובעות מחוסר הבנה של המילה. למשל לטבל. מי שמבין שהמילה באה מתבלין, לא יטעה, לדעתי. ובכל זאת זו טעות נפוצה מאודה. שלא לדבר על טפל ותפל ועוד. מה שאומר, שאנשים משתמשים במלים רבות בלי ממש להבין את המשמעות.

ולגבי החזרות שלו, אולי הוא נהנה מצליל המילה? אולי היא מצחיקה אותו?

כשהייתי ילדה היתה כזו בדיחה על צרפתיה שהגיע לארץ ואמרה שהשפה העברית מאוד עצובה, אבל למזלה יש מילה אחת מאוד שמחה: אומללה... (צריך להגיד במבטא צרפתי)
כלומר, גם לצליל יש חשיבות.

אם זה מפריע לך למשל, את יכולה לבקש ממנו לעשות את זה במקום אחר.

שלומות0

New member
לפי תגובתך

לא נראה לי שפגשת ילד עם אקולליה אמתית
את חושבת ששי לו שליטה והוא יכול לעשות את זה מקום אחר? זה חלק מהשפה התקשורתית שלו,

כבר סכמנו שהילד שלי לא באמת אוטיסט

(זה לא פלא, כי היתה מעורבת באבחון שלו גם פסיכולוגית).

אני לא יודעת מה זה אקולליה ולא מה זה התפרצות זעם.

ככה זה כשאני מתפרצת לפורום לא לי...

שלומות0

New member
אקולליה אצל אס"י זה לא סתם חזרה על מילים

זה הרבה יותר מורכב ועמוק, זה בא ממקור פנימי תקשורתי עמוק, זו דרך תקשורת, ברגע שתשח אס"י
לחדר אחר לעשות זאת ז.א. לנהל את התקשורת הזו , אתה גורם במו ידיך לסגור את הילד שלך מההיבט התקשורתי!!!

nirity1

New member
אני עדיין מאמינה

שאקולליה זה דיון פנימי. גם אם הוא נראה סתמי לסביבה
ואכן מאוד מאפיינת את הספקטרום.
הפדדיון שלי לא מדבר ( אבל כן חוזר על קולות ספציפים ) ואני לא מפסיקה אותו כי מבחינתי אני מעדיפה שישמיע קולות מאשר כלום

שלומות0

New member
כי זו הדרך שלו לתקשר

כי אקולליה אצל המדברים זה חלק מהשפה התקשורתית שלהם , ואסור לנסות בכוח לשנות זאת..

שלומות0

New member
בטח שיש לה זכויות

אולי שתפנה איתו למפנה,
זה יפתור את כל הבעיות

dina199

New member
אפשר להתחרפן גם משקט

ולא רק ילדים א"סים לא שומרים על זכויות ההורים. גם ילדים נ"טים לא שומרים.

שלומות0

New member
את הנ"ט מחנכים ומענשים

את הא"ס מכילים ואם לא רוצים להכיל אז:"ככל שיענוהו כן ירבה ויפרוץ"...

dina199

New member
לגבי התחרפנות מהשקט התכוונתי

כשהילד לא מדבר בכלל , או מפסיק לדבר כשמצליחים יותר מדי לטפל ב'אקולליה' .

dina199

New member
אין צורך ברעש לחרפן את ההורים.

דיברתי על כל האפשרויות

הרגע שאדם מוליד ילד, הוא צריך להיות מוכן שיחרפנו אותו.

למעלה