אפריקה על אופניים

natyh

New member
וכמה השגות

לפי יומן המסע של שנת 2005 ראה כאן צפונית לאיסיולו בקניה מדובר על דרכים קשות מאד . הניסיון הייתי שם בשנת 1990 הדרכים הללו כל כך קשות כך שעם הגיפ השכור חששתי להמשיך צפונה מאיסיולו כדי לא להתקע בלי דלק . בעניין המישוריות ששל הדרך ראה יומן אתיופיה באותו מקום שמדבר על 1000 מטר עליה וירידה לאורך 20 ק"מ או 5% שיפוע מתמשך . לא רע לטור דה פרנס אבל רחוק מאד מנסיעה מישורית .

o אורן o

New member
טוב .. תמיד יש יוצא מהכלל

הרמה המרכזית של אתיופיה ...מקום מדהים ... מה לעשות .. יש גם פסגות של 4000, אז שם .. יש עליות ... וגם ירידות

natyh

New member
קראתי בעיון

את היומנים של 2005 מסמך מדהים , ובהחלט יש מקום לפיתוח דיון מעמיק בעניין .

natyh

New member
מרץ 1990

רוזנה ואני מכיעים למאלינדי קניה סיימנו סאפארי במסאי מרה נקורו נייוושה ופרק הפילים טסוו ווסט טיול נפלא עם בסט קמפינג . נהג נפלא בשם אייזיק , מומלץ בחום . במאלינדי רוזנה מרגישה רע , מיובשת . אנו פורשים למלון כבר בשעות אחה"צ המוקדמות , רוזנה לא יוצאת משם למחרת אנחנו בסאפארי שנירקולים רוזנה מתאוששת יפה , אני מחליט לבדוק את האפשרות לשכור אופניים למחרת , רוזנה מתלהבת , עד וואטמו מחכים לנו בערך שלושים ק"מ שעה וחצי שעתיים גג. התוכנית לשכור אופניים על הבוקר , וכרגיל באפריקה כמו באפריקה עד שמגיעים למשהו נו טוב בסביבות 11:00 אנו יוצאים לדרך: ביציאה מן השכונות דרך מטעי הבננות בערך 50 מעלות בצל , הילדים האפריקאיים בדיוק חוזרים הביתה מבית הספר , כשמשאית או טנדר עוברים בכביש נעלמים בסביבות עשרת אלפים ילדים לכל ק"מ בין המטעים ,אחרי חמישה ק"מ הפסקתי לספור ילדים... . רוזנה כבר חצי מעולפת מסתכלת ושואלת איך זה שכל דבר שנראה כל כך יפה הופך בחברתך לסיוט, אני נעלם דום ללא תשובה וכמובן מחליט להוריד קצב אם בכלל אפשר לנוע לאט יותר ממה שנסענו ... בסביבות 14:00 אנו מגיעים לוואטמו והולכים לים , מצב הרוח משתפר ואת הדרך חזרה אנו עושים בטנדר בן שלוש קומות ... מי שהיה באפריקה יבין , האופניים בקומה השלישית מוחזקות על ידי אחד הסדרנים שבו בזמן מחזיק את היושבים על הגג ודוחף את הנוסעים שבולטים החוצה מהטנדר פנימה , על הגג יושב סדרן נוסף וגובה כספים . בקומה השניה על הגג אשכול בננות וכיוצא בזה סחורה חקלאית הטנדר נע בכל אותו הזמן במהירות של 120 קמ"ש על דרך העפר הזו . האופניים הם אופניים סיניות במשקל 25 ק"ג כל זוג ולמרות זאת הגענו... אז אם הטור דה אפריקה נערך בתנאים דומים ... זה רחוק מלהיות קל ... נתי

למעלה