אפשר התייעצות?

עשבל

New member
אפשר התייעצות?

אמנם אני כותבת כאן מפעם לפעם, אבל מבקשת שוב את עצתכן.

אני אמא לשניים, הקטנה בת 7.5 חוד'.
לצערי הרב (כי אני מאוהבת בבית ובמקום המגורים שלי), אנחנו עוברים, ככל הנראה לר"ג, בתחילת אוגוסט כדי להתקרב לעבודה של בעלי.
את הגדול שלי השארתי איתי בבית עד גיל 3.5, היינו בפעילויות חנ"ב רבות, והייתי שמחה מאוד לתת קצת ממה שנתתי לו לקטנה.
הבעיה היא כלכלית.. הגענו לנקודה שאני חייבת להכניס כסף הביתה.
כבעלת רקע בחינוך לגיל הרך (למדתי שנתיים וחצי אחרי הצבא ואז החלטתי שבעצם לא בא לי, מתחרטת בדיעבד שלא סיימתי, אבל לא קשור לעניינינו), כאמא לשניים, ובכלל - אני רוצה לפתוח משפחתון קטן.
אני נוטה לטבעונות (בעלי לא), חומרי ניקוי אך ורק אקולוגיים, כמה שיותר אורגני ובריא. חשבתי ללכת על משפחתון טבעוני, אבל מצד שני אני קצת חוששת שזה אולי ירתיע משפחות פוטנציאליות? בשר גם ככה יש בבית, אז אין לי בעיה לתת לילד, רק שלדעתי זה די מיותר.
חשבתי לפרסם גם שאני מחפשת משפחות שלא נרתעות ממשחק של הילד בבוץ והתלכלכות מצבעי ידיים, ושוב - אותה דילמה.
מה אתן אומרות? נראה לכן שיש סיכוי למשפחתון שכזה, או שעדיף לי לפרסם רק את עניין המשפחתון באופן כללי ולהיות קונבנציונלית יותר?
לא הייתי מתפשרת אם לא היה מוטה כאן נושא ההצלחה שלי או יציאה לעבודה כשכירה ושליחת הקטנה למסגרת, מה שאני ממש לא רוצה לעשות כרגע.
תודה על ההקשבה, ואשמח לכל רעיון שלכן..

אביה ב

New member
בטח שווה!!

אל תהססי בכלל.
קודם כל את צריכה להחליט כמה ילדים את בכלל רוצה לקבל. ואם מדובר במספר לא גדול. אז בכלל אין לך בעיה.
אני (כעצמאית) אומרת לך: זה לא קל בכלל. אבל זה ממש טוב ואני יוצאת מנקודת הנחה שאת יודעת כמה זה קשה להיות יום שלם עם ילדים בבית.
גם לי לפני כשלוש שנים היה צהרון בבית למספר קטן של ילדים. בהתחלה התחלתי עם 2 ועד סוף השנה הצטרפו עוד ועוד והיו ימים שהגן לא פעל או הצהרון ואז באו עוד ילדים באופן נקודתי.
זה עסק מאוד טובעני - מלא אחריות וחשיבות
אבל בעיניי ממש כדאי למי שוהב את זה. (אני הפסקתי רק כי ציפיתי לילד רביעי וכבר היה לי טו מאץ.. ולא השתלם לי להביא עזרה לזמן הלידה וכאלה)
אני אמרתי להורים שפנו אליי - שאני נותנת אוכל בייתי, בריא ולא תעשייתי. אין לי נקניקיות, ולא שניצלונים מעובדים וכאלה
ולגבי בשר אמרתי גם שאני נותנת רק 3 פעמים או פעמיים (לא ממש זוכרת) והם היו דווקא בעד. הילדים אכלו מעולה!!
לדעתי, תפרסמי ותרשמי אולי משהו בנוסח "אפשרות לטבעוני" או "משפחתון בריא" או משהו כזה
יאללה, בהצלוח'ס

אביה ב

New member
בכייף, תעדכני אותנו

ואם תרצי עוד עצות/הצעות לשיווק... אנחנו כאן
אגב, באמת את עשוייה למצא פה כמה לקוחות פוטנציאלים מר"ג...
אני לא מהאיזור

יש לזה ביקוש גדול!

בתור תושבת ר"ג לשעבר שהסיעה למשפחתון בגבעתיים (חצי שעה לכל כיוון) - חפשתי המון משהו כזה בר"ג ולא מצאתי משהו שהתאים
גרתי באזור שיכון ותיקים והיו לא מעט משפחות שחפשו משהו כזה והסיעו לרחוק
במיוחד לגילאים הקטנים לא היו משפחתונים קטנים ביתיים ואיכותיים (אוכל בריא, בוץ אורגני
)
היו גנים עם קבוצות גיל וזה ממש לא משפחתון מהסוג הביתי והנעים - זה "גן"
אם יש לך סבלנות לבנות משהו ולדעת שיקח קצת זמן אבל זה יתמלא ויהיה - אז יש לך נישה מצוינת
אם יש מעט ילדים ואת עובדת לבד - זה עוד יותר קל להתחיל מבחינת הוצאות וגם יכול להיות לך קל למלא את המשפחתון במעט ילדים בהתחלה

הפורום כאן יכול להיות לך קרש קפיצה טוב מבחינת לקוחות ומבחינת הצעות לאיך לעשות את זה - יש כאן כמה מנוסות

לכי עם הלב שלך
ועם אומץ והעזה

בהצלחה!

Belladonna Took

New member
מסכימה עם מה שענו לך

אני חושבת שלמשפחתון כזה יש ביקוש בכל מקום בארץ, בטח ובטח בעיר.

יש נקודה נוספת שלדעתי את צריכה לחשוב עליה. אני לא יודעת בת כמה הקטנה שלך אבל ממה שראיתי אצל חברה, לפעמים לילד קשה לחלוק את אמא שלו עם ילדים נוספים וזו אפשרות שלדעתי צריך להתכונן אליה. ממה שיצא לי לראות אצל אותה חברה בגיל צעיר יחסית היה הכל בסדר אבל אז הגיע איזה גיל שפשוט הילדה כבר לא הייתה מוכנה לקבל את זה והיא הכניסה אותה למשפחתון אחר. נכון שאותה ילדה גם הייתה בכורה ולכן אולי היה לה גם יותר קשה אבל אני מניחה שזה יכול לקרות גם לילד שני ושלישי, בהתאם לאופי...

בכל מקרה, לכי עם הלב שלך ושיהיה המון בהצלחה!

דווקא משפחתון שכזה יכול להיות הצלחה רצינית

כי יש דרישה לתזונה בריאה, והשוק לא כ"כ נותן מענה.
דווקא בגלל שאת "ממתגת" את עצמך כמשהו יחודי בנוף, לדעתי זה "פור" רציני כלכלית

מה שכן, הדיעות חלוקות מה זה בריא לילד.
על אוכל מוכן/ תעשייתי, הרבה סוכר, מטוגן, חטיפים וכו' יש קונצנזוס שלא בריא, אבל אני למשל חושבת שעוף/ בשר כן חשוב תזונתית לילדים ויש די הרבה תזונאיות קליניות שגם חושבות ככה.
כנ"ל הויכוח על מוצרי חלב, לכן לגבי הדברים הללו שאין לגביהם קונצנזוס על מה נכון תזונתית, כן הייתי נוטה להיות גמישה הרבה יותר ע"פ רצון ההורים.

אביה ב

New member
מסכמה איתך בעניין הגמישות

לגבי האוכל.
גם הרבה פעמים אנשים רוצים "בריא" אבל לא באמת יודעים מה זה אומר... צריך גם את לקחת בחשבון ולהתייחס בסבלנות ל "שגעונות של הורים".
בכלל, בתכלס' נראה לי שבעסק כזה ההורים הם חלק מאוד חשוב ורגיש....

וגם אם יודעים מה זה "בריא"

לא תמיד יש הסכמה מה זה בעצם.

אני מאוד מאמינה בתזונה בריאה, חולקת עם הטבעונים את האהבה הרבה לירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים וכו', אבל חושבת שגם עוף וגם מוצרי חלב (לא המעדנים מלאי הסוכר, אלא יוגורט וגבינות) הם חלק מתזונה בריאה לילדים, ועל כך אני חלוקה עם הטבעונים.
זה לא עיניין של מה יותר בריא (לא מעוניינת להיכנס לויכוח הזה בכלל), זה עיניין של השקפות עולם שונות של הורים שתזונה בריאה חשובה להם, אבל כל אחד מפרש אחרת מה זה בריא, וגם בקהילה המקצועית של מומחי תזונה ישנם חילוקי דיעות דומים.

מצד שני, שניצל תעשייתי (של עוף או צמחוני של "טבעול"), במבה, פסטרמה, נקניקיות וסוכריות עם צבעי מאכל (כדוגמאות של מוצרים שלצערי יש הרבה ילדים שאוכלים הרבה מהם גם בבית וגם בגן) הם בקונצנזוס התזונתי של "רע".

אביה ב

New member
לגבי מומחי תזונה

ברור שהכל עניין של אסכולות שונות שמאמינות אחרת אחת מהשנייה.
מה שאני יודעת על "מומחים מלומדים" זה שהכל תלוי ב- מי מממן את מרכז הלימודים בו הם למדו. על משקל בעל המאה הוא בעל הדעה
ואם במקרה לפקולטה יש "בעלבית" שהוא גם מהבעלים של תנובה - אז 3 מוצרי חלב ביום זה ממש בריא (עם סוכר, עם ממתיקים מממתיקים שונים ועם צבעי מאכל - בריא מאוד...)

קצת נסחפת

בפקולטה ברחובות ובטכניון אני לא סבורה שהדומיננטי הוא "מטעם" חברות מסחריות.
זו קצת/ הרבה היסחפות- אני לא מדברת על תואר מאיזו מכללה זניחה, או על דיאטנית של "מטרנה" שממליצה על תמ"ל, או על דיאטנית שעובדת בתנובה, אלא על מומחי תזונה בעל שם עולמי או אפילו ארצי שעיקר מחקרם באקדמיה (מהמקומות שציינתי, למשל).

באותה מידה אפשר לומר שגם לחובבי המזון האורגני יש בעיקר אינטרסים מסחריים (וזו גם היסחפות, כי גם אם יש אינטרסים מסחריים, אין זו המהות).

אביה ב

New member
אל תסחפי...

קראי שוב את מה שכתבתי ותראי שאני ממש אבל ממש לא נסחפת.
בעל המאה הוא בעל הדעה ואין וויכוח על כך. זה נורמאלי לגבי תחומים רבים.
ואם תבררי טוב טוב תגלי שאני יודעת על מה אני מדברת
הדוגמא שנתתי לגבי מוצרי חלב היא רק דוגמא וגם אני שותה נס עם חלב פרה.. מה לעשות ככה טעים לי. (אני לא טבעונית)

אבל זה באמת לא העניין לשרשור הזה
וגם על האורגני יש לי מה לומר, אני לא יודעת אם את מודעת ל- מה זה אומר אורגאני במרכולים.
אצלי אורגאני זה כזה שגדל עם אדמה נקייה מכימיכאלים, שמש ומים נקיים. ללא ריסוס.
ואם מישהו חושב שאפשר להפיק כמויות מסחריות ללא ריסוס (כמויות גדולות שמגיעות למרכולים) אני מזמינה אותו לבא אליי לראות מה זה באמת אורגאני.
גם חותמת "אורגאני" אומרת שזה מרוסס!!

נינושה2

New member
ומה לעשות אם

נגיד, מוצרי חלב (או כל מוצר אחר) באמת טובים בשבילנו - סתם משהו תיאורתי - אבל תנובה היא שדוחפת את התיאוריה הזאת, ולכן אנשים פוסלים אותה רק בגלל שזה קונצרן גדול. אבל המוצרים כן טובים לנו. לא שאני אומרת כן או לא (אני דווקא הוצאתי את רוב מוצרי החלב מהתפריט, למרות שאני לא בטוחה כמה זה מתוך ידע ומחקר שלי וכמה בגלל לחץ אנטי- תנובתי שכזה. מה שבטוח שהגעתי למסקנה שמסתדרים מצוין גם בלי).
אני אומרת שיש בעייתיות עם דחיית תיאוריה רק בגלל שגוף חזק מציג אותה.

נינושה2

New member
אבל אופס עשיתי להיפך מהכוונה של מיסיס

שלא רצתה לפתוח דיון. סליחה מיסיס. אני סתם משוטטת לי בנט ומנסה לשתות כוס קפה ומקשקשת
, בזמן שסוף סוף בעלי מתעסק ל-5 דקות עם הילדים אחרי שאני התעסקתי איתם כל השבוע, שניים מהם חולים, והייתי ערה חצי לילה.

לא נורא.

ואם תרצי, אין לי בעיה לכתוב לך במסר למה אני חושבת שמוצרי חלב מאוד חשובים, במיוחד לילדים ולמתבגרים (אבל ממש לא כאן
)

נ.ב.- אני לא עובדת בתנובה חלילה, ואפילו משתדלת לא לקנות מוצרים שלהם, כי בלי קשר לעיניין מוצרי חלב אני לא סובלת את הקונצרן המגעיל הזה (וגם את שטראוס לא, דרך אגב).

נינושה2

New member
אני יכולה לשער

מדוע את חושבת שהם חשובים, זה אולי קצת דומה לכל מה שמלמדים אותנו מגיל 0, לא? שהם חשובים. או שזה משהו שאני לא יודעת?
בכל מקרה אני והילדים לאחרונה מצליחים להסתדר כמעט בלי, חוץ מגבינה צהובה לפיצה ביתית פעם בשבוע ואיזה מילקי מדי פעם (שאני לא משלה את עצמי שתורם משהו טוב). למרות שאני עדיין קצת דואגת שהאמצעיקוש שלי לא מקבל מספיק סידן , כי הוא אכלן בררן ומרגיז. אבל גם ככה לא אהב גבינות ויוגורט וכל מה שבצבע לבן, כך שלא יעזור לי לחזור להיות "חלבית".

מילקי לא נכנס אלינו הביתה

ודווקא רציתי משהו קצת אחר ממה שטוחנים לנו מגיל אפס, אבל באמת שלא קריטי

למעלה