אפשר לעבור מKa ל PKa?

ודאי:

הרי פר הגדרה[דפינישן
], הפונקציה "P" של משהו בהקשר לח"ב משמעותה בעצם הערך השלילי של הלוגריתם[טבעי,בסיס 10] של אותו "משהו". ואם לקצר: pKa= -logKa pKb= -logKb שינוי נושא נוסחה יעשה את העבודה מכאן.

deathcaster

New member
מה ?

עד כמה שידוע לי הפונקציה P מתייחסת רק למינוס לוג עשרוני ולא מינוס לוג טבעי.... לא ?

abastor

New member
אהמ

חשבתי שכשכותבים log מתכוונים לבסיס 10, וכשכותבים ln מתכוונים לבסיס e, תקן אותי אם אני טועה...

deathcaster

New member
תגובה

הקיצור של ln זה לוגריתם נטוראל = לוגריתם טבעי = לפי בסיס e . שכותבים log ולא מציינים לפי איזה בסיס, זה מקובל לפי בסיס 10 . שים לב לתגובות הקודמות ותבין למה הדברים נכתבו.

נצל"ש ח"ב

עוד פאדיחה,כי שוב שכחתי משהו[לאחרונה אני "משהו" בפאדיחות
] שהייתי צריך לאיזה עניין: כשמדברים על דרגת פירוק של חומצה/בסיס חלש,"דרגת דיסוציאציה" מה שנקרא[אלפא], יוצא מתמטית שאלפא פרופורציוני הפוך לריכוז,קרי גדל ככל שריכוז החומצה הבלתי מפורקת קטן. נשאלת השאלה "למה זה קורה,מבחינה כימית?" , ואיך זה מסתדר עם עקרון לה שטלייה? תודה מראש

deathcaster

New member
תגובה

א. שאלה , סליחה על בורותי, אבל מה זה ח"ב ? ב. כל עוד הפאדיחות שלך יהיו פה ולא המעבדה ו/או מבחן זה בסדר גמור ,לא ? ג. לגבי למה זה קורה מבחינה כימית.... עזוב'תי באמ'שךךך.... אין לי כוח לחזור על זה...
ד. לגבי לה שטלייה, לא הבנתי מה הבעיה.. לדעתי זה מסתדר מצוין עם לה שטלייה. תסתכל על משוואת התוצרים מגיבים, ותסתכל על המשוואה של הקשר בין אלפא ל-Kc , וזה דווקא מסתדר.

א.ח"ב=חומצות-בסיסים.ב.אכן../images/Emo13.gifα

ג. ... ד.
HX<----->H+ +X- []i c 0 0 d[] -cα cα cα []f [1-α]c cα cα Ka=α^2c/[1-α]​
[ "[]"=ריכוז,i,f=התחלתי/סופי בהתאמה] אם מציבים במשוואה זו ערכים מסויימים של α, רואים שככל שהוא גדל,ככה c [ריכוז] קטן. ז"א, ככל שריכוז החומצה הבלתי מפורקת גדל, ככה היא פחות מתפרקת וזה ממש לא מובן לי לאור עקרון לה שטלייה! הרי אמור היה לקרות ההיפך.

deathcaster

New member
תגובה

א. אני חושב שיצא לך קצת ג'יבריש עם הריבועים, לא ממש הצלחתי להבין מה רשמת. ב. אני עדיין חושב שאתה מפספס, תסתכל שוב... לא אמור לקרות ההיפך זה בסדר גמור.

למעלה