אפשר לקטר ?

מצוטטת

New member
אפשר לקטר ?

הנפילה לאותם "בורות" להם אנו מודעים עוד שיחת טלפון ששאבה אותי לאותם מקומות (שמזמן לא הייתי בהם) אליהם אני מתעקשת בנחישות לא להגיע... לפני יומיים נאמרה מפי בני ההחלטה (שלא הגיעה לגמרי בהפתעה) זהו......... לא רוצה יותר להמשיך בתוכנית.......(זו התוכנית לימודים במתמטיקה למתקדמים המסיימים 5 יח´ בכיתה י´) הבחור עבר יותר ממחצית הדרך והחליט לפרוש......... חבל ככל שיהיה. במהלך החודשים האחרונים היו מס´ נקודות "שבר" ובכל פעם צלחנו...תמכנו חיבקנו ...עטפנו...עודדנו, הדרישות העומס...הצורך בהשקעה ועוד כהנה וכהנה.......הנער החליט...... עד כאן הרקע. הערב בשיחת טלפון בין אבא וביני נשאבתי........ לאותן הפינות.....לאותם הבורות...אל אותן אמירות הקשבתי לאמירות שאינן תורמות ולא מקדמות שום מטרה, מודה אפילו לסיטואציה מעט מעליבה..... כמה התמיכה בבינוניות בחברה קפיטליסטית של ימינו לא נחשבת כתמיכה אני חש כישלון הוא אמר...צריך להילחם כדי להצליח... ואני למרות התובנות שהאחריות והפרשנויות על התחושות הן לא שלי... נתתי לשיחה להמשך...נכנסתי למלכודת ....... אני מאמינה בכל ליבי שחלק מהאחריות והחובה שלנו כהורים זה לדרבן, לדחוף, לעודד השגיות......לא!, השגיות זו לא מילה "גסה"! אבל כוח אף פעם לא תרם להשגים (בעייני לפחות, גם מניסיוני). ......זה כבר לא מאתגר אותי...אני לא רוצה להתחיל אקדמיה כבר בי"א אני לא מוכן להשקיע כ"כ הרבה שעות שנדרשות.....לא רוצה! הוא אמר (והיו עוד אמירות.....והרבה חוסר נוחות). ואני כאן החלטתי לכבד!...... אבא מרגיש שבחלק ההורי הזה נכשלנו........ וההפסד (של הבנפיט שהיה יכול להקנות לו לעתיד הוא גדול... והם המתבגרים ...שיקול הדעת שלהם שגוי....... אולי........יתכן........נכון לפעמים בהבטים מסויימים אבל מאמינה שיש לאפשר חופש החלטה מסויים.....לכבד והוא טוען......אם בגיל כ"כ צעיר מתחיל חוסר רצון/בריחה מהתמודדות עם קשיים... זו עדות לעתיד לבוא........ סלע של מחלוקת , נקודות מבט/השקפה, חשיבה קוטבית... תמיד היא היתה שם... נחלצתי ממנה לפני 3 שנים נוהגת וחיה היום ע"פ אמונתי... אבל הערב......לא הצלחתי....... אז עצוב לי גם בשבילו......כי הוא האבא של הילד שלנו........ ועצוב לי גם בשבילי...... אז שיחררתי...שיחה בת למעלה משעה ב- X שורות (אימל´ה מקווה שלא מעייף ומתיש, זה הכי מתומצת שאפשר) פיסת התמודדות שלי.

האלי

New member
איזה ילד את רוצה לגדל?

כי אני, חייב להודות, בחלק הזה של הורות מה זה נכשלתי... קולוסאלית! האמת? לא יודע להגיד לך כמה התאוריה שלי באה לכסות על חוסר היכולת שלי, אבל עדיין מאד מאמין בתאוריה. וכאן אני חוזר לשאלה שבכותרת: "איזה ילד את רוצה לגדל?" ילד מוצלח או ילד מאושר? אני מודע לזה שזה לא בהכרח בא אחד על חשבון השני כי לא פעם הצלחה מביאה סיפוק שיכול אולי לקרב אותם לאושר שלהם. א ב ל (איך עפרה אמרה פעם: "אי אפשר בלי אבל") הלחץ, הדרבון הזה שאנחנו כל כך מאמינים בו הוא בעצם כפיה של דעותינו, מושגינו, אמונותינו, עליהם. אני מעדיף לגדל את הילד שלי בתחושה שאני סומך עליו ומאמין בו. שלדעתי הוא מוצלח ונבון ולכן אני סומך על שיקול הדעת שלו. יכול וקורה שאני אומר לו משהו כמו "אני חושב אחרת, אבל ההחלטה היא שלך" ולפעמים כשאני במצברוח יותר רגוע אני מוסיף גם שאני בטוח שהוא ידע להחליט את ההחלטה הנכונה. אז אני יודע בוודאות שאם אינשטיין לא היה ממציא את תורת היחסות, גם הילד שלי לא. אבל אני רואה איך הוא גדל לפרוח בטוח בעצמו וביכולתו, וזה אפילו שעל פי מדדים אובייקטיביים אולי אין לו סיבה להיות כל כך בטוח. אבל מה איכפת לי? אני רוצה ילד מאושר. אני גם מאמין שילדים מאושרים סופם שיהיו אנשים מצליחים. שלך, האלי.

blonda3

New member
האלי../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo140.gifאהבתי, מסכימה

מרגישה ונוהגת בדיוק כמוך!!!

בבדאי

בשביל מה אנחנו פה?
ה"בורות" האלה שאת מדברת עליהם , נראה שכולנו נופלים לתוכם פעם אחר פעם, גם אם החלטנו שבפעם הבאה לא ניפול בכל אופן מודה ומתוודה שאני נופלת אליהם כל פעם מחדש גם אם הרבה פחות גם אם לא בכל שיחה גם אם אני בטוחה שלא אפול לשם יותר עדיין נופלת. בעניין הבן אני חושבת שמה שחשוב זה האושר שלו מסכימה עם האלי ולכן לא אחזור על דבריו.

עוף כנף

New member
החלטות ובחירות

כמעט ב"אותה סירה" עם תלמיד י´, גם הוא מצטיין, וכשאני מנסה לדרבן הוא מזכיר לי: "אמא, הלמודים הם שלי. אני אחראי לעתידי. אני בוחר אם ללמוד ולהצליח." ו.. לומר שאני לא מנסה וממשיכה לדרבן? אשקר...
הפרוייקט למתקדמים מעמיס עליהם שעות לימוד ומטלות רבות יותר. כשהם מחליטים שהם לא מעוניינים צריך להרפות כי זו באמת החלטה שלהם ולימוד בלחץ לא יביא לתוצאות הרצויות. ולא. לא מדובר בכשלון של ההורים. מדובר בהחלטה ובבחירה של הילד הבוגר. הקושי שלנו יותר, כגרושים הוא באמת בשיחות עם האב (ולגבי לפחות) חלוקי הדעות בנושא חנוך הילדים היו אחד הגורמים למריבות בימי הנשואים. ומדוע שמשהו ישתנה בימינו כגרושים?. חשוב להמשיך ולחזק את הבן (לפחות הורה אחד)..

ophra

New member
רציתי לכתוב לך דברים....

ואז קראתי שוב את ההודעה כולה והבנתי שלא צריך... שאת יודעת לבד...
הרי כתבת בעצמך: "התובנות שהאחריות והפרשנויות על התחושות הן לא שלי..." את יודעת הרי שתחושת הכשלון שהוא מדבר עליה היא שלו לא שלך ובטח לא של הילד... אחת הטעויות הנפוצות של הורים (בכל דור ודור...
) היא לא לדעת לעשות את ההפרדה בין המאוויים, השאיפות, והבחירות שלהם לבין אלו של ילדיהם... את צודקת "הישגיות" היא לא מילה גסה... אוי לנו אם תהיה... אבל "כשלון" עלולה להיות... במיוחד אם הילד יאמץ לעצמו תחושה כזו רק בגלל שאבא שלו מרגיש ככה ולא בגלל שהוא עצמו חש בו...
את הרי יודעת שאת עושה את הדבר הנכון מקשיבה לו אבל באמת מאפשרת לו את הבחירות שלו וההחלטות שלו ויחד עם זה תומכת מעודדת מחזקת וגם מביעה את דעתך...
מקווה שהבוקר חיזק אצלך את כל התובנות הנכונות שיש לך!!!! עפ
(שאישית, ממש לא חושבת שילד בן 17 "צריך" ללכת ללמוד מתימטיקה באוניברסיטה....
)

*יערית

New member
קרן אור../images/Emo24.gif

אחד הדברים שלימדו אותי בחוג הורות היה שההורים מבלבלים לפעמים את רצונם להצלחה והשגיות ולרצונם של ילדיהם ולכן מילת כישלון נשמעת הרבה בפיהם ואז בא הנפילה הגדולה של הילדים..{איכזבו את הוריהם}. אני חושבת וזה סתם ממרום גילי הצעיר יחסית וגילאי ילדיי שהם עדין לא תלמידי בית ספר,שברגע שאגלה פוטנציאל אצל אחד מהם או שניהם אני יעשה את המקסימום בכדי שיפתחו את זה אבל אם אגלה הסתייגות מצידם אתן להם בקצב שלהם לפתח את זה ובל נשכח שהיום לומדים גם אחרי צבא ומנסים לתקן תעודות בגרות בכדי להתקבל ללימודים גבוהים..כל אחד והקצב שלו יש שעומדים בלחץ ויש שלא עומדים יש נמצאים בלחצי הח´ברה ויש שזה לא עומד מולם. אתם צריכים להיות גאים כהורים שניסיתם את המקסימום עבורו ואם יש בו את היכולות הגבוהות ללמוד הוא ילך על זה מתי שהו..בינתיים זה הזמן שלו גם להיות נער שחי את החיים ולא יאבד אותם רק בין הספרים ושעות לימוד. הזנחה בטח לא מתקבלת..אבל כאשר יש צ´ופרים שמקשים עליו אין סיבה להתאכזב ממנו....הוא בסה"כ ילד! שוב חושבת שאת בהחלט יודעת מה טוב לו ומה לא... והוא צריך לשמוח עם הורים כמותכם. חיבוק{אייקון לא נפתח}

מצוטטת

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif

על המילים.....ההקשבה וההתייחסות והרי ברור מהי גישתי, דרך חשיבתי ואני שלמדתי לקבל/לכבד דעות גם כשהן תואמות דעותי.......אומרת מותר לחשוב אחרת, איש איש באמונתו יחיה....... וכאן כנראה האמוציות בנוסך לנושא לא נעלמו כליל מה כנראה, בטוח....... והעצב הזה הוא לא רק בזה שהמשא על כתפי.... אלא גם לעיתים צריכה למצוא את שביל השיחה והביקורתיות הזו.......(בשלט רחוק) לא מקלה........ תודה אנשים על שהקשבתם.

maof

New member
מצוטטת יקרה

אני ממש יכול להבין את הדברים שעוברים לך בראש גם אני עברתי את החוויה שלא כל כך מלהיבה..... הבן שלי שגדול בכמה שנים מהבן שלך החליט יום אחד שהוא רוצה ללכת לקורס טכנאי רשת (ויש לו את הידע) בלי לחשוב פעמים הלכנו לברר איך וכמה???? (קורס של 13000 ש"ח) אחרי 8 חודשים של לימודים ועוד 2 מיבחנים לקבל את ההסמכה הוא החליט שלא מתאים לו ......... הוא חושב שבתחום אחר יהיה לו טוב יותר כי הוא אוהב את התחום השני ... למרות כל בקשותי ושיחות שהיו לנו....... הסברתי לו שהתחום השני שהוא רוצה ללכת בו.... הסיכוי קטן מאוד ובארץ האפשרויות מאוד קטנות בנוסף לזה התחום הזה טוב עד לגיל מסוים ואחר כל מגיע דור חדש ביקשתי שילך לסים את המיבחנים לפחות שיהיה לו את ההסמכה ביד.... ואם לא ילך לו עם התחום שהוא רוצה יהיה לו עוד משהו ביד..... וכאן ניכנסה אמא שלו לתמונה ניכנסה לחדר שדיברתי איתו (כפי הניראה היא צוטטה לשיחה) והיתחילה לצעוק מה אני משפיע על הילד !!! למה אני מנסה שהוא יעשה את הדברים שאני אומר לו !!! לצערי הרגשתי שאני לא יכול להמשיך את השיחה איתו..... להיכנס עם אמא שלו למריבה לא רציתי........ נכון להיום עדין הוא לא הלך לעבור את המיבחנים וכפי הניראה גם הלימודים וגם הכסף ירדו לטימיון אני לא חושב שיש כאן עינין של אכזבה........ אבל כן הייתי רוצה שיהייה לו טוב..... אני רוצה שהוא יעשה את המהלכים הנכונים.... אני רוצה שהוא יצליח....... אולי האכזבה היחידה מעצמי שלא אמרתי לאמא שלו תיסתמי את הפה מעוף

מעוף אני רוצה לספר לך משהו

לפני הרבה שנים, יום בהיר אחד הופיע אבא שלי עם בשורה "רשמתי אותך ללימודים" הוא רשם אותי ללימודים מאוד יוקרתיים שיכלו לספק לי פרנסה ויוקרה בתחום שעסקתי בו אז (באופן מאוד זמני) ואני ,ילדה טובה של אבא ניגשתי למבחנים, והתחלתי ללמוד
שנאתי כל רגע כשהרופא בשעור אנטומיה דיבר על העצבים שמגיעים למח הרגשתי שאצלי מתחילים להיווצר קשרים (את מי זה מעניין בכלל
) אבל למדתי כי.... אני ילדה טובה הרי לא? למזלי פרצה מלחמת שלום הגליל היתה חופשה מהלימודים ולי היה זמן לעשות חושבים חשבתי וקיבלתי אומץ להודות לא מעניין אותי לא מתחבר לי לא רוצה אז נכון , הורי שילמו הרבה כסף על אותה שנה אבל חסכתי להם עוד שלוש שנים
לא מצטערת לרגע , לשניה עזבו את הילדים תנו להם להגשים את החלומות שלהם בדרכם שלהם

maof

New member
ניצתי אולי את צודקת

אבל אנחנו בתור אנשים בוגרים רואים את המציאות של החיים אנחנו נילחמים כך יום במילחמת ההישרדות מול הרשויות (ואת זה גם את יודעת) אנחנו מנסים להנחות את הדור הצעיר לדרך הנכונה החיים זה לא פיקניק........ מעוף

maof

New member
אנחנו חושבים .......

שאנחנו יודעים הכל.......
ובסוף מיתברר שהאכילו אותנו קש
בגלל זה אני אומר !!!!!!!!!! אין חכם כבעל ניסיון מעוף

מעופי מזמן הפסקתי להאמין בזה

ככל שאני יודעת יותר אני מבינה עד כמה איני יודעת כלום

ophra

New member
אבל הנסיון שלי....

הוא לא הנסיון שלו... או שלה... או שלך.... לתת להם להתנסות לתת להם לבדוק ולבחור ואפילו להכשל להיות שם בשבילם בכל מצב לתמוך כשקשה לעודד אם צריך אבל כמו שהורינו לא יכלו לעבור דברים עבורינו כך אנחנו לא נוכל עבור ילדינו רק להיות שם ולאהוב אותם תמיד עפ
(להיות שם)

מצוטטת

New member
מעוף

גם אני רוצה שהבחירות שהוא יעשה תהיינה הנכונות כולנו כהורים מיחלים לזאת אז מה בעצם ת´אומר לי........ מה עלי להבין מבין השורות...... ובעיקר ממשפטך האחרון.... ושואלת באמת וברצינות הגמורה..... בלי טיפונת של ציניות.... שמה? מנסה לקרוא בין השורות...בלי הרבה הצלחה.

למעלה