אפשר להיעזר בכם ?

טסונמי1

New member
הדמעות בצל מלא-אין טעם ליגזום

עכשיו את החלבלוב מאחר וחלק גדול מהענפים נישרפים מהרוח המלוחה והקרה גיזום עכשיו יכול ליגמור עליו -דווקא אורך הענפים מגן על החלק התחתון מצריבה ויבוש- ולגבי הדמעות תינוק לקחת בחשבון שקור עז לא מתאים לצמח רוב החורפים כל השיכבה העליונה נישרפת או קופאת ביגלל עובי השיכבה החלק התחתון נישאר חי ופורץ במהירות באביב

crazyflower

New member
../images/Emo24.gif תודה

אז אני יכולה לשתול אותו בקיץ במקומות שהרקפות ידלדלו או ימותו זה מקסים ולגבי הגיזום... נראה לי שהרגתי כמה צמחים ככה גיזום מוקדם מידי

מוטי בר

New member
תופתעי לאה אך בירושלים הוא דשא ממש

ובשמש די מלאה למרות שהוא מוגדר כצמח צל מלא או חצי צל. אם כי בשמש הוא פחות יפה. בשנים מושלגות הוא משחיר קצת מהשלג ופורץ בעוז באביב. למרות שהדמעות תינוק הוא צמח מאוד יפה יש לקחת בחשבון שהוא עלול להיות עשב רע מאוד במקומות מוצלים ולחים ואי אפשר להיפתר ממנו במקומות אלו. בחממות ריבוי וגידול הוא מזריע את עצמו בכל מקום וכל חתיכה קטנה ממנו הופכת להיות דשא ממש. לירושלמים שרוצים לראותו יש במכללת הדסה ליד בית החולים ביקור חולים.

מוטי בר

New member
מצד ימין של הכניסה ליד השומר בהמשך

הגן. יש שם גם שלושה עצי מנדרינה ננסית שתולים בצורת משולש. יש גם כניסה משטראוס אך לא תמיד היא פתוחה. בכח אופן, מדובר על הצד הסמוך לכביש הראשי וכדאי לעשות סיור במקום.

טסונמי1

New member
בירושלים עיר הקודש כשאלוהים

רוצה גם מטאטא יורה "עשב רע " מומלץ מאוד

צפנתי

New member
תוצאות מהר+לאכול זה בצל ירוק

לקנות במשתלה שקית של בצלצלים ב-10 ש"ח...מבצבץ תוך כמה ימים ספורים. אבל ילדים לא כ"כ אוהבים בצל ירוק בד"כ... פקעות של פרחי חורף ואביב נובטות מהר, הפריחה תהיה לכל המוקדם בסוף פברואר. ניתן לקנות פקעות של רקפות בר, פרזיות, כלניות תרבותיות... זרעים שנובטים מהר מאד-רוקט. (תוך 3 ימים). עוד זרעים שנבוטים יותר לאט אבל לדעתי מענינים לילדים: חומוס, שעועית, אפונה... ניתן לקנות שתילי ירקות חורף (אני מכירה רק בשתלת מלצר, בכפר ידידיה) בחצי ש"ח שתילוני חסות ממגוון זנים, סלרי עלים, ברוקולי, כרוב, כרובית...

זואי11

New member
אני עשיתי את אותו הדבר בגן של ביתי

שתלנו פקעות של נרקיסים, צבעונים, אירוסים. זרענו שעועית לכל ילד בבקבוק אישי - נובט במהירות. ניסינו גם חומוס אך היה פחות מוצלח. זרענו בערוגה ירקות חורף: גזר, חסה, צנוניות, כרוב סגול. זרענו פרחים: כובע נזיר, אפונה ריחנית, לוע הארי ואמנון ותמר (חלק שתילים וחלק זרעים כדי שהילדים יראו תוצאות מהר) ממליצה גם על מספר שתילי תותים הילדים יהנו מהפירות. בהצלחה ותהנו.

טסונמי1

New member
לשכונה החדשה- בעוד חודש

תיקני 100 גר גרעיני חמניות לא אפויות- תיזרעי אותם בסוף פברואר הילדים יהנו מפרחי חמניות ולגבי המלצת שתיל- ילדים אוהבים את שהפרח של האמנון והתמר-הוא מגיע בהרבה גירסאות וצבעים

זה מה ששתלו בגן של הבן שלי

חסה צנוניות, חיטה ( לא יאכלו אבל צומחת מהר) נרקיסים, שומר בצל ירוק ( מבצלצלים , יוצא צ'יק צ'ק) כובע הנזיר כרוב כלניות רקפות בר אפונה חשוב להיזהר עם פול ולבדוק אם יש ילדים שרגישים לפול כי זה יכול להיות מסוכן . בחממה שמו מלפפונים ועגבניות והגננת טוענת שכל שנה יש לה יבול.

למעלה