אפשר בדיחה אנטישמית?

אפשר בדיחה אנטישמית?

יופי, אז ככה: שני קבצנים יושבים זה לצד זה בשוק של מקסיקו סיטי, לאחד צלב ולאחר מגן דוד. הרבה מהעוברים מביטים בשני הקבצנים אך זורקים נדבות רק לקבצן עם הצלב. עובר שם כומר ורואה שהקהל נותן נדבות רק לקבצן עם הצלב, הוא ניגש לקבצן עם המגן דוד ואומר לו: "בחורי המסכן, אינך מבין כי זו ארץ קתולית, אנשים לא יתנו לך נדבות אם תשב עם מגן דוד ובמיוחד כשאתה יושב ליד קבצן עם צלב. למעשה, חלק מהם יתנו נדבה לקבצן עם הצלב דווקא כדי להכעיס ולהעליב אותך!" פונה הקבצן עם המגן דוד, לקבצן עם הצלב ואומר לו ביידיש: "מוישה, תראה מי מנסה ללמד שיעור בשיווק את הגולדשטיינים".

האם זו בדיחה אנטישמית ? ../images/Emo20.gif

אינטואיטיבית, נראה לי שלא. היא מחמיאה ליהודים יותר מאשר מבזה אותם, היא אינה מתעלת שנאה כלפיהם לערוץ "לגיטימי" ובעיקר, הפאנץ' ליין אינו נשען על ההנחה שהשומע מחזיק בהשקפות אנטישמיות (היהודים שולטים בעולם מאחורי הקלעים, היהודים יעשו הכל בשביל כסף, ליהודים יש תיאבון מיני מפלצתי וכיו"ב).

giulietta

New member
דוקא כן,

"היהודים יעשו הכל בשביל כסף", אפילו יתחזו לנוצרים
[בדיחה טובה לטעמי].

התחזות זה לא *הכל* ../images/Emo20.gif

כפי שאני תופס את התרבות שאנו חיים בה, התחזות אינה בהכרח דבר מגונה. קחי למשל את המחזות של שקספיר, או אפילו סיפורי המקרא. ה"טובים" מתחזים ומתחפשים שם כל הזמן, לא?

giulietta

New member
וזה בדיוק מקומם הלגיטימי

של התחזויות - בסיפורים [כאשר הן משמשות כאמצעי להשגת דבר חיובי] ובחגים (פורים, ליל כל הקדושים, קרנבלי פברואר למיניהם וכד']
, מה גם שיש ביקורות עליהן [ההתחזות של יעקב לאחיו עשיו למשל]. ההתחזות בבדיחה דומה יותר למי שמשתמש בפעולה הזאת כדי להוציא דבר שלילי במרמה, כמו מי שמתחזה לעו"ד, או מי שמתחזה לבעל שררה [שוטר וכד'].

giulietta

New member
הבנתי לאחרונה ממך

שאתה סבור שאם תתחתן תהפוך ללגיטימי [זו טעות, כמובן, אבל למה לקלקל לך
].

הגירסה של דרויאנוב חמודה יותר

שם יושב לו קבצן בודד, עם שלט: "סומא בשתי עיניו, מאת יהודים אינו נוטל צדקה". עובר אדם ואומר לו: אתן לך נדבה הגונה ובלבד שתסיר את השלט. לוחש לו הקבצן בזעף: רבי יהודי, אל תלמדני הלכות קבצנות!

גם לי הבדיחה לא נראית אנטישמית.

שני היהודים מנצלים את שנאת הקתולים כלפיהם כדי "לדפוק" אותם. אני סבור שכולם כאן יסכימו שמצווה "לדפוק" אנטישמים.

אטיוד5

Active member
דווקא כן-אולי

היהודים יותר חכמים, ועל כן צריך להזהר מהם ואולי לעשות כמה צעדים יותר נמרצים. כלומר, ההנחה שהיהודים יותר חכמים יכולה להיות נכונה או בלתי נכונה, אבל היא איננה אנטישמית, אולי ההיפך אפילו. זה לא מה שמשנה. מה שמשנה הוא הפעולות הנגזרות מההנחה הזאת. זאת בנוסף לענין התחכום בענייני כספים שהזכירה ג'ולייטה.

אלי ו.

New member
בדיחה חביבה ../images/Emo6.gif

ולא, לא מצאתי אותה אנטישמית. הגולדשטיינים מצאו שאנשים נותנים יותר צדקה כדי להכעיס ופחות כדי לשמה. הבדיחה אינה על הגולדשטיינים אלא על טבעו של העולם וע"כ שהגולדשטיינים מצאו דרך לנצל אותו. אגב, אני מכיר את הבדיחה הזאת בקרית הותיקן.

זה אנטישמי זה? זה אנטישמי!

כומר ורבי מתנגשים בתאונת דרכים. שתי המכוניות נהרסות. שניהם יוצאים ורואים שאיש מהם לא נפגע- ויתרה מזו, הרבי שולף בקבוק ברנדי שלא נשבר ואומר "הבקבוק שנשאר שלם הוא הוכחה שאלוהים רוצה שנשתה ונשלים". פותח את הבקבוק ומושיט לכומר. הכומר לוגם לגימה ארוכה, ומחזיר את הבקבוק לרבי. הרבי פוקק את הבקבוק. "אתה לא שותה" מתפלא הכומר. "לא" משיב הרבי וזורק את הבקבוק רחוק ככל יכולתו. "אני אחכה למשטרה".

מוגג

New member
אני חושב*

שהרבי לא היה יכולשתות מהבקבוק שהחזיר לו הכומר מחשש יינסך. * לא באמת.

למעלה