אפשר למות מזה!

tiger

New member
רוב המעשנים והמישתמשים בסמים קלים

לא עושים את זה כי חסר להם משהוא בחיים אלה כי הם רוצים להוציא מהחיים מקסימום של אפשרויות ולנצל יותר רבדים ומישורים של חיים.כל הסמים משנים את תפיסת המציאות ואלכוהול אולי יותר מיכולם,לאלכוהול יש יכולת "זריקה" של הבנאדם שאין להרואין אפילו וגם פחות נעים.מי שאומר שזה נבלה וזה טריפה אומר בעצם בואו נוציא את כולם מיחוץ להישג יד.זה צריך ליהיות הנכון מבחינתם.אני אומר שזה בילתי אפשרי ולא מציאותי להיתיחס כה לדברים.האלכוהול קיים מישחר האנושות וכמו כן גם האופיום "הלבונה" והקנביס ולהוציא צרכים של אנשים מיחוץ לחוק או לנסות להגביל צרכים של אנשים זה בילתי אפשרי (תישאלו את הכנסיה והאפיפיור הם מנסים להגביל את הצורך שלנו בלהיזדיין מיחוץ למוסד הנישואין כבר שנים ועם הרבה יותר משאבים מימה שאי פעם יהיו ל"רשות" ותיראו לאן הם הגיעו)-כי בזה אנחנו הרי דנים,מספיק עם הצביעות,סמים זה צורך של מיספר רב של אנשים איש איש וסיבותיו עימו ולא עלינו לישפוט מה סיבה נכונה יותר ומה לא.נכון אבל לציין שבסמים הקלים בדרך כלל מישתמש מיגזר שלא חסר לו והוא מיתיחס לחיים בגרידיות מסוימת כאשר הם מחפשים איך אפשר להנות מהם יותר ולהפיק מהם את המירב האפשרי במקסימום הנאות האפשרי,מאותם סיבות אנשים קונים מוצרי סקס לאו דווקא כי חסר להם מין נהפוך הוא,בדרך כלל יש להם מעל ומעבר ומה שהם מחפשים זה עוד הנאה ולגלות עוד תגליות חדשות על עצמם ומי שקרוב להם.תרבות הסמים בכלל היא לא תרבות של חוסר היא תרבות של עודף.אי אפשר בשום צורה להפוך בסוף את הקערה על פיה ולהיתיחס לעודף כאל חוסר,הרי זו דמגוגיה בילבד שלא לומר זולה.תרבות הגוף שהיתפתחה ,ההרואין שיק נשקה כאן לתרבות הסמים באופן הכי תרבותי ומעניין שיש לתרבות על כל רבדיה להציע לך.תרבות זה תרבות זה תרבות ואי אפשר בסוף לצייר תרבות שלמה כמשהוא פגום ומי שהוא חלק מימנה לוקה בחסר מסוים מכורח היותו שם.רק ביגלל שכמה מהנדסי דעת קהל אינטרסנטים החליטו להחפיש וללכלך את כל מה שקשור לתרבות הזו רק ביגלל שזה לא עולה בקנה אחד עם תפיסת המציאות והעולם הכלכלי שלהם.אנחנו אנשים שלמים.זה שאנחנו מישתמשים בסמים לא גורם לנו ליהיות פחות שלמים בעולם הזה מאף אחד אחר.קלים או קשים כרגע זה ממש לא משנה.מי ששלם עם השימוש שלו באיזה חומר שלא יהיה והוא חיי בשלום עם עצמו הוא בנאדם שלם כמו כל אחד אחר ולאף אחד אין זכות לישפוט אותו או לחשוב שהחיים שלו יותר טובים או יותר מלאים במשהוא ממישהוא שכזה.שימוש בסמים הוא איננו פגם באישיות ולא חיסרון באופי.להיפך,אני מרגיש שהרובדים שאני חיי בהם הם רבים יותר וציבעוניים יותר ,בטוח שהם עמוקים יותר מהחיים של ההדיוטות שקמים בבוקר והולכים לישון בערב כשהם חושבים שהם יותר טובים במשהוא ממישהוא אחר רק ביגלל שהם עשו את זה בלי כלום.להיפך. בלי כלום יהיה תמיד פחות מאשר עם תוספת.זאת אמת פיזיולוגית. להגיד שבכל חבורה שמעשנת סמים או שותה אלכוהול צריך להישאר אחד שלא יעשה סמים זה תמים ומיתנשא ומבקש שנאמץ בכוח את תפיסת העולם שמישתמשים בסמים הם פחות טובים ושפחות אפשר ליסמוך עליהם ממי שנישאר "פיקח".אין זה כך. כל הקמפיין של "אם שותים לא נוהגים" הוא שלילי ושיקרי ולא נכון. אני שתיתי ונהגתי והישתמשתי בסמים עם נהגים אחרים ועד היום לא קרה לי כלום .אם שותים הרבה אי אפשר לינהוג ומי שעושה את זה הוא דפקט.אז מה עכשיו צריך ויהיה יותר נכון לעשות תשדירים כנגד הדפקטיביות,זה יהיה הרבה יותר נכון ויעיל.אנשים מישתמשים ביגלל ובישביל השייכות החברתית הרבה פעמים בישביל לישבור מחסומים וכדי להמיס קרחונים בין אנשים אז עכשיו מה רוצים לעשות?שבכוח נעשה את מה שאנחנו מישתמשים או שותים כדי לגרש?הרי זה כל כך לא מציאותי.לא איכפט לי לעשות את זה כל עוד אני לא יהיה אף פעם זה שצריך להישאר בצד...כאילו ונגיד שאחרי שעישנו החליטו לעשות אורגיה מה שגם קורה הרבה"אם שותים ומעשנים אז ליפעמים... עושים"אז מה גם אז מי שנישאר בצד ישאר כדי להחזיק לחברה את הנרות ולהדליק אותם מחדש אחרי שהם ניגמרים???ברור שזה לא מציאותי ומי שחשב על קמפיין כזה כניראה אף פעם עוד לא יצא מהמישרד. אם שותים ומעשנים כדאי להזמין מונית.זה הנכון ואת זה ראיתי קורה הרבה פעמים מה יש?זה לא קמפיין מספיק טוב?אם שותים ומעשנים ומריחים ועכשיו גמרתים שלוש פעמים ואיבדתם את המפתחות בתוך המנוע של איזה כוסית אז תזמינו מונית...מה יש לא יוכלו לשדר כזה תשדיר? עוד צביעות.שעות השידור למבוגרים...אמרתי לכם,העולם הזה הגיע למצב שהוא כבר כל כך צבוע שלא נישאר מקום לחומר האמיתי.כל מה שהוא אמיתי ונכון ומציאותי הוא בהכרח כבר כזה שאו שאי אפשר להגיד אותו לילדים או שאי אפשר לומר אותו לדתיים או ללבנים או לשחורים או למבוגרים מידי או לילדותיים מידי או לימניים מידי או לשמאלניים מידיי...אז ממציאים קמפיינים שטותיים רק בישביל להרוויח את הכסף של הקמפיין אבל לא בשום אופן כדי להקל או כדי לעשות את הדבר שנכון לעשות או לומר. אז אחר כך שנים אנשים מדקלמים את הדברים הכי לא נכונים והכי בילתי אפשריים כי הם שמעו את זה באיזה קמפיין עם סלבריטאים.חבל t

אני לא מבין את הקשר דבריך לדיון

קודם כל אני בן אדם חילוני לחלוטין, חופש הפרט הוא בראש מעייני, כהומוסקסואל אני מניח שלא רק שאסור לי להזדיין על פי הכנסיה (וגם על פי הדת "הנחמדה" שלנו) אלא גם אסור לי לחיות... אבל לא ברור לי איך הגעת מהמלחמה בסמים למקום שעליו אתה מדבר בהודעתך. לעצם העניין, אם אתה מתעקש לחזור לאלכוהול אני אלך איתך ואדבר על האלכוהול. בוא נדבר על "אם שותים לא נוהגים". א. בבית שלך תעשה כטוב בעיניך. אבל בכביש אתה מסכן אנשים אחרים וזאת איננה זכותך! החוק נועד להגן בראש ובראשונה על אותם אנשים. לכן אני בעד החמרת החוק בעניין הנהגים שנוהגים תחת השפעת אלכוהול. אם זה היה תלוי בי - אדם שנתפס נוהג תחת אלכוהול צריך להעצר ורשיונו צריך להישלל לצמיתות. ב. אני לא קונה את מה שאתה אומר בעניין מכמה סיבות: 1. עם עובדות אי אפשר להתווכח. מידי שבוע נהרגים אנשים בכבישים כתוצאה מאותם פושעים עלובים הנוהגים בכבישים תחת השפעת אלכוהול. אותם רוצחים על 4 גלגלים, שיעשו כטוב בעיניהם אצלם בבית. שיהרסו לעצמם את הכבד ואת החיים עם האלכוהול העלוב שלהם, אבל שלא ירצחו בדם קר אנשים תמימים ברחוב. 2. נדמה לך, שכשאתה נוהג תחת השפעת אלכוהול אתה לא מסוכן. כדי להיות מסוכן אתה לא חייב דווקא ליפול לקרשים. הוכח מדעית מעל לכל ספק שאפילו כוסית אחת של אלכוהול מפחיתה את מהירות התגובה שלך. גם אם נדמה לך שזה לא כך כשמדובר בך עמצמך - זה כך! איך אתה יכול להתווכח עם מאות ואלפי טסטים שעשו לאנשים כשבדקו את מהירות התגובה שלהם לפני ואחרי כוסית אחת של אלכוהול. על סמך איזה נתון אתה מבסס את דבריך "המלומדים" שאצלך זה לא עובד ככה. האם זה שעד היום לא דרסת אף אחד, זו ההוכחה שלך? האם רק לאחר שתדרוס מישהו אתה תשתכנע? אתה לא מבין שההבדל בין חיים למוות יכול להיות חלקיקי שניות בזמן התגובה שלך. לא יותר מזה. בזה מדובר! עכשיו נחזור לנושא הכתבה: הכתבה לא מתייחסת כלל לעניין החוק, אף על פי שלצערי הרב הדיון הזה הפך לדיון על הלגיטימציה. ישנם הרבה אנשים שמתנגדים לסמים, אבל הם תומכים בלגיטימציה משום שלדעתם מתן הלגיטימציה תפחית את השימוש בסמים ואת חומרת הנזק כתוצאה מהשימוש. אני עצמי חושב אחרת, אבל אני לא נחרץ בדעתי. אני בהחלט יכול לראות גם את הצד הזה ואת ההגיון שבדעה הזאת. אבל לא זה נושא הדיון שלשמו הכנסתי את הכתבה לפורום. המטרה היא גם לא להפחיד מישהו כי אני לא דוגל בשיטות של הפחדה. מהטרה היא להגביר את המודעות. אנשים אינם מודעים לנזק של הסמים "הקלים", וחשוב שידעו. אם אתה מודע, ועדיין בוחר להמשיך לעשן - שיבוסם לך (אני האחרון שארצה להכניס אותך לכלא בשל כך, כל עוד אתה לא מסכן אנשים אחרים). אם אתה חולק על הנאמר בכתבה, זה גם סבבה... אני לא איזה מטיף או פנאטי. כמו שאמרתי, אני חסיד של חייה ותן לחיות. חבל שאנשים בפורום הזה מתייחסים אחרת ממה שהתכוונתי. חבל שאנשים בפורום מתגוננים כאילו שהם הותקפו אישית, אף על פי שלא תקפתי. אני מכבד את כולכם אף על פי שאני לא מכיר אתכם, ואף על פי שאני חולק על דעתכם.

tiger

New member
קודם כל אמיר אני שמח שאתה כאן

דבר שני אין לי שום דבר לומר בעד שתייה ונהיגה,לדעתי זה דבר פסול ויש להחמיר את הענישה בהחלט.אני לא שותה ונוהג וכיום אני לא נוהג כלל. הנושא איננו אני באופן אישי.אנשים בדרך כלל לא שותים בבית כים אם במקומות כמו פאבים ובארים שמוכרים אלכוהול במחירים מופקעים,אם כבר אנשים עושים משהוא בדלת אמותיהם זה דווקא סמים.אלכוהול ניצרך בדרך כלל בציבור בעוד סמים לא.הרבה נהגים אמרת נכון עושים תאונות אחרי שתיה של אלכוהול ולאו דווקא סמים.בימיוחד הגראס ההשפעה שלו על הקאורדינציה איננה משמעותית כמו ההשפעה של האלכוהול,איבוד תחושה בגפות וכל זה.לעולם אין לגראס השפעות מהסוג המפיל הזה.הויכוח התחיל בכלל כאשר אנחנו טענו שיש חומרים כגון האלכוהול שהם חוקיים וגורמים להרבה יותר נזק,אנחנו מסכימים על הנזק שגורם האלכוהול,אין בינינו כאן שום ויכוח. באשר לכנסיה זו היתה רק נקודה הומוריסטית.באופן כללי סמים זה גם צורך של אנשים.אז העלתי עוד נקודות בהם מימסד כל שהוא ניסה להילחם בצרכים של אנשים.נכון שזה לא ממש קשור אבל... t

על סמים ונהיגה

בניגוד לאלכוהול, בסמים כולל גראס התגובה פחות צפויה וההשפעה פחות ידועה מראש. כל אחד מושפע אחרת, ובתור מעשון (אתה) ומעשן לשעבר (אני) אני מניח ששנינו יודעים על מה מדובר. לכן אני שואל, האם אתה חושב שזה אחראי לנהוג תחת השפעתם?

tiger

New member
אמיר, קודם כל אני מטופל במתאדון

ולכן לא מעשן ועובר בדיקות על בסיס שבועי לגילוי סמים. גם אינני נוהג. לדעתי לנהוג תחת השפעת אלכוהול או סמים זו סכנה מיותרת. אך לדעתי הקמפיין היה צריך להיות "אם שותים מזמינים מונית" ולא "אם שותים לא נוהגים" מכיוון שכל הקמפיין דיבר כל הזמן על כך שאחד מבני הזוג או אחד מהחבר´ה ישאר פיקח כך שיוכל עלק להחזיר את החבר´ה הביתה. דבר זה אינו אפשרי וטיפשי מלכתחילה לבקשו מהציבור כאשר עצם השתייה או השימוש בסמים נעשה כאקט חברתי שאמור ליצור קירבה שלא קיימת בין אנשים ביום יום כך שלבקש פתאום שמישהוא לא ישתה רק כדיי שאנשים יחזרו הביתה בשלום, זה קצת מגוחך. הרי גם כך הם שותים ויודעים שהם מסכנים בכך את הכבד ושאר נזקים מצטברים כך שאת הסכנה לחזור הביתה בשלוש הם כבר לוקחים באופן חופף. זה לא בסדר לדעתי ופסול לנהוג בשיכרות מכל סוג ולכן צריך לעודד הזמנת מונית או מטוס... זה הרבה יותר מציאותי מאשר לצפות שבני זוג שיוצאים לבלות בייחד, אחד ישתה והשני יסתכל עליו. במקרים מסויימים זה יכול לעבוד במקרים אחרים אין סיכוי. האם נתקלת פעם במצב כזה שבו אתה יוצא לבילוי משותף, וכולם שותים/מעשנים ורק אחד נשאר סחי?

מסכים איתך, אבל רק הערה קטנטונת

תלוי כמה שותים, כי אחרי כמות מסויימת אתה עשוי שלא לזכור את הפרסומת שהמליצה לך לקחת מונית... אז אולי בכל זאת מישהו אחד עירני היה יכול לעזור כאן? מצד שני אני חייב להודות שלא זכור לי בילוי משותף, שרק אחד נשאר סחי
אגב, בפורטל שאני מנהל הופיע לא מזמן ביקורת (במדור "ביקורת פרסומות") שהתייחסה במרומז גם ל"אם שותים לא נוהגים". נראה לי שאתה תאהב את זה

סמים ונהיגה

בניגוד לאלכוהול, בסמים כולל גראס התגובה פחות צפויה וההשפעה פחות ידועה מראש. כל אחד מושפע אחרת, ובתור מעשון (אתה) ומעשן לשעבר (אני) אני מניח ששנינו יודעים על מה מדובר. לכן אני שואל, האם אתה חושב שזה אחראי לנהוג תחת השפעתם?

tiger

New member
אמיר היה נחמד סוף סוף לנהל שיחה

נורמלית עם מישהוא "מהצד שלכם" בלי שזה יהפוך לשוק הכרמל (לא שיש לי חלילה דבר נגד שוק הכרמל הנהדר אך...יונוו).כמו שאומרים "אני אולי לא מסכים עם מילה אחת שאתה אומר אבל אני ילחם על זכותך לומר אותה" אמר את זה פעם צ´רצ´יל(לא זה מ"אחרית הימים:)ואמרו לי את זה הרבה בפורומים אחרים אז הינה,אני מנצל את ההיזדמנות הזו לומר את זה לך.יפה שקפצת ולהיתראות t

ramshay

New member
ההיסטריה לא מועילה לאף אחד

עדיין לא שמעתי על מישהו שנכנס לאמוק או לטריפ רע כלשהו כתוצאה מעישון גראס או חשיש, לא שתי שאכטות ולא שק שלם. הכל קישקוש. אי אפשר לרתום כל טרגדיה של מישהו למלחמה בסמים. לבחור הייתה בעיה אחרת, בטח לא מריחואנה. אני מספיק זמן בסביבה כדי לומר את הדברים באחריות מלאה. למרות שאני לכשעצמי מעדיף את הנקיון שלי, אני מכבד את רצונו של כל אחד לעשות מה שהוא חפץ. אולי אם ירשו להם לעשן גראס בשקט, הם לא יחפשו הירואין. ולא נצטרך אחר כך להשקיע בשיקום. יותר חשוב ממלחמה.

יאיר5

New member
קודם כל בוקר טוב ואחלה יום שיהיה ..

לכולנו.רמי איפה אתה תאמת קצת דאגתי לך לא שמענו ממך כמה ימים אני מקוה שהכל בסדר איתך ואתה מרגיש טוב. ובעניין הגראס ראיתי המון אבל המון אנשים שעשנו ומעשנים גראס ולא קרה להם כלום.מה בהולנד שזה חופשי חופשי אנשים מתים בהמונהים? בטח שלא דוקא שם יש ירידה במשתמשים בסמים קשים אולי זה קשור אולי לא אבל זה בטח לא הורג אנשים כמו שהכתבה הזאת מנסה להציג תדברים. בטח שזה כואב שילד כזה צעיר מת אפילו כואב מאוד אבל אי אפשר לעשות ליחס את זה רק לגראס אסור לעשות הכללות כאלה בשום דבר. כמו שטייגר אמר מלא המון אנשים חולים בסכרת וגם מתים מזה אז מה הסוכר מחוץ לחוק בטח שלא כל אחד צריך להיות אחראי לעצמו. ונראה לי שאם היו נותנים לילדים האלה קצת ידע ולא הפחדה זה היה הרבה יותר עוזר ומועיל אני בטוח.זה לא שאני איזה חסיד גדול של גראס אבל בטח שאני לא חסיד של הפחדות זה רק הורס ובכלל לא מועיל. אם היו נותנים לנוער כלים להתמודד אני בטוח שהוא היה מתמודד הרבה יותר טוב מעכשיו.מה לצבא למות מותר בגיל18 אבל לקבל קצת הדרכה בנושא סמים אסור חס וחלילה איזה מדינה טיפשה לא פלא שהנוער לא מקשיב לאף אחד באמת לא פלא.

הפתרון שאתה מציע נוסה כבר בהולנד

התוצאות הוכחו כהרסניות ביותר. שם זה רק הגביר את צריכת ההרואין והולנד הפכה למרכז עולמי של סמים.

יאיר5

New member
אתה מדבר שטויות בקילו אחוז המשתמשים

בסמים קשים בהולנד מהנמוכים באירופה אז במקום סתם לדבר תבדוק עובדות ותראה שמה שאתה אומר בכלל לא נכון.

טעות בידך

לא מזמן קראתי כתבה בנושא באחד העיתונים, והמצב הוא לחלוטין הפוך ממה שאתה אומר. הולנד הפכה למרכז סחר בסמים בין-לאומי, והיום הם מכים על חטא ואין לי ספק שלא רחוק היום שהם ישנו את החוק.

ramshay

New member
אמיר, טעות גדולה בידך

למרות שאני לא מחסידי הסטטיסטיקה בנושא הסמים. אתה צריך לקרוא נכון או את הדוחו"ת הנכונים. אחוזי הפשיעה כתוצאה ממעשי נרקומנים, ירדה פלאים בהולנד, שוויץ ואנגליה. אחוז הנרקומנים אשר משתמשים בסמי רחוב, ירד מאד בשנים האחרונות כתוצאה משינוי מדיניות הסמים. שם למדו שאין כאן מלחמה אלא טיפול וחינוך נאות. יש לנו הרבה ללמוד ממה שקורה בהולנד. לפני עשרים שנה היית יכול להתמסטל רק מללכת ברחוב באמסטרדם, אני לא אומר שאין שם סמים, אני אומר שיש שם הרבה פחות משהיו שם קודם. אם אתה רוצה לקרוא דוחו"ת המבוססים על מחקר ומעקב תקרא את דוחו"ת האו"ם.

מבלי להיכנס לויכוח על הולנד

הויכוח הזה מחטיא את המטרה. הויכוח הוא לא לגבי השאלה האם כדאי או לא כדאי שסמים יהיו חוקיים. בעניין הזה לא אני ולא אתה נוכל להשפיע הרבה. השאלה היא האם סמים קלים מזיקים או לא? אני מסכים איתך בדבר אחד - המפתח הוא לא החוק אלא החינוך, ולשם כך נועדה הכתבה על עמרי.

ramshay

New member
הכל עניין של גבולות

לאם בנאדם יודע את אשר לפניו והוא יודע להציב לעצמו גבולות, הוא לא יגיע למצב שבו ינזק, בטח שלא מעישון גראס. בסך הכל אני לא יכול לתת לך תשובה אחראית, האם יש נזק בעישון גראס. יתכן מן הסתם שישנן תופעות לוואי לא רצויות, כמו חוסר אכפתיות, אופוריה שיש בה כדי לתת תמונה לא נכונה של המציאות. בסך הכל מנסיוני, אין בזה נזק מתמשך ולטווח ארוך. הנזקים שלי באו כתוצאה מסמים קשים ותאמין לי שלא עישון גראס הביא אותי שם.

אני מסכים ולא מסכים...

1. עם יד על הלב: האם הסמים הקלים לא היו הצעד הראשון בדרך לסמים הקשים? האם ללא המדרגה הזאת, יתכן שהיית מהסס לקפוץ ישר לסמים הקשים? 2. אני מסכים איתך בעניין הגבולות. הנזק הפיזי הבלתי הפיך שהוכח, נוגע לעישות רציף ומתמשך, ולא לעישון חד פעמי, או לעתים רחוקות. אבל אני חושב שהמינימום של האחריות הנדרשת היא שיהיה בקרבתך לפחות מישהו אחד שלא יעשן ויקח אחריות (כנ"ל בנוגע לאלכוהול) - אם זה בנהיגה, ואם זה בנוגע לכך שיהיה מישהו עירני במקרה הצורך. אם רק אחד מחבריו של עמרי היה עירני מספיק, יתכן מאוד שעמרי היה היום חי בנינו. 3. אחת הבעיות המרכזיות שממנה אתה מתעלם היא שאתה לעולם לא יודע באמת מהו החומר שהכניסו לך לסם (אלא אם כן אתה מגדל אותו בעצמך).

ramshay

New member
אחד המיתוסים שצריך להבין אותם

אתה יכול לומר שנכון שרוב הנרקומנים התחילו עם סמים קלים. אתה לא יכול לומר שרוב משתמשי הסמים הקלים עוברים לסמים קשים. מסקנה: זה עניין אישי, יש מי שיהפוך למכור והסיבה היא אישיותו ולא איזה סם הוא התחיל לצרוך. ודרך אגב, הכרתי כאלה שדפקו את הווריד לפני שידעו שאפשר לעשן גראס. ולעומת זאת אני מכיר טובים ורבים שמעשנים את הג´וינט שלהם בלי בעיה והם עושים את זה כבר הרבה שנים ולא עולה על דעתם לנסות הירואין. כמו שאמרתי, תלוי מי הבנאדם ומה הגבולות שלו וזה נכון לכל תחומי החיים ולא רק לסמים. כל הנרקומנים המכורים אינם סובלים מבעיית סמים אלא מבעיית חיים שצריך לפתור.

למעלה