אצילות נפש בג'נין

אצילות נפש בג'נין

אצילות נפש בג'נין הייתי רוצה להביע את השתתפותי מקרב לב באבלה של משפחת אל חטיב שבנה אחמד בן ה12- נהרג בידי חיילי צה"ל בטעות נוראה, וכן להביע את הערכתי העמוקה לאצילות הנפש של בני המשפחה שהחליטו לתרום את אבריו להצלת חיי ילדים אחרים, בין אם יהודים או ערבים. עם יד על הלב כדאי שנשאל את .עצמנו: כמה משפחות ישראליות שחס וחלילה איבדו ילד בפיגוע היו מאפשרות את תרומת אבריו למען הצלת חייהם של פלסטינים, ומקבלות החלטה כזאת ממש באותו יום בו נפלה עליהם הבשורה הנוראה? אגב, בפעם הבאה שבאמצעי התקשורת שוב יקראו לעיר ג'נין בכינויים כמו "בסיס טרור", "קן מרצחים" וכדומה, כדאי שנזכור שגם משפחת אל חטיב הנדיבה ואצילת הנפש נמנית על תושבי העיר הזאת.

אשרת

New member
תגובה.

אתה והימין הקיצוני ודאי יודעים טוב יותר מצה"ל. בצה"ל אמרו שהם מצרים על הרגית הילד בטעות. אז העובדה הראשונה שלך, די מופרכת, ותסלח לי עם 'המקורות' שלך שוב פעם מאכזבים אותך. לגבי עובדה ב', קראתי את את התגובה של ארגון עדי, אני משערת שיש עוד כמה וכמה משפחות יהודיות שקבלו את המענקים הללו , אז האם זה הופך את מעשיהם לפחות הומניים? לפחות אנושיים? שאלה אחרת - האם האגודה פנתה למשפחה לפני שהמשפחה פנתה לאגודה והציעה את האיברים לתרומה, או אחרי זה. אני מבינה שלימין הקיצוני יש בעיה מסויימת להודות שגם בצד השני יש כמה אנשים שפויים, שלמרות המוות וההרג, הם מתעלים על עצמם ותורמים את אברי יקיריהם , לצד שהרג אותם.

ערב רב

New member
אשרת, אין לי ספק שבין מיליוני ערבים

ביש"ע ישנם אנשים מאוד מוסריים, כבכל חברה אנושית, אני גם מכיר הרבה ערבים מיש"ע (אם כי לא מספיק טוב על מנת לעמוד על מידת מוסריותם לעומקה, אבל זה נכון לגבי כל אחד אחר). אולם, אין לנו שום אינדיקציה לכך שזה המצב כאן. העובדות הן שהמשפחה סחרה באיברים (בעצם העובדה שהסכימה לקבל כסף, גם אם לא ידעה כלל מראש שיש אפשרות שתקבל כסף, ונדמה לי שזו הנחה מופרכת גם עם באד"י אומרים אחרת) ולא הייתה למשפחה שום אפשרות לדעת במי האיברים יושתלו, כך שאין שום בסיס להנחה שהאיברים יועדו רק ליהודים, או רק לישראלים אפילו, שכן ערביי יש"ע וישראל מהווים חלק נכבד מבין מושתלי האיברים בבתי חולים בישראל, גם ערבים מג'נין נמצאים ברשימות המתנה לאיברים בבתי חולים בישראל. ואכן, לפחות אחד מהאיברים הושתל בילד מהכפר המעורב פקיעין, אז אין שום בסיס להנחה הזאת. יש למשפחה קרובים גם בישראל, ואכן בדברי חכ" ברכה עולה שהתרומה נעשתה מתוך ידיעה שייתכן שחלק מהאיברים יושתלו בערבים מישראל ומיש"ע, וגם ביהודים. כאמור, לא הייתה להם אפשרות לתרום רק לאיברים לכן אין שום חשיבות לעובדה שחלק מאיברים הגיעו ליהודים מעבר לעובדה שההורים הוכיחו שאינם מפלצות שמוכנות להקריב חיי ערבים ובלבד שלא יינצלו גם חיי יהודים, בהימנעותמ כך אינני רואה "אצילות נפש" וגם לא מוסריות גבוהה במיוחד. תרומת איברים היא עניין אלמנטרי, מי שלא תורם הוא מפלצת ומי שכן תורם אינו אציל ואינו "מוסרי במיוחד", הוא פשוט בן-אדם. ומעולם לא טענתי שאין בני-אדם ביש"ע, יהודים כערבים. ולגבי ההתנצלות של דובר צג"ל, כנראה שזו תגובה פבלובית, אבל את מוזמנת לקרוא את ההודעות שלי בשרשור שקישרתי אליו שם יש השוואה בין תמונות רובה הדמה של הנער לבין הרובה המקורי, ותיווכחי בכך שאין שום אפשרות להבדיל ביניהם ואסור שחיילים בזמן חילופי אש אפילו ינסו להבדיל ביניהם, כי זה יעלה בחייהם. אמנם איני בקיא בדיני מלחמה אבל דומני שמן ההגיון להתייחס לנושא רובה דמה, שמשמש לאימונים צבאיים, כאל חמוש, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בטרוריסטים ולא בלוחמים חוקיים.

אשרת

New member
עם כל הכבוד, ויש כבוד.

באד"י מודעים לדברים בצורה קצת יותר טובה ממך, ואתה לא ממש חף מאינטרס לשלול את הלגיטימציה של הצד השני, ובמבחינך כולם אותו דבר - מחבלים. למה הנחה מופרחת? רק היום נודע לי שלמעשה מקבלים כסף על תרומת אברים, אז זה בהחלט הגיוני שהמשפחה תרמה את האבירים לפני שהיא ידעה בכלל שהיא תקבל 10,000 ש"ח. עם יד על הלב, ערב רב - אתה - היית מוותר על סכום כזה? ספק גדול. אז אל תצפה מאנשים להיות צדיקים יותר מהאפיפיור. על מה שאתה אמרת זה יפה ונחמד, אבל אתה לא יודע מי נמצא בראש רשימת ההמתנה, ייתכן וכולם יהודים, ייתכן שרק חלקם, אבל זאת לא הנקודה. הם יכלו לא לתרום את האברים כלל למדינה שצבאה הרג את בנם בשגגה. ערב רב, דובר צבא הגנה לישראל (גם בשבילך) אמרו שמבחינת הנהלים, הירי היה מוצדק ולו בשל אי היכולת להבדיל בנשק !!! ויחד עם זאת הוא התנצל על ההרג הזה, אז מה הנקודה שלך בדיוק? אני לא נוהגת לכנות אנשים מפלצות אם הם לא מוכנים לתרום את איברם אחרי מותם. כל אחד וסיבותיו שלו הוא.

ערב רב

New member
למה צריך להתנצל על ירי מוצדק?

אם מתנצלים אז זה אומר שמשהו היה לא בסדר ובפעם הבאה כשחיילים יראו מולם רובה-ציד טקטי הם עלולים להסס ולהרצח, כי אי אפשר להבדיל בין רובה הדמה לרובה האמיתי. לכן הירי היה מוצדק ונער בן 13 שנכנס לחילופי אש עם רובה דמה הוא לא ילד שמשחק בחוץ אלא טרוריסט לכל דבר מבחינת החיילים, גם אם ישנו סיכוי קלוש שהוא לא היה מודע לכך שהרובה שלו אינו רובה צעצוע ושהוא נקלע לשם במקרה במהלך משחק (ואין לכך שום אינדיקציה). שנית, אם אחרי 3.5 שנים כאן בפורום את אומרת לי שמבחינתי כולם מחבלים אין לי אלא להפגע עמוקות. לגבי התרומה, כן אני הייתי נמנע אפילו מקבלת אגורה שחוקה ואם מצבי הבריאותי היה מאפשר לי הייתי תורם עוד היום כליה, ועם מותי כל איברי ייתרמו, כמובן, במידת האפשר רפואית. אבל לא מדובר בי, כל בר בי רב מבין שאם כסף עובר מיד ליד אז אנחנו סוחרים בחיי אדם, וזה פשע בלתי נסבל. כתבתי כאן כבר אינספור פעמים שחייבים לשנות את החוק כך שאיברי המת מוחית יופקעו מחזקת משפחתו וייתרמו באופן אוטומטי, כי מדובר בחיי אדם. רשימת ההמתנה לאיברים היא חסויה בדיוק בשביל למנוע החלטה על תרומה לפי זהות או אפיון מסויים של הנתרם, וכאמור, יש להם קרובים בישראל ובכל מקרה חלק ניכר ממושתלי האיברים בישראל הם ערבים מישראל ומיש"ע (אני כבר חוזר על עצמי כתקליט שחוק בעניין זה), כן, גם מג'נין ומאום אל-פאחם (שם מתגורר דודו של המחבל ההרוג). אז נכון, הם יכלו לומר שהם לא יתרמו כלל אפילו אם לא יצילו בכך חיי ערבים רק כדי שגם חיי יהודים לא יינצלו, וכאמור, אינני חושב שהימנעות מכך מעידה על מוסריות כלשהי מעבר לאי מפלצתיות.

ודייק - צה"ל לא התנצל

יש הבדל בין הבעת צער לבין הבעת התנצלות. בהבעת התנצלות יש אלמנט של הודאה בטעות, בעוד שבהבעת צער אין שום הודאה בטעות. הילד נראה משחק במשהו שדומה לרובה ונורה. אלו הם הנהלים והנהלים בסדר ואולי אף מחמירים מדי עם החיילים. להזכירך, בשבוע שעבר נהרג חייל כי החיילים לא פתחו באש מקדימה לעבר מקור רחש. לגבי התרומה - כל הכבוד למשפחה שהחליטה לתרום את האברים בניגוד למקובל בחברות פרימיטיביות (ערבים וחרדים, בעיקר). אני משוכנע שהגורם הכספי איננו המשמעותי כאן. אגב, אינני בטוח שיש לתורם אפשרות לסנן את הנתרמים (כלומר, להגיד "אני מוכן לתרום אברים רק לערבים\חרדים\חילונים אשכנזים") ועוד הערה: טוב היו עושים ההורים האלו (ושאר ההורים הפלסטינים) אם היו שומרים על הילדים שלהם ולא נותנים להם להסתובב ברחובות כאשר ישנם ארועים אלימים בסביבה.

אשרת

New member
אתה בכלל קראת את מה שאני כתבתי.

האם אני אמרתי שהירי לא היה מוצדק, אמרתי שעלפי התחקיר שנערך- הירי נמצא מוצדק עקב "האקדח" צעצוע, שרק בדיעבד התברר שהוא צעצוע, לא התייחסתי לזה בכלל. ההתייחסות שלי היתה, נטו - לאקט של המשפחה. זה הכל. שלדעתי האישית, התנהגות ראויה לחלוטין. לגבי החלק האחרון של ההודעה שלך -- אתה צודק.

ערב רב

New member
אין אצילות נפש בתרומת איברים רגילה

וכאמור, הם ביצעו את התרומה היחידה שהם יכלו לתת, בלי קשר עם המושתלים יהיו ערבים או יהודים. אינני רואה בכך שום "אצילות נפש" אלא התנהגות אנושית אלמנטרית. אז נכון, אם יש אנשים שחשבו שכל אחד ואחד מערביי יש"ע הפ מפלצות אז זה אולי יפריך זאת (למרות שאפשר להסתכל על התרומה גם מנקודת מבט לאומנית ערבית שמעדיפה לתרום לערבים ולא ליהודים), אבל לא זה היה הנושא למיטב הבנתי.

סלוניק

New member
אין אפשרות לקבוע למי ייתרמו האיברים

ולכן פעמים רבות נאלצים מתאמי ההשתלות לדחות בקשות לתרומת איברים "ליהודים בלבד".

ערב רב

New member
ולכן מי שרוצה לתרום ליהודים חייב

לתרום לכולם מבלי לדעת אם גם גויים יקבלו את איבריו, ומי שרוצה לתרום לערבים חייב לתרום לכולם מבלי לדעת אם גם יהודים יקבלו את איבריו.

ערב רב

New member
ודאי שטוב, אבל

אז אי אפשר לומר שזו תרומה ליהודים, ל-"אויב", אלא זו תרומה רגילה ככל התרומות, שאין בה שום ייחודיות.

סלוניק

New member
נכון.

אבל היות ואותה משפחה חתמה על תרומת איברים בידיעה שמרבית הסיכויים הם כי האיברים יימסר ליהודים ולא לערבים מביעה פן אחר. על אותו עקרון של סיכוי אפשר גם לומר כי התרומה יכולה להגיע לחו"ל (לולא ארגון ההשתלות האירופאי היה מסלק את ישראל בגלל תרומה דלה).

ערב רב

New member
ממש לא. עד כה הושתלו איברים

ב-6 אנשים שונים ואם 20% מהאוכלוסיה היא ערבית, וזה מבלי להחשיב ערבים מיש"ע ובהנחה שהאחוז הזה נשמר בתור ההשתלות, אז הסיכוי לכך שלא יהיה אף מושתל ערבי הוא 6^0.8 - 26%~. ח"כ מוחמד ברכה, שהיה לצד המשפחה בבית החולים בסוף השבוע, הוא בעל תואר שני במתמטיקה. אין לי מושג מה היו השיקולים של האב ועל מה הוא דיבר בארבע עיניים עם ח"כ ברכה.

ערב רב

New member
בסה"כ התייחסתי לטענה העובדתית

שרוב הסיכויים שהאיברים ילכו ליהודים. אתה יכול לקבל את דברי, אתה יכול לחלוק עליהם, אבל לתקוף את בריאותי הנפשית?

gershon17

New member
אבל בספר שלי

74% זה בהחלט רוב הסיכויים. לא נכנס לענייני עוצמת הרצף, נכון?

למעלה