אפשר תרגום בבקשה ?

aloner5

New member
אפשר תרגום בבקשה ?

מישהו יכול לתרגם לי בבקשה את המילה "hyundai" כמו המכונית . תודה מראש :)

aloner5

New member
אולי בכל זאת ?

אני צריך לדעת איך רושמים ביפנית "hyundai" . תודה רבה לעוזרים.

CountDust

New member
בבקשה ../images/Emo13.gif

ヒュンダイ אם כי לא ברור לי עד הסוף למה לרשום ביפנית שם של מכונית קוריאנית...

jonbaum

New member
אם כבר

רושמים את זה ביפנית ヒョンデイ כי כך מבטאים את השם בקוריאנית.

GnomeBubble

New member
אכן

היפנים קוראים לחברה/מכונית לפי הרומניזציה האנגלית הלא-מדוייקת ולא לפי איך שמבטאים אותה בקוריאנית. הקאנג'י הוא אכן 現代 אבל האמת שהקוריאנים כותבים את השם של החברה בד"כ בהאנגול (현대) אם לא באנגלית. בכל מקרה, השיטה הכי אוטנטית לכתוב את השם בקוריאנית היא 현대 בהאנגול, והשיטה הכי אוטנטית לכתוב את זה ביפנית היא ヒュンダイ (שזה מקביל ללכתוב יונדאי בעברית או هيونداي בערבית. אין לזה משמעות ממש.

tals56

New member
למה היפנים כותבים את זה בהנגול?

ואיך אפשר לכתוב את זה בעזרת רק שתי "ריבועים"? זה לא אמור להיות עם שלושה "ריבועים"? (לפי מה שזכור לי אי אפשר לשלב A ואחר כך I באותו "ריבוע") ואתה בטוח שהם כותבים את זה בהאנגול ולא בקאטאקאנה? (אין לי במחשב הזה קוריאנית,אז אני רואה רק שתי ריבועים)

GnomeBubble

New member
קודם כל

הקוריאנים כותבים את זה בהאנגול. היפנים אכן כותבים בקטקאנה HYUNDAI. שנית, השם הקוריאני הוא, כמו שיונתן אמר, HYEONDAE (או משהו כזה -אני לא באמת יודע קוריאנית
). אם תקרא את ההאנגול ממחשב שיודע לקרוא קוריאנית, תראה שזה (כנראה) מה שכתוב שם.

Woogy

New member
אם כבר מנסים לדייק יותר בקוראנית

זה נשמע כמו היוּנדֶא (בקוראנית יש "ה" ולא H) כשם זר זה נכתב באותיות המתאימות לכך ביפנית אף כי ניתן להשתמש בגירסה היפנית של אותן סימניות סיניות שהקוראנים בחרו לייצג את השם. אבל אני לא יודע אם כשמנסים למכור רכב קוראני ביפן לא מנסים בכלל להשתמש בעיקר בצורת השם באנגלית איזה יופי,5 שפות ו-7 דרכים לכתוב כדי להסביר שם אחד.

tals56

New member
hyeondae בטח שאפשר לרשום

חשבתי שהם גם רושמים את זה בהאנגול כHYUNDAI (שלזה צריך 3 סימנים) אממ,המחשב שלי נשרף - אז אני משתמש בלפטופ של אבא שלי,בקרוב אני מתקין עליו תמיכה בשפות מזרח אסייאתיות

Woogy

New member
בהברה השניה יש תנועה כפולה

למעשה הייתי צריך לצאת ולא השלמתי את ההסבר אין אֵ בקוראנית בין התנועות הבסיסיות. יש שתי תנועות כאלו בין התנועות הכפולות. התנועה במקרה זה היא צרוף של אָ ו- אִי, אך לא מבטאים את זה כ- אַאִי אלא כ- אֵ, ובמקרה שלנו כתוב דַאִי ומבטאים דֵ. משעשע שדווקא בעברית זה יוצא יותר קרוב למקור מאשר באנגלית. אגב שאלתי, ונראה שביפן משתמשים רק בשם באנגלית בפירסומים וכאלה. נראה שאכן הקוראנים מעיזים לנסות להשתלב בשוק הרכב היפני הצפוף בשנתיים האחרונות בעיקר.

tals56

New member
מכיוון שאין לי כאן תמיכה בקוריאנית

אז מה זאת האות ||- ? זאתי אות שהצליל שלה הוא E,הצליל שלה הוא מאוד קרוב לצליל של |-| (AE) בעצם - האות AE היא האות האחרונה בHYUNDAI שכתבת (אחרי הD שזה בעצם D\T) ולמיטב ידעתי - אם רושמים |0 -|0 (תנסה לדמיין קצת ותבין מה זה) אז יוצא AI,ויש לי מישהו דיי אמין שאומר את זה (2 קוריאנים - אחד שגר בארה"ב ואחד שגר בSUWON) אני חושב שקראתי איפשהו שיש רק "צירוף" מיוחד שעושה צליל שונה ממה שהוא כתוב (כמו שבאנגלית שרושמים TH אז מבטאים את זה אחרת ממה שזה כתוב) והצירוף הזה הוא S וI כלומר | \/ שקוראים אותו כSHI במקום SI כשאני ישיג תמיכה בקוריאנית(עוד היום) אז אני ירשום לך את הסימנים בקוריאנית - אבל בינתיים מה שכתבתי נראה דיי דומה למקור...

Woogy

New member
אנחנו גולשים מהנושא

אכן ציינתי שיש שני צרופים שנותנים תוצאה של אֵ I-I ,ו- II- אני בביקור מחוץ לביית כך שאין לי כרגע תמיכה בקוראנית במחשב עם אינטרנט וגם אין לי מקלדת עברית אז אני פורש מהדיון בפורמט הזה. אולי נמשיך להתכתב במסרים. אגב האותיות שלך מובנות בהחלט. ותדע שיש מקלדות וירטואליות לכל שפה.

tals56

New member
איך אני עושה מקלדת וירטואלית בקוריא

בקוריאנית? אני בדר"כ נכנס לRUN ושם רושם OSK - אבל זה נותן לי רק באנגלית,אז איך אני עושה את זה בקוריאנית? ואני בטוח שלאף אחד לא אכפת שאנחנו מדברים פה על ענייני קוריאה (אפילו GB אמר כמה פעמים שלא ממש אכפת לו ושזה בסדר,למרות שאסור להגיד דברים כאלה כי דברים משתנים) וד"א אני חושב על פתיחת קומונה קוריאנית...אולי אני באמת אפתח בקרוב בשביל שלא יקרה מצב כמו זה שמדברים על קוריאה בפורום יפן... אז אם GB קורא את זה: זה בסדר שאנחנו לפעמים מדברים על נושאים קוריאנים?

GnomeBubble

New member
כל עוד זה רק מדי פעם ../images/Emo6.gif

והתנועה ב-DAE צריכה להיות, עד כמה שאני יודע, /ɛ/ - תנועה שדי דומה ל-a במילה bad באנגלית. זאת תנועה שנהגת עם הלשון בין המיקום של E ל-A שלנו.

tals56

New member
דומה,אבל לא בדיוק

בעצם,אני בעצמי לא ממש יודע איך לבטא את הAE,אבל שמעתי הרבה קוריאנים אומרים את זה וזה באמת בסגנון של A במקרה שאתה אמרת, וכן התכוונתי לזה רק מדי פעם (לפי מה שאני זוכר אין פה כל כך הרבה דיונים קוריאינים), ואפשר תשובה על איך עושים מקלדת קוריאנית וירטואלית? (אני חייב את הדבר הזה!)

למעלה