אפשר לבשר שחזרתי?

אפשר לבשר שחזרתי?

היום בבוקר נחתי בנמל תעופה בן גוריוןוכולי מלאת דמעות והתרגשות לחזור הביתה. הטיול היה נחמד אבל התגעגעתי הביתה המון. לא ישנתי כל הלילה שעבר עד עכשיו כי היינו בדרך לנמל התעופה שלהם בקישינב. התגעגעתי המון! ספרו ושתפו אותי מה חדש אצלכם. אוהבת,
אני

deathcaster

New member
../images/Emo12.gif

עצם תוכן ההודעה שלך כבר מבשר על חזרתך ... לא ?
ברוכה הבאה... הבאת קצת SALO איתך ?

deathcaster

New member
זהו שלא

אני חצי פולני, החצי השני הוא אמנם כמעט 90 שנים בארץ (מהעליה היחידה לארץ שנבעה מאידיאולוגיה), אבל ממוצא ליטאי. ....
אם הסבא שלי מהחצי הליטאי, היה יודע שאני מחפש SALO אמיתי ...לא הזבל הזה של מעדני מזרע.. ... הוא היה מנשל את אמא שלי מהצוואה.

deathcaster

New member
תגובה

סבי אדם דתי, ההורים שלו היו חסידים, הוא היה הבכור המשפחה ובעל כורחו הלך לעבוד בגיל צעיר כדי לפרנס את המשפחה, כך שלא פנה ללימודי דת, אבל הוא נותר אדם דתי.

ענתר

New member
חסיד מליטא?

לא ידעתי שהיו כאלו, תמיד טוב ללמוד דברים חדשים (גם לי יש שורשים ליטאיים)

deathcaster

New member
../images/Emo12.gif

אנחנו דור 11 לרב הלפרין (לא ההוא מהמשקפיים) שהיה ממקימי תנועת החסידות, הוא היה אחד הבכירים (ולימים מגדולי המתנגדים) של הגאון מוילנא (וילנא היא כמובן בירת ליטא). החסידות הוקמה אמנם באוקראינה ע"י הבעש"ט, אך זה לא אומר שלא היו חסידים ליטאים.. מצד אבי היינו גם נצר למשפחה חסידית מפולין, אבל כולם למעט סבא שלי (אביו של אבי) שזנח את האמונה, נספו בשואה.

ענתר

New member
אולי אני לא מבינה מספיק

אבל חשבתי שהליטאים היו המתנגדים לחסידים ולכן הם לא נקראים חסידים כי אם מתנגדים, פשוט כך לימדו אותי בבית אבל אני מבינה ממך, מה שלא ידעתי, שהיו שם גם חסידים, לא רק מתנגדים

deathcaster

New member
הסבר

מתנגדי החסידות אכן מקורם בוילנא שבליטא, אבל אין זה אומר שכל יהודי ליטא היו מתנגדים לחסידות. על אותו משקל: החסידות הוקמה באוקראינה, אין זה אומר שכל יהודי אוקראינה היו חסידים... (זה נשמע כמו הסבר לשאלה כמו בפסיכומטרי... סליחה
)

ענתר

New member
תודה על ההסבר

למרות שהפסיכומטרי שלי, בוודאי מלפני שנולדת אני מבינה את ההסבר ומודה לך, קראתי די הרבה על ליטא ואת הצלחת לחדש לי תודה

deathcaster

New member
תגובה

אני לא בטוח שהפסיכומטרי שלך הוא מלפני שנולדתי.... אני די בא בימים.... תיקון: "ואת" = "ואתה".

ענתר

New member
טוב שנינו קשישי הפורום

וסליחה על הטעיות ושוב תודה על השיעור

לא

אבל הבאתי הרבה אנרגיה ורוח חיים ולמדתי לדבר ברוסית, חסר לי רק למצוא חבר רוסי או שאוהב את רוסיה ולתכנן טיסה למוסקבה
יש לי ביום ראשון יומולדת 28!

למעלה