אפשר-טרגום-של-משהו?

שרית(^_^)

New member
לא מהמר, לא נראה לי ולא נעליים ../images/Emo13.gif

דוקא עליך, Bubble אני קצת מתפלאת... אז ככה, לא כתבתי שהתרגום שלי הוא מילולי, נהפוך הוא! כתבתי רק הסבר שנותן מעין "סיכום כללי" של "כוונת המשורר" במשפט הזה. 605 שאל למה התרגום באנגלית משתמש ב"חייב לעבור" ולעומת זאת, אני כתבתי "עומד לעבור". אז ניסיתי להסביר לו שאני נתתי תרגום מילולי בלבד של הצורה הדיקדוקית של פועל+sou , ולא תרגום של השורה הספציפית בקונטקסט של השיר. תרגום מילולי של הצורה פועל+sou = עומד ל \ הולך ל \ about to אבל בקונטקסט של השיר היה כנראה מתאים יותר לתרגם את זה באופן לא מילולי, כך שבאנגלית זה יוצא "I must go over" ובנוגע ל darkness : הסברתי בדיוק מאיפה צץ ה"חושך" הזה: המשפט Yoake no mama de משמעותו "במצב של שחר תמידי". מה זה שחר ? - שחר הוא הזמן שלפני זריחת השמש. מה יש לפני שהשמש זורחת ? - חושך. ולכן ההסבר שלי למשפט: Hitori de wa, tooi ashita wo Yoake no mama de, koesou de היה: כשאני לבד, אני כנראה אאלץ לעבור את המחר, שנראה כ"כ רחוק, במצב של שחר תמידי. "שחר תמידי" הוא אלגוריה לחושך תמידי. חושך הוא אלגוריה לעצב, לבדידות וכו' (בניגוד לשמש זורחת שמסמלת אושר, התחדשות, חמימות). אם היינו מנסים להבין את המסר שמסתתר מאחורי הפירוש הזה, אז זה היה משהו כמו: כשאני לבד, הכל חשוך והמחר נראה כ"כ רחוק, כלומר אני בודד, אני עצוב, אין לי תקווה. לעומת זאת, אם לא הייתי לבד, כלומר, אם את היית ליידי, לא הייתי בודד, הבוקר היה מפציע כל יום מחדש, השמש המאירה והחמימה היתה זורחת כל יום מחדש והייתי מאושר. ולכן כתבתי שהמסר של המשפט הזה מאד דומה, למשפט של גידי גוב בשיר "רוני": "השמש לא תזרח עלי כשאת לא לידי" עכשיו מבינים?

5 0 6

New member
גאונה/ית!

אז mama זה "תמידי"? ובכל-זאת, אני לא חושב שיש לשיר קונוטציות רומנטיות. את צריכה להכיר את הסדרה בשביל להבין. זה מ"רורוני קנשין", שכמו שתירגמתם כאן פעם הוא "קנשין הנווד", ולכן אני בספק אם הוא מתגעגע לאהובה שלו. מה שכן, ידוע לי על שתי בנות שאוהבות אותו, אבל זה כבר סיפור אחר.

GnomeBubble

New member
mama

mama זאת מילה מאוד כללית שפירושה "כמו", או משהו בסגנון. קשה לתרגם אותה לבדה, אבל היא בד"כ לא באה לבדה אלה בצירוף עם מילה אחרת. למשל sonomama זה "כמו שזה" וזה בד"כ בא לבטא "המשך ככה". עוד ביטוי נפוץ זה שקלטתי פה ושם זה, נראה לי konomama dewa (או בקיצור בד"כ konomama ja) שאומר "אם אמשיך כך...". בכל אופן כל הדברים האלה מתורגמים לפי ההקשר, וכאן קצת קשה לי להבין את ההקשר של mama. אני מניח שיש תמיד ל-mama איזה אלמנט של המשכיות במשמעות שלו, שלא מופיע במילונים. ואז נראה לי ש yoake no mama de זה באופן מילולי משהו כמו "כשהשחר שנמשך ככה" ומכאן הדרך לשחר התמידי לא ארוכה בכלל.

שרית(^_^)

New member
רומנטיקה

טוב, מצאתי את השיר, ועיינתי בו לעומק, כולל בגרסת הקאנג'י, ואני נאלצת שוב לעמוד על דעתי - למרות שמעולם לא ראיתי את הסדרה, וזה אולי לא מתאים לסיפורו של קנשין הנווד - אין לי שום ספק שמדובר בשיר עם קונוטציות רומנטיות. קח למשל את המשפט:
Nando nankai, kurikaeshitemo Modottekichau, ai dakara​
ובאנגלית:
However many times it's repeated,. It revives again and again--because it's love.​
וגם את:
Aishou yori mo, fukai futari wa Sure chigatte kamawanai​
ובאנגלית:
I don't care about "bad affinity". Even if our love is not doing well, Nevertheless we have deep ties.​
אם זו לא רומנטיקה\אהבה, אז מה כן ? ובקשר ל-mama : "תמידי" הוא לא הפירוש המילולי של המילה mama. הצורה של {תואר+mama de} מציינת מצב סטטי או as it is, ולכן התרגום לעברית בהקשר הזה יהיה "במצב של X תמידי". דוגמא: השארתי את הטלויזיה דולקת (במצב דלוק) כשיצאתי מהבית テレビを点けたままで家を出かけた terebi wo tuketa mama de ie wo dekaketa

5 0 6

New member
כן, עכשיו אני רואה שאת צודקת.

ועכשיו אני גם מבולבל עוד יותר. מה הקשר בין רומנטיקה לקנשין? לא ברור לי, אבל לא חשוב. והתוכנית משודרת ב-LBC, בכל יום ב-15:20, אם את רוצה לראות.

5 0 6

New member
כן, עכשיו אני רואה שאת צודקת.

ועכשיו אני גם מבולבל עוד יותר. מה הקשר בין רומנטיקה לקנשין? לא ברור לי, אבל לא חשוב. והתוכנית משודרת ב-LBC, בכל יום ב-15:20, אם את רוצה לראות.

Nearly Shirley

New member
בקנשין יש רומנטיקה. ../images/Emo118.gif

והיא אפילו די מרכזית. לאיזה קטע הגעת?>.<

5 0 6

New member
אני רואה את זה ב-LBC.

אתמול היה הקרב של קנשין, סאנו וסייטו נגד שישיאו, שכולם מתו. היום היה את הקרב של איושי ואת "תחיית המתים", שקנשין, סאנו וסייטו איכשהו חזרו לחיים וקנשין המשיך בקרב נגד שישיאו. וגם סיימתי להוריד היום את הפרק הראשון של סיילור מון! ווהו! ומי ידע שאוסאגי בת 14? לי היא נראתה לפחות בת 17.

Nearly Shirley

New member
אהרמ.. ../images/Emo118.gif

אז אתה כבר בסוף הסאגה השנייה משהו כזה. אתה צריך להיות כבר די familiar עם כל הדמויות ולנחש את האהבה המרכזית המובנית מאליה *_* ואם זה בLBC זה אומר שצנזרו את זה? והאמת את הידע שלי אני מבססת על המנגה, אבל לפי מה שהבנתי באנימה זה לא כל כך שונה ;[ או שלא ;[

5 0 6

New member
אני גם לא רואה את זה כל-כך הרבה זמן

אבל את מתכוונת לקורי וקנשין? ולא נראה לי שצינזרו.

GnomeBubble

New member
אבל לא דיברתי על התרגום שלך

דיברתי על ה-darknesss בתרגום המקורי ונתתי את זה כהוכחה לזה שהתרגום ההוא בהחלט לא היה מילולי, אלא שהמתרגם דווקא לקח לעצמו חופש יצירתי גדול יחסית.

למעלה