אפשר-טרגום-של-משהו?

5 0 6

New member
אפשר-טרגום-של-משהו?

(נדפקו-לי-הרווח-וה-טו,סורי).אני-צריך-טרגום-לזה: Hitori de wa, tooi ashita wo Yoake no mama de, koesou de אבל-אל-טטרגמו-לי-אט-המשפט,אלא-כל-מילה-בנפרד.הטרגום-אמור-להיוט: When I'm alone, tomorrow feels far away. And I must go over still into the darkness of dawn. עכשיו-ככה:אני-יודע-שהיטורי-זה-לבד,טוי-זה-רחוק-ואשיטה-זה-מחר.אבל-בטרגום-מופיעוט-המילים-"when"-ו"feels",ואני-לא-מוצא-און-במשפט-ברומג'י. במשפט-השני-אני-יודע-שיואקה-זה-שחר,אבל-מה-עם-שאר-המילים? טודה,וסליחה-על-ההודעה-עם-השגיאוט-והמקווים.

תגיד לי..

לפני כל הקטע של התרגום... האות הזאתתתתתתתתתת (ת') חייבת להכנס ללקסיקון שלך...

5 0 6

New member
כטבטי-שהיא-והרווח-נדפקו!

מה,אט-עיוורט?אני-חייב-לכטוב-בשגיאוט-עד-שאקנה-מקלדט-חדשה.

neko

New member
HITORI זה לבד, אז אני מניח ש

HITORI DE WA זה "אני לבד" כנושא המשפט. מצטער, אין לי זמן לחשוב או לנסות לברר על השאר (מה שהייתי עושה בד"כ
)

GnomeBubble

New member
dewa

hajimemashou יש פה עניין של הבנה של המילית de. צריך הרבה נסיון ביפנית כדי לקבל איזושהיא הבנה טבעית של המיליות הרב-שימושיות כמו de, ni, to ו-ha. בגדול הייתי אומר שהמשמעות הכללית של de הכי קרובה למילת היחס "עם" בעברית, ו-wa אומרת "בנוגע ל...", אבל זה כמעט תמיד צריך מחשבה מעבר. במקרה הזה, de הופכת את hitori (לבד) לתואר הפועל לבד (אני אסביר על זה קצת במאמר הבא שלי שיצא בתקווה בקרוב בימינו). hitori dewa אומר כבר "באשר ללבד (תואר פועל)", שזה קצת קשה לתרגום לעברית או אנגלית, אבל אחת המשמעויות האפשרויות זה גם "כאשר לבד" שאפשר להרחיב ל"כאשר אני לבד". לא סתם יפנית היא שפה מתוסבכת לתרגום.

5 0 6

New member
ומה זה hajimemashou?

ואתה יכול לתרגם את שאר המילים? ותודה לאל, קנו לי מקלדת חדשה!

GnomeBubble

New member
סוף-סוף-מקלדט ../images/Emo6.gif

hajimemashou = בואו נתחיל. ושאר המילים... Yoake אתה בטח יודע (זריחה), כל השאר זה מיליות בסופו של דבר. זה משפט קצת מסובך לתרגום בגלל כל המיליות. ויש את Koesou שאין לי מושג מה זה, כי אני לא מכיר פועל koesu. אולי זה משהו אחר?

שרית(^_^)

New member
Koesoude

koesoude בא מהפועל 越える koeru, שמשמעותו לעבור (או לחרוג). צורת הפועל+sou היא "עומד ל..." (about to). למשל: "עומד למות" זה 死にそう shinisou "עומד להקיא" זה 吐きそう hakisou וכו' ה-de היא מילית חיבור בין משפטים. ולכן - 越えそうで koesoude משמעותו "עומד לעבור" (go over)

5 0 6

New member
וזה מתחבר לשיר ב-"I must go over"?

אבל את אומרת שהתרגום הוא "עומד לעבור" ושם כתוב "חייב לעבור".

5 0 6

New member
וזה מתחבר לשיר ב-"I must go over"?

אבל את אומרת שהתרגום הוא "עומד לעבור" ושם כתוב "חייב לעבור".

שרית(^_^)

New member
יש הבדל בין תרגום

מילולי של כל מילה או ביטוי בנפרד, לבין תרגום של משפט שלם, במיוחד כשמדובר בשירה. שירה מכילה אלגוריות וביטויים, שלא תמיד קיימים בקונטקסט של שירה בשפה אחרת. לא תמיד המילים בשירה הם "כפשוטם". לכן, המתרגם לאנגלית, בחר להעביר את המסר, תוך כדי שימוש בביטויים הקיימים באנגלית, בצורה הקרובה ביותר למקור. אבל, כאמור, זה לא תמיד יוצא אחד לאחד. בשורה התחתונה, "כוונת המשורר" במשפט המאד פיוטי ורומנטי הזה היא משהו כמו: כשאני לבד, המחר (אלגוריה לעתיד) נראה כ"כ רחוק, שאני כנראה אאלץ לעבור אותו במצב של שחר תמידי, כלומר של חושך תמידי (שחר הוא הזמן שלפני זריחת השמש). כשהמשמעות היא, כמובן, שאילו אהובתו היתה לצידו, השמש היתה זורחת כל בוקר מחדש... אפשר אולי להשוות את זה לשורה מהשיר "רוני" של גידי גוב: "(רוני, אל תלכי) השמש לא תזרח עלי כשאת לא לידי"

5 0 6

New member
לא הייתי מהמר שזה התרגום!../images/Emo6.gif

אבל תודה.

GnomeBubble

New member
התרגום שהבאת לא נראה לי מילולי

אני עדיין מנסה להבין מאיפה הגיע ה-darkness שיש שם...

5 0 6

New member
המילים לקוחות מ-animelyrics.

אתה יכול להיכנס לשם ולבדוק בעצמך מה בדיוק הולך שם. השיר הוא שיר סיום של תוכנית בשם rurouni kenshin והוא נקרא "Heart of Sword-Yoake Mae". אתה יכול לנסות, אממ...*אהם*להשיג*אהם* אותו ולשמוע בעצמך מה בדיוק אומרים שם.

GnomeBubble

New member
אבל de

לא משמשת רק לחיבור משפטים שמניים? או שבעצם צורת ה-sou הזאת (עוד משהו חדש לזכור להוסיף למדריך הטיית פעלים שלי כשאני אגיע אליו) מתנהגת כמו שם עצם...

למעלה