אפשר גם משהו רע להגיד?

אפשר גם משהו רע להגיד?

כי בכל זאת, גם ביקורת כדאי לשמוע. ראיתי כבר שרשור אחד בפורום על התרגום אבל הטעויות בהן נתקלתי לא שייכות ל"ישנן בנות". לא כל כך ברור לי האם חברת התרגום שמתרגמת את העונה ה-5 של "הישרדות" שמה לה למול עיניה את חידוש השפה העברית אבל מה זה לכל הרוחות "מצ'טה"? (דוגמא קטנה ופשוטה). בתור צופה נאמן של יס ב-3 השנים האחרונות, מצאתי לנכון להתלונן, אולי כדאי שיהיה פיקוח יותר טוב על המתרגמים? אולי לתת את התרגומים לחברות אשר מתמחות בתחום ספציפי (לא לתת למתרגם שתירגם בעבר סדרה בערוץ "החיים הטובים" לתרגם את שיחות השלום בזימבבאווה למשל), אני חושב שצופי יס משלמים מספיק כדי שבמאה ה-21 יתקבל שירות מינימלי של תרגום.

yesplus

New member
אין חברות המתמחות בתחום ספציפי

ההתמחות שלהם זה התרגום. יש, כמובן, פיקוח וניסיון לתת את התרגום למישהו מתאים, אבל זה לא תמיד אפשרי. בכל מקרה, גם מתרגום של החיים הטובים צריך לדעת לתרגם דברים נוספים... וכרגיל, לא מבינה למה צריך להכניס את עניין תשלום המנוי לעניין. אנחנו מטפלים בתלונות גם כשלא מזכירים, שוב ושוב, את עניין הכסף.

chiff4

New member
די להתלונן על דברים כאלה שוליים!!!

אז יש טעויות בכמה מילים בתרגומים בתכניות וואו אסון! די כבר!באמת מה הקשר הכסף?(נכון YES יקרנים אבל לפחות השירות שלהם שווה!) המתרגמים גם בני אדם ומותר להם לטעות(בטח אם המתרגם יטעה מלא פעמים יפטרו אותו לא?) חוץ מיזה,אם אתם כל כך מהר מגלים טעויות בתרגום,סימן שאתם בכלל לא זקוקים לתרגום ומבינים את מה שמדברים בלעדיו אז למה להיות קטנוניים ולחפש רק את השליליות בYES?

yesplus

New member
האמת אני לא חושבת שזה שולי

כן, מעצבן אותי כשמכניסים את עניין הכסף לשאלה, כי זה לא חלק אינטגרלי ממנה. זה בד"כ אפילו לא קשור. אבל... תרגום הוא דבר חשוב. אני מוצאת את עצמי מזועזעת מתרגומים הרבה מאוד פעמים. אני קצת עצלנית, אז אני לא עושה עם זה כלום. אבל אם זה מפריע, צריך להגיד, בעיקר כשיש מקום שמקשיב. כמובן, לא צריך להעיר על כל פסיק, זה כבר קטנוני, אבל אם מישהו מרגיש שכבר כמה זמן הוא שומר בתוכו טענה והיא מוצדקת ורק מתחזקת, כדאי להעיר את תשומת ליבי.

yesplus

New member
ולזה אני קוראת

להעיק. הערת פעם אחת. פעם שנייה זה קצת יותר ממיותר. תודה

sevenofnine

New member
למי שלא מבין רמזים....../images/Emo31.gif

אמרו לך החברים בפורום להפסיק להציק ואף פורסמה הודעה משותפת בנושא. מנהלת הפרורום אמרה מפורשות שאת מעיקה ואת בשלך. ההודעה האחרונה שלך קיבלה תגובה זהה ממנהלת האתר ואת, במסגרת מדיניות "הכלבים נובחים והשיירה עוברת" ממשיכה, בתגובה מיידית, לחזור על אותה תלונה-שוב! כואב לכתוב את זה-אבל ההתנהגות הזו מזכירה לי קבוצת לחץ והתעלקות שאת כל כך אוהבת-ושוב-קוראים לזה "גול עצמי". למנהלת הפורום-הבטחת לנקוט יד קשה-הגיע הזמן לעמוד מאחורי המילה שלך.

E2100

New member
רינה אפשר לקחת מיס את ישנן בנות

ולרכוש אותם לערוץ10 שזה יגמר
-בערוץ10 ,,זה יהיה ממש טוב ורואים שם מצוין

chiff4

New member
אממ הפעם אני לא אתערב ...../images/Emo1.gif

אני כבר רואה את התשובות בקטע הזה פה מראש חחחחחחחחחחחח

מה זאתאומרת?

שוב אמרתי משהו לא בסדר? אני פשוט חושבת שוויל וגרייס הכי גאים שיש ישנן בנות ועוד ועוד היוו לא רק את הסיבות שלי לעבור ליס אם יס יוותרו על הכל (ע"ע) השיר שלנו הם יאבדו את עצמם...

dyrm1

New member
צעד אסטרטגי חכם מאוד של "יס" ../images/Emo175.gif

אני דווקא חושב שמכירת "השיר שלנו" היא צעד אסטרטגי חכם מאוד של "יס". בסדרה יש אלמנטים של "פרסומת סמויה" ל"יס" ושידורה בערוץ 2 (של מסעודה משדרות...) יכול רק להועיל לחברה. למה אני מתכוון? אם תשימו לב אז ב"השיר שלנו" בכל הדירות מותקן "יס", השיח והבדיחות הפנימיות מזכירות לרוב תוכניות שמשודרות ב"יס" כמו פרוייקט Y ופרדייז הוטל וכו'. הסדרה עצמה עם שחקנים גרועים, צילום מזעזע, תסריט ודיאלוגים לא ריאלים וכו', אבל כנראה שזה מה שהציבור אוהב - קיטש זול מדובב לעברית, הפוגה קומית בלי לחשוב יותר מידי. אני מודה שגם אני צופה לפעמים וחנה לסלאו היא ליהוק העשור לתפקיד. שיפטפטו הכלבים כמה שהם רוצים על המועמדויות המפגרות שלהם ל"מסך הזהב" או מה שזה לא יהיה, הם לעולם לא יוכלו להתחרות בתוכן הייחודי שערוץ יס+ מציע ברצועה הדוקומנטרית, ארול מוריס, סדרות בריטיות מצויינות וכו'. (מה עם שידור חוזר של "קוויר אז פולק" הבריטית שהקהל הצעיר שמתלהב מ"הכי גאים שיש" יראה איך הכל התחיל?)

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

שיפטפטו הכלבים כמה שהם רוצים על המועמדויות המפגרות שלהם ל"מסך הזהב" או מה שזה לא יהיה, הם לעולם לא יוכלו להתחרות בתוכן הייחודי שערוץ יס+ מציע ברצועה הדוקומנטרית, ארול מוריס, סדרות בריטיות מצויינות וכו'. (מה עם שידור חוזר של "קוויר אז פולק" הבריטית שהקהל הצעיר שמתלהב מ"הכי גאים שיש" יראה איך הכל התחיל?)

dean4

New member
מסכים איתך!

יס תעשה רק טוב אם היא תמכור את העונה הראשונה ותמשיך עם העולה השניה. ככה היא תכריח את ערוץ 2 לרכוש גם את העונה השניה וכל הקטעים שבהם מראים את ההמיר של יס, את דנה מפרוייקט וואי, את הירידות על משחק החיים ביס, ובכלל את כל הדיבורים האלו, יצליחו להביא עוד נוטשי הוט ליס. ובנוגע לרמה "הגרועה" של השחקנים בשיר שלנו- אתה ממש טועה! כולם שם שחקנים מעולים ויודעים את התפקיד שלהם (וחנה לאסלו עם ה"קלאודיו פואוואוררר" שלה במיוחד
)

E2100

New member
דרך אגב ?אתם רוצים לראות את

גייל ארולד :בסידרת המתח =זמן רחוב משודרת בכבלים ולווין ~
בערוץ3 שעה 21.45 בימי שישי זה גם סידרה מSHOWTIME וגייל ארולד חיזק אותה ב2 פרקים חזקים מאוד ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ הסידרה על פושעים ומשתפי פעולה בין שוטרים

ora s

New member
לא יודעת אם זה קשור....

גם כן בנושא התרגומים. לא ב יס + אלא ב BBC PRAIM בחלק מהתוכניות יש תרגומים ואז פתאום הם נעלמים באמצע ה העונה, דבר שהוא דיי מרגיז. עכשיו שוב אני יודעת שזה לא ממש קשור לכאן אבל יש אולי איזשהו סיכוי לסדר את זה?

למעלה