אקדחים

pzirpim

New member
Thanks,

Don´t you think that a good characterization would distinguish norms that arise out of recurring coordination problems (e.g.which side of the road should one drive on )from others(if there are others)To be less absract does the subject matter you envisage being characterised Include things like Dojo etiquette, Sempai/Kohai obligations etc.?do you think that shame plays an important part of the picture?

אתה חושב שפורום כזה צריך לעסוק

בתמונת מצב של בסיס אתי משותף? זו מחשבה מעניינת; השאלה הבסיסית, לפי דעתי, היא אילו תחומי חיים יכלול העיסוק באומנויות לחימה, ומה המחויבות שלנו לקוד כזה ברגע שהוא יכתב. אם אני מחליט לקחת עלי הסכמה כזו כהחלטה ערכית (כערך שלי), יש לזה השלכות שהן לאו דווקא שליליות אבל הן בהחלט מרחיקות לכת. אני חושב שברגע שישנו קוד משותף יש בסיס שיתופי לכל האוחזים ברמת הקהילה, הפיזית ולא הוירטואלית; גוזר מזה בעיני שלא רק שאני רוצה להכיר את שאר מרכיבי האישיות של אנשים שמנסחים איתי תמונת מצב כזו (לא בגלל שאני רוצה ליצור איזה דגם אנושי משותף כמו, נניח, ההומו סובייטיקוס הקומוניסטי, אבל בגלל שמעבר לאמנויות הלחימה עשוי להיות הבדל משמעותי) אלא שברגע שמנוסח כזה דבר המחויבות שלי למלא אותו תגרום לי הבדלים מהסביבה שלי ברמה כזו שכיצור חברתי יהיה לי קשה להתקיים אם מסביבי אין אנשים שאוחזים באותן דיעות כמוני או הקרובות אלי (מספיקים הסיפורים בין אנשים בפורום על האינטראקציה עם חברים ומכרים שלא מכירים אומנויות לחימה, והעובדה שהרבה מתאמנים רבי שנים רוכשים חברים קרובים שהם מתרגלים בעצמם, מעצם העובדה שזה הדבר הכי נוח וזה הדבר בו הם מתעסקים רוב היממה). אם אמן לחימה נכנס לחדר הנוכחים בו בטוחים יותר - את זה אני יכול להבין. עם כוח גדול באה אחריות גדולה - את זה אמרו כבר בקומיקסים אפילו לפני שנים ;) ועל זה לא יהיה ויכוח. אבל נסה לדבר על מה נכנס לאמן לחימה לפה ומיד צומח לך דיון מפלצתי (שחלקו לא רלוונטי) על צמחונות, טבעונות ואכילת בשר. לא רלוונטי? מעבר ליכולת ההגדרה שלנו כקבוצה וירטואלית? אני חושב שלא, אם אנחנו באמת עושים את זה כמו שצריך. ושלא תבין אותי לא נכון - אני מאוד בעד. אני כן חושב שאפשר להגדיר קו מוסרי אובייקטיביסטי ושצריך לפעול לפיו.

pzirpim

New member
Ohad

I don´t think Gingi or I were referring to morality, but something closer to manners or perhaps culture. Manners cut down "noise". The value derived may be moral but is also aesthetic.

bizhar

New member
נגררנו לסגנון פוסט משהו לא?

דוד! איפה שמת את התער של אוקם!?

pzirpim

New member
ההפך הגמור מפוסט כלשהוא

Culture in the sense of coherent tradition. Obligations to past present and future. And what carries over from that. I am not referring to religion, but as some have pointed out there may be a connection.

ברצינות, נורמות מתארות ולא מכוננעות

זו בעצם תשובה לדווד, קוד אתי שמבוסס על מערכת הכופה את קיומו אינו הדבר שאליו כיוונתי. אין אפשרות לבסס קוד כזה מאחר ואין ארגון כולל של אומנויות לחימה וגם מפני שיש בעיה מהותית פילוסופית בכתיבת קוד כזה. השאלה האפשרים היא האם ניתן לנסח קוד אתי המהווה תמונת מצב תרבותי\התנהגותית\ אולי אפילו אסתטית. תמונת מצב כזו היא בעיקרה נורמטיבית, כלומר מתארת נורמה של תרבות, התנהגות ומעש. השאלה שהעלו אנשים בדוג´ו שלי גורסת שאם תמונת מצב כזו היא נורמטיבית מתארת, מדוע בכלל לנסח אותה שהרי אין ערובה שלא תשתנה תדיר? התשובה, אם הבנתי את אוהד, אומרת שיש חשיבות בתמונה כזו מפני שכך יכול אדם לראות האם הוא שייך לתמונה או לאו. אדם יכול לראות את המחויבות שלו לאתוס של אומנויות הלחימה ואת מידת ההתאמה שלו לרף העליון שמתארת אותה נורמה. מטבע הדברים כל אותם נושאים שאינם נורמות כמו למשל "עבודה עם או בלי כפפות" , "איזה בשר לאכול" או "איזו דת" אין להם מקום בתאור של אתוס כזה, כמובן שיש להם מקום בתוך דיאלוג של החלפת דעות.

isaacl

New member
קוד אתי

אפרופו קוד אתי, גינגי ודאי צודק. די מקובל להבחין בין אתיקה שהיא תמיד מקיימת זיקה לקבוצת יחוס. moral או מוסר הוא מערכת עקרונות "אוניברסלייים". (המרכאות מיועדות לפוסט שבינינו). מכאן שקוד אתי אני יכול לכונן כלום אלא רק לבטא "תמונה" או כל מצב אחר. אין לי ספק שקוד אתי מסוים קיים בהרבה מן האמנויות שאנחנו מעורבים בהם, ודיון בהם עשוי לגרום לאיזה קוד משותף.

aradori

New member
מה זה../images/Emo35.gif מי אתה???

ולאן לקחת את גינגי שלנו??? מישהו חטף את גינגי!!!! והוא כותב במקומו בפורום!!! אה!!! חשבת שתוכל להתחמק מזה, הא?? תוך שניה עליתי עליך! פוחז!! טעות קלאסית: כתבת דברים עמוקים, חכמים ונטולי-שטויות בפורום - מיד מבחינים שאתה לא הגינגי המקורי!!! יוחזר גינגי לאלתר!!!

pzirpim

New member
חוט ומחט

Perhaps this is a place to start:all who are engaged in traditional martial arts are part of a thread pulled by a needle--their teacher or teacher´s teacher (not my metaphor) who in turn were pulled forward by their seniors, so again, what are the obligations towards other segments of the thread.

למעלה