אפשר גם וגם וגם וגם?

45degrees

New member
אניגו חביב - אתה שייך לזן הרוכבים

הידוע בתור: הקשוח, או בשמו היותר מדוייק: "הלא מרגיש כלום". סוג רוכבים זה הצליח לרכב גם על דוקאטי ישנים בעלי כיסא שמרגיש יותר כמו ספת פאקירים, בעל ידית קלאץ' שמרגישה כמו אימון של שווארצנגר ללחיצות יד לפני קמפיין בחירות ועוד.... גם אני הצלחתי פעם לעשות קווים של 200 ק"מ ביום על KATOOM, אבל זה היה מצריך רמה מיוחדת של סיבולת וסבל, בעוד שאת אותם קווים עשיתי בהרבה יותר קלות על DRים למיניהם. ועוד דבר - עם צמיגי קוביות, כאשר ניסיתי את אותם קוים על הכביש, זו היתה חוויה כל כך שלילית שנגמלתי ממנה מהר מאוד. אפילו כאופנוע סופרמוטו - יום שלם של רכיבת סופרמוטו בכבישים הרריים, בקצב גבוה, יחד עם סופרים אחרים מצריך סיבולת וסבל הרבה יותר גבוהים משל רוכבי היפנים. עשיתי את זה פעם או פעמיים, ובסוף יום כזה מאוד קשה לשמור על ריכוז ורמת רכיבה גבוהה, הרבה יותר קשה מאשר אם עושים את כל היום על כלי יפני. KTM הוא כלי מעולה, בטח לסופרמוטו, פלטפורמה נפלאה לרכיבה חזקה ולשיפורים - אבל למעט הדיוק הוא די דרעק בכביש.

enigo

New member
זה בסדר, אל תיקח...

כן, נוסע איתו כל יום (כמעט) 130 ק"מ, בכביש מהיר. תענוג? לא. היה תענוג על ה-TT? גם לא. ההבדלים? מנוע חזק יותר בקטום מאפשר סל"ד נמוך יותר בשיוט (במחיר של ראשון ארוך מאוד) ורגליות מווברצות יותר. הכיסא בקטום דווקא נוח יותר. לקווים של 10-20 ק"מ כל כיוון אין שום בעיה. זה רק אחרי לטרון/בין שמן (תלוי אם אני נוסע לעבודה או חוזר) העסק מתחיל לשעמם, שזו המכה העיקרית, הרבה יותר מהוויברציות. מה שכן, הקטום דורש טיפול הרבה יותר קפדן כדי להמשיך לעבוד תקין - בעיקר הקפדה על החלפת צינוריות ואטמים.

medwow

New member
10-20 ק"מ זה באמת לא נורא

כשנסעתי איתו ת"א נתניה זה ממש לא היה נעים (30 ק"מ~). ובאמת היה משעמם. לשייט על 110 קמ"ש זה ממש לא זה. אז עברתי לרכבת. אבל החל מעוד שבוע וחצי אני עובר לעבוד בת"א אז המרחקים יצטמצמו לבערך 7 ק"מ כל כיוון ועוד בדרכים עירוניות ואז נחזור לאופנוע. בתוך העיר האופנוע הזה הוא מלך ומשדל לחוליגניות.

enigo

New member
לגבי בתוך העיר...

כל פעם שאני נוסע בת"א בקייץ, בערך 10 דקות אחרי תחילת הנסיעה המאוורר נדלק ולא נכבה עד סוף הנסיעה. איך זה אצלך? וד"א, עם איזה יחס העברה אתה נוסע בכביש, כמו במגרש?

medwow

New member
את האמת, אף פעם לא טרחתי לבדוק

אם המאוורר עובד. האופנוע רועש ככה שחוץ מלפני סגירה של הסוויץ' אני לא ממש מודע למאוורר. להבא אני אשים לב. לגבי יחסי העברה, אני נוסע עם 15:45. אני יודע על עוד 3 לפחות עם כאלה יחסי העברה (LC4). על הכביש המהיר זה נותן לי בערך 110 בלי להרגיש שהמנוע עסוק מדי. במגרש אני עם אותו יחס. זה נוח ולא אגרסיבי מדי. גם ככה האחורי בורח לי כל הזמן.

enigo

New member
אני עם 16:45

ולפי ספידומטר של DRZ, אני משייט על 115-120. בתכנון גלג"ש 40 מאחור, ברגע שהשרשרת תמות (כבר כמעט 20K, אצלי, וקניתי אותה משומשת עם האופנוע!). הרעיון הוא לשייט בכביש עם 16:40 ולהחליף ל-14:40 לשטח. מישהו ניסה?

medwow

New member
16:40 בא במקור על האופנוע

במבחן של מוטו על האופנוע (ב 97') הם ראו 180 על הספידומטר.

45degrees

New member
16:40 ו 14:40 אפשרי בהחלט

ובקלות. גם מאפשר לך 15:40 אם ממש תרצה. אתה רק צריך לוודא שהשרשרת מצליחה להימתח מספיק כאשר יש 14:40, ושהיא לא קדימה יותר מדי כך שהיא מתוחה מדי כשיש 16:40. ההחלפה מאוד קלה. אתה רק צריך לשים לב שלא ייצבט ה O RING הכתום ביציאה מהגיר, אחרת יהיו לך נזילות שמן מעצבנות. גם חשוב מאוד - תמיד להדביק עם לוקטייט חוזק בינוני את הבורג. ועוד נקודה חשובה - עכשיו מוביל השרשרת שמתחת לזרוע מתאים אצלך לגג"ש אחורי בקוטר גדול. וודא שהוא בגובה מתאים גם לגג"ש קטן קוטר. לגבי מהירות: עם 16:40, ו D207 ברוחב 160, יחסי ההעברה כל כך ארוכים שאפשר להגיע ל 200. פרצים של 160-170 הם גם די נגישים בתנאי שהמנוע לא חנוק. בדיוק, עם 17:38, רק ב 130 בערך צריך להעלות לחמישי...

למעלה