אפשר שאלה קטנה?

Koketka11

New member
אפשר שאלה קטנה?

הייתם מסכימים לארח בחורה צעירה ( לא קרובת משפחה) לתקופה של שלושה חודשים אצלכם בבית? יש חדר פנוי הבחורה מאוד נחמדה יש סיבה למחשבה להציע לה להתארח אצלנו אבל היא גם בחורה יפה אגב, זה משנה מי יוזם את האירוח, בעל או אישה?

את שואלת כי היא בחורה יפה

ואת חוששת ממה שזה יעשה לבעלך או שאת פשוט לא מעוניינת שמישהו זר יגור לך בבית? אני לא הייתי מסכימה בעיקר כי אני לא אוהבת שזרים מסתובבים לי בבית כל הזמן. את הוויכוחים שלי עם הילדים ובעלי, את השיער המפוזר בבוקר, את העצבנות בערב, את הסלון השקט כשהילדים ישנים אני אוהבת להשאיר ללא צופים מן הצד.

Koketka11

New member
גם וגם

אבל לנו יש בית גדול ובעיקרון כל הזמן מישהו מתארח אצלנו או סבתא שלי או אחותי או שתיהן בתקופה המדוברת אף אחת מהם לא צפויה לגור אצלנו

תשובה מחולקת

בחורה יפה- לא מזיז לי,מצידי שתלך ערומה מולו טוב,קצת הגזמתי- אבל אני בגישה של הוא איתי כי רוצה להיות איתי ולא כי אין לו היצע של בחורות יפות סביבו. נהפוך הוא-דווקא אם אדע שהוא איתי למרות שיש היצע סביבו-יותר כיף לי (ואגב יפה פחות מזיז לי, הייתי יותר חוששת אם הייתה מישהי עם קסם אישי וחוכמה וכריזמה).אבל כאמור-זה כלשעצמו לא שיקול אצלי, ומעולם לא התחברתי על אלו שאוסרות על בני זוגן לגלוש באתרי פורנו או ללכת למועדוני חשפניות. מסייגת ואומרת שבעלי מעולם לא הלך למועדון חשפניות פשוט כי הוא חננה,אז יש מצב שאני אומרת את זה כי הוא לא בקטע.. לארח מישהי/מישהו לשלושה חודשים-רק אם יש סיבה אמיתית,וזה מישהו ממש קרוב. ככה סתם-לא. יש לנו דירה ממוצעת ואין מקום לזוז כשמישהו ישן אצלנו, ככה שזה כמובן תלוי מקום. שלושה חודשים זה המון המון זמן ואם נתייחס לשאלה של מירנדה ביילי מלמעלה-איך אריב איתו לידה??

סורי,אם הייתי חוששת שבן זוגי יבגוד בי רק בגלל

שתהיה לידו בחורה יפה.... הייתי מזמן מתיישבת לחשוב על הבחירות שלי, למרות הכאב. אני לא הייתי מצליחה לארח לתקופה כ"כ ארוכה רק בגלל שבכל יממה מגיע הרגע בו אין לי כח יותר לאף אחד. אבל אף אחד לגמרי.

חסרים לי פרטים כדי להגיע להחלטה

למה היא מתארחת? היא זקוקה לעזרה? מה היא עושה? מה מידת הקירבה בינכן? שלושה חודשים זה לא מעט זמן. לא הייתי רוצה להכניס זרה לביתי לתקופה כזו ארוכה, אלא אם יש סיבה ממש טובה. לא רלוונטי לדעתי שהיא יפה, אלא אם את חוששת שהבעל מציע את האירוח בגלל איך שהיא נראית...

Koketka11

New member
דווקא אני מציעה את האירוח

אבל יש מצב שהוא מסכים כי היא חתיכה /tapuzforum/images/Emo13.gif פשוט חשבתי שאם הוא היה מציע, בחיים לא היתי מסכימה לארח בחורה צעירה בבית שלי, שבן זוגי הוא זה שיוזם. יש כמה שיקולים ואחד מהם זה עזרה כלכלית כי בתקופה המדוברת בחורה זו תתקשה לשכור דירה ואין לה משפחה בארץ כי היא עלתה לבד בגיל צעיר לכאן.

בלי קשר לבחור או בחורה, צעירה או זקנה

השאלה היא מי ולמה. אם זו מישהי שאתם מכירים טוב ויש ביניכם יחסים טובים, או מישהי שמאוד חשובה לכם וזקוקה לעזרה - הייתי מארחת. אם זו מישהי שאני לא ממש מכירה אבל אמא שלי ביקשה או משהו כזה - אז לא. וגם - אם אתם מארחים אותה ועוזרים לה בזה, תרשו לעצמכם גם להיעזר בה. תנצלו אותה לבייביסיטר ותבלו הרבה....

עונה תשובה שונה מהאחרות...

ראשית (וכמו קודמותיי) לא הייתי רוצה לארח אף אחד ליותר מיומיים בגלל הפרטיות, האינטימיות המשפחתית וחוסר הרצון שיראו אותנו גם ברגעים של "הצד השמאלי של הבגד" - עצבניים, ישנוניים בבוקר וכו'. זה מאוד פרטי. בכלל, אנחנו מסתובבים בבית די הרבה לבושים-למחצה, בפיג'מה וכו' (נו, הילדים קטנים). בקיצור, אין מצב אם אין סיבה ממש ממש טובה (נניח, חלילה, שאין לאחותי איפה לגור...). אבל גם: כן, לדעתי לא כדאי לשים מכשול גם לפני מישהו שרואה (ולא רק לפני עיוור...). אנחנו לא רק שכל אלא גם בעלי חיים, בעצם, גוף חי, ובהחלט הורמונלי. זה דבר אחד לראות אשה מושכת בעבודה (או גבר מושך, אבל לא על זה שאלת), שם אנחנו במצב רוח של "חוץ" ועם כל ההגנות, ודבר אחר לראות מישהי מושכת בבית, בהקשר שאנחנו רגילים לראות בו רק אנשים מאוד קרובים. נפגשים במטבח, נפגשים בדרך למקלחת, וכו', מדברים מן הסתם, ואז או שממש לא סובלים את האורחת (נראה לי יותר סביר האמת...) או, גם זה אפשרי, שתיווצר איזו אינטימיות, איזו תחושת קרבה. מישהי שרואה את כל בני הבית ברגעיהם הפרטיים (מו שכולן אמרו) יכולה להשתלב בדינמיקה של הבית, בכל מיני אופנים, חלקם לא רצויים. בקיצור: ביני לבין בעלי יש אהבה גדולה, ובכל זאת לא הייתי מכניסה הביתה לתקופה בחורה צעירה ויפה שתאכל איתנו ותראה איתנו טלוויזיה. זו דעתי

שhira

New member
אני חושבת, לא יכולה לדעת וודאי

אם היה לי בית שבאמת יש בו חדר להקצות לאורחת אני מניחה שהיתי מרגישה בנח לארח מישהו קרוב (חברה משפחה) מישהו שנחמד לי שהוא רוצה להיות אצלי. מישהו שארגיש יחסית נח לידו. ולאו דווקא הקרבה המשפחתית קובעת. מישהו שהוא מכר אך לא קרוב, מתקשה להאמין שאסכים אבל.. יתכן ואם האדם נחמד וזה לעזור לו והוא רב היום מחוץ לבית.. אולי כן מסוג הדברים שעד שלא אגיע לא אדע. ודרך אגב כשהיתי קטנה הורי אירחו (בשתי תקופות שונות) בן דוד רחוק מהוואי שהגיע לסמסטר בארץ וגם אני התארחתי כחודש אצל דודים בחו"ל אבל באמת היה לי את המקום שלי (חדר שהוא שלי) והקפדתי להיות רב היום מחוץ לבית וכשהיתי בבית השתדלתי לתת להם זמן שלהם ולמצוא עיסוקים בחדרי

עבורי,עצם העובדה שזה מוגדר כמכשול, מעידה

על בעיה. שוב, עבורי. מנסה להמחיש יותר מהכוון ההפוך- לו היה מתארח בביתי צעיר יפה... זה היה גורם לי להכשל ? עבורי,בן הזוג שלי- יפים ממנו יש, יפים כמוהו אַין (וממש לא מדובר על הדבר החיצוני). ולא, אני לא אטומה לדברים שקורים, רק שהעובדה שאצל שני זוגות שיחשפו לאותו דבר יקרו דברים שונים מבהירה שיש משהו לחשוב עליו כאן.

כבר קרה לי בעבר, אמנם לפני שהייתי נשואה

שנוצר קטע אינטימי ביני לבין מישהו (גם) בעקבות זה שהוא התארח באופן קבוע אצלי בבית. אמנם שנינו היינו אז פנויים, אבל אני יודעת מניסיון שהקרבה הפיזית אומרת את דברה. וגם אם בעלי לא היה נכשל בפועל, אני מצטרפת כאן לנוצרים ואומרת שאני לא רוצה להביא אותו גם להרהורי עברה
זה לא תורם לבריאות הנפש והקשר. ואותו דבר נכון גם לגבי (אני יכולה לחשוב על מישהו שלא הייתי רוצה שיתארח בביתנו מאותה סיבה...). מה זה אומר? שלא התעוורנו בחופה

הייתי יכולה להסכים איתך, אבל אני לא

אסכם את הכול במשפט אחד (כי יש לי לומר עוד הרבה): "זה לא שאני לא סומכת עליך, אני לא סומכת עליהן..."

לא

זו התגובה הראשונית שלי. בעיקר לא בחורה צעירה ויפה. סומכת על הבחור במאה אחוז, אבל עדיין הבחורה הצעירה ויפה היחידה שתגור בבית שלנו תהיה אני (או אחותי הקטנה) ממש לא נראה לי הרעיון של אדם זר שיסתובב לי בבית.... אבל..... אם יש לכם יחידת דיור שנפרדת מהבית שלכם, כלומר יש לה שירותים נפרד וחדר שינה עם פרטיות, וזה מתאים לכם.......

Koketka11

New member
אין לנו יחידת דיור

אחרת באמת אין בעיה לנו יש מקלחת נפרדת, אבל ברור שזה מגביל

סורי על הנחרצות אבל לא.

פשוט לא הייתי מסכימה לוותר על הפרטיות כל כך הרבה זמן עבור זר.

לא, ואפרט בפנים (מנסיון).

לגור עם עוד מישהו בבית, אפילו קרוב משפחה, זה לאבד פרטיות. לאבד פרטיות אפילו לכמה ימים זה קשה. לאורך תקופה (שלושה חודשים) זה נורא ואיום. אני מדברת מנסיון. אמנם מבחירה שלי, שאני לא מתחרטת עליה והיתה מתבקשת., אבל זה קשה. (וסתם תחשבי - אם היא תרצה לארח, נניח, זה אומר לעשות את זה אצלך בבית. זה אומר שהיא משתמשת בכל הדברים שלך בבית, כמו מקלחת, סלון, וכו', זה אומר שהיא נוכחת דוממת בכל מה שיתרחש, כולל ריבים, אירועים מרגשים, וכו') מה שכן, העובדה שזה לזמן מוגבל מקלה על זה קצת. אם הקטע הוא כלכלי - הייתי נותנת לה כסף לשכור לעצמה מקום. כך את גם עוזרת לה, וגם שומרת על הפרטיות שלך.

Koketka11

New member
בכנות? לתת לה כסף מרגיש לי מתנשא ופטרוני

בגלל שאנחנו כאמור מארחים בלי סוף, אחותי גרה אצלנו שנה ועדיין תופסת חדר סבתא שלי מתארחת לתקופות של חצי שנה ( הרבה יותר קשה כי היא ביקורתית בטירוף וגורמת לי המון תסכול) אבל עוד לא החלטתי תודה חשוב לי לשמוע גם תגובות נגד

למעלה