אפשר להשתפך לכם?

אפשר להשתפך לכם?

אני יוצאת משפחה דתית-לאומית. אבא פריק של קונטרול ואמא שכילדה נראתה לי נשרכת אחרי אבא, מבחינת דת. היו להם הרבה ריבים שאני זוכרת מאז שהייתי קטנה, ריבים על הא ודה ומתוכם היא למדה להיות צל שלו, כדי לא לריב איתו= להסכים איתו גם שהיא חושבת אחרת. חזרתי בשאלה בעקבות ריב עם ההורים, יצאתי מהבית בעקבות ריבים עם ההורים, הם לא מעריכים לא אותי ולא את רצונותיי- ושוללים כל דבר שקשור אליי עוד לפני שהם חושבים על זה בכלל. הם אוסרים על אחיי לבקר אותי בדירה, בטענה שהם עלולים להתקלקל, וש"רעיונות" עוד יכנסו להם לראש. הם לא תומכים בי. אני גם לא מבקשת. בחודשים האחרונים הגעתי למצב כספי מזעזע- ביטול כרטיסי אשראי ופלאפונים, המקרר שבק ועוד ועוד... לשמחתי עכשיו הכל בסדר אבל מהוריי לא באה הישועה. כשיצאתי מהבית, לפני שנתיים, אבא שלי לא דיבר איתי (כבר חמישה חודשים קודם לכן), ואמא הייתה קרה. לאבא לקחה כמעט שנה להמשיך לדבר איתי, והיום הוא אפילו נותן לי טרמפ הביתה אם אני אצלם שבת. לאט לאט חדר להם לראש העניין שאני גם לא שומרת שבת. באיזשהו שלב הם גילו גם על עניין הסיגריות. אמנם לקח להם זמן, אבל לזכותם יאמר שהיום עניין הטפות המוסר ירד קצת והם הרבה יותר נסבלים (כן, זו המילה) מאשר בעבר. אני מנסה מאוד לצמצם ביקורים שם. נראה שלהורים פחות אכפת, אבל חמשת אחיי מתחננים אליי שאקפוץ לשבת. קדושת שבת אצלי זה לישון, לנקות את הבית וכד' כמי שעובדת עד 14 שעות ביום ובעלת 3 כלבים וחתולה- שבת זה יום קודש של מנוחה. להקדיש אותו למשפחה זה כבד עליי- אם אני אצלם זה אומר למצוא סידור לכל החיות (ניחא), לוותר על הרבה שעות שינה שצריך להשלים (ואם אני לא משלימה אני מרגישה כאילו אני עובדת שבועיים רצוף- פיזית ונפשית זה ממוטט), והרבה בלאגן עם הרבה ילדים- כמו יום עבודה ממש. אז פעם בחודש-שניים אני אצלם. לפני שלושה שבועות הייתי שם. אמא שלי יצאה ממש אחלה, כששאלה אם אני לובשת גופיות ("בלי שום דבר מעל?!") ואני עניתי כן (החלטתי שאני לא צריכה לספר דברים כאלה, אבל אם שואלים אני לא משקרת) והיא נתנה לי במתנה שתי גופיות שקנתה לעצמה באותו השבוע. אבל אני חותרת לכיוון אחר- היא רצתה שאבלה איתם את חג השבועות. הם נסעו עם משפחה לאיזה בית של דודה שלי ורצו שאבוא. כדי להגיע היה עליי לוותר על 2 משמרות בעבודה, ולמצוא סידור לאחת הכלבות, שלא מסתדרת עם אף אחד והפתרון היחידי הוא לשלם למישהי שתשמור עליה, מה שאומר כ65 ש"ח ליום, לשלושה ימים. אמרתי שאני לא מגיעה, שאני לא יכולה להפסיד שני ימי עבודה ועוד לשלם על הכלבה. אמא שלי צרחה עליי כתגובה. השיחה הייתה מזעזעת. היא הוציאה עליי את כל הכעס שלה (שכנראה צברה משך המן זמן), ואני שמרתי על ארשת שקטה ורגועה ולא נסחפתי. החלטתי ללכת בכל זאת. הסתדרתי עם הבוס, ופתאום גם התחשק לי ללכת איתם. התקשרתי לאמא לספר לה, וביקשתי להביא את הכלבה. אמרתי לה שהיא קטנה ויכולה לשבת על רצפת הרכב. היא בתגובה אמרה שאין מקום. שאלתי אם הייתי מביאה תיק גדול היא לא הייתה נותנת לי לבוא כי אין מקום באוטו. היא התחרפנה. מאז ומתמיד ההורים שלי לא סבלו אף אדם שהסתובבתי איתו, גברים ונשים כאחד. היא זרקה משפט על אחת החברות שלי באותו הרגע, באותה השיחה, וביקשתי ממנה לעמוד מאחורי המילים שלה ולהסביר לי מה הקשר של החברה שלי לזה שאין לה מקום באוטו לכלבה. היא איבדה את ההגיון, התחילה לצעוק ולצווח ואני ניתקתי לה את הטלפון בפרצוף. ולמרות שאני יודעת ומשוכנעת בצדקתי, מאותו הרגע אני לא אותו בנאדם. את החג העברתי בשינה ובבהיה בקירות או בטלויזיה, החיוך סר מפניי ואני פשוט לא אני. אני לא רוצה ולא מסוגלת להתקשר אליה, עם הבוס המדהים שלי התייעצתי והוא אמר שאולי אנחנו צריכות קצת פסק זמן. ואני חושבת שהוא צודק. אבל מבפנים אני נקרעת. כביכול ריב כ"כ מטופש, אבל כל כך נמאס לי כבר מכל ההתנצחויות האלה, הויכוחים סרי הטעם שחוזרים על עצמם כל הזמן, ש-וואלה, לא בא לי קשר איתם יותר. וזה מבהיל אותי מאוד. קודם כל, תודה למי שהגיע וקרא עד כאן. שנית- מתוך סקרנות- איפה הקשר שלכם עם ההורים עומד מאז שיצאתם (מהבית, בשאלה)??

uri80

New member
שלום לך רעות.

ברוכה הבאה לפורום. מצער לשמוע על הקשר שלך עם ההורים. אולי ינחם קצת לדעת שיש עוד רבים במצבך וישנם גם רבים שמצבם גרוע יותר. (כן, אני יודע שזה לא ממש עוזר) נראה לי שפסק זמן קטן יכול לעזור כאן. לתת גם לה וגם לך קצת זמן להרגע. הזמן הרבה פעמים עוזר במקרים כאלו. ולגבי הכלבה - נראה שזה פשוט היה הקש ששבר את גב הגמל מבחינתה וגרם לה להוציא החוצה קצת את התסכול שלה. יש המון אנשים במגזר הדתי שלא ממש מסתדרים עם כלבים, משהו תרבותי. לי זה לא הכי מובן אבל יכול להיות שגם זה קשור. דרך אגב, בקשר למצב הכספי - יש כאן קרן הלוואות שעוזרת עם הלוואות ללא ריבית ליוצאים בשאלה. כרגע יקח לה קצת שוב זמן להתמלא אבל באופן כללי ניתן להעזר בה כשהמצב קצת לחוץ. לגבי הקשר עם ההורים- הרבה שנים עברו מאז והיום הקשר מצוין. אני חושב שהעובדה שאני לא תלוי בהם מבחינה כלכלית גם תרמה לכך מאד. יחסים שמושתתים על שויון ולא על תלות בריאים יותר. בכל מקרה -שוב בהצלחה וברוכה הבאה לפורום.

תודה על התשובה המהירה והכנה

הכלבים היו טריגר הרבה פעמים, אבל לא למשהו שלא היה יוצא בלאו הכי. אמרתי גם להם בעבר- אם הייתי יודעת שהכלבים הם אלה שמפריעים לחיי המשפחה, לא הייתי מחזיקה כאלה. אין להם בעיה עם כלבים מבחינה דתית. להפתעתי, עם כל הבעיות שיש להם, זה אף פעם לא עלה. תודה

איפה עוד אם לא כאן?

בהחלט הגיוני לא לרצות קשר איתם. אם לא היו את האחים שלך, הייתי מסכים עם הפסק-זמן. לא ציינת את הגילאים שלהם (שלדעתי משפיע על ההחלטה). ההורים שלך היו "בדרך הנכונה" של קבלת הבחירה שלך כמות שהיא. העניין הזה עם חג השבועות קצת הרס את הכל. אני יכול להבין את אמא שלך. היא רצתה שתבואי לחג, וסירבת בגלל שרצית לחלל את החג (בשתי משמרות) ובגלל כלבה ש"יותר חשובה מהמשפחה". אחר-כך, במקום להתייעץ איתה בדיפלומטיות, פשוט הודעת לה שאת באה ועוד רוצה להכניס לה את אותה הכלבה לתוך האוטו. אני מקווה שהאמא לא פולניה
אני גם מבין אותך. אני מניח שכל אחת חשבה על הצד שלה ולא על הצד השני. ככה יוצרים מריבות. חג השבועות עבר. אולי צריך לשקול סולחה. לפתוח דף חדש. הבעייה היא שפתיחת דף חדש דורשת שני צדדים שבוודאי הספיקו להתבשל עוד יותר במיץ של עצמם. אני לא מכיר את האמא שלך, ולכן איני יכול לדעת איך יצא נסיון סולחה שכזו, אבל אפשר לשקול שיחה רגועה יותר בלי לחץ (ולאחר שינה). נ.ב. 14 שעות ביום? אני מקווה שזה זמני.

תודה

האחים שלי בגילאי 18, 14, 8, 4, 1.5 שתי המשמרות לא היו בחג. הורי רצו לצאת יום לפני, וכך הייתי מפסידה את אותו יום + ערב חג בבוקר. והיא לא פולניה LOL סולחה... מכיר את ההרגשה שטחנת את זה יותר מידי? עברתי איתם כ"כ הרבה ריבים והשלמות, שכבר נמאס לי. לגבי הנ.ב- בלי זה, אין מספיק כסף לחיות. (לא שיש הרבה זמן לחיות כשעובדים כ"כ הרבה, אבל ניחא)

Le Fay

New member
בוקסרית?

איזה כייף שכבר לא קוצצים להן אוזניים וזנב! ראשית, אני שמחה מאד לשמוע שיצאת מהבית ושאת לא תלויה יותר בהורייך לכלכלתך. על זה כבר קבלי
גדול. שנית, כל הכבוד לך שאת מצליחה להישאר רגועה ולא להרים טון כשאמך מאבדת שליטה. שלישית, יפה לך משפחה של חיות אהובות
אבל בקשר לביקורים יש לי הערה קטנה אחת: בחיים, אבל בחיים, אל תביאי כלב, מתוק וממושמע ככל שיהיה, לביקור אצל מארחים שלא רוצים כלב בבית. זה סיוט בשבילם, וברוב המקרים גם בשבילך. לא כולם אוהבים חיות, לא כולם אוהבים אותן חיות ולא כולם אוהבים את אותן החיות באותה המידה. ישנם אנשים שיתכופפו ללטף כל כלב יפה ברחוב (חוץ מאמסטף) ועדיין לא ירצו כלב אצלם בבית, אפילו לא לשעה. גידלתי כלבה לא מעט שנים, ועדיין ישנם אנשים שלא אבקר אצלם בבית רק בגלל הכלב שהם מחזיקים בו. במקום זה נפגשת איתם אך ורק בחוץ; ואם הם יופיעו איתו אצלי בבית - זו תהיה הפעם האחרונה בהחלט שהם ייכנסו אליו. נ.ב. כל האמור לעיל נכון גם לגבי תינוקות.

קצת מעליב

שאת משווה בין כלבים לתינוקות... חכי שתראי את התינוק שלי, בטוח תדברי אחרת...

Le Fay

New member
להפך!

לדעתי אני עושה חסד גדול עם רוב התינוקות. כאמור, לא כולנו אוהבים חיות באותה המידה... ויש לפחות תינוקת אחת בפורום הזה שלוקחת את כל הגורים בהליכה!
כלומר, בינתיים אפילו בלי הליכה היא לוקחת. בלי שמות. נו, מתי היא תעבור למרכז?

../images/Emo163.gif

זה מה שכתבת "גידלתי כלבה לא מעט שנים, ועדיין ישנם אנשים שלא אבקר אצלם בבית רק בגלל הכלב שהם מחזיקים בו. במקום זה נפגשת איתם אך ורק בחוץ; ואם הם יופיעו איתו אצלי בבית - זו תהיה הפעם האחרונה בהחלט שהם ייכנסו אליו" נכון, התייחסתי רק לשורות האלו ולא לתמונה הכוללת, סורי, צודקת, מודה באשמה... אם רק תבקשי תקבלי תמונה...אמהות כידוע אוהבות להשוויץ

Le Fay

New member
תירי...

קודם כל, תמיד היו ותמיד יהיו אנשים שאין להם סבלנות לפעוטות ועוד פחות מזה להורים שמדסקסים בנדיבות את הרכב היציאות שלהם (ואת ניחוחם). אצל גברים זה היה פעם אופנתי, אפילו אצל אבות ביחס לפעוטות של עצמם: עזבו, אני אהיה מעורב כשהוא יוכל לשחק כדורגל. מוכר לך? וזו טעות לחשוב שרק גברים יכולים להרגיש כך ושכל אשה חייבת להיטען בתחושות אמהיות ביחס לכל פשוש. אני מכירה למשל אחד, נשמה מהלך, שעושה את רוב ימיו בהתנדבות לשם אחרים ובין השאר היה כתובת לבני נוער שלא כל כך הסתדרו עם הוריהם. הוא לא סובל תינוקות וגם לא הוליד תינוקות משלו, אבל יש בעולם די והותר תינוקות שילדו אחרים, שהוא מטפל בהם מכל הלב בבגרותם. לא מספיק? שנית, אנשים מגדלים פעוטות - וחיות מחמד - באופנים שונים. אצל חלק מאיתנו מאפסנים את כל האגרטלים הסיניים העתיקים בארונות והבית נעשה fair game לתינוק או לגור הכלבים; אבל ישנם אנשים שאצלם זה לגמרי אחרת, והדבר האחרון שהם רוצים זה לראות את הפעוט שלך, או שלי, בודק את השפעת כוח הכובד על פמוטי הסווארובסקי, לומד על טקסטורות בתמונת השמן של אסאד עאזי או מעצב מחדש את השטיח האפגני בפליטות. זכותם. אלה סדרי העדיפויות שלהם, ובתוך הבית שלהם אין לאף אחד רשות לאכוף עליהם אחרים. רוצה לדבר שוב כשכל הפעוטות שלך יגדלו, אחרי שתסיידי את הבית ומשעה שתתחילי לקשט אותו בחפצי חן?

? מעליב ?

בתור אחד שלא מת על כלבים / חתולים, עדיין אני יכול להבין את האהבה לבעלי חיים. אם מישהו שאוהב כלבים בכל ליבו, משווה תינוק לכלב - איך אפשר להיעלב? לא הוגן להיעלב רק בגלל שהתחושה שלך שונה משלה. אין לנו מספיק צרות בעולם?

אוי ואבוי! תינוקות? אני לא מדבר על ההשוואה

אבל לא לבוא עם תינוקות? מה קורה לך? גם אני גידלתי כלב, ואגב ההורים שלי שלא היו בעניין, כשלא היתה ברירה והשארתי אותו בבית שלהם, (מילואים) אמא שלי, שהיתה המתנגדת הכי גדולה אליו, הלכה איתו לטייל!!! (ולא ביקשתי ממנה) אבל מה זה קשור לתינוקות? אלא אם כן זה בית של ייקים פדנטים, וגם אז, תביא את התינוק, ותשמור עליו. תינוק זה חלק ממך אני חושב שמקום שמעדיף שאבוא בלי התינוק שלי (אין לי תינוק עדיין) אני לא ממש רוצה ללכת לשם! ואני לא מדבר על ארועי תרבות למינהם שהוא יכול להפריע

Le Fay

New member
יופי. אז איתך כבר פתרתי את הבעיה.

יש כמובן אמהות ותינוקות שאשמח להזמין אלי (ואבקש שיישארו עוד).

Le Fay

New member
תלוי בתינוק, בבית ובנסיבות.

בדרך כלל לא אבקר בבית עם תינוק כדי לא להפריע. סדר יום עם תינוק הוא לעיתים קרובות בלתי צפוי.

אכן, בוקסרית מדהימה

ואיתה גם בורדרית שמחפשת בית, פקינז מעורבת בטרייר (שילוב מזעזע!!!) חתולה ואני
קציצת זנב ואוזניים יצאה אל מחוץ לחוק, אבל עוד יש אנשים שעושים זאת "הום-מייד" או וטרינרים שעושים את זה בשחור. תודה על כל המחמאות. כשגרתי עם ההורים היו לנו כלבים. אין להם בעיה איתם כל עוד הם לא שלהם. כשיצאתי מהבית לקחתי איתי את הכלב, מאז הוא כבר מת (בשבע מילים: דלקת בלבלב, 25 שעות, 4000 ש"ח, מת) בכלל, מאז שיצאתי הם מאוד השתפרו בעניין הכלבים, ואני התפשרתי- אם אני מגיעה עם כלב, הוא לא נכנס הביתה, אלא נשאר בחצר. ככה כולם מרוצים. זה הגיע למצב שאמא שלי הייתה מזמינה אותי לשבת כי הקטנה רוצה לטייל עם הכלבה. לגבי האמסטף, אני חייבת להוסיף- הוא כלב ככל הכלבים, רק יותר חזק. כל כלב עם חינוך לא נכון עלול לעשות נזק, השאלה באיזה גודל הוא (פינצ'ר נושך ורוג"ע נושך= הבדל גדול בביס). אין הבדל פסיכולוגי בין כלב כזה לכלבים אחרים. אמסטפים, פיטים ורוטווילרים הם כלבי משפחה מדהימים. בחינוך נכון. סטטיסטית- קוקרים, לברדורים ורועים גרמנים נושכים הרבה יותר מכל רשימת ה"כלבים המסוכנים" גם יחד.

Le Fay

New member
אכן תהיתי מה עלה בגורל הכלב היה לך -

תנחומי. הייתי בטוחה שההורים רצו שהוא יישאר. אבל אם יש חצר זה בטח כייף גם לכלבות שלך וגם להורים זה לא יכול להפריע (להפך).

למעלה