אפשר להתייעץ?

mitzipitzi1

New member
אפשר להתייעץ? ../images/Emo9.gif

מקווה שכן... אז ככה: עד לפני שנתיים היתה לי חברה טובה..ממש טובה, הכרנו בצבא והיינו החברות הכי טובות, פשוט אחיות... ולפני שנתיים היא הכירה לי מישהו, שהפך לחבר שלי, היינו יחד 3 חודשים ומאד מאד אהבתי אותו.היא ידעה עד כמה.. הקשר לא הסתדר, נאלצנו להיפרד. כמובן שזו היתה מכה מאד קשה עבורי. נפרדנו שבוע לפני בגרות שגם אני וגם חברה שלי עשינו (לא ביחד, וגם אני עשיתי 5 יחידות והיא 3) בערב שנפרדנו חזרתי ממנו ישר אליה, בכיתי והייתי שבורה.ממש...והיא לא כל כך קלטה, היא היתה עם בת דוד שלה בבית והן התארגנו לצאת למסיבה של הבת דודה הזאת. אני בכיתי, והיא לא כל כך הקשיבה לי... מאד נעלבתי. הלכתי ממנה, והיא לא דיברה איתי שבוע שלם (מאד חריג ליחסים בין שתינו, היינו מדברות 5 פעמים ביום). מאד כעסתי, שאפילו לא עלה בדעתה לבדוק מה שלומי (ושלומי-היה מאד מאד רע...) אחרי הבגרות היא התקשרה, כאילו כלום, לשאול "איך היה"...דיברנו כאילו כלום בערך שעה, ובסוף לא יכולתי לשמור בבטן ואמרתי לה שככה לא מתנהגת חברה, שהייתי ממש בקרשים והיא לא בדקה מה איתי אפילו. היא לא חשבה שהיא עשתה משהו לא בסדר. היא התעצבנה ואמרה לי "טוב. אז אני לא חברה". ניתקנו את השיחה. היו עוד כמה פעמים שדיברנו כדי להחזיר דברים ששיכים לי אצלה וכו', אבל בעקרון, מאז נותק הקשר בינינו. היא היתה מאד חסרה לי אבל הייתי בטוחה שגם אני אחסר לה... במיוחד שעוד מאד כעסתי. היא לא התקשרה. לפני כחצי שנה חברה אחרת שלי התקשרה אליה, התחילה לדבר איתה ואמרה לה שאנחנו צריכות לחזור להיות חברות, כי היה לנו קשר מדהים. היא אמרה לה לומר לי שאני אתקשר אליה. התקשרתי, דיברנו, היא אמרה שאני הייתי חברה מדהימה, אבל ציפיתי ממנה ליותר מדי, והיא לא יכלה יותר לסבול את זה, והעדיפה שננתק את הקשר. אמרתי לה שמאד נפגעתי ממנה, אבל סלחתי לה. השיחה המשיכה מאד נחמד, אבל הסתיימה בזה שחבר שלה הגיע, והיא אמרה שהיא תחזור אלי. היא לא חזרה. היא מאד חסרה לי... ואני יודעת שהיא אהבה אותי הכי בעולם...הייתי החברה הכי טובה שהיתה לה. אני לא יודעת מה קרה פתאום. אתם חושבים שיש דרך להחזיר את הקשר? אני לא רוצה להשפיל את עצמי. הרי כבר ניסיתי, והיא לא ממש הגיבה. כל כך כואב לאבד חברה כזאת. אני כבר בכלל לא כועסת, הבנתי שיש אנשים שצריך לצפות מהם לפחות... אבל הייתי הכי רוצה בעולם שהמצב יחזור לקדמותו...
יש למישהו עצה?... תודה על ההקשבה...

ברור שזה המקום../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

לומר את האמת, לא הייתי מנסה- כי אישית אם חברה שלי הייתה מתנהגת ככה ולא הייתה נמצאת שם בשבילי בשעת קושי, אז לא הייתי רוצה אותה כחברה בכלל כי מבחינתי חברה זה להקשיב, לעודד, לתמוך, להיות שם גם אם זה אומר לוותר על ללכת למסיבה.

magenta73

New member
אם זה היה משהו מהזמן הקרוב

הייתי אומרת לך לוותר קצת על האגו, להתקשר ולהגיד שאת מרגישה פגועה וכו'. לא להאשים ש"ציפית ליותר" ושהיא "לא חברה טובה", אלא שאת פשוט נפגעת. ושקשה לך, ועצוב לך וכו'. אני יודעת שאנחנו מצפים לפעמים מהחברים שלנו להרבה, שיהיו שם בעת צרה וכו'. וזה לא אומר שהם לא שם, אבל לפעמים, ואני נתקלת בזה גם עם חברות טובות שלי, של שנים, לפעמים יש עדיין קצרים בתקשורת ולא תמיד מבינים מה המצב וכו', לכן - צריך לדבר. לא להאשים. לדבר. את זה תלמדי להבא. אבל זה קרה לפני שנתיים והרבה מים זרמו מאז בנהר. וניסית להיות בקשר - וזה לא הצליח. הכי הרבה, אם זה כ"כ חשוב לך תתקשרי שוב, פעם אחת, תזמיני אותה לשבת בבית קפה ותראי את התגובה. ודרך אגב - לא הגיוני שהמצב יחזור לקדמותו. שנתיים זה זמן. שתיכן מן הסתם השתנתן קצת ויש לכם דברים אחרים בחיים. בנוסף - שעוד יש שם משהו שמעכר את האווירה. אבל תמיד אפשר לנסות.

למעלה