אקדמיה או תעשיה?

electricity86

New member
אקדמיה או תעשיה?

אם אני מבין נכון, בתעשיה מהנדס חשמל מקבל תנאים ומשכורת טובים יותר מאשר באקדמיה במסלול דוקטורנט ועבודה כמתרגל. אם כך, מדוע מהנדס טרי בוחר להישאר באקדמיה? אין לי ידע רב בנושא, אך אני מניח שלעשות תואר שני ושלישי אפשר גם בשילוב עם משרה מלאה. תודה.

זה מאד אינדיבידואלי

קודם כל צריך להבין שבתעשייה אמנם התנאים טובים יותר אבל אין שום התעסקות עם חומר תיאורטי, הכל מאד מקצועי. עבור בן-אדם שאוהב את התיאוריה אולי כדאי להישאר באקדמיה למען הסיפוק האישי. בנוסף יש כאלה שממשיכים לתואר שני במסלול ישיר ומסיימים תוך 5 שנים סה"כ תואר שני ואז יוצאים לשוק העבודה. יש גם כאלה שממשיכים לתואר שני כדי לעבוד בתחום האלגוריתמים למשל שם תואר שני הוא מומלץ (חוץ מאלגוריתמים שזה נתח קטן מהשוק אני לא מכיר עוד מקצוע בתחום הנדסת חשמל שתואר שני מהווה איזשהו יתרון עבורו). לגבי לימודים מתקדמים תוך-כדי עבודה - אישית לא שמעתי על מישהו שלומד לתואר שלישי תוך כדי עבודה במשרה מלאה, זה נשמע לי לא ריאלי. גם לימודים לתואר שני תוך כדי עבודה במישרה מלאה אינם טריוויאלים (זה מה שאני עושה), גם אם אתה עושה את זה כנראה לא תסיים תוך שנתיים את התואר. יש גם כאלה שבשלב מסויים עוזבים את העבודה או יורדים לחצי מישרה כדי לסיים את התואר השני, בעיקר אם אתה עושה תזה.

electricity86

New member
תיאוריה היא בהחלט מעניינת

עם כמה שאני אוהב את הלהיות באוניברסיטה וללמוד דברים לעומק, אני חושב שברגע שאסיים את התואר, יהיה לי קשה להישאר שם ולהמשיך במסלול דוקטורנט. חשבתי אולי יש איזה משהו נסתר שלא ידעתי בלהישאר באקדמיה. זה נראה לי מאוד (ואף יותר) מאתגר לעבוד ובו בעת לעשות תואר שני, שילוב נחמד בין הפרקטיקה לתיאוריה, מה גם שזה מקדם אותך בעבודה.

היונתן

New member
המשהו הנסתר הוא

שככל הנראה אחרי שנתיים שלוש, אתה קצת תשתעמם מעבודה של מהנדס בעל תואר ראשון. או שלא ואז זה גם סבבה.

גם יכול להיות

אפילו שאני אישית לא נתקלתי מעולם במישהו שאחרי כמה שנים בתעשייה חזר לעשות תואר שני בהנדסת חשמל, אם כבר הרבה הולכים לעשות תואר שני במנהל עסקים.

אל תבנה על תואר שני לקידום בעבודה

אם אתה לא עובד בתחום האלגוריתמים - ושוב, מדובר בנתח קטן מהשוק, לכל תחום שתעסוק בו התואר השני לא יעזור בכלום לקידום בעבודה. ממש אין קשר בין מה שעושים בעבודה למה שלומדים באוניברסיטה, אם כבר זה רק מפריע. אגב יש לא מעט מקרים של כאלה שהמשיכו לתואר שני ישר אחרי תואר ראשון ובמקביל התחילו לעבוד במשרה ומלאה, ופרשו אחרי שניים-שלושה סמסטרים. הסיבה שבדרך-כלל ממשיכים לתואר שני היא לא תמיד ברורה, מן שילוב של עניין, יוקרה, אתגר אישי, וכח האינרציה, אבל בפועל כשאתה עובד כל השבוע במשרה מלאה (שזה גם מבחינה פסיכולוגית מאד מוציא אותך מהראש של הלימודים), ואז שורף את כל הסוף שבוע בחרישה על שיעורי בית של תורת האינפורמציה, לא מבין כלום מהחומר ובסוף מוציא 70 במבחן בלי מועד ב' (אני אישית לא קיבלתי 70
), אתה מהר מאד מתחיל לשאול את עצמך למה לעזאזל אתה צריך את זה? וכאמור הרבה פורשים בשלב זה. אגב, יש כאלה שעברו את השלב הזה ופרשו בשלב התזה, שזה שלב שאתה צריך להתחיל לחרוש על מאמרים בלי שוב הכוונה מה צריך ומה לא צריך לעשות. בשלב כזה אתה מתחיל להעריך את הקורסים שבהם יש לך שיעורי בית מסודרים עם פתרונות מסודרים ואתה יודע בדיוק מה לפתור ואיך. מצטער שאני מבאס אותך ככה, אבל אם אתה מתלבט אתה תמיד יכול להתחיל תואר שני תוך כדי עבודה ולראות איך הולך לך, אבל קח בחשבון שזה לא יהיה קל ולו רק מהסיבה הפסיכולוגית. מה שכן אני מסכים שזה מאתגר

למעלה