אפשר גם וגם וגם וגם?

מיפלנצת

New member
אפשר גם וגם וגם וגם?

ערב טוב לכולם. ברוכים הנמצאים. למי שלא מכיר, אני שותף וותיק (אם כי שקט ב8), ואפילו סייעתי כמרשל במירוץ או שתיים. אני שוקל למכור את העגלה ולעלות כיתה. מצד שני אני לא עד כדי כך מכור לאדרנלין עד כדי מעבר לספורט והשחזת רגליות בנ"ה\ס"ע. אני כן רוצה כלי שייקח אותי דירה-עבודה-לימודים (כעשרים ק"מ כל כיוון, מקסימום 40 ביחד), וגם לתת בגזיות? איך עושים את זה? שטח, סופרמוטו, או שניהם! וכאן אתם נכנסים לתמונה. אני משתעשה בחלומות על כלי שגם יקח אותי במנהלתיות בנוחות סבירה, גם ילמד אותי את צעדי הראשונים בשטח, וגם מאוחר יותר או במקביל יהפך לסופר מתון- כזה שעדיין נותן במנהלתיות, אבל גם נהנה במגרש. ואם זה לא רשימת דרישות מספיק קשה, אז צריך גם שיהיה זול, אמין וקל לאחזקה. לפני שאתם קופצים, ברור לי שאין חיה כזאת- כלי שעושה הכל וטוב. שאלתי היא איזה אופנוע יתן את הפשרה הכי סבירה. (נראה לי שזה הפוסט הכי ארוך שכתבתי אי פעם
) תודה מראש, ותמשיכו לתת בראש.

fungas

New member
כרגע עולה לי בראש כלי אחד

וקוראים לו SUZUKI DR650SE (שנת 96' ומעלה). קל יחסית, רגוע, נוח, ואחללה בסיס לסופר מתון. FUNGAS.

45degrees

New member
המרה מינימלית - 5K אם יש לך מזל

ואתה מוצא רכיבים משומשים. סופר מתון - כל כלי יכול להתאים, בייחוד אם אתה לא רוכב הרבה בכביש. בחר כלי שמרווחי הטיפולים שלו אינם צפופים (כמו ב WR או בדגמי ה RACING של KTM), וכל בחירה שלך תהיה טובה. יש דגמים שיהיו יותר מתאימים לפעילות מסלול אינטנסיבית, וכאלה שפחות. אם אתה מעדיף כלי מתון מההתחלה ולא לרכב מתון על כלי יותר אגרסיבי - לך על כלי יפני.

מיפלנצת

New member
אבל אני רוכב די הרבה בכביש ../images/Emo4.gif

נסיעות קצרות, אבל כל יום. עדיף כלי עם משהוא שמזכיר לפחות מושב. DR?XR?DRZ?

fungas

New member
הDRZ מגניב

אבל לא נוח לשום דבר מעבר לארבעים קילומטרים שציינת (בהחלט אפשר יותר, אבל זה תלוי ברמת הפינוק שלך). בשטח הוא אמור לעשות עבודה יותר טובה מאחיו הגדול. בטח אם הוא משנת 02' וצפונה (המתלים המחודשים). אתה יודע מה? מסכים אתך. אם אתה לא לחוץ על נפח ופוזל לשטח, לך על הDRZ. לגבי הXR650... כבד וגמלוני מדי לטעמי.

ה-DRZ בלי צל של ספק

עדיף לצרכים שלך על ה-650 (אם יש התקציב). 5 שנים על ה-650 ושמונה חודשים על אחיו הקטן, אני יכול לסכם בינתיים: הבדל עצום בשטח, וגם בעירוני. פשוט כלי קל חד וזריז, תענוג. המתלים (הדור השני) עושים עבודה מעולה בכל תנאי. בקשר למושב, אני הופתעתי לגלות כי הוא נסבל ביותר ביחס לאחיו הגדול (שלא מככב בנושא כלל וכלל). המושב צר מעט יותר אך הריפוד סביר. בכל מקרה ארבעים קילומטרים יומיים הם בדיחה, אני לא מתרגש מדבר כזה. רכיבות ארוכות יותר (אני עושה את ירושלים-ת"א כפעם בשבוע, ולפעמים הרבה יותר בדרך לשטח) גם אפשריות בהחלט, פחות נוח מ-DR/XT נכון אבל בגבול הסביר. ולגבי כוח המנוע, ההספק של שני הכלים דומה, רק שהDRZ זז בסל"ד גבוה יותר. מה שאומר שיוט עסוק יותר (לי אין בעיה ב-110-120 על השעון). אם דו"ש הוא הכיוון, לדעתי המשוחדת מדובר בפשרה הטובה ביותר כיום (ועדיין לא דיברנו על מרווחי טיפולים נוחים, מה שלא תמצא בכלים המקצועיים).

fungas

New member
תרכב, תבין

ולשאלתך: אם שלך עם המתלים דור ב' הוא מתנהג מ-צ-ו-י-ן. אם לא, אז הרבה פחות. אם תנסה להבין איך הוא מתנהג דרך הפורום, תגלה שהוא מתנהג ב-20 דרכים שונות. אם תרכב, תגלה לבד. ולמה אני אומר את הדברים בנוסח הזה? כי כבר יש בבעלותך DRZ ואין לך מה להתלבט לגבי ההתנהגות שלו. שילמת עליו כסף טוב, הוא שלך, התחלת להתאים אותו לעצמך, אז מה זה משנה ? ואם נגיד שההתנהגות חרא, אתה תמכור אותו? אלופינד, עצה ממני, ברוח טובה, לחיים טובים: תלמד מטעויות העבר: היה לך בידיים את הסופרמוטו המרושיין האולטימטיבי ומכרת אותו. לא משנה כמה סלטות תעשה עכשיו באוויר, וכמה קונטיינרים תזמין בEBAY, לא תגיע עם הDRZ לרמה של האופנוע שהיה לך בידיים ווויתרת עליו. חבל. אבל עכשיו יש לך DRZ! -אתה רוכב עליו בשטח (בהחלט אופציה עדיפה על ה-LC4 בשטח)ונהנה? מגניב! -יגיע קצת כסף ותשיג סט סופרמוטו? סופר מגניב!! אבל לך על זה עם כל הלב. תבוא לרכב אתו, תרגיש, תשאל מה אפשר לשפר על סמך התחושות שלך (!!!). אל תחפור בנפשם של אנשים זרים בכדי להצדיק את הבחירה שלך. תבוא לרכב ותאהב את מה שיש לך. תאמין לי שזה מרגיש הרבה יותר טוב מלקבל דעות סותרות בפורומים. FUNGAS דעה אישית, עם כל הכנות.

fungas

New member
למען הסר ספק

אלופינד, אין בי שום כעס או זלזול. אלא רק רוח טובה ועצה לך, שאני מכיר אישית, ולכל משתמש אחר בפורומים בעלי אופי טכני.

alophind

New member
../images/Emo45.gif אי פעם אמרתי שאתה מזלזל ?

אם הייתי מרגיש ככה לא הייתי שואל... רוכב אני רוכב , לגבי ה LC4 , אין מה לעשות , הייתי צריך למכור ומכרתי... עכשיו יש משהו אחר שנקנה מתוך מטרה מסויימת (לשטח כרגע). אם בעתיד נרצה SM אולי נחליט על כלי אחר , אולי נשאר עם זה ואולי נחפש CRF450
. עד אז אלוהים גדול .... תודה על החוו"ד

CRF450 ? אני רק חושב על השרשורים

שתפתח אם יהיו לך שני אופנועים !!! פורום 1045 ו 363 ואם יהיה לך עוד קטנוע בכלל
....ואם יהיה לך גם כלב
....ומכונית
...ותתחיל לבשל
...ולגדל עציצים
....אתה תהיה אימת תפוז
!!!! יום הדין קרב.אלופינד ישלוט בכל הפורומים שנוגעים בתחומי ההתעניינות שלו !!!!! אני הולך לרענן את הקונפיטורות במקלט שלי (כולל כמה ליטרים של פאנטה שוקטה וענבים..)

כן.ואתה ? עובד לפעמים ? איך יהיה לך

כסף לקנות את כל השטויות אם במקום לעבוד אתה שואל קושיות כל היום ? האינטרנט הוא כלי העבודה שלי (שאל את מי שצריך..
) אז עוד הודעה...

למעלה