אפשר למות מזה!

תעשה הבחנה בין כמה דברים:

1. אני לחלוטין לא מדבר על עניין הלגיטימציה. רבים וטובים מהאנשים שמתנגדים לסמים, תומכים בלגיטימציה לסמים (ואפילו לסמים קשים) מאחר שהם סבורים שדווקא בדרך הזאת יהיה קל יותר להילחם בנגע. אני עצמי אמביוולנטי בעניין, ואני מבין את הטיעונים של שתי הגישות. כך שהשאלה ששאלת בנוגע לכך שהגראס מחוץ לחוק והאלכוהול חוקי, לא הופנתה לבן אדם הנכון. 2. מעניין למה כשמדברים על סמים קלים, אנשים מתעקשים לעבור לנושא האלכוהול או הסיגריות. כל אחד מהנושאים האלה הוא נושא חשוב בפני עצמו, ואני מעולם לא באתי ואמרתי שנושא האלכוהול למשל הוא זניח או פחות חשוב מהסמים ה"קלים". לשם מה צריך בכלל את ההשוואות האלה ? בעיני ההשוואות הן בריחה מהתמודדות עם העניין עצמו. אם בהודו יש רעב כבד, אז אנחנו לא צריכים לדבר על העוני ה"קל" שלנו? 3. לגבי הפורום הזה - קודם כל זאת הייתה טעות מצדי לעשות הכללה לגבי הפורום, ואני מתנצל על כך. אני בטוח שבפורום הזה ישנם אנשים נפלאים. גם אני איש העולם, הייתי בהמון המון מקומות - החל מהודו (שם התנסתי לראשונה בחיי בגראס), ארה"ב, רוב מדינות מערב אירופה ועוד. היום אני חי רוב זמני ברוצ´סטר ניו-יורק. ברור לי שאנשים שראו עולם ונחשפו בחייהם ליותר מ"אמת" אחת וליותר ממציאות אחת וליותר מתרבות אחת הם בד"כ אנשים יותר פתוחים ויותר מודעים ומהבחינה הזאת הפורום הזה הוא במה נפלאה לכל דיון בכל נושא בראש פתוח. כך שלא לזה התכוונתי בדברי אלא אני התייחסתי לתרבות הדיון שעלתה פה בפורום, אבל כאמור אני טעיתי מאחר והביקורת שלי על כך הייתה צריכה להיות מופנית ספציפית לאותם אנשים ולא לפורום עצמו. אם מישהו נפגע מדברי אלה, אין לי אלא להתנצל על כך.

Yaniv-DC

New member
../images/Emo32.gif הערונת קטנטונת

פשוט לא זכרתי שאמסטרדם קיבלה עצמאות מהולנד...

DJNYC

New member
התכוונתי הולנד כמובן

אבל ידעתי שזה יקרה... זה מה שקורה כשכותבים מסטולים
סתם...

fantom

New member
מסכים עם הכותב ../images/Emo47.gif

אני כאן רק מציץ לפי דעתי כל סם הוא מסוכן ואם לא עכשיו אז הבום יבא מאוחר יותר נכון שפעם בדור הפרחים הם עישנו מריחואנה והכל היה בסבבה בשאנטי והם היו נורמלים לחלוטין אבך ישנם כאלה מדור הפרחים שכבם אינם איתנו כאן אלה בעולם הבא בגלל השימוש בסם , וחלקם עד היום פגועים בראשם בעקבות השימוש בסם ולנושא המשפטי: ישנם לפי החוק מספר גדול של סמים אשר נמצאים בפקודת הסמים שאותם אסור לצרוך ואף אסורים בהחזקה והם נמצאים בקטגוריית "הסמים הקשים" ומריחואנה נמנה עם האיסורים הללו.

Gefen

New member
פנטום..לאיזה עמוד...

הגעת בספר של ששי גז?? סתם צוחקת.. צחוק אחרון לפני השינה לילה טוב

**לילך**

New member
אמיר - אתה צודק במאה אחוז ../images/Emo45.gif

חבל שיש אנשים שעוצמים את העיניים ומסרבים להודות בסכנה ,גם כשהם רואים אותה מולם. חבל שיש אנשים שמתנהגים בילדותיות ומרגיז אותם שיש מישהו שאיכפת לו ומנסה בסה"כ לחנך ליותר אחריות וכנגד הסמים!!!!! למה אתם חייבים לתקוף אותו? עכשיו תתקפו גם אותי ,כי לא נעים לכם לשמוע את האמת? כל סם הוא מסוכן , יכול להיות שהמקרה שתואר פה הוא קיצוני ,אבל אין לדעת איך סם ישפיע על בן אדם שלוקח אותו בפעם הראשונה ,יכול להיות שהסם ,אפילו שנחשב "סם קל" יהווה כעין טריגר ויגרום לבעיה פסיכוטית לצאת החוצה ולגרום נזקים עצומים. תדעו לכם שזה כמו רולטה רוסית ,יכול להיות שהסיכויים שלכם להיפגע נמוכים ,אבל האם שווה לקחת את הסיכון ?,שדוקא עליכם או על הילדים שלכם או על הקרובים שלכם תקרה ההשפעה הנוראית מכל? יודע כל מי שנלחם בסמים שמתחילים ב "סם קל" אבל הדרך מובילה לסמים הרבה יותר מסוכנים ומזיקים. כל מי שנמצא במעגל הנורא של סמים קשים ,יזהיר אתכם מפני כל הסמים ולא משנה ,מה הגדרתם. לידיעתכם אני לא מכירה את כותב ההודעה ,את אחיו ,את בני משפחתו ומשהו שקשור אליו ,אבל נדהמתי מהתגובות שלכם ,הם פשוט לא לעניין!!!!!!!!!!!!!!!

Yaniv-DC

New member
לילך, ורק על מנת שניזכר כולנו

תזכירי לנו את עבודתך ואיזה דברים שקשורים לזה ראית שם, כדי שיבינו שאת לא סתם כותבת את מה שכתבת (ואני מקווה שאני לא מבלבל אותך עם מישהי אחרת...)

DJNYC

New member
לילך - לא כולנו חייבים להסכים

אחת הגדולות של מדינות מתוקנות הן הזכות שלא להסכים. אני חושב שכולנו חיים במדינות כאלו. את רשאית להחזיק בדעה שלך ואני בשלי, ואנחנו יכולים לדון בהם. אבל את תבטלי דעות של אחרים, ואל תצעקי - כי זה לא הופך את הדברים שלך ליותר קונקרטיים - להיפך.

אני חייב להגיד דבר קטן בנושא

התלבטתי אם להתערב כאן כי בסוף מישהו יחשוב שבאמת יש איזו קונספירציה ביני לבין לילך
אז לא, אנחנו באמת לא מכירים. אבל אני פשוט נדהם כשאני קורא את מה שלילך כתבה, ואני קורא את התגובה שלך לדבריה, ותסלח לי אבל אני פשוט לא מבין את הקשר בין דבריה לבין התגובה שלך. האם לילך סתמה למישהו את הפה ? איפה בדיוק אתה רואה את זה ? להיפך, לילך ביקרה את אותם אנשים שניסו לסתום לי את הפה. אז בהחלט כל אחד רשאי להחזיק בדעותיו, וטוב שאין לכולנו דעה אחידה - אבל מה הקשר לדברים שאתה "מטיף" ללילך בנוגע ל"מדינות המתוקנות" "ביטול דעות של אחרים" וכו´ ? לילך בהודעתה התקוממה בדיוק על הפגיעה בחופש הביטוי שכל כך חשוב לך.

**לילך**

New member
DJ אני אשמח מאד לשמוע את דעתך

לא הצלחתי להבין מה דעתך על הדברים שכתבתי. אתה טוען שאני לא נותנת לך להתבטא? נהפוך הוא אני מחכה לשמוע את הדעה שלך והאם יש לך נימוקים לטענה. סתם לצעוק "אני מתנגד" לא הופך את הדיון למעמיק וענייני. בנתיים מי שמנסה לסתום פה פיות זה אתה ,אתה צועק וצועק ובכלל לא אומר מה דעותיך בנושא ,אז אנא האר את עיננו ושכנע אותנו בנכונות דעותיך. האם אתה טוען שסמים "קלים" לא יכולים לגרום לבעיות פסיכוטיות להתפרץ? האם אתה טוען שסמים "קלים" לא יכולים לגרום למוות? האם אתה טוען שהבחור שמת עדיין חי ? וסיפור המוות הוא פרובוקציה של כותב ההודעה? מחכה לשמוע את דעותיך...... בתקווה שלא תצעק עלי שוב

DJNYC

New member
לילך.

קודם כל אני מתנצל אם נפגעת, לא לזה היתה הכוונה. אני לא טענתי שאת לא נותנת לי להתבטא, ואני האחרון שיאשים מישהו אחר בחופש הביטוי שלי. אני לאורך כל הדיון אף לא פעם אחת צעקתי "אני מתנגד" בלי לנמק ולהסביר את עמדתי ואת מה שאני מאמין בו. אני גם לא בא לשכנע אותך בשום דבר, להיפך - אני לא חושב שאנחנו חייבים להסכים ולזה התכוונתי כשדיברתי על ה"זכות שלא להסכים" לך יש את דעתך ולי את דעתי, אנחנו יכולים לדון עליהם ולסכם בחוסר הסכמה. כשאמרתי שאת צועקת, התכוונתי לצעקות וירטואליות, שזה משפט שמסתיים עם לא פחות מ- 15 סימני קריאה ושאלות רטוריות מוגזמות (כמו "האם אתה טוען שהבחור שמת עדיין חי?") וכשאמרתי שאת מבטלת תגובות של אחרים - התכוונתי למשפט כמו "התגובות שלכם לא לעניין" או "ומרגיז אותם שיש מישהו שאיכפת". חו"ח לא טענתי שהסיפור בדוי, רק טענתי שהוא לא מהווה דוגמא לשום דבר, מפני שהוא מקרה יחיד ומיוחד, ושם זו הסכנה שכותב הכתבה רוצה להציג אז אני לא מכיר מישהו שלא יהיה מוכן לקחת את הסיכון הזה (אל תשכחי שגם את וגם אני עושים פעולות הרבה יותר מסוכנות מזו, כמו לנסוע בכביש, ולפתוח דברי דואר) ודבר נוסף, קראתי שוב את ההודעה שלי אליך.. למה את חושב שצעקתי עליך?

inbale

New member
ומאיפה הידע שמדובר במקרה אחד?

מקרה יחיד ומיוחד? באמת? תתפלא.

DJNYC

New member
אז תגידי לי את...

תפליאי אותי. כמה מקרים של תגובה כזו פסיכוטית היתה למישהו שעישן גראס?

marsala

New member
DJ עידכון

אני מה זה מצטער שפספסתי את הדיון הלוהט רק להוסיף חיזוקים לדבריך מאתמול העבירה ממשלת הוד מלכותה חוק המדרג מריחואנה כסם דרג ג ולא ב כמו שהיה עד היום מה שאומר שוא עדיין לא חוקי אבל אם תופסים אותך ברחוב עם שק מלא כל שיעשו זה לקחת את זה מך אין אפילו מעצר ואם הבריטים עושים צעד שכזה תאמין לי שהם בדקו את זה אלף פעם

למעלה