אפשר בבקשה מדריך ל..

בארה1

New member
אפשר בבקשה מדריך ל..

איך שותפים ומסרקים באופן בטוח פאה? יש לי פאת קוקיות (כלומר פאה רגילה קצרה ושתי קליפסים גדולים של שיער שבאים יחד איתה) ואני רוצה לשטוף ולסרק אותה. הבעיה היא שאני יודעת ממש דברים בסיסיים (שזה צריך להיות בטמפ' פושרת ושאסור לייבש עם מגבת) והייתי רוצה לדעת באופן מפורט מה לעשות כי הפאה מאוד יקרה לי ואני רוצה לשמור עליה טוב טוב (פאה ראשונה). אני השמח עם מישהו יעזור. תודה מראש~ בארה.

innocence

New member
את רוצה לחפוף או רק לסרק?

כי אם רק לסרק, הדרך הכי טובה היא להעביר את האצבעות דרך הסיבים ולפתוח ככה את הקשרים. אם זה לא עובד, אפשר לעבור למסרק עם שיניים לא צפופות. אם יש קשרים ממש נוראיים שאי אפשר לפתוח, אז להוציא כמה שיער שאפשר מהקשר, ואת מה שממש מסובך לגזור קרוב לקשר. לחפוף זה קצת יותר סיפור, אבל לא נוראי. יש גם כמה אסכולות, אלו שחופפות עם קונדישינר ויש את אלו שרק עם שמפו. אני חייבת לציין שמעולם לא חפפתי פיאה עם קליפסים, אז אני לא לגמרי יודעת מה עושים איתם (אולי מורידים וחופפים בנפרד?). מתחילים ככה: ממלאים את הכיור במים פושרים-קרים. שמים שמפו בתוך המים ומערבבים אותו לתוך המים הפושרים. מכניסים את הפיאה פנימה עד שהיא כולה מכוסה מים+שמפו. אם הפיאה ארוכה אני מציעה לא להזיז אותה יותר מדי בפנים (אם בכלל) כי אחרת נוצרים עוד קשרים. אם הפיאה יחסית קצרה אפשר להזיז אותה טיפה בפנים כדי שהשמפו יגיע לכל הסיבים. משאירים אותה להשריה של בערך 10 דקות ואז מרוקנים את הכיור ושוטפים (עם כיוון הסיבים - כלומר, מראש הפיאה ועד לקצה) במים קרים. ניתן לחזור על התהליך, אבל לדעתי פעם אחת מספיקה. יש כאלו שעוצרים פה, אני לרוב שמה גם קונדישינר. איך עושים את זה? ממש כמו שחופפים לעצמך. מניחים את הפיאה בכיור (הכיור ריק, להזכירך), שמים קונדישינר (בכמות נדיבה) על כל הפיאה ו"מעסים" אותו פנימה (כשהמטרה היא לסבך אותה כמה שפחות, אז לא לכווצ'ץ' אותה, אלא רק להחדיר את הקונדישינר פנימה). משאירים ל10 דק כמו שהיא, ושוטפים במים קרים טוב טוב (שלא ישאר קונדישינר על הסיבים). איך מייבשים? בתליה. עדיף במקום מוצל. אני לרוב תולה את זה על הראש של הדוש במקלחת. אחרי הייבוש ניתן לסרק אותה. בכל מקרה, בשום פנים ואופן לא לסרק כשהפיאה רטובה! אני מקווה שהצלחתי לעזור:)

בארה1

New member
תודה רבה :)

זה משעשע כי מה שאת אמרת שונה ממה שניקול אמרה לי בפייסבוק אבל הלך לפי מה שאת אומרת. ניסיתי באצבעות להותיר את זה אבל זה לא הלך. ומסרק אני קונה רק מחר אז נקווה לטוב. אבל יש לי הרגשה שרק אחרי שהשטוף אותו עם מרכך זה יפרם. (כי הקשרים נגרמו ממשהו דביק שנדבק להם בכנס OO" ) ואני מעדיפה לחפוף כל חלק בנפרד אז תודה D:

innocence

New member
יש כל מיני "שיטות"

לטיפול בפיאות. כל אחד עובד עם מה שמתאים לו:) בהצלחה!

למעלה