אצות..

מאור 87

New member
אצות..

אני שואל כי לא מצאתי תשובות באינטרנט או בספר הלימוד.. - האם לאצות יש ריבוזומים? (לפי דעתי כן, אני צודק?) - האם קיימת צורת נבגים באצות? (לפי דעתי לא..
) תודה מראש..

exon

New member
לפי האינטואיציה שלי...

ריבוזום זה מרכיב מאוד קדום בתא, שיש אותו אפילו לחיידקים. אני מתאר לעצמי כי האצות שהן מתקדמות יותר מבחינה אבולוצינוית מכילות ריבוזום. נבגים באצות ? לרוב האצות , אולי אפילו לכולן קיימת רבייה אל מינית, והיא נעשית כמובן ע"י הספורות, או במילה אחרת זואוספורות.

מאור 87

New member
אם כך,

אז מה תפקיד הנבגים? האם, כמו בחיידקים - הגנה על האצות בתנאים קיצוניים? או אולי כמו בחלק מהפטריות - דרך רבייה? ותודה על התשובות..

exon

New member
מה שמפתפתח מנבג זה יצור חדש

גם בחיידקים , אצות ופטריות. חיידקים יוצרים את הנבגים בסביבה פחות נוחה להם, וזה לא קשור אצלהם לרבייה אל מינית, כי בכל מקרה הם מתרבים ע"י חלוקת חיידק אחד לשניים. יצירת הנבגים באצות ופטריות זו דרך לרבייה אל מינית, והם עמידים יותר לתנאי סביבה.

roeepelech

New member
לכל האצות יש נבגים

זאת הדרך שלהן לרבייה א-מינית הנבגים נוצרים ע"י חלוקה מיטוטית של תא האם לצורת רבייה זאת מספר יתרונות ובעיקר זהות החומר הגנטי של הצאצאים לתא האם ומספר הצאצאים שאפשר להעמיד בדור,ולכן רק בעקבות שינוי בתנאי הסביבה או סוף עונת גידול האצות פונות לרבייה מינית.

למעלה