אל תבנה על תואר שני לקידום בעבודה
אם אתה לא עובד בתחום האלגוריתמים - ושוב, מדובר בנתח קטן מהשוק, לכל תחום שתעסוק בו התואר השני לא יעזור בכלום לקידום בעבודה. ממש אין קשר בין מה שעושים בעבודה למה שלומדים באוניברסיטה, אם כבר זה רק מפריע. אגב יש לא מעט מקרים של כאלה שהמשיכו לתואר שני ישר אחרי תואר ראשון ובמקביל התחילו לעבוד במשרה ומלאה, ופרשו אחרי שניים-שלושה סמסטרים. הסיבה שבדרך-כלל ממשיכים לתואר שני היא לא תמיד ברורה, מן שילוב של עניין, יוקרה, אתגר אישי, וכח האינרציה, אבל בפועל כשאתה עובד כל השבוע במשרה מלאה (שזה גם מבחינה פסיכולוגית מאד מוציא אותך מהראש של הלימודים), ואז שורף את כל הסוף שבוע בחרישה על שיעורי בית של תורת האינפורמציה, לא מבין כלום מהחומר ובסוף מוציא 70 במבחן בלי מועד ב' (אני אישית לא קיבלתי 70
), אתה מהר מאד מתחיל לשאול את עצמך למה לעזאזל אתה צריך את זה? וכאמור הרבה פורשים בשלב זה. אגב, יש כאלה שעברו את השלב הזה ופרשו בשלב התזה, שזה שלב שאתה צריך להתחיל לחרוש על מאמרים בלי שוב הכוונה מה צריך ומה לא צריך לעשות. בשלב כזה אתה מתחיל להעריך את הקורסים שבהם יש לך שיעורי בית מסודרים עם פתרונות מסודרים ואתה יודע בדיוק מה לפתור ואיך. מצטער שאני מבאס אותך ככה, אבל אם אתה מתלבט אתה תמיד יכול להתחיל תואר שני תוך כדי עבודה ולראות איך הולך לך, אבל קח בחשבון שזה לא יהיה קל ולו רק מהסיבה הפסיכולוגית. מה שכן אני מסכים שזה מאתגר