אפשר התייעצות?

נכון, לא לפסול, אבל לבדוק מה ולמה

אני לא טענתי שצריך להתעלם מהפוליטיקה שמאחורי, אף אחד לא טען זאת, אבל גם שלא צריך לפסול אוטומטית אם יש פוליטיקה כזו.

ברור שיש פוליטיקה - הדוגמא הכי קיצונית שאני מכירה היא ההחלטה ש"מנת הירק" בארוחות בבתי"ס יכולה להיות גם פיצה, כי רסק עגבניות נחשב ירק

מצד שני, גם פרופ' נסל לא טוענת שמוצרי חלב הם משהו רע... ממש לא. למרות הפוליטיקה בעיניינם.

אני לא אוכלת מוצרי חלב כי זה לא מוסרי בעיני

אף אחד לא ישכנע אותי שיש סיבה להפריד עגל מאימו. אם את פה, אני מניחה שהנקת את ילדך. תחשבי שהיו לוקחים לך אותו מיד אחרי הלידה ומתחילים לחלוב אותך. בתור מי ששייכת למשפחת היונקים, וחולקת מנגנון הורמונלי משותף עם כל החיות שאנחנו גוזלים את חלבם זה פשוט נורא בעיני. ואני כותבת את זה לא רק בתור אם מניקה כבר שנה שלישית, אלא גם בתור מי שיש לה דוקטורט במדעי המוח ויצא לה לעבוד עם פרות. מי שבוחר להתעלם מהדימיון הקיים בנינו במנגנוני הרגש והסבל, בוחר לעצום את עיניו מפני מציאות מזוויעה.

אני גם לא מבינה מה מצחיק אותך בתזונה לקויה שמשפיעה ברובה המוחץ על העניים שנדרשים לתוכנית ההזנה הבית סיפריות וסובלים מהשמנת יתר ושלל מחלות נלוות כמו שפורסם לאחרונה בJAMA.

אין לי ספק מהטיעונים שאת מעלה פה שלא קראת את הספר שלה על הפוליטיקה של המזון ושאינך בקיאה במה שהולך כיום. אולי את עובדת דרג מנהלי זוטר בתנובה ולכן את משוכנעת שאת מכירה את הנושא. זה לפחות ההסבר שלי לדיון המשונה שהתפתח פה.
ולסיום, הרעיון שיש לך טיעון בדבר אכילת מוצרי חלב שאינך מעוניינת לחשוף לדיון תמוה בעיני בלשון המעטה ומונע כל דיון רציני בתחום.

וכמו שכותב בחור בקומונה שאני חברה בה - שאי ברכה.

נינושה2

New member
איזה דיון משונה?

דווקא יש דיון מאוד מענין. ויש גם קצת הומור - לא מבינה מה מקומם כל כך.

אני אנסה להסביר שוב

מיסיס מייס טוענת שהחברות הגדולות אומנם מנסות לקדם את האינטרסים הכלכליים שלהם דרך טענות בריאות אך אלה אינן בהכרח שגויות. לצורך כך היא משתמשת בטענה שאפילו פרופסור נסל בעצמה אמרה טענה מסויימת. ובכלל הרי גם שעון עומד צודק פעמיים ביום אז הרי שבטוח וגם טענותיה של חברת מוצרי חלב מסויימת יש בהן מין האמת. סטטיסטית היא בטח צודקת. את הטיעון האישי שלה התומך באכילת מוצרי חלב כמובן שאיננה חולקת מפאת אישיותו איך אפשר לנהל דיון כשאחד הטיעונים חסוי?
בואי נמשיך.
היא מביאה את דוגמאות הקטשופ. חוק שהועבר בלחץ פוליטי של גורמים בעלי אינטרס כלכלי. אותם גורמים שפרופסור נסל יוצאת נגדם כשמדובר בבריאותם הציבור. אותם גורמים שמיסיס מייס טוענת בעדם. הלובי הזה פוגע בצורה קשה בשכבות החלשות שתלויות במזון הן מקבלות מהמדינה. מזון שבעלי אינטרס כלכלי קובע מה הוא יהיה והעובדה העצובה שקטשופ עבר כירק פוגעת בבריאותם באופן ישיר כמו המאמר האחרון בנושא שפרופסור נסל עסקה בו בבלוג שלה. אותה פרופסור נסל שמיסיס מייס מצטטת כה בשמחה תוך כדי התעלמות בוטה מהעובדה שפרופסור נסל התייחסה ארוכות לטענה בדבר הכנסת מוצרי חלב לפירמידת המזון והשפעת הלובי הפוליטי. לדעתי היא פשוט לא קראה מעבר לספר היחיד שהיא מצטטת.

נינושה2

New member
אני זו שטענתי

שאין לדחות על הסף טענות כלשהן רק בגלל שהן באות מחברה גדולה. בכל תחום, לא רק במזון. לא אמרתי שלא צריך לבחון ולחשוד באותן טענות, אבל לא לדחות על הסף כאילו זו הוכחה לדבר ההפוך.
ולדעתי מיסיס בכלל לא חולקת עליך (מלבד בענין החלב שהיא חושבת שחשוב לילדים, וזו זכותה). ופשוט כתבה בציניות בדבר טענת הקטשופ המגוחכת. אבל מיסיס תדבר בשמה.
ובכלל זה הפך לדיון "היא אמרה את אמרת" אז אני אעזוב את הנושא, אני מעריכה את הידע שאת חולקת איתנו (מחפשת כרגע את הספר של נסל), אשמח להתדיין איתך בדיון אחר

לפחות את הבנת את הציניות שלי בדבר רסק

העגבניות שעל הפיצה

וגם בשאר הדברים הבהרת יותר טוב ממני את עמדותיי. תודה!

נינושה2

New member
אגב מצאתי את הספר

בפורמט אלקטרוני לטאבלט (אפשר לקרוא גם במחשב אם מורידים איזו תכנה חינמית). אם את רוצה אשלח לך.

הטיעון שלי הוא חלק מסיפור

מאוד אישי שחלקתי עם נינושה.
בדיעבד, טוב שלא חלקתי איתך.
את ממילא חושבת שאני עובדת בתנובה...

אלוהים שישמור, איזו צרות אופקים. כל מי שחושב שחלב פרה הוא לא שטני ממש עובד בתנובה. אוי ויי זמיר.

אני מכבדת את מה שאת חושבת על חלב. תכבדי גם את.
קצת פלורליזם לא הזיק לאף אחד, במיוחד כשזה נושא שנוי במחלוקת מבחינה תזונתית ולא רק בגלל פוליטיקה בנושא שאני נגדה כמובן (הדוגמא שנתתי על הפיצה).
מעניין איך לא הבנת את זה.

מה? אני קצת בהלם ממך

צחקתי על ההחלטה בארה"ב שפיצה תחשב מנת ירק בגלל רסק העגבניות, כי לצחוק עדיף מבחינתי מאשר לבכות.
ברור שזה אבסורד, אבל אם את לא טיפוס שאוהב לגחך על אבסורדים, אז את מוזמנת להפוך את האייקון של גיחוך לאייקון של בכי. זה בסדר.

עובדת זוטרה בתנובה? אלוהים שישמור! אני מתעבת את הקונצרן הזה, כמו גם את שטראוס ושאר קונצרנים גדולים ומגעילים. אני מתעניינת בנושא כי תזונה בריאה מעניינת אותי, לא מעבר לכך.

הבאתי לדיון את מה פרופ' נסל חושבת על מוצרי חלב (אז הזכרת אותה, אני בסה"כ הגבתי), ומזל שלא שלחתי לך מסר פרטי כי בהאשימך אותי בהיותי עובדת של "תנובה" את הפכת את הדיון ללא רציני. מזה בדיוק רציתי להימנע.

לא חייבים לחשוב שמוצרי חלב הם יצירי כפיו של השטן כדי להשתתף בדיון הזה, לא? או שפלורליזם מחשבתי זה לא משהו שאת מוכנה לקבל כנראה, וזה לא סותר את העובדה שאני לגמרי מסכימה עם כך שיש המון שיקולים פוליטיים גם בעינייני מזון ולא רק בעינייני חלב או בשר כמובן.

עונה מהבטן

כלי עם מה שאת מאמינה בו.
ככה תבואי מהתשוקה שלך, וככה תמכרי את עצמך הכי טוב
אל תנסי לרבע את העיגול בשביל ״להתאים לשוק״, אל תפחדי. לכי עם מה שאת עושה הכי טוב וזה מה שיביא לך לקוחות.

יש ביקוש באיזור המרכז לגנים כמו שאת מתארת. אנו ״המוזרים״ הולכים ומתרבים

ובנוסף, אנשים שרוצים גן בגישה טבעית גם הרבה פעמים מוכנים להשקיע ולהסיע אליו.

אם תראי שלא הולך - תשקלי לשנות גישה. אבל תתחילי ממה שנכון לך.

הסתייגות אחת, כן הייתי שוקלת להגיש בשר פעמיים בשבוע עם כל הצער כי יש הורים שזה נורא חשוב להם. הייתי שוקלת להתייעץ עם ההורים ולראות מה הם רוצים, אולי תתגבש קבוצה של צמחונים/טבעונים - הלוואי!
אבל אם לא, פעמיים בשבוע בשרי (אם אלטרנטיבה לילדים הצמחונים) נראה לי פשרה סבירה.

בהצלחה!

שלחי לי פרטים שלך שאוכל להפנות אלייך גולשות שלנו...

aurora0

New member
ממשיכה לחזק אותך

כבר קיבלת פה הרבה מאד חיזוקים ואני ממשיכה בכך.
אני חושבת שדווקא ברמת גן שהיא יחסית מרכז ויש בה אוכלוסיה "חזקה" תמצאי אנשים שיש בהם רצון וצורך במשפחתון קטן ואיכותי, וממש יכול להיות שטבעוני או צמחוני.
הייתי מציעה, ברגע שתגבשי קונפסט ואת הדרך שלך (כלומר תחליטי אם זה אכן מתחיל בתור משפחתון טבעוני וכמה ילדים נוספים את רוצה) - לפרסם פה, וגם בקבוצת "הורים טבעונים" ו"מאמאטבע" בפייסבוק.
אני חושבת שאם את מתכננת להוסיף רק עוד ילד\ה אחד או שניים (זה *לדעתי האישית* הגודל המתאים בגיל הזה, כשהם עדיין יחסית תינוקות) יהיה לך קל למצוא שם עוד זוג הורים טבעוני.
לדעתי השיווק הזה של "גישה טבעית +משחק בבוץ אמיתי" הוא דווקא משהו שייתן לך ערך נוסף על פני כל המקומות הקונבנציונאליים.
בהצלחה!

עשבל

New member
תודה ענקית על כל התגובות!!!

מתנצלת שלא יצא לי להכנס לכאן מוקדם יותר.
אני עם שני הילדים בבית, אז אקרא ואגיב במהלך היום, או לקראת הערב, כשתהיה לי קצת עזרה עם החבר'ה.
תודה!!

ענבלית70

New member
בלת"ק

לכי על מה שמרגיש לך נכון ועל מה שאת שלמה איתו. יכולה להגיד לך שאם הייתי שמה את הכפינה במסגרת אז זה היה רק במקום שדומה למה שאת מתארת (אוכל טבעוני, אורגני ובריא, משחקים בבוץ, וכד'). ועם זאת לא בטוחה שכדאי להכנס לפרטים בפרסום. לדעתי מספיק שיהיה כתוב בצמצום אך בבהירות, זה ימשוך את מי שנמשך לדרך הזו. בהצלחה!

למעלה