אפשר לשנות אישיות???

יש אומרים זה שכאב יהיה רגיש לכאב...

להיות רגיש משמע אנושי אך כאשר הרגישות חזקה, גדולה ולא משרתת אותנו ואף מונעת מאיתנו שליטה עלינו להביט במקרה, הספציפי ולבחון מה הסיבה? ומה גורם לנו כל כך לאבד שליטה או כאב? זו הדרך להכיר וללמוד על עצמנו ועל חולשותינו אם הם נוצרו בגלל פגיעה או מאמונה שהפנמו בנו מילדותינו כדי ללמוד להתבונן ברגישות עלינו לבחון אם היא חיובית, אנושית ונשלטת הרי היא לא מזיקה, פוגעת, ותוקעת אותנו ואין בה רע אך אם היא מביאה אותנו לתיסכול, הערכה אישית נמוכה, לאפקט הרי אלינו לתקן, דרך הבנה וקבלה לפרוק את התיסכול או האמונה להבהיר ולאמת את הפחד והכאב ולדעת לשלוט בו כך נוכל להגיב לאירוע מתוך קבלה ושליטה ולא ממקום קר, קור הוא לא אנושי, אולי הכוונה שרצוי לפעול מתוך הגיון ולא מתוך הרגש עבורי הגיון הוא הכרה במציאות וקבלה ואין זה מונע צירוף ריגשי

סופי את באמת רוצה להשתנות?????...

אני חושבת שהחיים מאוד מאוד שינו אותנו וברוב המקרים לא נכון לנו אני אישית כועסת במקום מסויים שנאלצתי בעבר לשנות את אישיותי כדי להצליח לשרוד והתרחקתי מה"אני" האישי שלי לקח לי גם מספר שנים לחזור לעצמי ולקבל אותי בחזרה כמה התגעגעתי לאילנה שהחיים, הילדות, הגירושים שינו אותה אך עם עבודה אינטנסיבית, נחושה, ואוהבת השלתי מעלי את כל החומות ש"חשבתי" שהגנו עלי הכל בולשיט אל תוותרי עליך על אישיותך, רגישותיך, יופייך, תמימותך זו האיחודיות שלך ואל תתני כוח לאחרים לקחת זאת ממך קור לא מאפיין או יאפיין אותך רק תסבלי ממנו שתפעלי דרכו זה מחבר אותי כשהחלטתי להעניש את ילדיי ובכיתי כל הלילה שפעלתי נגד רגשותיי אפשר להלחם, להתגבר, ולהצליח גם עם הרגש, והוא אינו מצטייר כחולשה

כן, רוצה להשתנות

רוצה להיות מחוספסת יותר פחות אמביווילנטית, פחות רגישה לי ולסביבה, פחות מהכל אז אולי ארגיש חזקה יותר

מיKה

New member
ואז סופי

ואז מה יהיה סוד הקסם שלך? ....ואז איך תוכלי לעסוק במקצוע הנפלא שבחרת ?...וחזקה יותר, אני חושבת שתרגישי רק למראית עין בתוכך הכל ישאר אותו הדבר רק מודחק וחנוק...ואת הרי במהות שלך חייבת לבטא החוצה את מה שאת חיה...ואני חושבת שזה נפלא...אבל נסי למצוא את האיזון, נסי למצוא את הקול הזה בתוכך שאומר במקרה הזה בהחלט ראוי לו לרגש להתפרץ...ואילו במקרה אחר, זהו רק עיסוק בתפל שלוקח אותי אחורה....ואת יודעת לזהות את שני המקומות האלו. רק תקשיבי לעצמך.

5 פעמים קראתי

לא פעם,לא פעמיים, 5 ואת יודעת מה? בחלק הראשון קלעת בול עד האיזון, שם העבודה

יעלילה1

New member
חושבת שזה עניין של למידה מניסיון

ודאי את יכולה לראות אצלך דברים שהיום את עם מחשבה קרה לגביהם ופעם לא היית כך. הנסיון מלמד... וכל פעם יש דברים חדשים ללמוד. אי אפשר להיות לחלוטין כך כלפי כל דבר. שורה משיר של חוה אלברשטיין "לא צריך הרבה" (אני לא יודעת איך עושים קישור): השתמשי בראש, התייעצי בלב לא צריך הרבה/חוה אלברשטיין אמא נאנחת איזו המולה רק הגנבים זוכים לתהילה אין סיבה ואין גורל הכל מזל מסתובב לו מסתובבלו הגלגל אמא נאנחת כל הזמן רצים לא רואים עיניים לא רואים עצים רק כשהעץ מוטל על הקרקע מתברר כמה גבוב הוא היה לא צריך הרבה כדי להאמין לא לצחוק ולא לבכות צריך רק להבין אמא נאנחת אם לבחור כאב טוב כאב הבטן מכאב הלב יש תרופה לכל רק לא לעוני וטפשות עם או בלי רופא בסוף הרי נמות אהבה וכסף מניעים את העולם אהבה לרגע והכסף לעולם לא צריך הרבה כדי להאמין לא לצחוק ולא לבכות צריך רק להבין כל דבר הוא טוב רק במידה הנכונה אל תהיי טובה מידי ולא מידי שנונה השתמשי בראש התייעצי בלב זמן הוא גם ידיד אבל לרוב אויב ובבוקר לא לשיר לא לצחוק בקול השטן אורב בכל פינה רואה הכל מי ששר בבוקר עוד יבכה מרה בסופו של יום בבוא החשכה אמא כבר איננה אך אני בתה עוד זוכרת עוד נזהרת עוד מאמינה בבקרים מוקדם מאוד אני בוכה ובלילה שרה ומנגנת בשבילך.

../images/Emo24.gif

אף פעם לא הקשבתי לכל המילים של השיר הזה

ishwaragil

New member
אין אישיות

יש רק התנהגות. התנהגות נכונה אפשר ללמד כמו שאפשר UNLEARNED התנהגות מפריע.

ishwaragil

New member
איך לומדים?

יש כמה טכניקות. הכי יעילה זה MODELING כלומר ללמד דרך הסתכלות וחיקוי. את מוזמנת לבקר אותי.

אי אפשר לשנות זאת !!!! מי שרגיש ,,

ישאר רגיש לכל ימיי חייו !!!!! זו דעתי , מתוך נסיון אישי

יערית

New member
נוסעים

לארץ "לא איכפת לי" ולומדים מאנשים קורקטים,איך עושים הפרדה בין רגש להיגיון.אצלי בבית תמיד שמענו את המשפט "לא נעים,מה יגידו?" מרוב ששמענו זאת,גידלנו יבלת שנקראת "בושה",זה לא נעים לחשוב על עצמך, זה לא נעים ,וזה לא נעים וזה לא נעים.רק רגש עבד... עד שהזמן ,הגיל והניסיון מלמד איך להוריד את היבלת. אין הצלחה של 100%,גם לא של חצי ממאה,אבל לומדת בדרך הלא כ"כ נעימה{אפרופו נעים}איך לפעמים הקורקטיות משתלמת במיקרים שלרגש אין מקום. אגב,ריגשי זה משהו אחר לגמריי סופיה,אדם רגיש היתכוונת

טעות קטנה יערית

אני לעולם לא ייחסתי חשיבות למה שאני אחרים יגידו, נהפוך הוא. את היבלת הזאת משאירה לאחרים, לא על הגב שלי. והתכוונתי לאדם שעובד מהרגש, הרגש מניע אותו ודוחף את ההגיון הצידה

יערית

New member
הבנתי

אבל נתתי דוגמא אישית, מאיפה הרגישות במיקרה שלי היתפתחה{מול הכלל}.אני בהחלט מכירה את המקום שעובדים מהרגש ולא מההיגיון.

daniela1975

New member
קשה מאוד לשנות אישיות אבל קל יותר

לשנות את צורת החשיבה קל יותר.

ע פ ר ל ה

New member
"תקופות בחיי אדם"

ספר שכתב הפסיכולוג דניאל לווינסון,חושבת ששם תקבלי תשובות מספקות לשאלה המהותית הזאת.

למעלה