כל זה בגללי?.. ואוו ../images/Emo12.gif
אז לכל מי ששאלה בשלומי... אני חיה! (ונהנת לקרוא את השירשור שיצא
) הכאבים היום היו ילדים טובים, כמעט ולא הציקו (אם אין ילדים אז נעשה ילדים, לא?
) בסוף המשמרת יצא לי לדבר עם אחת הבנות, מסתבר ששתינו מטופלות עם אותו רופא (והיא עשתה לי "ואוו" בעיניים נוצצות, וכבר "קבענו" שנלך יחד אנחנו והבעלים לכללללל הבדיקות
) אז היה דווקא טוב לפרוק אצלה את הכאבים שהתחילו שוב להצטבר (והיא פרקה אצלי את הכאבים שלה, אירחנו אחת לשניה אחלה חברה!) ולעניינינו
אני טיפוס שלא יכול לשבת במקום אחד כשאני רואה "עבודה", אני לא רגועה כשיש הר של כביסה בסל, לא רגועה לראת את המטבח הפוך (היום הגעתי להחלטה לעבור לחד פעמי עד כמה שאפשר), לא רגועה לראות כביסה לא מקופלת, והשבוע עשיתי את הלא יאמן (שמכתה ח' לא עשיתי) ודחפתי את כל הערמות של הכביסה לארון כמו שהן
בעלי מבין שכואב לי, מבין שקשה לי, אבל לכו תנסו להסביר לגבר למה להכין ביצה קשה זה מה שיפרק אותך סופית
אני כבר יומיים חופרת לו כמה הכאבים איומים וכואבים ומתישים ומעייפים ו............... ו.......... ו.......... היום כשרציתי להתחיל "נאום חוצב להבות" אחר הוא קטע אותי דיי בהתחלה ודיקלם לי את הנאומים של הימים הקודמים
בקיצור... אם הייתי יכולה להעביר לו עשירית מהכאב לדקה אחת זה היה נפלא, אבל העולם רחוק מלהיות מושלם ובינתיים צריך להתמודד עם זה
ולעניין נוסף
קראתי את כל התגובות לעניין הנשיות והשובניזם או איך שכל אחת קוראת לזה... בבית שלי אמא היתה עושה הכל (בהתחשב בעובדה שאבא נכה ואמא עובדת אחה"צ או ערב אז זה נתפס בהגיון בצורה טובה), לא הכרתי משהו אחר. גדלתי, יצאתי, והבנתי שבבית נורמלי עם זוג הורים מתפקדים שניהם אמורים לגרום לבית לתפקד... רק מה? הסקאלה שלנו כנראה קצת שונה... כשדיברתי עם גיסתי שהתרברבה ש"בעלה מפנק אותה" ו"בעלה עוזר לה" שאלתי אותה אם הוא שוטף כלים לפעמים או מכין אוכל או מוריד כביסה.... התשובה המיידית היתה "לא, מה פתאום! הוא עוזר לי- יוצא עם הילדים לטייל" ולא לגמרי האמינה לי שבעלי כן שוטף כלים לפעמים וכן תולה או מוריד כביסה (יש לו פחד בלתי מוסבר מתליית כביסה... עוד לא הבנתי למה...) ומכין אוכל ואפילו עוזר לי לשטוף רצפה אם צריך... אני שחייתי במקום בו אמא עושה הכל וחיה במקום שאשה עושה הכל (ועוד אומרת תודה לבעלה שלקח את הילדים כדי שתספיק לעשות עוד כמה דברים בבית...), אני כן מרגישה במקום מסויים שאמא לא מתפקדת זו פגיעה כלשהי בילדים (הפוטנציאלים, כן, בינתיים יש אפס ילדים ודאגות לשבע השנים הבאות
), כי אני יודעת לאיזו סביבה אביא אותם ובאיזו סביבה יגדלו, וכן חשוב לי שידעו איך מנקים ואיך מכינים, ואיך מנהלים (בקטנה אמנם) משק בית... אני לא רוצה שתהיה לי ילדה שתפחד להחליף נורה או לטפס על סולם, או סתם שיום אחד תעמוד במטבח מול הר של כלים מסריחים ולא תדע איך להוציא את הריח מהם (ותתפלאו, יש כאלו!), אני רואה בזה סוג של עצמאות, ואת הדברים האלו (כמו עוד הרבה דברים אחרים) אני אוכל להוריש להם בצורה האולטימטיבית ע"י דוגמא אישית (שככל הנראה לא תהיה להם...), בדיוק כמו שאמא שלי הורישה לי, ובדיוק כמו שאני רואה אצל חמותי. ולגבי הנשיות- אולי עני עדיין יכולה להתעסק במחשבות כאלו כי אני רק בהתחלה, ואולי בהשך יטרידו אותי דברים אחרים שאני אוכל רק לצחוק על מה חשבתי פעם, אבל אני כן רואה באי תפקוד שלי סוג של פגיעה בנשיות שבי, כי אני אשה, צעירה מאד, (ואפילו מאד מאד), בנות גילי נמצאות כרגע בשיא פריחתן (רובן עדיין לא נשואות, וחלק גדול מהן בשלבי הדייטים וההתאהבויות...) ואני מה? אשה זקנה בת מאה שבקושי מסוגלת להרים את הכלי של הסוכר, שכל דבר כואב לה וקשה לה, אשה זקנה שכבר לא מסוגלת לתפקד בבית... סליחה שאני משווה (ובאמת אין מקום להשוואה, אבל זו הדוגמא היחידה שעולה לי בראש ותסלחו לי כולם), אבל זה כמו אשה שהיו צריכים לכרות לה את החזה... היא נשארה אשה אבל בהרגשה ה"נשיות" איפשהו הלכה יחד עם החזה... טוב, חפרתי מספיק ל12 בלילה