אקולוגיה - זה פה?

אקולוגיה - זה פה?

א. התאמה ביורמית. מה זה? ואם אפשר כמה דוגמאות. ב. מה ההבדל ביון מארג מזן לשרשרת מזון. חוץ מבמימדים... ג. כימואוטוטרופיים, פוטואוטוטרופיים...יש לי פה הגדרה שלא הבנתי... כימואוטוטרופ - אורגניזם המחמצן חומרים אנאורגניים כדי לקבל אנרגיה של חומרים אורגניים. |הגדש|פוטואוטוטרופ - אורגניזם המנצל אנרגיית אור לסינתזה (=?) של פחממות מפחמן דו חמצני ומים. תודה, בכל מקרה :)

עוד שאלה - ברבייה

מהו "גוף קוטב"? לפי הספר: --------- מחלוקת המיוזה הראשונה מתקבלים שני תאי בת הפלואידיים השונים בגודלם: תא קטן מאוד המכונה גוף קוטב, ותא גדול המכיל ציטופלזמה רבה - זוהי ביצית הבשלה.

bodas

New member
תשובה

כמה שאלות יא אללה בכל תהליך מיוזה נוצרים 4 תאי בת מהתא המקורי בעקבות החלוקות. אצל הזכר, כל התאים האלו מבשלים לתאי זרע, אך בנקבה, רק אחד מהם הופך לתא הביצית. מה קורה? בכל חלוקה, במקום שיווצרו שני תאים באותו גודל, החלוקה מתבצעת כך שיש תא אחד גדול, מלא בציטופלזמה, ותא קטנטן שמאוחר יותר מתנוון - זהו גוף קוטב . וכך הלאה עד שמקבלים בסוף את תא הביצית הבשל.

bodas

New member
תשובות

כמו שמתחיל ספר בישול מרוקאי - "קודם כל תרגעי!"
ועכשיו לעניין א. לא יודע. הולך לברר לך. ב. ההבדל בין מארג מזון לשרשרת מזון הוא למעשה בגודל. שרשרת בנויה מחוליות חוליות כאשר הקשר ביניהם הוא שאחת מעל השניה/מתחת לשניה בלבד. למשל: תלתן
עכבר
נחש
נשר מארג מזון הוא אוסף של שרשראות הבונות את מערך המזון בבית גידול מסויים. למשל: תלתן
עכבר
נחש
נשר ...........
שפן
שועל כאשר יש חץ המחבר בין התלתן לשפן ומהשפן לשועל וגם בין השועל לעכבר. מבינה? אני אביא לך תמונה קצת יותר ברורה. ג. הגדרות: אוטוטרופ - אורגניזם המייצר בעצמו את המרכיבים הארגוניים הדרושים לקיומו מחומרים אנאורגניים. פוטואוטוטרופ - כנ"ל, רק שהאנרגיה לייצור החומרים האורגניים מקורה באור (אור שמש) ובאמצעותה הוא מסנתז (=מרכיב) את התרכובות האורגניות. כימאואוטוטרופ - כנ"ל כמו למעלה, רק שהאנרגיה לייצור החומרים האורגניים מקורה בחימצון תרכובות של אשלגן או גופרית, ללא נוכחות אור.

bodas

New member
אוקיי... תמונה למארג מזון

בתוך המארג הזה תמצאי כמה וכמה שרשראות. אם תעלי מרמה לרמה ותעברי דרך החיצים רק כלפי מעלה או רק כלפי מטה - זו שרשרת. לגבי אקולוגיה ביורמית - אין לי מושג מה זה. חיפשתי ולא מצאתי. בטוחה שלא שגית בכתיבת המושג?

לא אקולוגיה ביורמית

התאמה ביורמית.. עכשיו כשאני מסתכלת בדף שוב - נרא לי זה הכתב של המורה שלא מובן והכוונה בכלל להתאמה ביוכימית....

bodas

New member
חחח ../images/Emo6.gif

התאמה ביוכימית - כמובן שיש דבר כזה... התאמה ביוכימית היא הסתגלות לטווח ארוך של אורגניזם ברמה המולקולרית לשינויים בסביבת גידולו. למשל, אנשים החיים בפסגות הרים, שם החמצן דליל, מכילים כדוריות דם בעלות כמות המוגלובין גדולה יותר, כדי להתגבר ולפצות על המחסור בחמצן. דוגמה נוספת, אורגניזמים במדבר מפרישים שתן מרוכז, על מנת לחסוך נוזלים. אלו התאמות פיזיולוגיות שמקורן בהתאמות ביוכימיות. הבנת?...

התבלבלת!!!!!!

התאמה והסתגלות זה שני מושגים שונים.. הדוגמא שנתת היא דוגמא להסתגלות התאמה זה משו תורשתי לתווך ארוך. הסתגלות ניתנת לשינוי. אני רואה המורים חורשים על הדוגמא של בני אדם בהרים... אין דוגמאות אחרות?! דוגמא להתאמה ביוכימית : הפרשת עודפי מלח ע"י עלים של צמחים הגדלים בקרקע מלוחה. או הצתברות רעל בחרקים וחצבים על מנת לשרוד.

bodas

New member
איזה יופי

איך אני אוהב שמתקנים אותי נכון
אמרתי בכוונה הסתגלות כי כשמגדירים מושג לא ניתן להשתמש באותו מושג, ולכן המושג הקרוב ביותר היה הסגתלות וצרפתי אליו את המילים "לטווח ארוך" כדי להבדיל. אבל את צודקת כשאת מתקנת אותי. כל הכבוד
והדוגמה שלך מדוייקת, ואפילו יותר טובה

נדמה לי...

שהדוגמאות שהבאת נופלות יותר תחת הקטגוריה של הסתגלות פיזיולוגית - למרות שביוכימיה ופיזיולוגיה קשורות קשר הדוק. דוגמא להתאמה ביוכימית היא נושא שראיתי שגם נידון כאן בפורום: צמחים המסוגלים לפתוח פיוניות בלילה הם צמחים מדבריים המקיימים תהליך פוטוסינתזה שונה במקצת מצמחים רגילים (נקראים צמחי CAM)- אני לא זוכר בדיוק את כל הפרטים. אם תרצי אבדוק ואפרט יותר. השוני בתהליך הביוכימי של הפוטוסינתזה הוא המאפשר לצמחים אלו לפתוח פיוניות בלילה וכך לאבד פחות מים.

הו! מעולה ../images/Emo13.gif

תודה רבה. אין שום הדבל אחר בין מארג מזון לשרשרת מזון, חוץ מריבוי הקשרים ? ופירמידת מזון? היא מתייחסת למארג מזון או שרשרת מזון? (נראה לי שלשרשרת)

bodas

New member
פירמידת המזון

מוצגת גם כן בתמונה שצירפתי. הפירמידה זו התבנית הכללית של מארגי המזון בטבע. היא מציגה את ההררכיה בטבע של יחסי טורף-נטרף. הצומח והאוטוטרופים נמצאים בתחתית הפירמידה והם מהווים את הבסיס הרחב שלה (הביומסה של הצומח והאוטורטרופים הוא הגדול ביותר בטבע), שלב למעלה מוצאים את הצמחוניים, הניזונים מהצמחים, מעליהם את הטורפים הראשוניים, אח"כ טורפים שניוניים ולבסוף טורפי-על, שאינם נטרפים בטבע. זו למעשה ההררכיה - הפירמידה. ככל שעולים בדרגות בפירמידה, כך מוצאים פחות ביומסה של האורגניזמים האלו.

Peter Wiggin

New member
למעשה, ההבדל הוא במידת תחכום השיטה.

מארג מזון הוא המתוחכם ביותר, משום שהוא מראה יחסים אקולוגיים סבוכים יותר מאשר שרשרת המזון, כפי שהם במציאות. לכל טורף יש מספר נטרפים, לכל נטרף יש מספר טורפים וכן הלאה. אאל"ט הוא הומצא מאוחר יותר מהשרשרת. פירמידת המזון מביאה עוד פיסת מידע- כמות יחסית של כל אוכלוסייה. מבחינת תיחכום היא ברמת השרשרת.

למעלה