אפשר לקטר ?

maof

New member
מצוטטת

אני לא חושב שיש כאן ציניות..... אני קצת כועס על עצמי שלא הייתי קצת יותר נודניק קראתי את דעתה של ניצת...... אבל אני לא כל כך מקבל אותה .... אני יודע שהוא יעשה בסוף את מה שניראה לו....... ובכל זאת אני חושב שתפקידי לנסות לעשות הכל כדי שהבחירה שלו תיהייה נכונה....... ורק לשם הדוגמא.......... אם הבן שלי ירצה לעבוד באיסוף זבל אני יודע שכל עבודה מכבדת את עצמה....... אבל אני בתור הורה ינסה להנחות אותו לדבר אחר....קל יותר ואולי עם הכנסה טובה יותר כמובן שאני יעמיד מול עיני את ההתאמה שלו לעבודה אני חושב שאנחנו כן מכירים את הילדים שלנו ובנוסף לזה אני רוצים שהם יצליחו בדרכם ולפעמים מיקסם שוא גיל הבגרות יכול להיתברר כמפח נפש בעתיד גם אני בגיל 24 הלכתי לילמוד וראיתי כמה אבא שלי צדק (למרות שלא רציתי לישמוע בקולו) אז לפחות לנסות להנחות את הילדים על סמך הניסיון שעברנו מעוף

מצוטטת

New member
../images/Emo51.gif איש

וכדי ליישר קו...ביננו המילה ציניות יוחסה למשפטך שם...חבל שלא אמרתי לה תסתמי ת´פה.... ובדיוק בגלל משפטך כאן...... לפעמים מיקסם שוא של גיל ההתבגרות...... הבאתי את הקושי/דילמה.... איפה עובר אותו קו דק.... איכן עושים את אותה הפרדה בין האחריות שלנו כהורים ההתנסויות שלנו......לבין מתן החופש והלגיטימציה לחופש ולהגשמה.....להחלטה.... איך משתמשים בכלי הזה של "מורה דרך" לילדנו... שלא ממקום של כפייה. ובמיוחד כאן בספור האישי....כשמדובר בנער לא רק עם נתונים (הן לרבים יש אותם), אלא עם השגים....עם מקדם שלצערי כרגע בהסתכלות המאד מצומצמת שלו....לא מוכן להמשיך....בתוכנית לא מוכן להשקעה נוספת של שעתיים כל יום בנוסף ללמודים הסדירים...... וכאן כן מסכימה איתך.....במצב הזה כל יום שעובר לא חוזר!!! אבל גם לא מוכנה לכעוס...להתאכזב ובוודאי לא להסכים עם האמירה ...שם למעלה שזו תחושת כישלון...שלי/שלנו זה לא!

Lonely In Blue

New member
קצת באיחור...

לפי דעתי את נוהגת נכון כן, צריך לתמוך, לעודד, לעורר את הרצון, להאיר את ההשלכות, אבל צריך לאפשר חופש החלטה. בכל מקרה, כוח לא עוזר. וכמו שכתב האלי, האושר לא פחות חשוב מההצלחה. אבל כמו שאת מכבדת את אישיותו של הבן, על אף ההחלטה שכנראה נראית לך שגויה, את צריכה לכבד את אישיותו של האב, שמרגיש שנכשל. זו אמונתו, השקפתו, כך הוא רואה את הדברים. אין סיבה להרגיש עצובה, ובוודאי שאין סיבה להרגיש מושפלת. אולי החלטת הבן שגויה. אבל כולנו שוגים לפעמים. גם לאב מותר לשגות.

מצוטטת

New member
it´s never too late

ואם אמירה אחת מסכימה איתך לחלוטין כולנו שוגים ומותר להיות חלוקים...... האמונה והשקפה כבודה במקומה מונח.... כל עוד אינך כופה אותה על סביבתך.
איש נהנת מהדרך בה אתה מציג את פיסת עולמך.

maof

New member
קשה לי להסכים ב100% עם המישפט

אולי במצבים מסוימים זה נכון....... אבל......יום שעובר לא חוזר !!!!!!! מעוף

maof

New member
קראת לי אני כאן../images/Emo13.gif

והרני להסביר את דברי
כתבת .....לתת לילדים להגשים את החלום !!!! אני לא מיתכוון להפריע להגשים חלומות....... אבל מצד שני אני לא מיתכוון לעמוד מהצד ולראות אותו עושה טעות אני לא פסלתי את הכיוון שהוא רוצה ללכת בו אבל ביקשתי שילך לעבור את המבחנים כדי שתיהייה לו את התעודה ביד ירצה לעבוד מה טוב.....לא ירצה לא צריך..... אבל האופציה נימצאת בהשג יד....... אבל אם כבר אנחנו משוחחים על הנושא ברשותך ניצתי.... שאלה לי אליך .....את דעתי אכתוב לאחר תשובתך.... אם לילד שלך שני מיקצועות נניח ציור, וחשבון,(מקצוע אחד נחשב בבגרות) בחשבון הציון 5-6 ובציור הציון 10 היכן תשימי את כובד המישקל?? לפתח את הציור ???או לילחוץ על הילד לשפר את הציון בחשבון?? שאלה אם 2 נעלמים
כמובן שזכות השתיקה גם שמורה לך
מעוף

maof

New member
שכחתי דבר נוסף.......

ציור הוא לא מיתאמץ בא לו בקלות...... ובחשבון הוא משקיע שעות על לימודים.... מעוף

../images/Emo6.gif אתה מכיר את הבן שלי מעופי ?../images/Emo12.gif

לא , כי פשוט זה בדיוק העניין (הוא מצייר נפלא ועשוה חשבון כמו אמא שלו שאצלה 2+2=5
) אני איני שמה את כובד המשקל אלה יכולה לומר מה דעתי לאיזה כיוון אני חושבת שיהיה לו קל וטוב להתברג אני נותנת אוזן קשבת משוחחת איתו כמו עם חבר ושמה על השולחן את כישוריו כפי שאני רואה אותם ותומכת בכל בחירה שלו גם אם אינה הבחירה שאני הייתי עושה. (ניצת לא לוחצת ניצת רוצה ילדים מאושרים במה שהם עושים גם אם מה שיעשה להם את זה יהיה נהג משאית זבל והיא גם נורא מתלהבת מהבחירה שלו ללמוד פסיכודרמה
)

blonda3

New member
../images/Emo13.gifניצת../images/Emo45.gif

כתבתי בפורום השני חלק מנסיון החיים הלוחץ שלי. ואני, מנסיון אישי חושבת שכך צריך לנהוג

maof

New member
אני חיב לך את דעתי../images/Emo13.gif

כן זה הוא העינין .......... לפתח את הדברים שיש בהם כישרון....... אבל גם מצד שני לא לבטל דברים אחרים...... לתת להם לזרום ולהצליח וגם לאהוב את הדבר שהם עושים ולהיות לאוזן קשבת לתמוך ולהסביר שגם דברים אחרים בחיים לא מזניחים להסביר שיש דברים שפשוט צריך אותם גם אם לא כל כך אוהבים אותם דרך אגב אחרי הכתבה בטלווזיה שמעתי שבזבל מרוויחים הרבה כסף
אז יש תמורה עבור האגרה !!!!!!!!!! מעוף

שוKO

New member
מילים שמנסות לגעת

כל שנייה שאנו חיים היא רגע חדש וייחודי ביקום, רגע שלא יחזור... ומה אנחנו מלמדים את ילדינו? אנחנו מלמדים אותם ששתיים ועוד שתיים הם ארבע, ופריס היא בירת צרפת. מתי נלמד אותם על עצמם? עלינו לומר לכל אחד מהם: האם אתה יודע מה הינך? אתה נהדר. אתה מיוחד. בכל השנים שחלפו לא היה ילד אחר כמוך. הרגליים, הידיים, האצבעות שלך, הדרך שבה אתה זז. אולי תהפכו אותם לשייקספיר, למיכאלאנג´לו, לבטהובן. אתם מסוגלים לעשות הכול. כן, אתם נהדרים. וכאשר תגדלו, האם תוכלו לפגוע במישהו אחר, שהוא נהדר, ממש כמוכם? עליכם לעבוד, על כולנו לעבוד, כדי להפוך את העולם ראוי לילדיו. מתוך האתר שלאיריס, מילים שמנסות לגעת

למעלה