אפשר בדיחה אנטישמית?

יוסי ר1

Active member
ואני סברתי שהבדיחה היא על שהרבי

"השליך את הבקבוק הרחק ככל יכלתו" ולא סתם שמט אותו ברחוב, כרגיל. (זה היה אנטישמי...)

יוסי ר1

Active member
כן, בהחלט. ספינה עמדה לטבוע בים,

ורב החובל בקש להשליך את המשא הכבד לים. היהודי מיד השליך את הטלית והתפילין. (יש לך מושג כמה עולות תפילין?!)

יופי, אז הנה עוד אחת

שני תרמילאים ישראלים בטיול בדרום אמריקה, נתקעים באמצע המסע ללא אוכל, ללא מים, וללא כסף. למזלם הם מגיעים פתאום לכפר נידח ובפתחו שלט: "עכשיו במבצע מיוחד, לך להתנצר אצל הכומר המקומי וקבל 100 דולר במתנה!". הם מתלהבים מהמציאה: "בוא נלך על זה. נתנצר שניה ונוכל אפילו להמשיך בטיול עוד חודשיים שלושה..." השניים מגיעים לכסיה ומקישים בדלת. אשנב נפתח ופרצוף נרגז שואל "מה אתם רוצים?" "המבצע עדיין בתוקף?" "איזה מבצע?" "נו, זה של המאה דולר..." "אה כן, בטח תקף. היכנסו..." הוא מכניס אותם לחדר המתנה ולוקח אחד מהם פנימה. "אתה חכה כאן" הוא אומר לשני. הם שוהים בפנים שעה ארוכה והבחור יוצא אל חברו. "נו..." "נו מה?" "קיבלת מאה דולר?" "יאללה, אתם היהודים רק על כסף אתם חושבים!"

"נתנצר שנייה"?

בהחלט, ואני חושב שיש הבדל תהומי

בין בדיחה מסוימת שמסופרת ע"י מי שנמנה על קבוצת היחוס של הבדיחה, לעומת אותה הבדיחה עצמה, כשהיא מסופרת ע"י מישהו שמשויך לקבוצה אחרת. במילים אחרות, כשיהודי מספר בדיחה אנטישמית, זה לא נשמע בהכרח אנטישמי, לעומת זאת, אם אירופאי יספר את אותה הבדיחה, זה עלול להשמע לא טוב. נשאלת כמובן השאלה, מה אם הבדיחה מסופרת ע"י מישהו ממוצא יהודי שאינו כזה
על זה כמובן שאפשר לפתח דיון ארוך ומיגע, אבל אני אעצור כאן עכשיו. ולמען הסר ספק - אני אוהב את כל הבדיחות שסופרו כאן.

אני חושב שזה מובן מאליו.

אם גוי יספר בדיחה אנטישמית לגוי, ייתכן בהחלט שהוא מאמין בסטריאוטיפים עליהם מבוססת הבדיחה. אם הוא יספר אותה ליהודי, ייתכן שהמטרה היא להעליב אותו. אם יהודי יספר אותה ליהודי, שניהם צוחקים מהסטריאוטיפים על עצמם. בואי ננסה אחת על נשים, מאחר ויש בפורום גם נשים וגם לא- נשים: למה הלן קלר* לא יכלה לנהוג? כי היא היתה אישה! גבר מספר לגבר- אולי שניהם סבורים שנשים לא יודעות לנהוג גבר מספר לאישה- כנראה שהוא רוצה לריב. אישה מספרת לאישה- אף אחת לא מאמינה בזה ברצינות. * הלן קלר היתה סופרת עיוורת- חירשת.

*זה* באמת מובן מאליו ../images/Emo20.gif

אבל אני התכוונתי לשאול מדוע הבדיחה שבנדון *בהחלט* אנטישמית, לדעת ת"ע. ובהכללה, מה הופך בדיחה שמוזכרים בה יהודים לבדיחה אנטישמית.

ה'בהחלט' שלי התיחס לשאלה של טלל

- האם מותר לספר? התשובה שלי - בהחלט. תשובה שאינה נוגעת כלל לבדיחה עצמה אלא לעצם השאלה. בתוכן גם הסברתי מדוע בעיני זה לגיטימי לספר בפורום תרבות עברית בדיחה אנטישמית, בעוד שהדבר אינו בהכרח לגיטימי בכל מסגרת (בהתאם לדובר כאמור).

מוּסקט

New member
זו אחת האהובות עלי

חובה אנגלית - צ'טערת.
Julius and Irving, two very religious Jewish men, visited Marcus Pinkus the tailor to have new black suits made. When they went to pick up he suits, Julius looked at his suit very carefully; held it up to the light, walked over to the window and examined it more carefully and then proclaimed, "Marcus, this suit is navy blue. It's not black!" "Trust me." said Marcus, "It's black!" "Irving, what do you think? Blue, or black?" asked Julius. "To tell you the truth," said Irving, "I couldn't really tell from this light if it's blue or black" They left wearing their new suits and while walking down the street kept examining each other's suit to see if it was blue or black. Then they spotted two nuns standing on the corner and decided to go stand next to them. They knew their habits would be black and this way they could be sure. Well, later that afternoon, the two nuns returned to the convent and visited with mother superior to discuss their day in the city. "A very strange thing occurred." reported one of the nuns. "Two Jewish men approached us on the street and they were speaking Latin!" "Latin?" exclaimed mother superior. "Jewish men don't speak Latin; they speak Hebrew!" "No." said the other nun. "It was definitely Latin!" "Well, what did they say exactly," asked the mother superior. "I'm not really sure," said one of the nuns. "They just kept repeating the same Latin phrase, "Marcus Pinkus Fuctus!"​

למעלה